5/4/09

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2009

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2009
 

Της Κωνσταντίνας Βλαχοπούλου

Οικονομία, αφύπνιση και αναθεώρηση αξιών, είναι τα βασικά ζητούμενα του 2009, αφού η κρίση που νομίζουμε ότι έφτασε, δεν έχει δείξει ακόμη ολόκληρο το πρόσωπό της.
Μια ματιά στον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, είναι ικανή να μας δείξει το εύρος των μετασχηματισμών που απαιτούνται όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της καινοτομίας, του περιβάλλοντος και της υγείας.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, όπως και του Δία στον Υδροχόο, είναι οι θέσεις των Πλανητών, που σηματοδοτούν το νέο σκηνικό της φετινής χρονιάς. Οι θέσεις του Ουρανού και του Ποσειδώνα, θα παραμείνουν ως έχουν με εξαίρεση τον Κρόνο, ο οποίος θα μεταφερθεί για τα 2.5 επόμενα χρόνια στο Ζώδιο του Ζυγού.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, άρχισε ήδη να μας επηρεάζει οικονομικά αλλά και ψυχολογικά.
Ακούμε από παντού, ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που οδηγούν τις εταιρίες αλλά και τους ιδιώτες σε οικονομικά αδιέξοδα. Δυστυχώς, όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτή η κατάσταση της κρίσης έχει επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά και την επηρεάζει αρνητικά.

Το γενικό κλίμα είναι παγωμένο και όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί παρακάτω, προκειμένου να διαφυλάξουν τους πόρους τους, σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι το χρηματιστήριο θα δείξει την πραγματική του εικόνα και ότι οι κινήσεις των μετοχών δεν θα έχουν μεγάλη κινητικότητα μέσα στη φετινή χρονιά.

Με δυσκολία θα κινείται το κεφάλαιο, είτε αυτό αφορά τις επιχειρήσεις είτε την αγορά ακίνητης περιουσίας.

Οι τράπεζες θα δείξουν το αυστηρό τους πρόσωπο ενώ δεν θα έχουν την άνεση που έδειξαν στο παρελθόν. Τα δάνεια και οι προσφορές θα μειωθούν κατά πολύ και σε γενικές γραμμές οι αποφάσεις θα είναι απολύτως αυστηρές όσον αναφορά τα κριτήρια προς τους πιθανούς δανειολήπτες.

Οι επιχειρηματίες, θα αναγκαστούν να αρκεστούν το μίνιμουμ των εξόδων τους και θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα με τα ήδη υπάρχοντα επιχειρηματικά τους εργαλεία.

Μια καλή και αισιόδοξη νότα, προέρχεται από την επιρροή του Δία, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει και κάποιες καινοτομικές ιδέες και γνώσεις, μιας και το φετινό του υπόβαθρο πηγάζει από την περιοχή του Υδροχόου.

Θα ήταν χρήσιμο να δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες σε επιστημονικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και αναζητούν πόρους προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Οι καινοτομικές ιδέες θα μπορούσαν να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα και κυρίως, σε ότι σχετίζεται με τη γνώση των νέων τεχνολογιών. Φέτος θα βρουν το δρόμο τους και θα είναι αυτές κυρίως, που θα έχουν ένα αίσιο αποτέλεσμα – εφαρμογή.

Παραμένει η επιρροή της αντίθεσης Κρόνου Ουρανού και αυτό προφανώς, θα συνεχίσει να φέρνει εντάσεις στο πολιτικό προσκήνιο. Η επιρροή του Ουρανού, θα φέρει και άλλες δοκιμασίες και θα αποκαλύπτει συνεχώς το έντονο παρασκήνιο. Δε θα αφήσει τίποτα κρυφό, και θα απαιτήσει να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια. Για όλα αυτά κυρίως, ευθύνεται ο Ουρανός, ο οποίος μπορεί να γίνει ανατρεπτικός προκειμένου να επιφέρει στην επιφάνεια την αποκάλυψη της αλήθειας.

Επίσης η αντίθεση Κρόνου Ουρανού, δεν θα αφήσει και τον τομέα της υγείας ανεπηρέαστο. Ακόμα και στον τομέα της υγείας, θα προκληθούν συγκρούσεις που στόχο θα έχουν να μπουν τα πράγματα σε μια καλλίτερη θέση για το γενικό καλό του συνόλου και μάλιστα με μια αλτρουιστική πρόθεση- διάθεση.

Ο τομέας γη είναι μάλλον το πεδίο που θα άξιζε τον κόπο να εστιαστεί κανείς, διότι όσοι ήδη έχουν ακίνητη περιουσία, έχουν χώρο που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ή να τον χρησιμοποιήσουν ως επένδυση για το μέλλον. Άλλωστε, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για πωλήσεις και κυρίως πωλήσεις που αφορούν γη και επιχειρήσεις.

Το σίγουρο είναι, ότι τα κράτη θα χρειαστεί να θέσουν πολύ αυστηρούς όρους και όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα πράγματα θα είναι επίσης πολύ δύσκολα.
Όλη αυτή η κατάσταση, θα εξοργίσει τους πολίτες και δεν αποκλείεται να ζήσουμε μεγαλύτερες αναταραχές. Και όσο συνεχίζονται οι αναταραχές, τόσο πιο πολύ το κράτος θα βρίσκει μηχανισμούς υποταγής.
Θα δούμε τις αξίες να δοκιμάζονται και να αναθεωρούνται στον τομέα που αφορούν τον κεντρικό άξονα αξιών, «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένει
α».
Οι Πολίτες αγανακτισμένοι, θα αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις και θα δούμε τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για το μέλλον τους.
Είναι εξαιρετικά πιθανόν, να δούμε πολλές μικρές ομάδες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να διαχειρίζονται το κλίμα που τους διευκολύνει, προκειμένου να έχουν τις λύσεις τις οποίες δεν θα μπορούν να αντλήσουν από κρατικούς φορείς. Οι ομαδικές δραστηριότητες θα ευδοκιμήσουν.
Το μόνο ευχάριστο, θα είναι ότι θα δούμε επιτέλους ενεργούς Πολίτες.
Εάν εδώ σε αυτό το σημείο, θα μπορούσε κάποιος να στηρίξει αυτές τις ομάδες και τις γειτονιές, τότε πράγματι θα έκανε μια καλή επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου.
Είναι σαν να λέμε, ότι το αίτημα του συλλογικού ασυνείδητου έχει αφυπνιστεί και αναζητά λύσεις. Αναζητά τις λύσεις που ήταν σε λήθη όλα αυτά τα χρόνια. Καλό λοιπόν θα ήταν, να του δίναμε πολύ προσεκτική σημασία και να μην υποτιμήσουμε αυτή τη δύναμη που θα προέλθει από αυτή τη μαζική αφύπνιση. Αυτή η δύναμη χρειάζεται υποστήριξη και αποδείξεις.
Καλό θα ήταν να βρούμε τη συνισταμένη που θα μας δώσει μια μέση λύση. Αυτό όμως, είναι στη σφαίρα του ιδεατού, διότι οι εποχές που έρχονται, θα είναι απαιτητικές σε όλα τα επίπεδα και θα απαιτήσουν λύσεις πραγματικές.
Επιθυμητό θα ήταν, να αναρωτηθούμε όλοι για το ποιες ευθύνες έχουμε και το πώς μπορούμε να τις αξιολογήσουμε καλύτερα, διότι έχουμε ξεχάσει πως ζούμε, ως ένοικοι, στη Γη που μας φιλοξενεί.
Ο Σεβασμός στη φύση θα ήταν απαραίτητος και ίσως να δούμε περισσότερες ομάδες ανθρώπων να ενδιαφέρονται και για αυτόν τον τομέα. Έναν τομέα αναγκαίο, για την υγεία της Γης.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι θα δοκιμαστούμε σε πολλά επίπεδα. Εάν δεν προσέξουμε όπως πρέπει, τότε θα δούμε πολλές και δραματικές περιβαλλοντικές αλλαγές. Η Γη που κατοικούμε είναι η μεγαλύτερη δύναμη επένδυσης που μπορούμε να κάνουμε, γιατί αυτό αφορά όλους μας ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικού υπόβαθρου, πεποιθήσεων.

Η έννοια των οργανώσεων και των συλλόγων θα ήταν επίσης μια καλή επένδυση όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.
Η Παγκόσμια οικονομία θα σφίξει πολύ και τα πράγματα θα στενέψουν. Πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι διαχείρισης, διότι οι παλιές συνταγές δεν έχουν τις κατάλληλες λύσεις που η εποχή απαιτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου