28/2/21

Αιματίτης (Hematit)

 


 Αιματίτης (Hematit)



Είναι ορυκτό. Ως προς την χημική του σύσταση, είναι οξείδιο του σιδήρου-υπάρχει σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Είναι πιο σκληρός από τον σίδηρο, αλλά και πιο εύθραυστος από αυτόν. Μία παραλλαγή αιματίτη λέγεται Tiger Iron, (είναι επάλληλα στρώματα αιματίτη και ίασπη), ή και μάτι της τίγρης.

Οι Αιγύπτιοι σκάλιζαν σκαραβαίους πάνω σε αιματίτη. Τον γνώριζαν επίσης οι Κρήτες-Μυκηναίοι-αρχαίοι Έλληνες.


Σφραγίδα από αιματίτη που παριστάνει μία επίθεση λιονταριού σε κάποιο μεγάλο ζώο. Βρέθηκε στα ανάκτορα της Κνωσσού. Χρονολογείται από το τέλος της Νεοανακτορικής περιόδου, περίπου στα 1400 π.Χ. και φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου. Οι σφραγίδες που βρέθηκαν στην Κνωσσό πιστοποιούν το πολύ υψηλό επίπεδο της μινωικής γλυπτογραφίας.


Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τη γείωση και την προστασία. Ισορροπεί: νού, σώμα και πνεύμα. Προστατεύει: την ψυχή και την επαναφέρει στο σώμα. Είναι Γιανγκ στοιχείο και εναρμονίζει τους μεσημβρινούς, επαναφέροντας τις Γιν ισορροπίες. 

Ψυχολογικό επίπεδο: Τονώνει την αυτοεκτίμηση και την ικανότητα επιβίωσης. Μεγαλώνει τη δύναμη της θέλησης. Βοηθά να ξεπεράσετε εμμονές και εθισμούς. 

Νοητικό επίπεδο: Τονώνει τη μνήμη και την πρωτότυπη σκέψη. Φέρνει την προσοχή του νου στις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Είναι χρήσιμος για τη μελέτη.

Σωματικό επίπεδο: Έχει ισχυρή σύνδεση με το σώμα. Επαναφέρει και δυναμώνει – ρυθμίζει την παροχή αίματος. Μπορεί να τραβήξει τη θερμότητα από το σώμα. 

Βοηθάει σε:

Κυκλοφορικά προβλήματα
Παθήσεις του αίματος
Αναιμία
Τονώνει την απορρόφηση του σιδήρου
Θεραπεύει τις κράμπες των ποδιών
Βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης
Αντιπυρετικό 

Αστρολογική αντιστοιχία: Κριός






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου