31/7/16

ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑ, ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΕ ΑΤΥΠΟ ΣΧΗΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ !!!



OYAOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!


ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑ, ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ, 

ΣΕ ΑΤΥΠΟ ΣΧΗΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ !!!








Η Νέα Σελήνη στο Λέοντα - Αύγουστος 2016, από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




Νέα Σελήνη στο Λέοντα !


2 Αυγούστου 2016






Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Να λοιπόν που έφτασε και η ώρα της νέας Σελήνης στο Λέοντα. Ο μήνας Αύγουστος (και μάλιστα στις αρχές του), φιλοξενεί τη νέα Σελήνη.  Πρόκειται για την επίσημη κατά κάποιον τρόπο στιγμή, που η ΄΄πύλη΄΄ του Λέοντα ανοίγει μεγαλοπρεπώς τις αγκάλες της.
Ο κυρίαρχος πλανήτης του Λέοντα Ήλιος, βρίσκεται στις καλύτερες του στιγμές, φτιάχνοντας το ιδανικό κλίμα, για έρωτες, φλερτ, χαρά, παιχνίδι και ψυχαγωγία αλλά και μεγαλεπήβολα σχέδια (που κάποιες φορές, ενδέχεται  να αγγίζουν & τα όρια της υπερβολής).

Σε γενικές γραμμές, ο Αύγουστος είναι ο μήνας της καρδιάς μας από άποψη συμβολική (η καρδιά ανατομικά ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα) αλλά όχι μόνο …. ! 
Δεν είναι λίγοι οι έρωτες που έγραψαν την ιστορία τους κάτω από το λαμπερό Αυγουστιάτικο Φως, ούτε οι αγκαλιές στις ακρογιαλιές κάτω από τα ΄΄φώτα΄΄ της ρομαντικής αλλά κ συγχρόνως ένθερμης εποπτείας της.
Η φετινή νέα σελήνη έρχεται με ωροσκόπο σε ζώδιο της φωτιάς κ σε δεκαήμερο του Δία. Το μεσουράνημα όμως σε αντίθεση, μοιάζει να είναι έντονο και μάλιστα σε τόνους επιβολής και εξουσιαστικής επιβάρυνσης, παρότι είναι καλυμμένο κάτω από το βλέμμα της σοβαρής (λόγω δεκαημέρου) Αφροδίτης. 
Τα ζητήματα των σχέσεων αλλά και τα θέματα που αφορούν σημαντικούς (και εξουσιαστικούς ή καταναγκαστικούς) στόχους, θέλουν την ιδιαίτερη προσοχή σας.

Παρότι το κλίμα μοιάζει και πάλι οξύμωρο, καλό θα ήταν να μας γίνει κατά το δυνατόν σαφές, τι θέλουμε, τι ζητάμε, αλλά και σε ποια θέση βρισκόμαστε.

Ευτυχώς ο Άρης κινήθηκε σε άλλα εδάφη, (την ημέρα της νέας σελήνης 2/8 το βράδυ) και τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι), θα πάρουν ανάσες δροσιάς !

Δεν ξέρω εάν το θυμάστε ή εάν το διαβάσατε, πάντως ο Άρης στο Σκορπιό έχει δύναμη, εξουσία, ένταση αλλά και πάθος για χειραγώγηση από όλες τις απόψεις. Έτσι λοιπόν, ένα από τα δώρα της νέας σελήνης του Αυγούστου, είναι ότι θα ησυχάσουν (προς το παρόν) οι εν θερμό  καταστάσεις (αν και η λίλιθ παραμένει στο Σκορπιό – μικρό καλάθι).
Ενδέχεται να ακούσουμε κουβέντες που θα ΄΄μαζέψουν΄΄ τα ένστικτα και θα φανούν λίγο πιο λογικές.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ο Άρης θα φτάσει σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με το Ποσειδώνα (μέσα Αυγούστου), τότε θα δούμε και κάποια παράλογα πράγματα, όπως για παράδειγμα περίεργους νόμους και πεποιθήσεις. 




Με έμφαση το φετινό Σεπτέμβρη, οι δεσμοί της Σελήνης θα ακολουθήσουν εμπλεκόμενοι  με τις 2 εκλείψεις του Σεπτεμβρίου.

Σε σύνοδο και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ενδέχεται να μας φέρουν γεγονότα ασαφή, παράλογα, μπερδεμένα αλλά και παραπλανητικά.
Θα επηρεάσουν τον γενέθλιο χάρτη της χώρας μας αλλά φυσικά θα έχουν επέκταση και στο παγκόσμιο σκηνικό, όπως για παράδειγμα τη διπλωματία, την εξωτερική πολιτική, τους νόμους και την αλλαγή τους ευρύτερα, αλλά και το δύσκολο μεταναστευτικό
global ζήτημα.

Θέματα που αφορούν τα Εργασιακά, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και την καθημερινότητα του Πολίτη θα είναι ιδιαιτέρως ενεργά.
Ωστόσο, θυμίζω ότι η θέση του Δία στο Ζυγό στα μέσα του Σεπτέμβρη, ΄΄εγκαινιάζει΄΄ μια νέα κατάσταση σε ότι αφορά ΄΄σχήματα΄΄ που αφορούν 
νόμους και κοινωνικούς θεσμούς  . 

Ενδέχεται να δούμε τη Δικαιοσύνη, τους Δικηγόρους και ότι σχετίζεται με αυτή τη διαδρομή, να αλλάζει ρότα και άποψη. Νέοι νόμοι θα λάβουν χώρα και αυτό φυσικά θα φέρει μαζί του και τις ανάλογες αντιπαραθέσεις.
Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτά τα θέματα, ωστόσο περιμένουμε πολύ σημαντικές  αλλαγές, που ελπίζουμε να έχουν και κάτι καλό να μας πουν για  την καθημερινότητα του πολίτη.
Οι Αστεροειδείς Δήμητρα και Εστία, μοιάζουν να κάνουν ένα είδος εσωτερικής συμφωνίας, έτσι ώστε να καλύψουν ανάγκες που αφορούν τη γη, τη διατροφή  και την ασφάλεια.
Ο Ουρανός αν και στον 12ο οίκο, έχει άμεση σχέση με τον ωροσκόπο της νέας Σελήνης και κυρίως με την ίδια τη νέα Σελήνη, μιας και βρίσκεται σε όψη τριγώνου, με την υποστήριξη του Δία και του Άρη. Αυτό από μια άποψη δεν είναι καθόλου κακό, διότι ενδέχεται ο άξονας των σχέσεων να περάσει από νέες και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Είναι πολύ πιθανό να δείτε το ταίρι σας κάτω από μια νέα ματιά που θα σας ενθουσιάσει, είτε να κάνετε μια όμορφη έκπληξη σε ανθρώπους που αγαπάτε και διστάζατε μέχρι τώρα να τους το πείτε.
Σε κάθε περίπτωση (και αν η σχέση κυρίως δεν είναι παλιά ή από το παρελθόν), θα ήταν καλό να προσέξετε αρκετά, διότι η χρονική διάρκεια δεν θα είναι κάτι που την χαρακτηρίζει. Όμως όπως πάντα (΄΄συν Αθηνά και χείρα κίνει΄΄), στο χέρι σας είναι να πάρετε τη θετική πλευρά αυτών των επιρροών, ώστε να κάνετε την θετική σας έκπληξη με απόλυτη επιτυχία !
Σκόπιμο  και ΄΄σοφό΄΄ θα ήταν να αποφύγετε τη ρουτίνα, αλλά και την πολύ σοβαρότητα.  
Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως δημιουργικές και να αποδώσουν καρπούς στα σχέδια σας. Σχέδια, που θα κάνετε με την προτεινόμενη αίσθηση  χαράς, αλλά κυρίως με αγάπη αληθινή !
Από αυτήν την νέα Σελήνη στο ζώδιο του λαμπερού Λέοντα  (ο Ήλιος κυβερνήτης σε κυριαρχία), περισσότερο επηρεάζεστε όσοι είστε γεννημένοι  από 28/1-2/2, από 29/4 -4/5, από 1-6/8,  και από 1-6/11.
Επίσης, όσοι είστε γεννημένοι 16-18 Απριλίου, 20-22 Οκτωβρίου, αλλά και 6-8 Ιουλίου και 5-7 Ιανουαρίου.



Ευχές για ανάσες ξεκούρασης και ανασυγκρότησης !
Να ξεκουραστείτε με ανάσες χαλάρωσης !
Καλή νέα και Δημιουργική Πανσέληνο !








19/7/16

Πανσέληνος Ιούλιος 2016

Πανσέληνος



Ξημερώνοντας η 20η Ιουλίου 2016, στις 1.57 π.μ ώρα Αθήνας.

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


Ακούσαμε ήδη πολλά, με το σκηνικό να συνεχίζει τη δράση του ποικιλοτρόπως.  Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει με τρόπο έντονο το παγκόσμιο σκηνικό και κυρίως τα Ευρωπαϊκά κράτη, μιας και ο παρορμητικός σταυρός είναι έντονα ενεργός. 

Δοσοληψίες και συμφωνίες μεταξύ Κρατών θα είναι εντυπωσιακές από άποψη δύναμης και ισχύος. Οι εξωτερικές υποθέσεις θα μας απασχολήσουν λίγο πάρα πάνω από το κανονικό.
Διπλή η επιρροή Ταυ τετραγώνου σε μεταβλητά, και παρορμητικά.   Ο Άρης παραμένοντας στον Σκορπιό έως και τις αρχές Αυγούστου, θα μας δώσει γεγονότα της τάξεως  ΄΄Εγώ έχω τα σκήπτρα της εξουσίας’’.

Η συμμετοχή του Ουρανού, ξαφνιάζει και μετατρέπει τα τετριμμένα σε αλλοπρόσαλλες εκπλήξεις και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς σε ταυ τετράγωνο με τον Κρόνο και το Δία (από τον Τοξότη και την Παρθένο), φτιάχνουν μπερδεμένα και ίσως ΄΄σκηνοθετημένα΄΄ μοτίβα πολύπλευρων δράσεων.

Η παραμονή του Δία στην Παρθένο θα φέρει και πάλι θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό, ενώ πριν επισκεφτεί το Ζώδιο του Ζυγού, θα αρχίζει τα ΄΄δύσκολα΄΄ σε ότι αφορά την παγκόσμια δικαιοσύνη αλλά και τους νόμους ευρύτερα.

Ενδέχεται να χρειαστεί πολλά από τα Κράτη να αλλάξουν ή να επαναπροσδιορίσουν τους νόμους τους και κυρίως σε ότι αφορά  τις κοινωνικές συνήθειες, όπως επίσης τα ήθη και έθιμα.  

Λίγο πριν την έξοδό του από την Παρθένο, (ο Δίας) θα ‘’φουντώσει’’ τα εργασιακά αλλά και ότι αφορά την Υγεία και το ασφαλιστικό, δίχως απαραίτητα να έχει ένα ‘’εξαίσιο’’ αποτέλεσμα.

Τα Κράτη και οι παραδόσεις των λαών θα έρθουν σε σύγκρουση, μιας και αυτή η Πανσέληνος κινητοποιεί τον άξονα Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, Καταβολές, Στερεότυπα.
Περισσότερο δε τα θερμόαιμα Κράτη, όπως για παράδειγμα τα κράτη που ‘’βράζει΄΄ ο τόπος, (με τον Σκορπιό που πυροδοτεί το πάθος)  θα μας δώσουν γεγονότα έως και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Άτομα που περισσότερο επηρεάζονται από αυτήν την Πανσέληνο είναι όσα έχουν γεννηθεί μεταξύ:

14-26 Ιανουαρίου, 4-6 Μαρτίου, 11-17 Μάιου, 16-29 Ιουλίου, 6-8 Σεπτεμβρίου, 13-19 Νοεμβρίου.

Ας παρακολουθήσουμε τα γεγονότα με προσοχή και ας επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες στον τρόπο που μας αρμόζει. Ο απαραίτητος μετασχηματισμός αξιών θα φανεί ΄΄ υποχρεωτικός ΄΄ (κάτι δηλαδή που σημαίνει ότι θα ήταν καλό να μπούμε στη λογική της διαδικασίας). 
Κάθε ‘’κόντρα΄΄ σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, θα ήταν κάθε άλλο από καλή ιδέα. 

Οι εκπρόσωποι των παρορμητικών (κυρίως του 3ου δεκαημέρου, θα ήταν χρήσιμο) να προσέξουν τον τρόπο επικοινωνίας τους, αλλά επίσης να φανούν και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις όποιες μετακινήσεις τους. Τα απρόοπτα ενδέχεται να μην λείψουν από τον προγραμματισμό τους, μιας και ο Ουρανός από τον Κριό τετραγωνίζει τον δεκανό που ανήκουν. 

Όσοι είστε γεννημένοι μεταξύ 3-7 Μαρτίου, 5-9 Σεπτεμβρίου, 3-7 Ιουλίου & 4- 8 Δεκεμβρίου, δώστε έμφαση στους στόχους σας αλλά και αγγίξτε τα όνειρα σας με περισσότερη θέληση. 

Ο Ήλιος στο Λέοντα το πρωί της 22ας Ιουλίου, θα φωτίσει την έννοια δημιουργικά σχέδια, που αφορά το επόμενο διάστημα. 


Ας το ''Επωφεληθούμε'' ! 

Ευχές για μια Καλή Συνειδητοποιημένη 

Και Όμορφη Μαγνητική Πανσέληνο !






14/7/16

Εκδρομή με τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος, 27 & 28 Αυγούστου !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




27 και 28 Αυγούστου, Σαββατοκύριακο Απόδρασης
με τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος


Φίλοι και Φίλες,
Ενόψει του καλοκαιριού και των επικείμενων διακοπών σας οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στις 27 και 28 Αυγούστου σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στα Νέα Στύρα Ευβοίας.
Το Σαββατοκύριακο θα είναι στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, ωστόσο είναι σημαντικό (λόγω θέσεων) να το βάλετε από τώρα στο πρόγραμμα των διακοπών σας.

Η εκδρομή περιλαμβάνει διαμονή στο ξενοδοχείο Venus Beach Hotel στα Νέα Στύρα Ευβοίας για μία διανυκτέρευση, ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και ξεκούραση, αλλά και δύο τρίωρα μαθήματα αστρολογίας.

Το γκρουπ θα ξεκινήσει με αναχώρηση από την Αθήνα προς την Αγία Μαρίνα το Σάββατο το πρωί, μεταφορά με ferry boat στα Νέα Στύρα και παραλαβή από κει από το λεωφορείο του ξενοδοχείου που θα μείνουμε, το Venus Beach Hotel. Στο ξενοδοχείο θα παραμείνουμε έως την Κυριακή αργά το απόγευμα οπότε θα ξεκινήσει η επιστροφή μας με τον ίδιο τρόπο προς Αθήνα (λεωφορείο του ξενοδοχείου στο ferry boat, μεταφορά στην Αγία Μαρίνα και μετά επιστροφή από κει με λεωφορείο στην Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα αλλά και δική του παραλία με ομπρέλες, έχει καφέ, ταβέρνα και άλλους χώρους αναψυχής και ξεκούρασης (π.χ. προσφέρει και χαλαρωτικό μασάζ).

Τα δύο αστρολογικά μαθήματα (περιλαμβάνονται στην τιμή), θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί.

Η διαμονή μας θα γίνει σε δίκλινα δωμάτια όπου θα μείνουμε ανά δύο. (Καθένας δηλαδή θα επιλέξει, με ποιον θέλει να διαμείνει το ένα βράδυ της παραμονής μας εκεί). Η τιμή ανά άτομο για τα μέλη για όλο το πακέτο της εκδρομής θα είναι 60 ευρώ (50 για τα μέλη των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος). Στην τιμή περιλαμβάνεται διαμονή και πρωινό. Για το μεσημεριανό και το βραδινό το ξενοδοχείο προσφέρει σε ειδική τιμή 10 ευρώ το άτομο μενού από ειδικό μπουφέ. (προαιρετικό).

Εναλλακτικά με το λεωφορείο του ξενοδοχείου μπορείτε να επισκεφτείτε το κοντινό χωριό στα Νέα Στύρα και να περιηγηθείτε εκεί στις ταβέρνες και τις καφετέριες. Το λεωφορείο επισκέπτεται το χωριό 3-4 φορές τη μέρα.

Προκειμένου να γίνουν οι κρατήσεις των δωματίων, των εισιτηρίων μεταφοράς με το Ferry Boat και των λεωφορείων που θα μας μεταφέρουν οι κρατήσεις ει δυνατόν θα πρέπει να γίνουν από τώρα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδρομή μπορείτε να στείλετε στο email faellados@gmail.com την αίτηση συμμετοχής που θα επισυνάπτεται στο μήνυμα σας ή θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://filoi-astrologias-ellados.gr/2016/06/17/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE-27-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-28-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84/
Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το διήμερο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Τηλ. επικοινωνίας: 694-9898709, 694-5807566 

Νύχτα Πανσέληνη, 20 Ιουλίου, ώρα έναρξης 21:00




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 20 Ιουλίου 2016 στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα αγκαλιάσει τους ήχους της πόλης.

"Νύχτα Πανσέληνη...” 



Mια μουσική σύναξη αφιερωμένη στις καλοκαιρινές πανσελήνους και σε ό,τι αυτές συμβολίζουν. Για τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και τους καλοκαιρινούς ονειροπόλους !

Τέσσερις καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων δημιουργών σε συνδυασμό με λυρικές μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο έρωτας, στην ευρεία του έννοια, που αγκαλιάζει την ίδια τη ζωή, διαπερνά όλες τις μουσικές και τα τραγούδια που θα ακουστούν, από ένα ιδιαίτερο στη σύστασή του μουσικό σχήμα. 

Η ζεστή, αισθαντική φωνή της Άννη Ονουφρίου, συνοδεία της στιβαρής ευαισθησίας του πιάνου της Σοφίας Καμαγιάννη, συνοδοιπορούν με τις αέρινες δεξιοτεχνικές ακροβασίες της φυσαρμόνικας και τη ζεστασιά των φλογέρων του Μάνου Αβαράκη, τη μελαγχολική τρυφερότητα της βιόλας σε εναλλαγή με τη γλυκιά αμεσότητα του μαντολίνου του Φώτη Παπαντωνίου και συνθέτουν ένα ξεχωριστό μουσικό δρώμενο.

Μικρές ηχητικές εκπλήξεις που λειτουργούν ανατρεπτικά, ολοκληρώνουν τη σύνθεση του προγράμματος που αποτελείται από γνωστά τραγούδια όπως: Η νύχτα (Ξαρχάκος-Γκάτσος), Τρελή του φεγγαριού (Χατζιδάκις- Γκάτσος), La canzone del mal di luna (Piovani), Mια θάλασσα μικρή (Σαββόπουλος), Scarborough Fair (Simon and Garfunkel), Φαίδρα (Θεοδωράκης) κ.α. Ενδιάμεσα, η μεστή φωνή της ηθοποιού Ράνιας Κελαϊδίτη, χτίζει μικρές γέφυρες με διαλεχτά ποιήματα που αγκαλιάζουν τις μουσικές.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»

Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη – 210 9923840

Είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο: 5 ευρώ (ανέργων, φοιτητών)

Προπώληση: 9 ευρώ (Βιβλιοπωλείο «Περί βιβλίου», Ελ. Βενιζέλου 138, ώρες καταστημάτων, 210 9946717)



«ΛΙΤΡΙΒΙ – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ»
Πολιτιστικές & Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες
Καραΐσκάκη 28, Αθήνα (Ψυρρή), Τ.Κ 105-54
τηλ. 6947 434854
http://www.stopaliolitrivi.gr/ Facebook: Litrivi
stopaliolitrivi@gmail.com





6/7/16

Ο Νυχτερινός Ουρανός τον μήνα Ιούλιο

    
 Ο νυχτερινός ουρανός τον Ιούλιο

Μετά τον απαίσιο καιρό του Ιουνίου ας ελπίσουμε ότι ο Ιούλιος θα είναι πολύ καλύτερος.
Αυτός ο μήνας δεν είναι ο καλύτερος για την παρατήρηση πλανητών και θα φαίνονται ελάχιστα κομήτες και βροχή αστεριών. Προσθέστε σε αυτό και την απουσία των κηλίδων του Ήλιου για 11 ημέρες.

Ερμής - Μη ορατός.

Αφροδίτη - Μη ορατή.

Άρης – Ο πλανήτης εξακολουθεί να λάμπει έντονα στα αστερισμό του Ζυγού. Κοιτάξτε νότια μετά το ηλιοβασίλεμα και δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσετε.

Δίας - Ορατός χαμηλά στα δυτικά μετά το ηλιοβασίλεμα. Είναι απίθανο να δείτε οποιαδήποτε λεπτομέρεια του, επειδή βρίσκεται πολύ κοντά  στον ορίζοντα.

Κρόνος - Καθισμένος στον Οφιούχο να λάμπει με μέγεθος 0,2 ο Κρόνος εξακολουθεί να φαίνεται καλά με τα δαχτυλίδια του ορθάνοιχτα.

Ουρανός – Επέστρεψε στον πρωινό ουρανό και αρχίζει να φεύγει μακριά από τον ορίζοντα. Ψάξτε για τον πλανήτη μεγέθους 5,9 στους Ιχθείς.

Ποσειδώνας - Τώρα ορατός στον Υδροχόο, ο Ποσειδώνας λάμπει με μέγεθος 7,9. Ένα μεσαίου μεγέθους τηλεσκόπιο θα αποκαλύψει τον δίσκο του.

Νέα Σελήνη - 4η Ιουλίου
Πρώτο Τέταρτο - 12 Ιουλίου
Πανσέληνος - 19 Ιουλίου
Τελευταίο Τέταρτο - 26 Ιουλίου

               
Το μεγαλύτερο από τα ''μεγάλα''
Ένα λαμπρό σύμπλεγμα στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, ένας σύντροφος γαλαξίας  στο Γαλαξία μας, είναι το σπίτι για πολλά νέα, θερμά, μεγάλα αστέρια. Το σύμπλεγμα, R136 είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος άστρων και αερίων, γνωστό ως 30 Doradus. Αυτό το συγκρότημα έχει γεννήσει χιλιάδες αστέρια τα τελευταία λίγα εκατομμύρια χρόνια, με τα περισσότερα να παίρνουν ακόμη την μορφή τους.
Το βαρύτερο γνωστό αστέρι είναι περισσότερο συμπαγές από τα περισσότερα μοντέλα σχηματισμού αστέρων.
Η ιδέα του ορίου του αστρικού βάρους είναι αρκετά απλή. Μας λέει ότι όσο ένα αυξανόμενο άστρο προσθέτει περισσότερο υλικό, τόσο η επιφάνεια του γίνεται θερμότερη. Αυτό σημαίνει ότι παράγει περισσότερη ενέργεια και ότι ένας ισχυρότερος "άνεμος" φορτισμένων σωματιδίων εκτινάσσεται στο διάστημα. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ο άνεμος και η ακτινοβολία θα πρέπει να ωθήσουν μακριά τα αέρια που εκπέμπονται, εμποδίζοντας το άστρο να γίνει βαρύτερο. Και στο σύγχρονο σύμπαν το όριο αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 150 φορές όσο η μάζα του Ήλιου.
Αλλά ένα αστέρι γνωστό ως R136a1 φαίνεται να ανατρέπει την κλίμακα σε πάνω από 250 φορές τη μάζα του Ήλιου. Το R136a1 δεν είναι μόνο το πιο συμπαγές από αυτά τα άστρα, αλλά και το πιο λαμπρό. Αν προσθέσετε όλα τα μήκη κύματος του φωτός, είναι περισσότερο από οκτώ εκατομμύρια φορές λαμπρότερο από τον Ήλιο και εκπέμπει τόση ενέργεια σε τέσσερα μόλις λεπτά, όση ο Ήλιος σε ένα ολόκληρο έτος. Το αστέρι είναι τόσο ζεστό ώστε δημιουργεί άνεμο μόνο του.
Το R136a1 είναι πιθανόν να εξαφανιστεί σε μερικά εκατομμύρια χρόνια - αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος πώς ακριβώς. Θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ισχυρή έκρηξη, ή να καταρρεύσει και να σχηματίσει μια μαύρη τρύπα.

Το Νεφέλωμα της Ταραντούλας
Μια γιγάντια ταραντούλα σέρνεται μέσα σε ένα κοντινό μας γαλαξία και αυτό ακριβώς είναι το πιο λαμπρό, χαρακτηριστικό γνώρισμα του. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο λαμπρό αστρικό φυτώριο σε ολόκληρη την τοπική ομάδα - το σύμπλεγμα των δεκάδων γαλαξιών που περιλαμβάνει το Γαλαξία μας.
Το νεφέλωμα της Ταραντούλας βρίσκεται στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν σύντροφο στο Γαλαξία μας που είναι μόλις 160.000 έτη φωτός μακριά.
Κατά τα τελευταία λίγα εκατομμύρια χρόνια, το νεφέλωμα έχει γεννήσει εκατομμύρια αστέρια. Αυτό είναι πιθανώς το αποτέλεσμα μιας στενής επαφής με ένα μικρότερο γαλαξία. Η βαρύτητα του άλλου γαλαξία προκάλεσε μεγάλα σύννεφα αερίου και σκόνης, σχηματίζοντας έτσι νέα αστέρια.
Το νεφέλωμα της Ταραντούλας ενσωματώνει πολλά αστρικά σμήνη - ομάδες αστέρων που όλοι σχηματίζονται περίπου την ίδια ώρα. Το πιο εντυπωσιακό είναι R136. Περιέχει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο αστέρια, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι μεγαλύτερα από τρία εκατομμύρια χρόνια.
Τα περισσότερα από αυτά τα αστέρια έχουν την μάζα του Ήλιου ή μικρότερη. Αλλά λίγα είναι τα ‘’τέρατα’’ που είναι πολλές φορές βαρύτερα από τον Ήλιο Τουλάχιστον εννέα από αυτά είναι πάνω από εκατό φορές τη μάζα του Ήλιου.
Μέσα στα επόμενα λίγα εκατομμύρια χρόνια, πολλά από αυτά τα αστέρια είναι πιθανό να μετατραπούν σε σουπερνόβα, όπως συνέβη το 1987 με ένα άστρο στα περίχωρα του νεφελώματος.


 Πηγή :   StarDate – SCS Astro – Nasa
 Πηγή: