21/6/17

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017
Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Ήλιος :)

Το φετινό καλοκαιράκι ... είναι ήδη εδώ!! Αστρονομικά το θερινό ηλιοστάσιο ενεργοποιήθηκε σήμερα το πρωί (21/6) στις 7:24 (με την είσοδο του Ήλιου στο παρορμητικό ζώδιο του νερού).

Όσοι έχετε γενέθλια, χρόνια σας πολλά και ευχές για μια νέα δημιουργική και καθ’ όλα εντάξει ηλιακή χρονιά. 

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, καλή νέα καλοκαιρινή αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Παρότι ότι η επίσημη αστρονομική ώρα ορίστηκε στις 7.24 π.μ (το ίδιο λένε και οι αστρολογικές εφημερίδες) κάποια αστρολογικά προγράμματα έχουν μια μικρή απόκλιση της τάξεως των 10’ λεπτών. (όπως και να χει η κατάστρωση του αστρολογικού χάρτη είναι η ίδια... Δηλαδή, η στιγμή που ο Ήλιος εισέρχεται στη 00΄00 του Καρκίνου. Μερικά δείχνουν το μεσουράνημα στην 29΄(αναιρετική μοίρα) των Ιχθύων και άλλα πάλι, στην 26΄και κάτι ψιλά). 

Φαντάζομαι για όλους εσάς που δεν είστε αστρολόγοι ή ερευνητές, να μην σας κάνει και μεγάλη διαφορά, ωστόσο για έναν μελετητή της αστρολογίας  είναι ένα θέμα ... που έχει διαφορετικές εκδοχές... (Εγώ πάντως θα επιλέξω την 29η ... των Ιχθύων).

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θα διαπιστώσετε ότι δεν θα γράψω και πολλά ... για το πως θα τα πάει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά, διότι πιστεύω ακράδαντα ΄΄συν Αθηνά και χείρα κίνει΄΄. Τους ανθρώπους σε καμία περίπτωση δεν τους βάζουμε σε 12 ή ακόμη και περισσότερα κουτάκια …. θέλοντας ντε και καλά να τους στριμώξουμε όπως όπως ….. (και αυτό … είναι κάτι που αποφεύγω συστηματικά).

Ο χάρτης του θερινού ηλιοστασίου, σηματοδοτεί την καλοκαιρινή εποχή (3 μήνες), που μπορείτε κάλλιστα να συγκρίνετε με τη γενέθλια σας προδιαγραφή, ... είτε μέσω συναστρίας (ο ένας χάρτης μέσα στον άλλον Χ2) ή με τη μέθοδο του composite αλλά και relationship … 

Σας θυμίζω ότι οι γωνιακοί οίκοι (εν μέσω σύγκρισης) μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ (εάν δηλαδή υπάρχουν πλανήτες μέσα στη γενέθλια γωνιακή μας προδιαγραφή, ή εάν υπάρχουν πλανήτες που είναι κοντά σε γενέθλιους πλανήτες ή σε ίδιο ζώδιο και ακμές κλπ).


Δεν θα συνεχίσω ... σε επιμέρους λεπτομέρειες, αλλά θα αναφερθώ σε επιλεγμένα χαρακτηριστικά του χάρτη (θερινό ηλιοστάσιο), που κατά τη γνώμη μου έχουν ιδιαίτερη σημασία και σας προτείνω να μελετήσετε. 

01. Ερμής, Άρης και αστεροειδής Υγεία εκτός ορίων
02. Παραλληλίες- Αντιπαραλληλίες  (είναι αρκετές)
03. Χείρωνας σε σύνοδο με το Μc
04. Άρης στον 12ο οίκο
05. Εμπεριεχόμενος 10ος - 4ος οίικος 
06. Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη στον Ταύρο στον 11ο οίκο
07. Χιαστό Δία – Ποσειδώνα
08. Ουρανός σύνοδο Αθηνά
09. Βόρειος και Νότιος Δεσμός στον 2ο-8ο οίκο με τη συμμετοχή της Εστίας
10. Κλήρος τύχης
11. Κλήρος Πνεύματος
12. Ημέρα Ερμή & ώρα Σελήνης
13. Πλανήτες σε Κυριαρχία – Δεσπότες (Αφροδίτη-Ποσειδώνας-Ερμής).
14. Σελήνη τρίγωνο Εστία
15. Δεκαήμερα (Ήλιου, Σελήνης, Ωροσκόπου, Κυβερνήτη ωροσκόπου, Μc, Κυβερνήτη Mc).
16. Βόρειος και Νότιος δεσμός της Σελήνης


Ας με συγχωρήσουν όσοι διαβάζοντας το κείμενο νιώσουν ... ότι βλέπουν ΄΄κινέζικα΄΄ ... αλλά θα πρέπει να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι (σχεδόν πάντα) γράφω … κατόπιν έμπνευσης …. και αυτή τη φορά ... το πήγα λίγο πιο ειδικά. 

Σε γενικές όμως γραμμές (όπως θα έχετε σίγουρα διαβάσει από άρθρα που κυκλοφορούν σε διαδικτυακές σελίδες και blog ... είτε επειδή εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε από τη δική σας μελέτη), τα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνος, Αιγόκερως, Κριός και Ζυγός) των πρώτων ημερών, επηρεάζονται περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. Ασφαλώς και όσοι από εσάς έχετε ωροσκόπο, κυβερνήτη ωροσκόπου, ακμή 10ου και κυβερνήτη 10ου οίκου ή άλλης γωνιακής ακμής (4ου, 7ου), είστε στο πικ, (στη στιγμή), στο κέντρο της προσοχής (ανάλογα με τον τρόπο που ο χάρτης σας συμβολίζει) και κυρίως εσείς του 2ου και του 3ου δεκαημέρου των παρορμητικών και μεταβλητών αντίστοιχα.Ο Ήλιος στον 12ο οίκο (κυβερνήτης 2ου οίκου),  βοηθά όλους όσους έχουν εσωτερική ζωή και όλους όσους ψάχνουν ΄΄χαμένους  θησαυρούς ΄΄ ………, κοινώς τον εαυτό τους. 

Σε κοσμικό επίπεδο, με εμπεριεχόμενο 4ο-10ο αλλά και έντονη παρουσία 12ου οίκου, το παρασκήνιο θα δράσει σε μεγάλο βαθμό. Φαινομενικά (όμως) μήπως θα έχουμε άλλη εικόνα; Μπορεί. (Αλλά πίσω από την κουρτίνα το σενάριο έχει άλλη άποψη). 

Προσοχή χρειάζεται γενικώς στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω (κυρίως σε εκπροσώπους του 2ου δεκαημέρου). 

Τα μεταταβλητά ζώδια του 3ου δεκαημέρου ίσως να νιώσουν οτι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Κάντε κουράγιο, γιατί (μάλλον) θα πρέπει να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη. Άρα, ίσως και να βγει σε καλό... Η προσπάθειά σας θα σας ανταμείψει (φτάνει να το πιστέψετε ... και κυρίως ... να μην χάσετε την ευελιξία σας). 

Οι σταθεροί του 2ου δεκαημέρου μοιάζει να έχουν ικανοποιητικές ευκαιρίες, ακόμη και εκείνες που αφορά στην αγάπη και τον έρωτα.


Καλή και δημιουργική νέα καλοκαιρινή περίοδο σε όλους! 
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου