20/4/16

Ο Άθλος του Ηρακλή στον Ταύρο, Παρασκευή 22 Μαίου, ΦΑΕΘΩΝ

Ο Άθλος του Ηρακλή στον Ταύρο

Παρασκευή 22 Απριλίου
στις 19.00 μ.μ
ΦΑΕΘΩΝ

Η αιχμαλωσία του Κρητικού Ταύρου

Λέγεται ότι ο Ταύρος είναι η ανθρώπινη ψυχή, είναι ο Θείος Σπινθήρας που έπεσε μέσα στην ύλη των φυσικών, συναισθηματικών και νοητικών σωμάτων.

Ο Ταύρος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ζωδιακούς Αστερισμούς. (''Όταν το Μάτι ανοιχτεί όλα είναι Φως'').

Συμβολικώς εκπροσωπεί μια από τις βασικότερες θέσεις του σταθερού Σταυρού των “Ουρανών”. 

Στον Σταυρό του Μαθητή, είναι ο θεμελιώδης λίθος της βασικής του εξέλιξης.Οι Άθλοι του Ηρακλή
Ο σκοπός της μελέτης

Καθένας μας είναι Ηρακλής, σε μια εμβρυώδη κατάσταση και καθένας μας αντιμετωπίζει τους ίδιους άθλους, καθένας μας έχει τον ίδιο στόχο να επιτύχει και στον ίδιο κύκλο του Ζωδιακού να πορευτεί.

Η εργασία που χρειάζεται να γίνει έχει σαν πρώτο της αντικειμενικό σκοπό, την απάλειψη του φόβου και τον έλεγχο των δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης.

Ο ανταγωνισμός και οι ιδιοτελείς σκοποί πρέπει να αλλάξουν. Όταν η ύλη εξουσιάζει, τα χαρακτηριστικά της ζωής είναι ο φόβος, ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός και η απληστία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, ''πρέπει'' να δώσουν τη θέση τους στην πνευματική εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την ατομική επίγνωση και την ανιδιοτέλεια.

Για να θυμηθούμε ποιοι αληθινά είμαστε θα χρειαστεί να καταδυθούμε στα βάθη του υποσυνειδήτου μας και να αντιμετωπίσουμε τα κατασκευάσματα του νου και του εγώ από την Μεγάλη Πλάνη. 
Ο Ηρακλής, είναι αυτός που παίρνει αυτή την απόφαση. 
Κοιτάζει κατάματα το εγώ και τα κατασκευάσματα του. 
Στόχος είναι να αναμετρηθεί μαζί τους.

Η πορεία του είναι ένα μονοπάτι επιστροφής προς την Πηγή.

Δεύτερο αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι να παρουσιαστεί μια οπτική της αστρολογίας που θα διαφέρει από εκείνη που συνήθως βλέπει το φως. Θα σκιαγραφήσουμε τον μύθο του Ηρακλή κατά το πέρασμα του από τα δώδεκα σημεία του ζωδιακού.
Σε κάθε σημείο εκφράζει τα χαρακτηριστικά του και σε κάθε σημείο αποκτά κάποια νέα γνώση του εαυτού του και μέσα από αυτή τη γνώση, δείχνει τη δύναμη του σημείου να αποκτά τα δώρα που το ζωδιακό σημείο του έδωσε. Θα τον δούμε να υπερνικά τις φυσικές του ροπές, ελέγχοντας και κυβερνώντας το πεπρωμένο του και με τον τρόπο αυτό δείχνει το γεγονός ότι τα άστρα επηρεάζουν αλλά δεν ελέγχουν.

Θα κλείσουμε με τον διαλογισμό της Πανσελήνου στον Ταύρο.


Παρασκευή 22 Απριλίου

Ώρα προσέλευσης 18:45

Έναρξη: 19:00 Λήξη: 21:00
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Κέντρο Φαέθων Ήβης 25 Ψυρρή.

Δηλώστε τη συμμετοχής σας: 
6974 33 15 33 Ιωάννα Σοφού
6949 89 87 09 Κων/να Βλαχοπούλου

Κέντρο Φαέθων
Ήβης 25 Ψυρρή Τηλ. 213 00 99902
www.faethoniasis.gr