28/10/12

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗ-ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (NVC) – ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗ-ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (NVC)

 – ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι 

Παρασκευή 16 και 23 Νοεμβρίου 2012



Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος που θα μοιραστεί μαζί μας αυτό το εργαστήριο μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

«Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που μας βοηθά να διαπιστώσουμε, να εντοπίσουμε και να μεταβολίσουμε τη βία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Η ενοχή, η ντροπή, ο φόβος αποτελούν τα καθημερινά εργαλεία με τα οποία χειραγωγούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και χτίζουμε ένα τεράστιο παγόβουνο βίας μέσα στις καρδιές μας, κορυφή του οποίου είναι η λεκτική και η φυσική βία που βιώνουμε καθημερινά.

Η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και με την οποία συνθέτουμε τους εσωτερικούς διαλόγους μας αποτελεί το κύριο μέσο με το οποίο κάνουμε τη ζωή μας έναν εξαντλητικό αγώνα για το “Ποιος έχει δίκιο” αντί να απολαμβάνουμε την αμοιβαία προσφορά και τη συμπόνια.

Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως στα συναισθήματα και στην ανάγκες μας και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε την κοινωνική και ατομική μας πραγματικότητα με τρόπο που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές βραδιές των 4-5 ωρών η κάθε μία. Θα παρακολουθήσουμε τα βίντεο του δημιουργού αυτής της διαδικασίας με ελληνικούς υπότιλους και θα κάνουμε ασκήσεις πάνω στην τεχνική.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο μέρη λόγω μεγάλης διάρκειας, αλλά στην ουσία είναι ενιαίο και συνεπώς καλούμε τους συμμετέχοντες να παραστούν και στις δύο βραδιές έτσι, ώστε να κατανοήσουν τη διαδικασία και να μπορέσουν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην ομάδα.

Το εργαστήριο δίνεται δωρεάν. 
Θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς 
για όποιον επιθυμεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια.
Με αγάπη,
Γιώργος Τσιτσιρίγκος»

Περισσότερα για τη δομή του εργαστηρίου και για τη Μη-Βίαιη Επικοινωνία 
γενικότερα δείτε εδώ: http://lokroi-dasos60.blogspot.gr/2011/11/23-30.html

Το συγκεκριμένο εργαστήριο μπορεί να δεχτεί μόνο 20 άτομα. Γι  αυτό παρακαλώ κλείστε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα: Φιλίτσα Κόρμπα (210-8621031 και 6973-533544) και Ευαγγελία Μαρούγκα (τηλ:  6944-665474 & 210-8045864). Λόγω των περιορισμένων θέσεων προηγούνται τα μέλη του συλλόγου μας, κατόπιν θεραπευτές και μετά φίλοι. 

Η συμμετοχή για τα μη μέλη ή για τα μέλη που δεν έχουν όμως ανανεώσει τη συνδρομή τους για το 2012 είναι 5 ευρώ. Απαραίτητη λοιπόν για την είσοδό σας είναι η κάρτα μέλους. 

Κανονίστε το πρόγραμμά σας ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο μέρη. 
Δεν θα είναι δυνατή η παρακολούθηση του δεύτερου μέρους αν έχετε χάσει το πρώτο.

Η ώρα προσέλευσης είναι 5.00-5.30. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει ακριβώς στις 5.30 και μετά την ώρα έναρξης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η είσοδός σας.

Το εργαστήριο θα γίνει στον εξαιρετικό χώρο που μας προσφέρει το μέλος του συλλόγου μας, Φλώρα Παντολέων.

Απαραίτητες οδηγίες:
Η διεύθυνση είναι στο Χαλάνδρι, Ολύμπου 25 (παράλληλη της Πεντέλης στο ύψος του κόμβου της αττικής οδού). Η είσοδος είναι δίπλα στο κρεοπωλείο Κυκλάδες και ακολουθείτε τα βελάκια που γράφουν Ευρωπαιδεία μέχρι τον πρώτο όροφο.
Αν χρησιμοποιήσετε προαστιακό η στάση είναι Πεντέλη.
Αν έρθετε με μετρό, κατεβαίνετε Χαλάνδρι, παίρνετε το 460 λεωφορείο και κατεβαίνετε στάση Πάρνωνος. Το τηλέφωνο της Φλώρας αν χρειαστείτε επιπλέον οδηγίες είναι: 6944175767

Με το καλό να ανταμώσουμε και αυτή τη φορά
Μέχρι τότε να χαίρεστε την κάθε μέρας σας γιατί η κάθε μέρα είναι μια γιορτή ζωής

Το Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου