26/5/15

Τιμητική εκδήλωση για τον Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα !!!


Η Ύδρα τιμά - για πρώτη φορά - τον Λέοναρντ Κοέν

Στα πλαίσια των εορτασμών των Μιαουλείων 2015 αλλά και για να τιμηθεί ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως καλλιτέχνες, ο Λέοναρντ Κοέν ο οποίος έζησε και εμπνεύστηκε αλλά και αγάπησε την Ύδρα, ο Δήμος του νησιού, θα αφιερώσει ένα διήμερο, στις 13 και 14 Ιουνίου 2015 για να τιμήσει τον  λογοτέχνη, συνθέτη, τραγουδοποιό και τραγουδιστή που συνδέθηκε με την Ύδρα από τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Στις τιμητικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται η ονοματοδοσία μια οδού πλησίον του σπιτιού του ως «οδός Leonard Cohen». 

Επιπλέον κατά την διάρκεια των τιμητικών εκδηλώσεων για τον μεγάλο καλλιτέχνη, πρόκειται να έρθουν και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις περίπου 160 άτομα από 39 χώρες της γης! 

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράππας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Πρέσβη του Καναδά για την τιμητική εκδήλωση. 

Από το 1960 …

Ο Λέοναρντ Κοέν αγόρασε σπίτι στην Ύδρα στις αρχές του 1960… Το 1963 εγκαθίσταται μόνιμα στην Ύδρα, όπου συνεχίζει να γράφει. Κατά την οκταετία που έμεινε στην Ύδρα, έγραψε δύο βιβλία με ποιήματα –το γνωστό «Flowers for Hitler» ήταν ένα από αυτά– και δύο μυθιστορήματα, τα «Favorite Game» και «Beautiful Losers». Με το μυθιστόρημα «Beautiful Losers» («Θαυμάσιοι αποτυχημένοι», 1966), θα γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας … Διάσημα τραγούδια του και ποιήματα του όπως τα «Bird on the Wire» και «I’m Your Man»,  ξεκίνησαν στην Ύδρα…  Η Ύδρα για τον Λέοναρντ Κοέν ήταν η πηγή της έμπνευσής του, η μυθική Ιθάκη του Οδυσσέα… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου