20/5/12

Στους Διδύμους αντιστοιχεί «το Φως της αλληλεπίδρασης»

 
Στους Διδύμους αντιστοιχεί «το Φως της αλληλεπίδρασης» και η φράση «Αναγνωρίζω τον άλλο μου εαυτό και στο σβήσιμο αυτού του εαυτού μεγαλώνω και λάμπω».

Σαν ζώδιο αντιπροσωπεύει τη δύναμη που προκαλεί τις αναγκαίες αλλαγές για την εξέλιξη της χριστικής συνείδησης μέσα σε ένα καθοριστικό χρονικό διάστημα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του. Άλλωστε ο κύριος στόχος των τεσσάρων ενεργειών που απορρέουν από το Μεταβλητό Σταυρό είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και τη διευκόλυνση της διαρκούς ροής των ενεργειών, ώστε να αποκαλυφθεί ευκολότερα η χριστική συνείδηση. Αυτό φυσικά από την κοσμική, πλανητική και ανθρώπινη οπτική γωνία.

Οι Δίδυμοι κυβερνούν όλα τα διπλά ζώδια, όλα τα ζεύγη των αντιθέτων και διατηρούν το μαγνητικό πεδίο ανάμεσά τους προκειμένου να διευκολύνουν την τελική τους ενότ
ητα και τη μετουσίωσή τους. Λέγεται ότι στην τελική φάση της εξελικτικής πορείας τα δώδεκα ζωδιακά σημεία θα μεταμορφωθούν σε έξι ευλογημένα και λαμπερά ζώδια, μια σύνθεση που γίνεται κατορθωτή μόνο με τις δυνάμεις των Διδύμων. Αυτό το γεγονός υποδηλώνει πως οι Δίδυμοι είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Ζωδιακού και η επιρροή τους βρίσκεται κρυμμένη πίσω από όλα τα ζώδια –γεγονός που ελάχιστοι αστρολόγοι έχουν συνειδητοποιήσει.

Οι Δίδυμοι ανήκουν στο τρίγωνο του Αέρα, από όπου παίρνουμε την εξής κοσμική αντιστοιχία για τα ζώδια του Αέρα:
Δίδυμοι : αποτελούν σημείο εισόδου των κοσμικών ενεργειών από το Σείριο.
Ζυγός : σχετίζεται με τις δυνατότητες των Πλειάδων.
Υδροχόος : εκφράζει την παγκόσμια συνείδηση της Μεγάλης Άρκτου.
Στους Διδύμους έχουμε την αναγνώριση της δυαδικότητας που οδηγεί στην εμπειρία και την ανάπτυξη των διανοητικών μορφών. Σχετίζεται με το αιθερικό σώμα, δεδομένου ότι αποτελεί μέσο ανάμεσα στην ψυχή και το σώμα. 
 
ΠΗΓΕΣ:Βιβλιογραφία

Ελληνική Μυθολογία, Ι.Θ. Κακριδή, Εκδοτική Αθηνών

Ελληνική Μυθολογία, Ζan Rispen, Εκδόσεις Αργώ

Οι ΄Αθλοι του Ηρακλή, Αλίκη Μπέιλυ, Lucis Press Limited

Εσωτερική Αστρολογία, Αλίκη Μπέιλυ, Lucis Press Limited

Σύγχρονη Αστρολογία, Μάργκαρετ Χόουν, Πύρινος Κόσμος

Ψυχολογία και Αστρολογία, K.Hamaker-Zondag, Ιάμβλιχος

Τα Ζώδια και σύμβολά τους, Τέρη Αναστασίου, Ιάμβλιχος


Από τη Θεοδοσία Κωτούλα
Επιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου