21/5/18

Η Ταυτότητα του Κριού!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥΘεά : Αθηνά
Κυβερνήτης: Άρης

Αρχέτυπο: Ο Ήρωας Ο Κατακτητής.
Σκοτεινή  πλευρά: Ο Βίαιος, ο Καταστροφικός

Ιδιότητα: Παρορμητικό, Αρσενικό (ενεργητικό)

Στοιχείο : Της Φωτιάς
Μέταλλο: Σίδηρος, Ατσάλι

Χρώμα: Κόκκινο
Ημέρα Άρη: Τρίτη

Δεκαήμερα: Άρης, Ήλιος, Δίας

Φράση κλειδί: ΄΄Είμαι΄΄
Ευαίσθητη περιοχή: Κεφάλι


Χαρακτήρας Θετικά:  Άνθρωπος της δράσης, αρχηγός, τολμηρός, με αυτοπεποίθηση, ανήσυχος. Ενεργητικότητα, θέληση, υπερηφάνεια, ενθουσιασμός, λήψη γρήγορων αποφάσεων.

Χαρακτήρας Αρνητικά:  Υπερβολή, αλαζονεία, μεγαλομανία, επιπολαιότητα, ανυπομονησία, βιαιότητα, καταστρεπτικό πνεύμα.

Ψυχολογία: Δύσκολα υπηρετούν τους άλλους και επιθυμούν πάντοτε να ηγούνται, ακόμη και όταν δεν έχουν τις κατάλληλες δυνάμεις και γνώσεις. Δεν φοβούνται κανένα εμπόδιο. Αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και ενθουσιασμό. Αγαπούν τις υψηλές θέσεις και αναζητούν την αναγνώριση και τις τιμές. Έχουν υπερβολική αγάπη για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.


Διανοητικώς: Διαθέτουν οξεία διάνοια και είναι φίλοι της μάθησης. Είναι πνευματώδεις και ευχάριστοι για συντροφιά.

Μειονεκτήματα: Έχουν έλλειψη ησυχίας, ανυπομονησία, ευερεθιστικότητα, απερισκεψία. Πρέπει να μάθει να σκέπτεται ψύχραιμα και να έχει υπομονή. Καλό θα ήταν να συγχωρεί τα σφάλματα των άλλων.


Λέξεις κλειδιά που τον αντιπροσωπεύουν:
Αρχή, Τόλμη, Εκκίνηση,  Διεκδίκηση, Αντιπαράθεση, Ενθουσιασμός, Αυθαιρεσία.

Θετική εκδήλωση : Δραστήριος, Αγωνιστικός, Τολμηρός, Ενεργητικός, Γρήγορος, Δυναμικός, Ευθύς, Άφοβος

Αρνητική Εκδήλωση : Επιθετικός, Καταστροφικός, Ανυπόμονος, Εριστικός, Θορυβώδης, Ανήσυχος, Απερίσκεπτος, Άφοβος, Άξεστος.


Αρχετυπικές εικόνες Κριού:
(Αντιστοιχούν στις πρώτες 30 ζωδιακές μοίρες )
Ο Σκωτσέζος Αστρολόγος Σεφάριαλ, είχε υποδείξει αυτή τη λίστα ήδη πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

0 - 1 Κριού: Ένας άνδρας ρωμαλέος, όρθιος, ντυμένος με ένα δέρμα ή με ένα βαρύ, κυματιστό και ακατέργαστο ύφασμα, 
με ώμους σχεδόν γυμνούς. Κρατά στο χέρι ένα ρόπαλο. Ένας Ηρακλής 
΄΄Μοίρα της Δύναμης και του Πάθους ΄΄
Ικανότητα να αντέχεις στην πολλή δουλειά, δύναμη και   αντοχή του χαρακτήρα. Παθιασμένος και επιθετικός, εξοπλισμένος καλά για τις συγκρούσεις.

1 - 2 Κριού: Ένας άνδρας όρθιος, οπλισμένος με ένα ξίφος και μια λόγχη, πλούσια ντυμένος με κόκκινα χρώματα και πορφύρα, με κοσμήματα που σχηματίζουν αγκράφες, με αστραφτερό χάλκινο ή χρυσό κάλυμμα στο κεφάλι, έτοιμος να χτυπηθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στη νίκη του. ΄΄Μοίρα της Επίδειξης
΄΄Ιδιοσυγκρασία αγωνιστική, ανυπόμονη ως προς τον τρόπο του ζειν.

2 - 3 Κριού: Μια γυναίκα καθισμένη σε μια καρέκλα σα να κουβεντιάζει  με κάποιον τρίτο, με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στα γόνατα. Το πρόσωπό της έχει μια έκφραση ικανοποίησης. Είναι ντυμένη με ένα φόρεμα ελληνικό, ντεκολτέ, με το λαιμό και τα μπράτσα γυμνά. ΄΄Μοίρα της Καλοπέρασης και της Πολυτέλειας΄΄
Τρόποι ευχάριστοι και ευγενικοί, άτομο κοινωνικό. Βαθειά αγάπη για την   αρμονία, την   ειρήνη και την νηφαλιότητα.

3 - 4 Κριού: Ένα δάσος με πολλά άγρια ξερόχορτα και διάφορα είδη φυτών.
΄΄Μοίρα της Ωμότητας και της Ταχύτητας. Φύση παθιασμένη για την αγροτική ζωή, καρδιά πλούσια και μεγάλη αλλά άπειρη. ΄Ατομο σπάταλο στις ενέργειες και στα δώρα του.

4 - 5 Κριού: Έναςάνθρωπος σκαρφαλωμένος σε ένα απότομο βράχο ενώ μαίνεται η καταιγίδα. Οι αστραπές διαγράφουν μια σιλουέττα σκοτεινή, δυνατή που σκαρφαλώνει γερά. ΄΄Μοίρα της Αβεβαιότητας του Κινδύνου και της τελικής Επιτυχίας.
Δύναμη του χαρακτήρα. 
Το άτομο θα βρει την κλίση του, παρ΄όλες τις αρχικές δυσκολίες που μοιάζουν ανυπέρβλητες.

5 - 6 Κριού: Ένας άνθρωπος που σεργιανίζει με το άλογο στην άκρη μιας απόκρημνης ακτής και κοιτάζει σε μια χαράδρα όπου δουλεύουν εργάτες. ΄΄Μοίρα της Ανωτερότητας, του Ταλέντου και της Τιμής που όμως είναι φορτωμένη με Κινδύνους.
Ιδιοσυγκρασία ταγμένη να κυριαρχήσει πάνω στους άλλους, που το πεπρωμένο θα την τοποθετήσει σε μια υψηλή θέση με κίνδυνο να έχει δυστυχίες.

6 - 7 Κριού: Μια αλεπού που τρέχει σε ένα μονοπάτι κάτω από τη σκιά ενός τοίχου. ΄΄Μοίρα της Φρόνησης΄΄
Πανουργία και περίσκεψη. Την ώρα του κινδύνου, μια έντονη παρουσία του πνεύματος μπορεί να γίνει ένα μέσο απαλλαγής από αυτόν.

7 - 8 Κριού: Ένας άνθρωπος περιτριγυρισμένος από άλλους που του ζητούν φασαρίες ΄΄Μοίρα της Βιασύνης και της Ορμητικότητας.΄΄
Τάση να τρέχεις προς τον κίνδυνο, συγκρούσεις χαρακτήρων.    
           
8 - 9 Κριού: Ένας άνθρωπος όρθιος σ΄ένα ύψωμα, με τα χέρια σταυρωμένα και το κεφάλι ψηλά. ΄΄Μοίρα της Αλαζονείας΄΄
 Άτομο γενναίο και γεμάτο τόλμη που αγαπά την ελευθερία και περιφρονεί κάθε βοήθεια από τους άλλους, πολύ περήφανο για να δεχθεί συμβουλές.

9 - 10 Κριού: Ένας άνθρωπος πάνω στο άλογο, μονάχος στη μέση του πεδίου της μάχης όπου κείτονται νεκροί και ετοιμοθάνατοι. ΄΄Μοίρα της Νίκης΄΄
Αξιόλογος χαρακτήρας, επικίνδυνα ανδραγαθήματα, επιτυχία στις επιχειρήσεις.


10 - 11 Κριού: Μια γυναίκα χαριτωμένη, όρθια, μόνη, μισοντυμένη
 μέ ένα φόρεμα που πέφτει από τον ώμο της. ΄΄Μοίρα της Ομορφιάς και της Γλυκύτητας΄΄
-Χαρακτήρας γλυκός αλλά με αδύνατη θέληση που  παρασύρεται από τον πόθο.

11 - 12 Κριού: Ένας άνδρας που οδηγεί ένα παιδί από το κάθε του χέρι.
΄΄Μοίρα της Διαφύλαξης΄΄ Φύση κοινωνική που αρέσκεται στους οικογενειακούς δεσμούς.

12 - 13 Κριού: Ένας άνδρας στην κορυφή του βουνού ενώ τον φωτίζει ο Ήλιος που δύει, κρατά ένα ραβδί στο δεξί του χέρι και μια κορώνα στο αριστερό. ΄΄Μοίρα της Ανταμοιβής΄΄
Μέσα από οδύνες και σκληρό κόπο θα φτάσει κανείς, προς το τέλος της ζωής του σε μεγάλο τίτλο και σημαντικές τιμές. Η υπεροχή και οι διακρίσεις, έρχονται να αποζημιώσουν μια πεισματώδη προσπάθεια.

13 - 14 Κριού:Ένας άνδρας πάνω σε μια σχεδία, στη μέση του ωκεανού, πεινασμένος, αξιολύπητος και σε απόγνωση. ΄΄Μοίρα της Απομόνωσης΄΄Μοναξιά και απογύμνωση .Πιθανότης εξορίας.

14 - 15 Κριού: Ένας άνδρας που παλεύει μέσα στα νερά κάτω απο ένα σπασμένο γιοφύρι. ΄΄Μοίρα της Προδοσίας΄΄
- Άτυχες εμπορικές εκμεταλλεύσεις ή συνεταιρισμοί.

15 - 16 Κριού: Ένας άνδρας με ένα βιβλίο στο χέρι, που περιπλανιέται σε ένα  ξέφωτο του δάσους. Ο Ήλιος που λάμπει ανάμεσα στις φυλλωσιές, φωτίζει το πρόσωπό του. ΄΄Μοίρα της Παθητικής Ομορφιάς΄΄
Αγάπη  για τη φύση και μελέτη των νόμων της.

16 - 17 Κριού: Μια γυναίκα που κρατά μια ζυγαριά, με μια κούπα κόκκινο κρασί στη μια της πλευρά, και με ένα τάσι χρυσά νομίσματα στην άλλη. ΄΄Μοίρα της Προσκόλησης στα γήινα Πράγματα΄΄Από τη μία η μυσταγωγία, από  την άλλη ο χρυσός. Πιθανότης διπλής εκλογής.

17 - 18 Κριού: Ένας άνδρας και μια γυναίκα, όρθιοι, που κρατιούνται από το χέρι και κοιτάζονται με αφοσίωση. ΄΄ Μοίρα της Φιλίας΄΄Ευνοούνται οι σχέσεις ανάμεσα  στα δύο φύλλα. Χαρακτήρας αγαπητός και κοινωνικός.

18 - 19 Κριού:  
Ένας γέρος άνδρας, ντυμένος με μια απλή και πολλή φθαρμένη φορεσιά, που κρατά δύο σακούλες με χρυσάφι και τις σφίγγει νευρικά στο στήθος του. ΄΄Μοίρα της Κατοχής΄΄Φιλαργυρία. Χαρακτήρας μισάνθρωπος.

19 - 20 Κριού:
Ένας άνδρας σιδερόφρακτος κι αρματωμένος που ξεκινά για ένα δύσκολο ταξίδι. ΄΄Μοίρα της Περιέργειας΄΄
- Τάση στα ταξίδια  και τις ανακαλύψεις. Φύση περιπετειώδης.20 - 21 Κριού:Ένας άνδρας δυνατός, όρθιος, με την όψη ευτυχισμένη, που έχει τα χέρια του απλωμένα μπροστά και κρατά μια κούπα γεμάτη κρασί. ΄΄Μοίρα της Σπάνιας Συνείδησης΄΄ Χαρακτήρας φιλόξενος, πρόθυμος, άδολος, και γενναιόδωρος. Πολλοί φίλοι.

21 - 22 Κριού:Ένας άνδρας με βήμα αβέβαιο και ασταθές, που χύνει στη γη το νερό που κουβαλά. ΄΄Μοίρα της Αστάθειας ΄΄Χαρακτήρας αδύναμος και άστατος. Πεπρωμένο αμφίβολο.

22 - 23 Κριού:Ένας άνδρας όρθιος, με ένα κανάτι σκεπασμένο στο χέρι έτοιμος να πιει. Δύο άλλοι πλάι του, συζητούν αποστρέφοντας τα βλέμματά τους από αυτόν. ΄΄Μοίρα της Αδυναμίας΄΄Κακά που προέρχονται από  ζήλεια και ίντριγκες των φίλων. Τάση να αφήνεις τον εαυτό του να παρασύρεται.

23 - 24 Κριού: Ένας άνδρας που παίζει με χρωματιστές μπάλες. Μία γυναίκα ξεδιάντροπη στέκεται  όρθια πίσω του. ΄΄Μοίρα της Ανοησίας΄΄
- Το άτομο θα δοκιμάσει δυσκολίες από  το αντίθετο φύλλο. Ελάχιστη φιλοδοξία.

24 - 25 Κριού: Ένας άνδρας με φαρδιές πλάτες, ανεβασμένος σε ένα ατίθασο άλογο πού έχει στο στόμα του χαλινάρι. ΄΄Μοίρα της Κυριαρχίας΄΄
Χαρακτήρας δυνατός που ξέρει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και τη θέση του, χάρη στις ενεργητικές του ικανότητες
και την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του.

25 - 26 Κριού: Ένας βασιλικός άνθρωπος που παρουσιάζει ένα σκήπτρο σε κάποιον που βρίσκεται στα γόνατα. ΄΄Μοίρα του Ταλέντου.΄΄
Η αξία, η φιλοδοξία και μια πολύτιμη βοήθεια θα μπουν στην πρώτη θέση.

26 - 27 Κριού: Ένας άνδρας πλούσια ντυμένος που χάνει το βήμα του και πέφτει κάτω. ΄΄Μοίρα της Παρακμής.΄΄
- Γυρίσματα της τύχης και πιθανότης διαμελισμού της οικογένειας.

27 - 28 Κριού: Μια γυναίκα ξανθή, πλούσια ντυμένη μόνη, που στέκεται όρθια. ΄΄Μοίρα της Ευεργεσίας΄΄
- Επιτυχία που οφείλεται σε μια γυναίκα ή στο κοινό.

28 - 29 Κριού: Ένας άνδρας με όψη ταπεινή αλλά με μεγάλη δύναμη που ρίχνει κάτω με το τσεκούρι του ένα δέντρο. ΄΄Μοίρα της Εργασίας΄΄Πάλη νικηφόρα ενάντια στα εμπόδια. Φύση ενεργητική και παρορμητική.

29 - 30 Κριού: Ένας καβαλάρης οπλισμένος σα να πηγαίνει σε μάχη, ενώ ατενίζει το φεγγάρι που βρίσκεται στη χάση του. ΄΄Μοίρα της Απομόνωσης΄΄Χαρακτήρας ανεξάρτητος που μπορεί να υποφέρει από  μια γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου