17/1/12

Η αστρική Αφροδίτη στην πράξη

 Η αστρική Αφροδίτη στην πράξη

Η θέση της Αφροδίτης σε ένα ωροσκόπιο, μας δίνει μια καλή εικόνα για τον τρόπο που συναισθανόμαστε
από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Είναι γνωστό πως η θέση της Αφροδίτης σε ένα ωροσκόπιο, μας δίνει μια καλή εικόνα για τον τρόπο που συναισθανόμαστε αλλά και για τα ερωτικά πρότυπα που μας συγκινούν. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις όλες αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται περισσότερο στον χαρακτήρα του ατόμου και ίσως τελικά να μην έχουν άμεση σχέση με τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουμε. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η τροπική Αφροδίτη δηλώνει τάσεις και συμπεριφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιθυμία μας είναι ταυτόχρονα και διαταγή.
Αντίθετα η αστρική Αφροδίτη, η οποία για γεννήσεις των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται περίπου 23-24 μοίρες πίσω από την τροπική, είναι πιο κοντά στο να αποδώσει στις σχέσεις μας όλα αυτά με τα οποία σχετίζεται το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, αφού υποδηλώνει περισσότερο γεγονότα παρά χαρακτήρα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, η αστρική Αφροδίτη «πέφτει» στο προηγούμενο ζώδιο, από αυτό που βρίσκεται ως τροπική κι εδώ αξίζει να σημειωθούν τα ...παράδοξα που προκύπτουν με δεδομένο το ότι τα διαδοχικά ζώδια έχουν μεταξύ τους πολύ διαφορετικές ενεργειακές προδιαγραφές. Έτσι προκύπτει μια «σύγκρουση συμφερόντων» η οποία πρακτικά ευθύνεται και για την πολύ συχνή διάσταση ανάμεσα στα θέλω μας και αυτά που τελικά αποκομίζουμε στην προσωπική μας ζωή.

Ας δούμε λοιπόν σε τι καταστάσεις εμπλέκεται μια αστρική Αφροδίτη και τι είδους σχέσεις τελικά της τυχαίνουν, ανεξάρτητα με τις προθέσεις της... τροπικής.

Στον Κριό
Ο ανταγωνισμός, η διεκδίκηση και η περιπέτεια είναι αυτά που βιώνει, ακόμη κι αν... δεν το θέλει (στην περίπτωση που ως τροπική βρίσκεται στον Ταύρο). Κι αυτό γιατί έλκει ανάλογους τύπους ερωτικών συντρόφων, που επιπλέον μπορεί να δραστηριοποιούνται στα σπορ.
Πεδίο δράσης: Οπουδήποτε

Στον Ταύρο
Μπορεί να έχει έφεση σε «διπλές» καταστάσεις και παράλληλες σχέσεις -κληρονομιά από μια ενδεχόμενη θέση της τροπικής Αφροδίτης στους Διδύμους- αλλά ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει τις ...σταθερές σχέσεις, συνδυασμένες πιθανά με μια οικονομική ευμάρεια. Και καπάτσα και αποτελεσματική, δηλαδή!
Πεδίο δράσης: Τα εστιατόρια, οι τράπεζες

Στους Διδύμους
Πιστή στα λόγια και ...ζωηρή στην πράξη μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη Αφροδίτη, αν ως τροπική βρίσκεται στον Καρκίνο. Η ζεστή αγκαλιά είναι πάντα ζητούμενη αλλά αυτό που εισπράττει περισσότερο είναι το ...ξεπόρτισμα! Οι γάμοι συνήθως είναι δύο ή περισσότεροι.
Πεδίο δράσης: Ο δρόμος

Στον Καρκίνο
Εδώ η ενδεχόμενη διάσταση ανάμεσα στις δύο θέσεις της Αφροδίτης (τροπική και αστρική) γεφυρώνεται σχετικά ομαλά, μέσα από την δημιουργία οικογένειας, ενός ιδιαίτερα φιλόξενου πεδίου για την έκφραση των ζεστών συναισθημάτων προς τα αγαπημένα πρόσωπα και ιδιαίτερα τα παιδιά.
Πεδίο δράσης: Το σπίτι και οι κλειστοί χώροι

Στον Λέοντα
Ενώ ως τροπική στην Παρθένο, η συγκεκριμένη Αφροδίτη μπορεί να είναι «χαμηλών τόνων», τελικά που την χάνεις, που την βρίσκεις, όλο στα μεγάλα τζάκια ...τρίβεται! Είναι από τις περιπτώσεις, όπου οι προσωπικές ιδιοτροπίες βρίσκουν ένα φιλόξενο καταφύγιο στους κόλπους της υψηλής κοινωνίας.
Πεδίο δράσης: Τα σαλόνια, οι δεξιώσεις και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Στην Παρθένο
Κοινωνική και ευπροσήγορη ως τροπική στον Ζυγό, συχνά καταλήγει να περιμένει και να υπομένει τον ερωτικό της σύντροφο, χωρίς να βρίσκει ικανοποίηση στα θέλω της. Έτσι εξηγούνται πολλά σχετικά με την παραδοσιακά «προνομιούχο» και κομψευόμενη Αφροδίτη του Ζυγού, που ως αστρική στην Παρθένο, «ψωνίζει» τελικά από τα ...ρετάλια ή τις λαϊκές.
Πεδίο δράσης: Ο χώρος εργασίας

Στο Ζυγό
Η «κληρονομιά» της τροπικής θέσης μπορεί να είναι το πάθος, οι εμμονές και η απόλυτη πίστη, ως αστρική όμως η συγκεκριμένη Αφροδίτη μπορεί να έχει μια διακεκριμένη κοινωνική ζωή, και πολλές συμπάθειες, με μόνη ενόχληση το ...βάσανο της δυναμικής διαπραγμάτευσης των σχέσεων της. Διότι ενώ εκείνη θέλει την αποκλειστικότητα, της τυχαίνουν ...άλλοι τύποι συντρόφων. Δύο ή περισσότεροι γάμοι είναι πιθανοί.
Πεδίο δράσης: Οπουδήποτε

Στο Σκορπιό
Όσο φιλελεύθερη και «ανοικτή» μπορεί να είναι ως χαρακτήρας, τόσο μπορεί να «κλείνεται» εξ αιτίας μιας σχέσης. Σίγουρα υπάρχει μια τάση για ...αλίευση ζηλότυπων συντρόφων, ενώ παράλληλα τα οικονομικά είναι είτε βασικό πλεονέκτημα είτε αντίθετα ...πεδίο μάχης στην σχέση. Πάντως, κληρονομιές και διατροφές «παίζουν» ...γερά!
Πεδίο δράσης: Η νύχτα και τα στέκια της

Στον Τοξότη
Οι τροπικές προδιαγραφές της την κάνουν διστακτική, ανασφαλή και συχνά υποκριτική, στην πράξη όμως τελικά ...μεγαλοπιάνεται. Στον προθάλαμο της καρδιάς της περιμένουν διανοούμενοι, καθηγητές, δικηγόροι, εκδότες, ...καναλάρχες, επιχειρηματίες αλλά και άτομα του εξωτερικού. Οι γάμοι (ο πληθυντικός είναι το πιθανότερο) μπορεί να συνδυάζονται με χρήμα, ταξίδια και ότι άλλο κάνει τους Τοξότες να ...φτερουγίζουν!.
Πεδίο δράσης: Ο κόσμος

Στον Αιγόκερω
Ως τροπική Αφροδίτη στον Υδροχόο, μπορεί να μεταφέρει την ανεξαρτησία και το ελεύθερο πνεύμα στις σχέσεις της, όμως τελικά βρίσκεται μέσα σε «παραδοσιακά» πλαίσια, με κύριο χαρακτηριστικό την διάρκεια, τις σταθερές αξίες αλλά και την σχετικά διακεκριμένη κοινωνική θέση του συντρόφου της.
Πεδίο δράσης: Τα «ψηλά πατώματα»

Στον Υδροχόο
Ανθρωπιστική, ευαίσθητη και ονειροπόλα ως τροπική, περνάει τελικά μέσα από ιδιάζουσες καταστάσεις, με τους ερωτικούς της συντρόφους να είναι ιδιαίτεροι μεν αλλά και ...ολίγον ιδιόρρυθμοι! Πρακτικά εκπέμπει συναίσθημα ή ρομαντισμό και εισπράττει ...φίλους-εραστές! Πρόκειται για μια Αφροδίτη αντιπροσωπευτική του happy hippy, ενός μοντέλου σχέσεων δηλαδή βγαλμένου κατ’ ευθείαν από την ανατρεπτική δεκαετία του 60.
Πεδίο δράσης: Οι ομάδες, οι φίλοι

Στους Ιχθύες
Ως τροπική Αφροδίτη του Κριού μπορεί να είναι ελκυστική, άμεση και επιπόλαιη. Όμως τελικά, οι ρομαντικές και εξιδανικευμένες σχέσεις είναι το ...φόρτε της. Έλκεται από ευαίσθητους, κατατρεγμένους ή ...psycho συντρόφους, όσο για τις «θολές» καταστάσεις-ίντριγκες, αν δεν την βρουν αυτές, θα τις δημιουργήσει εκείνη. Γενικά την αγαπούν αλλά το θέμα της πίστης παραμένει πάντα ένα άλυτο ...μυστήριο!
Πεδίο δράσης: Το ημίφως, το ηλιοβασίλεμα

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει απαραιτήτως να συνυπολογίσουμε τις όψεις της Αφροδίτης, οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τόσο τάσεις στον χαρακτήρα, όσο και καταστάσεις στην πραγματική ζωή.

Αν θέλετε να δείτε τη θέση της Αφροδίτης σας πατήστε εδώ


 http://www.astrology.gr/Genethlia-astrologia/item/15863-H-astrikh-Afrodith-sthn-praxh


Τη φωτογραφία επιλέγει η Κ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου