7/4/16

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016







Χρόνια πολλά λοιπόν στη Νέα Σελήνη του Αστρολογικού Έτους, χρόνια πολλά στην 1η Νέα Σελήνη της Άνοιξης, Χρόνια πολλά στην νέα Σελήνη του κύκλου. 

Ο δείκτης του ρολογιού σημάνει ξανά την έναρξη, ενώ παράλληλα  ορίζει τις τάσεις της καθημερινότητας του κόσμου, την τάση  της ενστικτώδους  συμπεριφοράς…

Όπως γνωρίζετε ή έχετε ακούσει ξανά, η Σελήνη εκπροσωπεί τη μάζα αλλά και τον ψυχισμό στην ευρύτερή του μορφή. Στη ραδιοφωνική διαδικτυακή πρόβα τζενεράλε  της εκπομπής ΄΄Ουράνιο Πεντάγραμμο΄΄ αναφέραμε ότι η Σελήνη είναι η μπαταρία μας σε επίπεδο συμβολικό. Με λίγα λόγια, αφορά τον ψυχισμό που ως τέτοιος, κινητοποιεί τη διάθεσή μας για δράση - αντίδραση. 

Εάν δεν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, θα σας πω το εξής: Σκεφτείτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δίχως οπαδούς, μια συναυλία δίχως ακροατήριο ψυχής,  ή  μια έκθεση ζωγραφικής δίχως επισκέπτες. Ακόμη και το διαδίκτυο είναι μια τέτοια μορφή (θέλει όλους εμάς να παρακολουθούμε το κάθε τι). 

Χωρίς κατάθεση ψυχής, δεν έχουμε διαχρονικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε τη δύναμη της θέσης που μας ορίζει, δεν έχουμε τον προσανατολισμό μας προς μια κατεύθυνση. 

Για να εστιάσω όμως αλλά και για να απομακρυνθώ από τη φιλοσοφική μου διάθεση (εξηγώ για όσους δεν γνωρίζουν) ο ψυχισμός στην Αστρολογία αποτυπώνεται μέσα από την συμβολική έκφραση - κίνηση της Σελήνης.




Αυτή η συμβολική θέση της Σελήνης (όπως την ονομάζουμε), δηλώνει το περιβάλλον με τις ανάγκες του,  (εν μέσω της κίνησης της), με έδαφος τον γνωστό σε εμάς αστρολογικό κύκλο.  
Φανταστείτε λοιπόν ότι αυτή η Νέα Σελήνη, είναι η 1η του Αστρολογικού έτους. Κάτι δηλαδή που σημαίνει οτι συμβολίζει την έννοια  ''παγκόσμια μαζοψυχή''. 

Καταστρώνοντας το χάρτη της Νέας Σελήνης, αξίζει να αναφέρουμε τα εξής: Οι Γωνιακοί άξονες αυτής  της Νέας Σελήνης, (που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι), μας δίνουν προσανατολισμό σε ζώδια σταθερού σημείου. (ώρα Αθήνας). 

Με ωροσκόπο το Λέοντα και με 10ο οίκο στον Ταύρο, επηρεάζονται πολύ τα ζώδια του σταθερού σταυρού και κυρίως του 1ου και του 2ου δεκαημέρου.    

H Nέα Σελήνη πραγματοποιείται στη 18,4 των Παρορμητικών, που κατά συνέπεια επηρεάζει Κριούς-Ζυγούς, Καρκίνους - Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί τελευταίες ημέρες 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου 

Ο φορτωμένος 9ος οίκος, μας ψυλλιάζει ότι οι σχέσεις με το εξωτερικό αλλά και την εξωτερική πολιτική θα είναι έντονες εώς εκρηκτικές, μιας και η αντίθεση Ήλιου, Σελήνης, Ουρανού με τη Λίλιθ από το Ζυγό, κινητοποιούν ολίγον έντονα το σκηνικό της διπλωματίας και όχι μόνο. 

Σε ατομικό επίπεδο προσέξτε τις σχέσεις σας, αλλά και ανοίξτε νέες σχέσεις, που ενδέχεται να σας εκπλήξουν. 

Τώρα όσο για τον Άρη Κρόνο στον Τοξότη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα από τους Ιχθύς και σε επίσης τετράγωνο με το Δία από την Παρθένο, ε δεν ξέρεις και τι ακριβώς γίνεται. Μια ζέστη, μια κρύο, μια μπρος, μια πίσω και τα ψέματα και τα διπλά παιχνίδια φουλ ! Είναι και ο Ουρανός με Ήλιο – Σελήνη και λίλιθ από την άλλη……


Ενδέχεται να αλλάξουν πολλά ! .... Και μάλιστα σε επίπεδο αποκαλύψεων ! 

Ελπίζω κάποια από όλα αυτά να είναι για το καλό μας  !


Καλή  και Δημιουργική Νέα Σελήνη !    

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου