31/1/12

Οδήγηση χωρίς χέρια!

Η Ευρώπη κατασκευάζει ασπίδα της Γης

Ατομα αντιύλης σε «μαζική» παραγωγή

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 01.02.2012

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 01.02.2012









 

* Οι πραγματικές θέσεις των Πλανητών



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια ! 01 - 02 - 2012


Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

''Η Αφροδίτη σε όψη με τον Άρη''



(!)

Χημεία 


Συσχέτιση



(?)

Κινητοποίηση
Ανταγωνισμός
 
  
 
© 2012, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου- Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια ! 31 - 01 - 2012

Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια !    

''Η Σελήνη σε όψη με τον Ήλιο''





(!)

Ατομικότητα




(?)
 
 Διακύμανση
 
 
© 2012, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου- Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ



Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου
  • Το πρώτο τέταρτο της σελήνης (6:09 μ.μ.)  είναι πάνω από τον Δια.
  • Εάν το Πρώτο Τέταρτο σας φαίνεται λίγο μικρότερο αυτό το βράδυ, μπορεί να μην είναι η φαντασία σας. Ο δορυφόρος μας φτάνει στο απόγειό του, το πλέον απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του γύρω από τη Γη, στις 19:43 μ.μ. Βρίσκεται 404.323 χιλιόμετρα από το κέντρο της Γης.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 5:47 μ.μ.  

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου
  • Η Αφροδίτη είναι 10 μοίρες από τον Ουρανό και θα τον περάσει μόλις για 0,3 της μοίρας στις 9 Φεβρουαρίου. Ψάξτε τον 6ου μεγέθους Ουρανό με κιάλια, πάνω και στα δεξιά της Αφροδίτης.
  • Ο Δίας είναι κάτω και στα δεξιά της Σελήνης αυτό το βράδυ. Αν συνεχίσετε την γραμμή πιο μακριά και στα δεξιά θα συναντήσετε την Αφροδίτη.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 11:34 μ.μ.  

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου
  • Η Σελήνη λάμπει ανάμεσα στις Πλειάδες και τον Αλντεμπαράν.
  • Ένα ζευγάρι από εκλεκτά αντικείμενα για παρατήρηση με κιάλια είναι απόψε στον ουρανό.  Τα ανοιχτά σμήνη αστέρων M46 και M47 βρίσκονται περίπου μία μοίρα μακριά στην βορειοδυτική γωνία του αστερισμού της Πρύμνης. Τα δύο βρίσκονται περίπου 12° ανατολικά-βορειοανατολικά του Σείριου. Το δυτικό σμήνος, M47, λάμπει με 4ο μέγεθος και εμφανίζεται ως μια θολή συλλογή από αστέρια. Το 6ου μεγέθους M46 εμφανίζεται ως μια θολή συλλογή από αμυδρά αστέρια που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν. Αν και περιέχει σχεδόν δύο φορές περισσότερα αστέρια από το M47, το M46 φαίνεται πιο αμυδρό και θολό επειδή βρίσκεται περίπου τρεις φορές πιο μακριά από τη Γη.

  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 7:26 μ.μ. 


Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου

  • Ο κομήτης C/2009 P1 (Garradd), με μέγεθος περίπου 6, βρίσκεται στα βορειοδυτικά, μέσα στα αστέρια του βόρειου Ηρακλή. Αυτό το τμήμα του ουρανού ανατέλλει αργά το βράδυ και σκαρφαλώνει ψηλά στα βορειοανατολικά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Χρησιμοποιήστε κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο για να εντοπίσετε τον κομήτη πριν από την αυγή σήμερα ή αύριο, όταν θα περάσει λιγότερο από 1° μπροστά από το λαμπρό σφαιρωτό σμήνος M92.


Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου

  • Νωρίς το βράδυ, η σελήνη (σε αύξουσα φάση) φέγγει ψηλά στα νοτιοανατολικά. Πάνω και στα αριστερά της είναι η λαμπρή Αίγα, πάνω και στα δεξιά της είναι ο Αλντεμπαράν, κάτω δεξιά της ο Ωρίονας και κάτω και αριστερά της βρίσκονται οι Δίδυμοι.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 9:05 μ.μ.   

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου

  • Ο Σείριος, το φωτεινότερο αστέρι της νύχτας, ανατέλλει από τα ανατολικά-νοτιοανατολικά περίπου το ηλιοβασίλεμα. Καθώς ο ουρανός σκοτεινιάζει, παρακολουθήστε την πορεία του προς τα νοτιοανατολικά. Εάν ο ουρανός είναι αρκετά διαυγής θα δείτε τον Σείριο να τρεμοπαίζει. Κοιτάξτε για λάμψεις μπλε, κόκκινες και πράσινες να βγαίνουν από το αστέρι. Τα χρώματα δημιουργούνται καθώς το φως από τον Σείριο περνά μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα. Με ένα ζευγάρι κιάλια τα χρώματα αυτά θα σας φανούν πολύ πιο ζωηρά.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου

  • Αυτό το βράδυ προσφέρει μια καλή ευκαιρία στους ερασιτέχνες αστρονόμους με τηλεσκόπια να παρατηρήσουν ορισμένους σεληνιακούς κρατήρες, ακριβώς στο βόρειο πόλο του δορυφόρου μας. Απόψε είναι ο ιδανικός χρόνος, όσο πλησιάζουμε προς τη πανσέληνο (οποία συμβαίνει σε δύο ημέρες από σήμερα), όταν το βόρειο ημισφαίριο της Σελήνης γέρνει προς την κατεύθυνσή μας. Αυτό επιτρέπει στους παρατηρητές από τη Γη να αναζητήσουν προσεκτικά  τους τρεις μεγάλους κρατήρες : Byrd, Peary, και Nansen, που φέρουν το όνομά τους από τους ομώνυμους διάσημους εξερευνητές των πόλων της Γης.

  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 10:44 μ.μ.

  • Θέλετε να γίνετε καλύτερος ερασιτέχνης αστρονόμος; Μάθετε τη θέση των αστερισμών με βάση τα πιο λαμπρά αστέρια τους και τους σχηματισμούς τους. Αυτό είναι το κλειδί για να εντοπίσετε και τα διάφορα αντικείμενα από το βαθύ ουρανό με κιάλια ή με τηλεσκόπιο. Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για εύκολο εντοπισμό των αστερισμών σε όλο τον ουρανό είναι το βιβλίο The Monthly Sky Guide (εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης).
  • Μπορεί ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο να αντικαταστήσει τους αστροχάρτες; Όπως ο Terence Dickinson και ο Alan Dyer λένε στο Backyard Astronomer's Guide:  "Δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει πλήρως το σύμπαν, αν δεν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκει πράγματα στον ουρανό και αν δεν κατανοεί τις ουράνιες κινήσεις. Αυτή η γνώση κατακτάται μόνο όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο κάτω από τα αστέρια με φιλομάθεια και με έναν αστροχάρτη στα χέρια." Χωρίς αυτά, "Ο ουρανός ποτέ δεν γίνεται ένα φιλικό μέρος."
Ο Άρης είχε μεγαλώσει στα 9” σε διάμετρο την 1η Ιανουαρίου όταν ο Jim Phillips έβγαλε αυτή την φωτογραφία με ένα 10ίντσο αποχρωματικό διοπτρικό τηλεσκόπιο και την Skynyx έγχρωμη video camera. Η σκούρα περιοχή πάνω και δεξιά είναι η Syrtis Major.



  • Θέλετε να μυηθείτε στο χώρο της αστροφωτογραφίας; Συμβουλευθείτε το βιβλίο Αστροφωτογραφία(εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης) και αποκτήστε τις κατάλληλες γνώσεις για να φωτογραφίσετε το ηλιακό μας σύστημα και πέρα από αυτό).

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ



  • Για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με την ηλιακή δραστηριότητα, επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο: www.spaceweather.com.
  • Ο Ερμής είναι κρυμμένος στη λάμψη του ήλιου.
  • Η Αφροδίτη (μέγεθος -4, στα σύνορα Υδροχόου και Ιχθύων) είναι ο λαμπρός «Αποσπερίτης» στα νοτιοδυτικά κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος και νωρίς το βράδυ. Δύει τουλάχιστον 1 ½ ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα. Θα φαίνεται έτσι όλο το χειμώνα και για μεγάλο μέρος της άνοιξης.  Με τηλεσκόπιο, η Αφροδίτη είναι ένας μικρός gibbous δίσκος, 15” σε διάμετρο και φωτισμένος κατά 75%.
  • Ο Άρης (με μέγεθος -0,5, στα σύνορα Λέοντα-Παρθένου) ανατέλλει περίπου στις 9 το βράδυ. Βρίσκεται αρκετά κάτω από τον Βασιλίσκο του Λέοντα. Λάμπει ψηλά στον νότο μετά τις 2 π.μ. Με τηλεσκόπιο, ο Άρης έχει μεγαλώσει σε φαινόμενη διάμετρο, 12 δευτερόλεπτα του τόξου και θα βρεθεί σε αντίθεση, μόνο 13,9”, νωρίς το Μάρτιο. Είναι σε ελαφρώς φάση gibbous, φωτισμένος κατά 96%.
  • Ο λαμπρός Δίας (μέγεθος -2,5, ακόμα στα σύνορα Κριού και Ιχθύων) είναι ψηλά στα νότια-νοτιοδυτικά νωρίς το σούρουπο και ψηλότερα στα νοτιοδυτικά αργότερα το βράδυ. Δύει περίπου τα μεσάνυχτα. Η φαινόμενη διάμετρός του είναι 40 δευτερόλεπτα του τόξου.
  • Ο Κρόνος (μέγεθος +0,6, στη Παρθένο) λάμπει στα νότια πριν το λυκαυγές. Ανατέλλει περίπου τα μεσάνυχτα. Ο Στάχυς τρεμοσβήνει 7° στα δεξιά του. Ο λαμπρότερος Αρκτούρος φέγγει αρκετά πιο μακριά πάνω και στα αριστερά του Κρόνου και του Στάχυ. Με τηλεσκόπιο, οι δακτύλιοι του Κρόνου έχουν μια καλή κλίση 15° ως προς εμάς. 
  • Ο Ουρανός (μέγεθος 5,9, κοντά στον «Κυκλικό» σχηματισμό των Ιχθύων) είναι ακόμα ψηλά στα νοτιοδυτικά νωρίς το βράδυ. 
  • Ο Ποσειδώνας έχει χαθεί στο φως του βραδινού λυκόφωτος.




© 2001-2011 'ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης'



www.astronomy.gr

Αλλαγή θέσης για το κέντρο ομιλίας στον εγκέφαλο

Αμεση μετατροπή δέρματος σε νευρώνες

Τα ηφαίστεια υπαίτια για τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων

Μια τρύπα στο αστρικό «ύφασμα»

O Πολικός Αστέρας συρρικνώνεται

Ασπίδα για το έκζεμα τα ω-3 στην εγκυμοσύνη

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 31.01.2012

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 31.01.2012









 

* Οι πραγματικές θέσεις των Πλανητών



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Μόνιμη στέγη για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μόνιμη στέγη για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης




Εν μέσω οικονομικής κρίσης ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ, όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τον Ιανουάριου του 2014.

«Φαντάζει ουτοπικό αλλά είναι αληθινό ότι μέσα στην περίοδο κρίσης που περνάμε, ξεκίνησε και πάλι η κατασκευή του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης», αναφέρει η διευθύντρια του Μουσείου Άννα Καφέτση και συμπληρώνει: «Είναι ένα σημάδι ζωής και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και μεγάλη ανακούφιση ύστερα από 12 χρόνια από τότε δηλαδή που σχεδόν κάναμε «κατάληψη» του χώρου του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ για να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα μουσείο που έλειπε δεκαετίες από την Αθήνα».

Το έργο ανάπλασης του ΦΙΞ έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε 40 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα τετραώροφο μινιμαλιστικό κτίριο, 20 χιλιάδων τ.μ.


πηγή: http://www.star.gr/civilization/128316/


30/1/12

Νοημοσύνη διάχυτη στον χώρο

Στον λαβύρινθο του απείρου

Οι κουκουβάγιες του χιονιού μεταναστεύουν μαζικά

Ο λόγος της αρμονίας

(Ξανά)γέννησαν τα μόρια της ζωής

29/1/12

Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια ! 30 - 01 - 2012



    Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια !   

''Η Σελήνη σε όψη με τον Ποσειδώνα''










(!)


 Μύθος

Διαίσθηση 

Απόλυτη Ταύτιση

Σενάρια που Πείθουν


Συναισθήματα που Αγγίζουν  Πεποιθήσεις

 


(?) 


Φαντασία

  Εξιδανίκευση 

Εναλλαγές ρόλων 

Λανθάνουσα Eκτίμηση 

Συναισθηματική Εξαπάτηση
 
 
© 2012, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου- Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 30.01.2012

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 30.01.2012









 

* Οι πραγματικές θέσεις των Πλανητών



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Απόλυτες Χειμωνιάτικες Ιστορίες ...

ΑΣΤΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Η Ελλάδα σε σχέση με τον Παγκόσμιο Χάρτη: 29/01/2012

ΑΣΤΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ


Η Ελλάδα σε σχέση με τον Παγκόσμιο Χάρτη: 29/01/2012






(κάντε κλικ στην  εικόνα)








Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

ΑΣΤΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Η Ελλάδα του σήμερα : 29/01/2012

ΑΣΤΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ


Η Ελλάδα του σήμερα : 29/01/2012





(κάντε κλικ στην  εικόνα)








Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Η Ελλάδα του σήμερα σε σχέση με την Ευρώπη: 29/01/2012

ΑΣΤΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ


Η Ελλάδα του σήμερα σε σχέση με την Ευρώπη: 29/01/2012




(κάντε κλικ στην  εικόνα)








Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Πολλές φορές ... Tο σώμα φωνάζει αυτό που σωπαίνει το στόμα ...


Πολλές φορές ... 

Tο σώμα φωνάζει αυτό που σωπαίνει το στόμα ...

Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.


Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες. 


 Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.

 Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια πιέζει.
Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες.

 Τα νύχια σπάνε όταν απειλούνται οι άμυνες.

 Το στήθος σφίγγει όταν η υπερηφάνεια εγλωβίζεται.

Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.


 Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννιέται.

Ο πυρετός θερμαίνει όταν οι άμυνες εκρήγνυνται.





 Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς.

Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ,


φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ,


φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,


και όλα γίνονται, αν έχεις ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ,


μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ,


άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ,


αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ




Nelson Torres, Doctor στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα 


Επιλέγει η Άννα Νότη 
Τη φωτό επιλέγει Η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια ! 29 - 01 - 2012

Η Αυριανή Πρωταγωνίστρια !   


''O Ήλιος σε όψη με τη Λίλιθ''






(!)


Ανάγκη έκφρασης

Η Δύναμη του Εγώ





(?) 

Πάθος 
Η Εμφάνιση των κρυμμένων Θέλω
 
 

© 2012, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου- Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Πλανήτες - Αστεροειδείς Αστρολογική Εφημερίδα, Φεβρουάριος 2012


Πλανήτες Αστρολογική Εφημερίδα, Φεβρουάριος 2012 

(κάντε κλικ στην εικόνα) 
 

Σελήνη - Πλανήτες,
Φεβρουάριος 2012 
 (κάντε κλικ στην εικόνα)


Αστεροειδείς, Αστρολογική Εφημερίδα, Φεβρουάριος 2012 
  Δήμητρα, Ήρα, Έρως, Σαπφώ, Ψυχή, Εστία, Αθηνά, Χείρωνας
 (κάντε κλικ στην εικόνα)







*Σημείωση: προσθέστε 7 ώρες




 



Eπιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας