31/3/12

Η Πανσέληνος του Απριλίου 2012


Η Πανσέληνος του Απριλίου 2012

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου 


Την Παρασκευή 6 του μήνα και με ωροσκόπο στο Σκορπιό  πραγματοποιείται η πανσέληνος του Απριλίου.  Η αυτονόητη αντίθεση Ήλιου – Σελήνης , βρίσκεται στα μέσα του άξονα Ζυγού – Κριού. Αυτό όπως καταλαβαίνετε  επηρεάζει τους εκπροσώπους  του παρορμητικού σταυρού (Κριό, Ζυγό, Καρκίνο, Αιγόκερω). 

Η 17,23 του Κριού – Ζυγού, είναι η περιοχή  που φιλοξενεί αυτήν την πανσέληνο. Το σημείο που συνδέεται με την 17,23 μοίρα του Κριού , συμπίπτει με το πολύ σπουδαίο για την Ελλάδα μεσοδιάστημα  Ήλιου – Σελήνης. Πρόκειται για ένα ισχυρό σημείο, που αφορά τη δομή, τη σύνθεση αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη Χώρα ! ! !  (εθνικές μας υποθέσεις, πολιτικές προσωπικότητες, εξωτερική πολιτική, θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία, τους κανόνες υγιεινής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων).  

Θα ήταν καλό να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί – συνειδητοί.  (τι θα ακούσουμε τις επόμενες 6 – 7 ημέρες)?

Ιδιαίτερη σημασία παίζει ότι η Πανσέληνος γίνεται σε  ώρα και ημέρα Αφροδίτης.  Οι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμος, Τοξότης, Ιχθύς , Παρθένος) του 1ου δεκαημέρου και ειδικά των πρώτων 4 ημερών, ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με καταστάσεις από το παρελθόν.  Προσοχή χρειάζεται λόγω του Ταυ τετραγώνου μεταξύ των πλανητών  Άρη ,Ποσειδώνα, Χείρωνα, Αφροδίτης , Βόρειου και Νότιου Δεσμού της Σελήνης.


Πανσέληνος με βάση τον Τροπικό Ζωδιακό


 (κάντε κλικ στην εικόνα)



Πανσέληνος με βάση τον Αστρικό Ζωδιακό 


Mηνιαίο δελτίο Σελήνης Κ/Π Απρίλιος 2012

Mηνιαίο δελτίο Σελήνης Κ/Π 


Απρίλιος 2012


Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου





Κενής πορείας (Κ/Π) εννοούμε όταν: πριν αλλάξει ζώδιο η Σελήνη, σταματά να κάνει όψεις με κάποιον από τους Πλανήτες.Τότε, είναι χρήσιμο έως απαραίτητο να  αποφεύγουμε:  Υπογραφές, συμφωνίες, σημαντικά ραντεβού, εγκαίνια, αγορά σπιτιού, άνοιγμα επαγγελματικής στέγης, επισημοποίηση σχέσεων, αγορά αυτοκινήτου, κρίσιμες αποφάσεις και οτιδήποτε θέλουμε να έχει διαχρονικό αποτέλεσμα.
(Η σύνθεση του χάρτη, θα μας δώσει τα τελικά αποτελέσματα)



01/04: από 07:19 έως 11.35
02/04:δεν έχουμε Σ.Κ/Π
03/04: από 16:46 έως 16.52
04/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
05/04: από 08:37 έως 18.32
06/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
07/04: από 13:15 έως 18.17

08/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
09/04: από 09:55 έως 18.12
10/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
11/04: από 14:05 έως 20.21
12/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
13/04: από 20:04 έως αύριο
14/04: από χθες έως 00.47

15/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
16/04: από 01:41 έως 08.37
17/04: από 17:34 έως αύριο
18/04: από χθες έως 18.58
19/04:δεν έχουμε Σ.Κ/Π
20/04: από 22:34 έως αύριο
21/04: από χθες έως 06.05

22/04:από 20:10 έως αύριο
23/04: από χθες έως 20.05
24/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
25/04: από 23:31 έως αύριο
26/04: από χθες έως 08:42
27/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
28/04:από 10:05 έως19:10

29/04: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
30/04: από 17:16 έως αύριο













http://ouranokatevatoi.blogspot.com/p/bl...
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/p/blog-page_04.html
http://ouranokatevatoi.blogspot.com/p/blog-page_12.htm
© Kωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας.

Το κουίζ της ημέρας: Τι σχέση έχει η φωτό με την αυριανή ημέρα :)

Το κουίζ της ημέρας:



Τι σχέση έχει η φωτό με την αυριανή ημέρα :) 



Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 31.03.2012

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 31.03.2012







* (κάντε κλικ στο χάρτη)

* Οι πραγματικές θέσεις των Πλανητών



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Ο Ανατέλλων Τροπικός Ζωδιακός 31.03.2012

Ο Ανατέλλων Τροπικός Ζωδιακός 31.03.2012









*(κάντε κλικ στο χάρτη)



Kωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Πως να μιλάς χωρίς να λες τίποτα !

Πως να μιλάς χωρίς να λες τίποτα !
Αρχίζετε από οποιοδήποτε σημείο της πρώτης στήλης του διπλανού πίνακα,προχωρώντας σε οποιαδήποτε φράση της δεύτερης,μετά της τρίτης και,τέλος, της τέταρτης.Θα έχετε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα φράσεις σοβαροφανείς χωρίς να λέτε στην ουσία τίποτα.

(κάντε κλικ)

30/3/12

Νεαρότερα τα αρχαιότερα πετρώματα της Γης

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ (31/03/2011)

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ   

''Άρης - Ουρανός''

 





!  


Ορμή …

Όξυνση …

Φόρτιση …

Ακρότητα …

Αφύπνιση …


Εκπόρευση …

Επιτάχυνση …

Αποκάλυψη  …

Υπερένταση …

Ανατρεπτικές εξελίξεις …  




© 2012, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου- Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Κάθε πρωί, στην οδό Πειραιώς, ένα φανάρι πριν το Γκάζι,

 Η Σκέψη της ημέρας:
 
 
 
Κάθε πρωί, στην οδό Πειραιώς, ένα φανάρι πριν το Γκάζι, με τον δίσκο του στο ένα χέρι, ένας παππούς πουλάει κουλούρια. Υπάρχει κάτι εντυπωσιακό πάνω του: το περήφανο παράστημά του, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Μια λέξη, μια έννοια έρχεται κάθε φορά στο νου μου: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Καλημέρα.
 
 Από τη Μαρία Τσολιά
 
 
 
Τη φωτογραφία επιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Ο Ανατέλλων Τροπικός Ζωδιακός 30.03.2012

Ο Ανατέλλων Τροπικός Ζωδιακός 30.03.2012









*(κάντε κλικ στο χάρτη)



Kωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 30.03.2012

  Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 30.03.2012

 







* (κάντε κλικ στο χάρτη)

* Οι πραγματικές θέσεις των Πλανητών



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

29/3/12

H Φωτογραφία της Ημέρας !


Γιγάντιος ηλιακός ανεμοστρόβιλος

Η αναβίωση του Δία

Η Εθνική Βιβλιοθήκη επιτέλους κινείται

Η Εθνική Βιβλιοθήκη επιτέλους κινείται
Αρχίζουν τα πρώτα βήματα για να ηγηθεί ενός ενιαίου εθνικού δικτύου βιβλιοθηκών στην εποχή της πληροφορίας





Λαμπρινή Κουζέλη
 
Ξεσκόνισε τα καλά της βιβλία και τα έβαλε στις βιτρίνες. Επλυνε τις σκάλες, ξεχορτάριασε τον κήπο, άναψε τα φώτα, έστειλε προσκλήσεις και περίμενε. Κάποιοι πήγαν από σεβασμό, η γηραιά κυρία του μεγαλόπρεπου μεγάρου στην οδό Πανεπιστημίου ήταν, έλεγαν, απόγονος του Καποδίστρια. Αλλοι πήγαν από περιέργεια, για να ανέβουν τη διπλή αναγεννησιακή κλίμακα και να δουν το εσωτερικό του σπιτιού της. 
Με τα χρόνια ένας μύθος είχε αναπτυχθεί γύρω από το όνομά της. Ελεγαν πως τη μεγάλη σάλα στήριζαν υπέρκαλλοι ιωνικοί κίονες, πως τα μαντεμένια ράφια της είχε σχεδιάσει ο Τσίλλερ και πως τα υπόγειά της ήταν γεμάτα βιβλία, γάτες και ποντίκια. Ελεγαν πως οι θησαυροί της ήταν ανεκτίμητοι, αλλά εκείνη δεν ήξερε τι είχε. Κάποιοι έλεγαν μάλιστα πως είχε από χρόνια πεθάνει...
Ζαρωμένη εδώ και χρόνια στο νεοκλασικό της καύκαλο, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος είχε παραιτηθεί από τις ευθύνες της και οι Ελληνες είχαμε παραιτηθεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Τους τελευταίους μήνες όμως παρατηρούνται αλλαγές. Η Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πύλες της και το κεντρικό αναγνωστήριο φιλοξένησε διαλέξεις, συνέδρια, λογοτεχνικές εκδηλώσεις και μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, με προσέλευση που έφθασε τα 300 άτομα. 
Μόνο τον Μάρτιο έγιναν τέσσερις εκδηλώσεις. Τυπώθηκε για πρώτη φορά ημερολόγιο και οι θησαυροί της Βιβλιοθήκης εκτέθηκαν σε προθήκες και παρουσιάστηκαν στο κοινό. Είναι κινήσεις πρωτάκουστες για την Εθνική Βιβλιοθήκη, οι οποίες εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας που υιοθετεί το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο που διορίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. 
«Δεν θέλουμε η Βιβλιοθήκη να αποτελεί ένα ησυχαστήριο βιβλίων και τόπο συνάθροισης ολίγων και ερευνητών αλλά να γίνει εντευκτήριο στο οποίο θα προσέρχονται όλοι οι έλληνες πολίτες. Φιλοσοφία της νέας διοίκησης είναι η εξωστρέφεια και η σύνδεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης με την κοινωνία» λέει στο «Βήμα» η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Τόνια Αράχωβα. «Κάτι δεν υφίσταται αν δεν το ξέρουμε. Οι θησαυροί της Εθνικής Βιβλιοθήκης υφίστανται ως τεκμήρια, όταν όμως δεν κοινωνούνται στον έλληνα πολίτη, όταν το παιδί δεν γνωρίζει ότι είναι πολύ φυσιολογικό να επισκέπτεται την Εθνική Βιβλιοθήκη, η Βιβλιοθήκη είναι αποκομμένη. Γι' αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες».

Χορηγίες, δωρεές... και προβλήματα
Το μήνυμα «Η Εθνική Βιβλιοθήκη είναι εδώ» φαίνεται πως βρήκε ευήκοους αποδέκτες. Οι χρήστες της Βιβλιοθήκης έφθασαν τον Ιανουάριο τα 103 άτομα, διπλάσιοι από τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Στις υπηρεσίες της όμως παραμένει ακόμη πίσω, ακόμη και στις αυτονόητες απαιτήσεις της έρευνας. Με μόλις επτά υπολογιστές είναι εφοδιασμένο το κεντρικό αναγνωστήριο των 86 θέσεων. 
«Τρεις επιπλέον έχουν ειδικό εξοπλισμό για άτομα με ειδικές ανάγκες» επισημαίνει η αναπληρώτρια διευθύντρια. Οι χρήστες μπορούν να προσέρχονται με τους φορητούς υπολογιστές τους, όμως Wi-Fi σύνδεση με το Διαδίκτυο δεν παρέχεται στη σάλα, «δεν τη σηκώνει το απηρχαιωμένο ηλεκτρολογικό δίκτυο». 
Η σαθρή και επικίνδυνη κατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης είναι κοινή γνώση δεκαετιών. Πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί; Η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης και η αποκατάστασή του εκτιμώνται στα 500.000 ευρώ και χρήματα δεν υπάρχουν. «Εκκληση στην ευεργεσία των Ελλήνων» απευθύνει ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου, και ζητεί «να αναζωογονηθεί το γονίδιο της φιλοπατρίας και της δωρεάς». 
Βεβαίως μόνο στερημένη δεν υπήρξε η Εθνική Βιβλιοθήκη στην ιστορία της. Οι ομογενείς αδελφοί Βαλλιάνοι την προίκισαν το 1884 με μια γερή δωρεά για την κατασκευή του κτιρίου της Πανεπιστημίου από τον Θεόφιλο Χάνσεν. Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα της παραχωρήσει το 2015 ένα υπερσύγχρονο κτίριο, διά χειρός του φημισμένου Ρένζο Πιάνο, στο Κέντρο Πολιτισμού που σχεδιάζει στο Φαληρικό Δέλτα. Με χορηγίες και δωρεές έγιναν οι πρόσφατες εργασίες συντήρησης και απογραφής στο ιστορικό κτίριο. Φωταγωγήθηκε, καθαρίστηκαν η σκέπη του αναγνωστηρίου και τα μάρμαρα της εισόδου, αγοράστηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και καθίσματα για εκδηλώσεις. Απαγορεύθηκε η άναρχη στάθμευση οχημάτων στο μικρό πάρκο πίσω από τη Βιβλιοθήκη και οι «Atenistas» ανέλαβαν εθελοντικά την αναμόρφωσή του. Εργα τέχνης και μουσειακά έπιπλα φωτογραφήθηκαν και καταλογογραφήθηκαν.

Αχαρτογράφητος θησαυρός
Τα βιβλία, η περιουσία της Βιβλιοθήκης, δεν είχαν την ίδια τύχη. Σκάνδαλο παραμένει το πώς και το γιατί επί περισσότερο από έναν αιώνα τώρα δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα καταγραφής του πλούτου της λεγόμενης κιβωτού της ελληνικής γνώσης, ένας πάγιος κατάλογος. Την έλλειψή του επεσήμαινε ως ένα από τα «βιβλιοφάγα έλκη εξ ων αδύνατος αποβαίνει η ανάρρωσις της βιβλιοθήκης» ο έφορός της Εμμανουήλ Ροΐδης σε έκθεσή του ήδη το 1880. 
Αχαρτογράφητος, ο βιβλιακός θησαυρός της Εθνικής Βιβλιοθήκης εκτιμάται μεταξύ 700.000 και 1.500.000 τόμων και θα πρέπει να έχει απογραφεί πριν από τη μετακόμιση στο νέο κτίριο. Το κόστος της καταγραφής και της ηλεκτρονικής σήμανσης των τεκμηρίων, αναλόγως του πλήθους τους, ενδέχεται να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ. Θα δεχθεί το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» να αναλάβει και αυτή τη δαπάνη; Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης ευελπιστεί.
Σε καλύτερη κατάσταση είναι το Τμήμα Χειρογράφων. Οι 4.500 χειρόγραφοι περγαμηνοί και χαρτώοι κώδικες έχουν καταλογογραφηθεί, οι κατάλογοι έχουν ψηφιοποιηθεί και έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Περίπου το 15% του συνόλου των χειρογράφων ψηφιοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κάνοντας χρήση του αποκτηθέντος εξοπλισμού, το τμήμα ικανοποιεί τώρα αιτήματα ψηφιοποίησης κατά παραγγελία, πράγμα που σημαίνει ότι ο όγκος του ψηφιοποιημένου υλικού διαρκώς αυξάνεται. 
Τι γίνεται όμως με το σύνολο των αποκτημάτων της Βιβλιοθήκης που περιμένει στη σειρά; «Είμαστε σε καλό δρόμο, ώστε μεγάλος διεθνής οργανισμός να αναλάβει να ψηφιοποιήσει δωρεάν, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, τους πνευματικούς θησαυρούς της Βιβλιοθήκης» απαντά ο κ. Μουτσόπουλος.


Ψηφιοποιήσεις, προσωπικό και κονδύλια
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα λειτουργήσει στο Διαδίκτυο η νέα σύγχρονη ηλεκτρονική πύλη της Βιβλιοθήκης, την οποία έχει σχεδιάσει η επιστημονική ομάδα του εφόρου Γιάννη Ιωαννίδη, καθηγητή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, θα ικανοποιηθεί επιτέλους μια κύρια αποστολή της βιβλιοθήκης, η έκδοση της Εθνικής Βιβλιογραφίας, που είχε σταματήσει στο έτος 2000. «Δεσμευόμαστε» λέει η αναπληρώτρια διευθύντρια Τόνια Αράχωβα, «ότι μέσα στο καλοκαίρι θα εκδοθεί σε CD η Εθνική Βιβλιογραφία για τα έτη 2000-2007». 
Ευχάριστα τα νέα για την Εθνική Βιβλιοθήκη. Μπορεί όμως να υλοποιήσει τα σχέδιά της; Με τον ενισχυμένο προϋπολογισμό των 650.000 ευρώ του περασμένου χρόνου «αποπληρώσαμε εκκρεμούσες οφειλές από το 2007 και κατορθώσαμε να κλείσουμε το οικονομικό έτος 2011 με μικρό πλεόνασμα» λέει ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο οποίος διαπραγματεύεται με το υπουργείο Παιδείας τον σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό του 2012. Τουλάχιστον 600.000 ευρώ τον χρόνο χρειάζεται η βιβλιοθήκη για την εξυπηρέτηση του δανείου και των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου που έχει αγοράσει στον Βοτανικό και τα έξοδα του Βαλλιάνειου. Για να αυξηθούν οι πόροι της εξετάζονται συμπληρωματικά διάφορες λύσεις: να επιβληθεί μικρή χρέωση για τη χορήγηση ISBN και τις υπηρεσίες ψηφιοποίησης που παρέχονται κατά παραγγελία, να αναζητηθούν συνδρομητές και νέοι χορηγοί.
Ανάπτυξη πάντως δεν επιτυγχάνεται χωρίς διοικητική αναδιάρθρωση, λένε όσοι παρατηρούν την ιστορία της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Αργοκίνητη, νωθρή, συντηρητική και φοβική, εσωστρεφής, αφιλόξενη και δυσλειτουργικά γραφειοκρατική, η πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη που ίδρυσε ο Καποδίστριας το 1829 βρισκόταν πάντοτε στο έλεος αδιάφορων πολιτικών και στενόμυαλων και κουρασμένων δημοσίων υπαλλήλων. Μέρος του προσωπικού αντιδρά τώρα έντονα στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του εφορευτικού συμβουλίου. Η αναπληρώτρια διευθύντρια περιορίζεται να πει ότι «σημαντική μερίδα συμμετέχει και στηρίζει» και τονίζει τους αριθμούς: 53 είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΒΕ και 22 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ενώ η μελέτη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» απαιτεί, με τα εγκαίνια στο νέο κτίριο, 140 άτομα για την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης. 
Ηταν κάποτε ένα «τέρας» που δημοσιογράφοι, υπουργοί και έφοροι χαρακτήριζαν επισήμως «εθνικόν αίσχος, σαπρίαν, σταύλο, σκελετό, χάος και κυκεώνα» έγραφε ο Ροΐδης. Τώρα ξύπνησε από τον αιωνόβιο ύπνο του και βαδίζει τον δύσβατο δρόμο της εξυγίανσης. Για να ανταποκριθεί στον σύνθετο ρόλο μιας εθνικής βιβλιοθήκης και να αποτελέσει έναν σοβαρό και αξιόπιστο συνομιλητή στην εποχή της πληροφορίας χρειάζεται πολλή δουλειά. Ενάντια στις προβλέψεις των κακόπιστων, θα τα καταφέρει; 
 http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=449973

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ (30/03/2012)


Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ   

''Hλιος - Πλούτωνας''

 






!  

Βύθιση …

Έπαρση …

Επιθυμία …

Εμβάθυνση …

Αναβάθμιση …

Ψυχανάλυση …


 Συμπύκνωση …
 
Έλεγχος Ισχύος …

Αυτοσυγκράτηση …

Μετασχηματισμός …

Ηγεμονία … Μεγαθυμία …





© 2012, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου- Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Γυναικεία Σεξουαλική Υγεία



Γυναικεία Σεξουαλική Υγεία
Η εικόνα της γυναίκας έχει αλλάξει. Η γυναίκα μητέρα, η γυναίκα σύζυγος, η γυναίκα κόρη, η γυναίκα εργαζόμενη, η γυναίκα σύντροφος, η γυναίκα που επιθυμείται, αποτελούσαν τους κρίκους μιας αλυσίδας που έσπασε και επανασυνδέθηκε από τον κρίκο που υποδηλώνει την ανάγκη της γυναίκας να αποδεσμεύσει τη σεξουαλικότητα από τα δεσμά της: η γυναίκα που επιθυμεί.

Η γυναικεία σεξουαλική λειτουργία αγνοήθηκε και υποτιμήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια ενώ αντίθετα τονίστηκε ιδιαίτερα η αντίστοιχη ανδρική, όμως σήμερα γνωρίζουμε πως η σεξουαλική υγεία είναι εξίσου σημαντική και για τα δύο φύλα. 



Ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και η αναγνώριση της ως ισότιμη σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας δεν φαίνεται να έχει την αντιστοιχία της στην έκφραση της σεξουαλικής της ζωής και των πιθανών προβλημάτων της.  Η υποκριτική αυτή στάση της κοινωνίας έχει ιστορικές και πολιτισμικές εξηγήσεις, σήμερα όμως πιστεύουμε ότι η γυναίκα έχει απόλυτο δικαίωμα όπως και ο άνδρας να διεκδικήσει τις λύσεις που προσφέρει η επιστήμη.

Η σεξουαλικότητα της γυναίκας είναι ένα σύνολο σωματικών ερεθισμάτων σε συνδυασμό με ένα σύμπλεγμα συναισθηματικών και ψυχικών αντιδράσεων. Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να φωτίσουμε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο σύστημα, στο οποίο συμμετέχουν βιολογικά , ψυχοδυναμικά και κοινωνικά στοιχεία. 

Η Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία είναι η αδυναμία της γυναίκας να ολοκληρώσει ανώδυνα και εύκολα μια ή περισσότερες σεξουαλικές πράξεις για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 6 μηνών.  Όλες οι έρευνες στο δυτικό κόσμο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών θα έχει επίπτωση στη σεξουαλική του ζωή ( 10%-40%  ανάλογα με την ηλικία ).  Το 15% των γυναικών δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 50% των γυναικών που έχουν έρθει σε οργασμό δεν δηλώνει ικανοποιημένο ούτε από την ποιότητα του οργασμού αλλά ούτε και από τη συχνότητά του.

Η Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία , ταξινομείται σε 4 κύριες ομάδες:
• Διαταραχές σεξουαλικής επιθυμίας:  απουσία λίμπιντο

• Διαταραχές σεξουαλικού ερεθισμού: απουσία διέγερσης, αίσθηση ξηρότητας ή συνδυασμός και των δύο

• Οργασμικές Διαταραχές:  αδυναμία να φτάσει στη φάση του οργασμού

•  Διαταραχές κατά την επαφή: πόνος κατά τη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική πράξη 

- Δυσπαρευνία
- Κολεόσπασμος ή κολπόσπασμος

Τα αίτια της Γυναικείας Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας κατηγοριοποιούνται στα ακόλουθα αίτια:

Οργανικού τύπου :

 •  Καρδιοαγγειακά- Υπέρταση

 •  Σακχαρώδης Διαβήτης

 •  Γυναικολογικά νοσήματα (λοιμώξεις έξω-έσω γεννητικών οργάνων, συγγενείς ανωμαλίες)

 •  Ακράτεια

 •  Ορμονικές διαταραχές (για παράδειγμα εμμηνόπαυση, υπερ/ υποθυρεοειδισμός, έλλειψη οιστρογόνων κλπ.)

 •  Νευρολογικά νοσήματα



Ψυχολογικού, συναισθηματικού & κοινωνικού τύπου


                                                                                 
 •  Κατάθλιψη

 •  Εργασιακό άγχος

 •  Κακοποίηση

 •  Προβλήματα Διαπροσωπικών σχέσεων

 •  Σύγχρονος τρόπος ζωής (κάπνισμα, καθιστική ζωή, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης)

 •  Χαμηλή αυτοεκτίμηση

 •  Υπερβολικές προσδοκίες

 •  Άγχος επίδοσης

 •  Αντιλήψεις για το σεξ

 •  Εικόνα και αντίληψη που έχει η γυναίκα για τον εαυτό της

 •  Συσχετισμός και συναισθηματική/σεξουαλική σχέση με το σύντροφο

 •  Τρόπος ζωής

Η  Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία σήμερα μπορεί να διαγνωστεί, να αντιμετωπιστεί και πολλές φορές να προληφθεί.
Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί η εφαρμογή του τριπτύχου, πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, για τη σύγχρονη  γυναίκα είναι η συνειδητοποίηση της ύπαρξης του προβλήματος.

Η αναγνώριση του προβλήματος ή/και των προδιαθεσικών παραγόντων μπορεί να οδηγήσει στις μέρες μας σε προληπτικό έλεγχο.  Ο έλεγχος αυτός αφορά σε καταγραφή  του προβλήματος, στη διερεύνηση αν τα αίτια του προβλήματος είναι ψυχογενή ή οργανικά και σε θεραπευτικές προτάσεις που στην πλειονότητά τους είναι απλές και ανώδυνες.


Το δύσκολο αλλά απαραίτητο βήμα για τη γυναίκα είναι ότι πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα υφίσταται και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί  Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας.  

Τα τελευταία χρόνια, η διάγνωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχει σημειώσει θεαματική πρόοδο και η διάγνωση ψυχογενών και οργανικών αίτιων σε συνδυασμό με εργαστηριακές εξετάσεις, αποτελεί  καινοτόμο αλλαγή στην αντίληψη και εικόνα της Γυναικείας Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας.

Όπως ο άνδρας έτσι και η γυναίκα έχει το απόλυτο δικαίωμα να διεκδικήσει τις λύσεις που προσφέρει η επιστήμα για την καταπολέμηση και τη θεραπεία της ΓΣΔ.




Το σεξ στη 3η ηλικία


Η σεξουαλική υγεία είναι το Α και το Ω στη ζωή μας και αποτελεί αντανάκλαση βιολογικών και ψυχολογικών παραμέτρων. Ξεκινάμε και γεννιόμαστε μέσα από το σεξ και μέχρι που πεθαίνουμε η ερωτική επιθυμία  και οι ορμές για σεξουαλική ικανοποίηση είναι υπαρκτά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(WHO) μας παροτρύνει να συνεχίσουμε τη σεξουαλική μας ζωή καθώς βοηθάει στην εξαφάνιση άλλων νοσημάτων που εμφανίζονται φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της γήρανσης. Η Ε.Μ.Α.Σ. επίσης συμβουλεύει τους άνδρες και τις γυναίκες κάθε ηλικίας, να μην σταματήσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Ο άνθρωπος που παραιτείται από το σεξ γερνάει, μοιάζει σαν να συνταξιοδοτεί το σώμα του και το μυαλό του.

Ο άνθρωπος που είναι ερωτευμένος, ζει, ενώ εκείνος που δυσφορεί με τη ζωή, χωρίς προφανή ή σοβαρή αιτία, λειτουργεί κατ‘ αυτό τον τρόπο γιατί συνήθως στερείται της ηδονής.
Τα κύτταρα μας πεθαίνουν από την έλλειψη οξυγόνου για αυτό και γερνάμε. Τα προβλήματα του σεξ με τη βιολογική αλλά και με τη συμβολική έννοια είναι πρόβλημα της ζωής. Μέσα από το σεξ γεννιόμαστε υπάρχουμε, χαιρόμαστε, αλλά και πεθαίνουμε. Όλες οι σύγχρονες μελέτες σήμερα δείχνουν πως αν κάτι δεν πάει καλά με το σεξ φταίνε και άλλα όργανα που έχουν πλούσια αιμάτωση όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος.



Πολλές μελέτες, επίσης, συσχετίζουν την παράταση της ζωής με τη συνέχιση του σεξ στις μεγάλες ηλικίες. Οι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι με τη ζωή και το σεξ, μοιάζει να ζουν περισσότερο και καλύτερα, και αυτό δεν χρειάζεται η επιστήμη να το αποδείξει. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε στο περιβάλλον μας ότι οι άνθρωποι που γκρινιάζουν αρρωσταίνουν περισσότερο ενώ αντίθετα οι άνθρωποι που χαίρονται τη ζωή τους και το σεξ μοιάζουν πάντα νεότεροι και υγιέστεροι.


 emas@emas.gr / 210 6777070
 http://www.emas.gr/Content.aspx?C=92

Ενα δισ. άστρα σε μια εικόνα!

Ενα δισ. άστρα σε μια εικόνα!



Αποτελεί σύνθεση φωτογραφιών που έχουν τραβήξει επίγεια τηλεσκόπια

Διαστημικό GPS θα καθοδηγεί τα σκάφη

big apple dar - restaurant and MUSIC sounds better ...

big apple dar - restaurant 
and MUSIC sounds better
by Antonis Kahagiadakis & happyharry




 
08/04/2012, skoufa 69, kolonaki






H Φωτογραφία της Ημέρας !


Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη τιμούν τον Ντίκενς

  Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη τιμούν τον Ντίκενς  



Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου όλων Κάρολου Ντίκενς (1812-1870) το Βρετανικό Συμβούλιο στο πλαίσιο του προγράμματος Ντίκενς 2012 τιμά τον Άγγλο συγγραφέα με ένα επετειακό αφιέρωμα στο πολυδιάστατο έργο του -που έχει ουκ ολίγες φορές γίνει αντικείμενο κινηματογράφισης- σε Μεγάλη Βρετανία κι άλλες 50 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Το Βρετανικό Συμβούλιο της Ελλάδας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλά και τις εταιρείες διανομής ODEON και FOX, διεξάγει στο διάστημα 29 Μαρτίου ως 3 Απριλίου στην Αθήνα (στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και 2 ως 8 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) το σπουδαίο αυτό αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει μια εκλεκτή κολλεκτίβα από κινηματογραφικές μεταφορές του Ντίκενς ξεκινώντας από το 1913 και φθάνοντας στο 2005.

Με καθημερινές προβολές το αφιέρωμα θα εισέλθει βαθιά στο λογοτεχνικό υλικό του Ντίκενς μελετώντας τις ποικίλες πτυχές του έργου του, όπως την κοινωνική κριτική της εποχής του, την πόλη, την παιδική ηλικία, αλλά και τη λογοτεχνική του πρόσληψη στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι προβολές θα πλαισιώνονται από πέντε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης τις οποίες θα συντονίζει μια γκάμα σπουδαίων προσκεκλημένων, όπως σκηνοθέτες, άνθρωποι του κινηματογράφου, συγγραφείς, μεταφραστές και πανεπιστημιακοί από Ελλάδα και Μ. Βρετανία που θα μοιραστούν με το κοινό τις σκέψεις τους και θα ανταλλάξουν τις ιδέες τους πάνω στο έργο του Ντίκενς.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη τιμούν τον Ντίκενς
Aνάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκεται και ο Adrian Wootton, o διευθυντής του ιστορικού γραφείου Film London, μέλος της BAFTA και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ στις συζητήσεις θα συμμετάσχει και ο διακεκριμένος Βρετανός σεναριογράφος και συγγραφέας Michael Eaton.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη τιμούν τον Ντίκενς
Όσον αφορά το τί θα δούμε στο αφιέρωμα, ετοιμαστείτε για μια μεγάλη βουτιά στον κινηματογραφικό πλούτο των ταινιών που έχουν λάβει τη έμπνευση από τα βιβλία του. Από σπάνιες ταινίες του βωβού κινηματογράφου μέχρι τις σύγχρονες κινηματογραφίσεις των Ρομάν Πολάνσκι και Αλφόνσο Κουαρόν, το αφιέρωμα αυτό επιχειρεί να μας μυήσει στη σπουδαία φιγούρα του Άγγλου συγγραφέα που κατάφερε να εφεύρει σύμφωνα με τους D.W. Griffith και Sergei Eisenstein την κινηματογραφική γλώσσα, μέσα από τις σπουδαίες αφηγήσεις του.

Ο κλασικός και πολυκινηματογραφημένος Όλιβερ Τουιστ σε όλες τις εκδοχές του, Η ζωή και οι περιπέτειες του Νίκολας Νίκλεμπι, η Ιστορία δύο πόλεων, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, οι Μεγάλες Προσδοκίες, Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ, το αμετάφραστο (ως βιβλίο) στα ελληνικά Pickwick Papers αλλά και ο σπάνιος βωβός οκτάλεπτος Ντείβιντ Κόππερφιλντ που γυρίστηκε το 1913 είναι μια πρόγευση των όσων θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου British Council:
Άννα Χριστοδούλου: 2103692336 (anna.christodoulou@britishcouncil.gr)
http://www.britishcouncil.org/greece-arts-and-culture-dickens-2012.htm
http://www.dickens2012.org/
Γραφείο Τύπου Ταινιοθήκης της Ελλάδος:
Ισμήνη Χλιόβα-Μπιτζάνη: 210 3612046, 6973562081 isminicb@gmail.com
Φαίδρα Παπαδοπούλου: 210 3612046 (εσωτ. 0119) phaedrapap@tainiothiki.gr
Γραφείο Τύπου Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ):
Νόπη Χατζηγεωργίου: 210 9200346 nchatzigeorgiou@ekebi.gr

Ο Ανατέλλων Τροπικός Ζωδιακός 29.03.2012

Ο Ανατέλλων Τροπικός Ζωδιακός 29.03.2012









*(κάντε κλικ στο χάρτη)



Kωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 29.03.2012

Ο Ανατέλλων Αστρικός Ζωδιακός 29.03.2012









* (κάντε κλικ στο χάρτη)

* Οι πραγματικές θέσεις των Πλανητών



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας









Τα απομεινάρια ενός σουπερνόβα