8/10/12

Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια

Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια

  • 80
     



 Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια
 Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια
 
Αυτό και αν είναι σύμπτωση με συμβολισμούς
Την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, ημέρα επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια. 

Aναλυτικά:
Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Γενικός ξεσηκωμός για την φράου Μέρκελ

 Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια 

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές), 300 λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια»), ταχύπλοα όλων των κατηγοριών, ένα ελικόπτερο, τρία ασθενοφόρα και πολλή ταλαιπωρία για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολιγόωρη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. 

Η Αστυνομία επιθυμεί η επιχείρηση «Ανγκελα» να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να ανοίξει μύτη και φυσικά χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Αλλωστε, μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η καγκελάριος θα έρθει στην Αθήνα, ξεκίνησαν μαραθώνιες συσκέψεις προκειμένου να εκπονηθεί από το μηδέν το σχέδιο ασφαλείας. Το επιχειρησιακό σχέδιο φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και ελάχιστοι ανώτατοι αστυνομικοί γνωρίζουν λεπτομέρειες.

 Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια

Οι πληροφορίες λένε, πάντως, πως έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή αλλάξει εκτάκτως το πρόγραμμα της καγκελάριου. Για παράδειγμα, θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικές μονάδες του Λιμενικού σε περίπτωση που η φράου Μέρκελ κινηθεί στην παραλιακή. Μέχρι και βατραχάνθρωποι με μπουκάλες οξυγόνου και πλήρη οπλισμό θα βρίσκονται stand by, ενώ ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού θα κινούνται σε όλο το μήκος των ακτών της πρωτεύουσας.

Κομάντο-ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβατούν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με το χέρι στη σκανδάλη.

Από το αεροδρόμιο στη Βουλή
Μόλις το αεροσκάφος όπου θα επιβαίνει η κυρία Μέρκελ προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα σημάνει συναγερμός. Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

 Σειρήνες του πολέμου την Τρίτη (ώπα;) σε όλη την επικράτεια

«Τα μέτρα έχουν τον χαρακτήρα των “έντονων”, δημιουργώντας ένα πλέγμα ασφαλείας στον αερολιμένα Αθηνών, κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης στο κατάλυμα διαμονής και στους χώρους επισκέψεων-παραστάσεων», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα του αρχηγείου σε όλες τις υπηρεσίες. Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ακόμη και επιστράτευση αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Αθήνας -μέχρι και από τα Α.Τ. Ελευσίνας και Μεγάρων κλήθηκε προσωπικό- αλλά και της επαρχίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί στα σημεία όπου θα μείνει, θα φάει ή απλώς θα τα επισκεφθεί η καγκελάριος ένα σταθερό δίχτυ ασφαλείας αποτελούμενο από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φρουρεί και τη γερμανική πρεσβεία. Τόσο στην Καραολή – Δημητρίου, όσο και στην οδό Υψηλάντου θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους.

Παράλληλα, ειδικό πλάνο εκπονήθηκε για την πλατεία Συντάγματος, καθώς στη μία το μεσημέρι της Τρίτης διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα ακροβολιστούν μπροστά από τη Βουλή, ενώ ο «Αίας», το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με μεγάλη πίεση, θα πάρει θέση μάχης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου