15/10/19

Στόχοι


''Στόχοι''

Για το Kifissia Radio
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου



Τι ορίζει τις σκέψεις μας; Βάζουμε στόχους;
Αγγίζουμε τις βαθύτερες μας επιθυμίες; 

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα, μα ο ατομικός μας χάρτης, μας καθοδηγεί και μας προσανατολίζει …επαρκώς!

Με τη βοήθεια του Αστρολογικού γενέθλιου χάρτη μας, έχουμε τη δυνατότητα να ψηλαφίσουμε, να κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε… αλλά  και τον τρόπο που  ορίζουμε τη ζωή μας. Τι ορίζει τις σκέψεις μας; Βάζουμε στόχους; Αγγίζουμε τις βαθύτερες μας επιθυμίες; 
Βασική προϋπόθεση, είναι να γνωρίζουμε τα κλειδιά, που μας ανοίγουν και μας αποκαλύπτουν, με θαυμαστό και συμβολικό τρόπο, …τις ποιότητες που επιλέγουμε κάθε φορά να διερευνήσουμε.

Όταν λέμε στόχος τι εννοούμε; Και αν κατανοήσουμε το νόημά του, με ποια εργαλεία τον επιτυγχάνουμε; Έχουμε το θάρρος και την πυγμή να τον φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να αρχίσουμε τη δραστηριότητά μας; Αυτό, θα ήταν σίγουρα ένα σαββατοκύριακο σεμινάριο, από άποψη διερεύνησης αλλά και εφαρμογής. Μα στόχος αυτού του άρθρου, είναι να κατανοήσουμε το δυναμικό που αποτελούν τα εργαλεία της αστρολογίας, μα και τρόπους …κατανόησης της πολυπλοκότητας του θέματος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στόχος σημαίνει επί της ουσίας, στοχεύω με πλήρη συνείδηση.  Έχω μια εσωτερική ανάγκη, που με ωθεί να δημιουργήσω προς ένα σημείο, αλλά παράλληλα, να επεκτείνω τα σχέδια μου προς όλες τις κατευθύνσεις. Για όσους κατέχουν βασικές γνώσεις,… από την ύλη των  αστρολογικών αρχών, θα καταλάβουν ότι μιλάμε για το τρίγωνο της φωτιάς. Βασική και αυθόρμητη ανάγκη (Κριός), δημιουργική έκφραση (Λέοντας) και προσπάθεια επέκτασης του σχεδίου (Τοξότης).
Το λεγόμενο τρίγωνο της φωτιάς, είναι η βασική αρχή της έμπνευσης και της επιθυμίας που έχουμε, αλλά και τ
o κίνητρο για ζωή.

Τίποτα όμως, δεν ορίζουμε ως στόχο, εάν προηγουμένως δεν έχουμε νιώσει την ανάγκη για δημιουργία!

Στα θέματα που διερευνούμε στον αστρολογικό χάρτη, κοιτάζουμε συνολικά τις επιρροές, αλλά και τις ανάγκες του τρίπτυχου Ήλιου, Σελήνης Ωροσκόπου.

Σύμφωνα με την απεικόνιση του ζωδιακού κύκλου, (όσον αφορά το συμβολισμό των ζωδίων), ο Τοξότης, μοιάζει να είναι το ζώδιο που σχετίζεται με τους στόχους. Εάν παρατηρήσετε το συμβολισμό του, θα κατανοήσετε τo νόημα του, με τρόπο ευκρινή.

Μερικές λέξεις κλειδιά του Τοξότη, είναι η εξοικείωση και η αισιοδοξία, πράγμα δηλαδή, απαραίτητο για την εκπλήρωση των στόχων μας. 

Άλλες βασικές λέξεις κλειδιά που ‘’αφορούν’’ το ζώδιο του Τοξότη, είναι η εξάπλωση, η επέκταση, η εξερεύνηση η εξάσκηση μα και η αποδοχή.


Ο Δίας ως κυρίαρχος πλανήτης του Τοξότη, μα και ως  κοσμικός κυβερνήτης του 9ου οίκου, είναι μια από τις βασικές ενδείξεις του χάρτη, που θα μας επιτρέψει να αντιληφθούμε, τον τρόπο επέκτασης, κάθε (επιθυμητού) σχεδίου.

Θα μας δείξει το πώς θα εξελιχθούμε, μα και το πως θα δράσουμε, προκειμένου να μας αποδεχθεί - αντιληφθεί, το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, στο οποίο ανήκουμε.
Ο Δίας έχει την πρωτοκαθεδρία, κυρίως σε τομείς που αφορούν την υποκειμενική μας φιλοσοφία, τις τάσεις και τα πιστεύω μας,  … μα κυρίως, αναδεικνύει τον τρόπο που ΄΄βλέπουμε΄΄ τη ζωή. 

Συμπληρωματικά, η διερεύνηση και ανάλυση του 9ου οίκου,
(αλλά και η αποκρυπτογράφηση του Δία από άποψη όψεων κλπ.) συγκλίνουν επαρκώς στο να αποκρυπτογραφήσουμε τα όνειρα μας. Δηλώνουν το πώς θέτουμε τους στόχους μας επί της ουσίας.  Μα πάνω απ΄ όλα, στο πως αντιλαμβανόμαστε την ιδεολογική μας συσχέτιση με τα γεγονότα.

Μας αναδεικνύει το κέντρο της ένωσης,
μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού στόχου.
Ο οίκος που βρίσκεται ο Δίας, θα μας δώσει συμπληρωματικές πληροφορίες για τον τρόπο των δράσεων  - επιθυμιών μας. Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Ποιοι είναι οι τομείς της ζωής που μας ενδυναμώνουν και μας επιτρέπουν την εξωτερίκευση … της ιδεολογικής & φιλοσοφικής μας προσέγγισης; (Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα απαντηθεί από τη συνολική εικόνα του χάρτη ξεχωριστά).

Ο Ήλιος (δηλαδή το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε), θα μας δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες για τα  ΄΄θέλω΄΄ της προσωπικότητας. Απαραίτητο δε, είναι να κοιτάξουμε τον κυβερνήτη του 9ου οίκου, αλλά και τις όψεις με τις οποίες εμπλέκεται. Από το σημείο αυτό, θα ανακαλύψουμε τις συνειδητές μας επιλογές αλλά και τον τρόπο που τις ορίζουμε.

Η  διερεύνηση των παραπάνω, σε συνδυασμό με την περιοχή που δεσπόζει ο 9ος οίκος, (αλλά και ο κοσμικός κυβερνήτης 9ου οίκου Δίας), …θα μας δείξουν, πολύ καλές πτυχές - συμπεράσματα. Σημαντικό είναι, να δούμε την κίνηση του ωροσκόπου αλλά και του κυβερνήτη του. (για κάθε θέμα που εξετάζουμε)

Η σωστή χρονική στιγμή, θα μας επιτρέψει να δράσουμε με τρόπο ικανοποιητικό, λαμβάνοντας υπόψη και το μεσουράνημα.
(το λεγόμενο Μc σε αρκετά συστήματα οικοθεσίας), είτε αλλιώς, τον κοινωνικός μας ωροσκόπο). Πρόκειται για ένα  ταξίδι ατομικό, …που χρειάζεται συνειδητή διερεύνηση, αλλά συγχρόνως και πολύ καλή προετοιμασία!

Οι βασικοί δείκτες όπως είπαμε και παραπάνω, είναι πολλοί. Όπως θα καταλάβατε, πρόκειται για μια σύνθεση δυνάμεων, που σε συνδυασμό με τις ικανότητες του 2ου οίκου αλλά και του Ερμή, Άρη, Αφροδίτης, …ολοκληρώνουμε τη διερεύνηση του ερωτήματος.
Ενδεικτικές λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με τον Δία και τον 9ο οίκο.

Δίας: Μεγέθυνση, Αφθονία, Στοχασμός, Τύχη, Χορηγία, Ανύψωση, Διακυβέρνηση, Φιλανθρωπία, Παροχή έργου, Περιπλάνηση.  9ος οίκος: Όνειρο ζωής - Όραμα ζωής, (αυτό που εμπνέει), Φιλοσοφία, Ηθικός νόμος, Εσωτερική Ιεραρχία, Διδασκαλία, Πτυχίο, Μεταφράσεις, Εκδόσεις γραπτών, (βιβλία-εφημερίδες κ.λ.π), Μεγάλα ταξίδια.


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου,
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας,
Reiki Master Teacher



Με Χαρά,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου