19/9/19

ΠΛΟΥΤΟ(Σ)



ΠΛΟΥΤΟ(Σ)


Για το Kifissia Radio
Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




Τι σημαίνει άραγε πλούτος; Σχετίζεται μήπως με τον Αριστοφάνη;

Ο ‘’Πλούτος’’ είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη.
Γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την Αρχαία στη Νεότερη Αττική Κωμωδία. Στην κωμωδία αυτή, ο Αριστοφάνης διακωμωδεί τη κακή διανομή του Πλούτου.

Η λέξη πλούτος, εμφανίζεται στα ανθρωπωνύμια Πλούταρχος, Πλουτοκλής, Πλουτάς, Πλουτίνος, Πλουτίων.  Στη σημερινή μας εποχή, αφορά την αφθονία  αγαθών. (που κυρίως είναι αναγκαία για να ζήσει κανείς). Μπορούμε να τον συσχετίσουμε με την αφθονία οποιουδήποτε πράγματος, αλλά κυρίως με την έννοια ΄΄πλούτος γνώσεων΄΄ . Θα τον δούμε και ως  ΄΄το πλούτος της ανδρείας΄΄Ερωτόκριτος,  ΄΄πλούτος της σοφίας΄΄ Πλάτωνας.

Πλούτο μπορούμε να θεωρήσουμε, τις αρετές και τα προτερήματα ενός ανθρώπου. Μπορούμε επίσης, να τον συσχετίσουμε με τον ΄΄εθνικό πλούτο΄΄, που είναι το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υλικών αγαθών μιας χώρας, όπως και την έννοια ΄΄ορυκτός πλούτος΄΄ που είναι ο εκμεταλλεύσιμος πλούτος του υπεδάφους μιας χώρας.
Επίσης, να δούμε την έννοια ΄΄ιδωτικός πλούτος΄΄, τον πλούτο δηλαδή που ανήκει σε ένα άτομο, αλλά και τη δύναμη της έννοιας ΄΄λεκτικός πλούτος΄΄. Λεκτικός πλούτος, είναι ο πλούτος των λέξεων που χρησιμοποιεί ένα πρόσωπο ή ο πλούτος των λέξεων που υπάρχουν σε ένα κείμενο.

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Αστρολογίας, ο πλούτος είναι κάτι που αφορά κυρίως τον 2ο και  τον 8ο οίκο ενός χάρτη, αλλά και την τοποθέτηση των κυβερνητών, του 2ου και του  8ου οίκου. Σημαντικό είναι, να δούμε τις όψεις, αλλά και το που καταλήγουν οι πλανήτες αυτοί.
Κυρίως όμως, έχει να κάνει με τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού αλλά και με τους κυβερνήτες τους Αφροδίτη και Πλούτωνα.

Θα ήταν λάθος, να πιστέψουμε ότι σε ένα γενέθλιο χάρτη, συλλέγουμε μόνο τις πληροφορίες αυτές. (Αφροδίτη Πλούτωνας, 2ος – 8ος).  Για παράδειγμα, ο 2ος - 8ος , 5ος - 11ος  οίκος, παραμένουν, σχετικά κοντά στον ωροσκόπο και το μεσουράνημα και παίρνουν τις κατευθύνσεις τους για δημιουργία και υλοποίηση.

Η πρακτικότητα, η μορφοποίηση η υλοποίηση της ενέργειας, το επάγγελμα αλλά και η εργασία απ’ όπου θα εισέλθουν οι πόροι, αφορά τα 3 γήινα ζώδια. Δηλαδή του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερω.

Το να μπορέσουμε όμως να αποκτήσουμε σχέσεις, προκειμένου να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας, …αφορά την πολιτική της επικοινωνιακής μας ικανότητας. Δηλαδή, οτιδήποτε  αφορά το σχετίζεσθαι, τον κοντινό περίγυρο, τις ατομικές και κοινωνικές σχέσεις. Εξ ορισμού, αφορά τα ζώδια του αέρινου τριγώνου, Δίδυμοι, Ζυγός Υδροχόος.

Ο συγκινησιακός-συναισθηματικός χώρος, που σχετίζεται με ζητήματα ασφάλειας, αναπαραγωγής και ενότητας, αφορά τα ζώδια του νερού, Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύς. Κατά κύριο λόγο, όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, ο κύριος άξονας που αφορά την οικονομική, συναισθηματική, σεξουαλική, ερωτική ζωή του ατόμου, είναι ο άξονας 2ου- 8ου.
Ο κυρίαρχη οικοθεσία του 2ου - 8ου οίκου, μπορεί να μας δώσει εξειδικευμένες πληροφορίες. Για παράδειγμα, ο τρόπος απόκτησης εσόδων, ο τρόπος παραγωγής εισοδήματος, ο μισθός, το εισόδημα, η οικονομική διαχείριση, τα υλικά αγαθά, το χρήμα και η χρηματοοικονομική κατάσταση, η κινητή και ιδιόκτητη περιουσία, αλλά και η επιθυμίες προς εκπλήρωση, τα κέρδη και η φυσική άμυνα, έχουν να κάνουν με το 2ο οίκο ενός χάρτη. 

Η τοποθέτηση του κυβερνήτη αλλά οι όψεις που τον συνοδεύουν ή που εμπλέκονται με θετικό είτε αρνητικό τρόπο μέσω συνέργειας, θα μας δώσουν μια καλή γεύση για το τι περίπου συμβαίνει.  Κατά το ίδιο μοτίβο, ο 8ος οίκος έχει να κάνει με τον τρόπο που επενδύουμε τα χρήματα, την αποταμίευση, τη συσσώρευση κεφαλαίου, το ενέχυρο, το δανεισμό, τις κρυφές επιθυμίες, αλλά και τους φόβους

Ο 8ος οίκος, σχετίζεται με τις ψυχικές (κληρονομικές) ασθένειες, αλλά και με το ψυχικό σθένος. Επιπροσθέτως, έχει σχέση με την ασφάλεια, την εφορία, το ενοίκιο (πληρωμή ή είσπραξη), τη διαχείριση χρημάτων ή αγαθών τρίτων, τα κρυμμένα πράγματα, τα μυστικά, τη σεξουαλικότητα κ.α

Η Αφροδίτη ως κοσμικός κυβερνήτης του 2ου οίκου έχει να κάνει με τα συμβόλαια κυρίως, και ο Πλούτωνας ως κοσμικός κυβερνήτης του 8ου οίκου με τη μεταρρύθμιση.

Η έντονη παρουσία του Πλούτωνα σε ένα γενέθλιο χάρτη, μπορεί να έχει να κάνει και με μια πιο δύσκολη κατάσταση. Δηλαδή, ένα έντονο παρασκήνιο. Εδώ μπορούμε να δούμε και την έννοια κρυφός ηγέτης. Ο ηγέτης δηλαδή που είναι αόρατος από τα μάτια που πολύ κόσμου, αλλά έχει τη δύναμη και τον κατάλληλο μαγνητισμό να ελέγξει, να κατευθύνει & να πατρονάρει τις καταστάσεις. Μπορεί να σχετίζεται με εκβιασμούς - κρυφά χαρτιά, τα οποία επιλέγει να εμφανίσει,  …σε στιγμές που η στρατηγική του κινδυνεύει. 

Η Αφροδίτη παρουσιάζεται πιο άμεση και πιο γλυκιά, μιας και είναι ο πλανήτης που μαζί με τον Ερμή, σηματοδοτούν και ρυθμίζουν τις καταστάσεις που  αφορούν οικονομικές δοσοληψίες αλλά και τις επικοινωνιακές μας ικανότητες.

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου,
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας,
Reiki Master Teacher





Με Χαρά,
Για το Kifissia Radio







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου