18/3/21

Ραντεβού στα Βόρεια, 18/3/2021

 



Το Ραντεβού μας περιλαμβάνει όπως παντα τοπικά νέα από τους δήμους, νέα από την περιφέρεια, εκλεκτούς καλεσμένους και υπέροχη μουσική. 
Καλεσμένη μας η Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας του βιβλίου «Δυο φορές το ‘21» Αγγελική Μαστρομιχαλάκη το οποίο έγραψε μαζί με τον σύζυγο της Παντελή Ζούρα, επίσης εκπαιδευτικό. 
Είναι ένας φόρος τιμής σ’ αυτούς τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίσθηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα μια ελεύθερη Ελλάδα. Όλες και όλοι δεν είναι μυθικά πρόσωπα, δεν είναι κατασκευασμένοι υπερ-ήρωες. Είναι πρότυπα αυθεντικά. Είναι μια αλήθεια που ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστεί. Όλοι αυτοί οι ήρωες σήκωσαν το ανάστημά τους, έπιασαν τα όπλα, πήραν πρωτοβουλίες και κυρίως τη ζωή και τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια. Έγιναν ήρωες, θρύλοι που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν έναν ολόκληρο κόσμο. Έγιναν ένδοξη ιστορία, γεμάτη αίμα και δάκρυα, ντυμένη με τη γαλανόλευκη σημαία μας.
Για να γραφτεί το βιβλίο αυτό χρησιμοποιήθηκαν πολλές ιστορικές πηγές, πολλά άλλα βιβλία γνώσεων. Είναι επομένως και ένα βιβλίο γνώσεων. Κυρίως όμως είναι ένα βιβλίο πίστης, ελπίδας και αγάπης. Πίστης στον Θεό που στάθηκε δίπλα στον αγώνα των Ελλήνων, Ελπίδας για την ανάδειξη σύγχρονων ηρώων και προσωπικοτήτων και Αγάπης για την Ελευθερία που αποτελεί την ουσία του να ζεις και να λέγεσαι άνθρωπος.
Στην συνέχεια η Εβίτα Ψώνη - Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Νέας Διαστημικής Οικονομίας θα μας δώσει πληροφορίες και θα μας εξηγήσει την σημασία του αλλά θα μας αποδείξει ότι οι γυναίκες μπορούν να εξέχουν παντού! 
Τέλος, η αστρολόγος μας Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, θα μας πει τα αστρολογικά νέα και τι πρέπει να προσέξουμε. 

Με την καλύτερη παρέα 
Εδώ στο https://kifissiaradio.blogspot.com/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου