20/10/16

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο F1 In Schools η Ελλάδα!



Τεράστιος θρίαμβος για τη χώρα μας, στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς του F1 In Schools που έλαβαν χώρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με την Infinite Racing να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου!


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, η ομάδα μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη κυριάρχησε και σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες από κάθε άκρη του πλανήτη!

Μετά τους αγώνες αυτόματης εκκίνησης της πρώτης ημέρας, όπου η Infinite Racing ήταν δεύτερη σημειώνοντας παράλληλα προσωρινό παγκόσμιο ρεκόρ, ήρθε η επίσης δεύτερη θέση στους αγώνες αντίδρασης. Μέσω του NewsAuto.gr είδατε LIVE και τους αγώνες νοκ άουτ, εκεί που η χώρα μας άφησε άπαντες με ανοιχτό το στόμα.



Κι αυτό γιατί στον μεγάλο τελικό, έφτασε και η Infinite αλλά και η δεύτερη ελληνική ομάδα, η Aeolus Racing. Πρόκειται για ομάδα συνεργασίας, που προέκυψε από την ένωση της IRON από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και της White Squall Racing της Σχολής Μωραϊτη και που ήταν κι αυτή σταθερά στο Top4 των αγωνιστικών διαδικασιών των Παγκόσμιων Τελικών.

Ήταν χαρακτηριστική η έκπληξη του παρουσιαστή της διοργάνωσης και σχολιαστή της F1 στο Sky Sports, David Croft, όταν είδε πως ο τελικός θα ήταν ελληνική υπόθεση. Αυτή η μάχη, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης και έλαβε χώρα τα ξημερώματα, με νικήτρια την Infinite Racing.



Βέβαια αυτό δεν εξασφάλιζε κάτι, καθώς στο F1 In Schools οι ομάδες μαθητών προσομοιώνουν πλήρως τις λειτουργίες μίας ομάδας της Formula 1. Κατασκευάζουν αγωνιστικά αμαξίδια με άριστη αεροδυναμική απόδοση και περίπλοκα γεννημένα σε 3D εκτυπωτές εξαρτήματα, δοκιμάζονται στην αρένα του marketing και της επικοινωνίας και τέλος καλούνται να κάνουν και τις καλύτερες δυνατές παρουσιάσεις της δουλειάς τους.

Όμως και εκεί η Infinite Racing αποδείχθηκε η… αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης και έτσι με συνολική βαθμολογία 852.3 πόντων, ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2016! Παράλληλα, έλαβε και δύο ειδικά βραβεία, αυτό της «Διαχείρισης Πίεσης» και εκείνο του «Καλύτερου Website».



Από αριστερά: Ο Andrew Denford, ο άνθρωπος που δημιούργησε το F1 In Schools, τα μέλη της 2ης στην κατάταξη Infinitude από την Αυστραλία, ο δοκιμαστής της ManorF1 και νικητής στο Indy500 Alexander Rossi, τα μέλη της πρωταθλήτριας Infinite Racing, τα μέλη της 3ης Endeavour από τη Γερμανία και ο δοκιμαστής της Ferrari Jean Eric Vergne!


Δεδομένου πως αυτός ο θεσμός αποτελεί ένα «παράθυρο» προς την F1, είναι χαρακτηριστικό πως τις απονομές έκαναν δύο πρώην οδηγοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Alexander Rossi και ο Jean-Eric Vergne, που πρωταγωνιστούν στα IndyCars και τη Formula E αντίστοιχα.

Η Aeolus Racing κατέλαβε την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη με 700.6 βαθμούς ενώ η κυπριακή ομάδα Blaze Racing Team κατετάγη 36, με 311.5 πόντους στο ενεργητικό της.




Συγχαρητήρια στις ομάδες μας!

newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου