25/8/16

Η Ύδρα σε ρυθμούς Ιταλίας σε ένα τριήμερο πολιτισμού και γαστρονομίας

Η Ύδρα σε ρυθμούς Ιταλίας σε ένα τριήμερο πολιτισμού και γαστρονομίας





Nereus Publishers


Οι εραστές 

Ο Δήμος της Ύδρας σε συνεργασία με την ιταλική πρεσβεία της Αθήνας, το ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας και τα ιταλικά εστιατόρια του νησιού, διοργανώνουν ένα τριήμερο αφιέρωμα στις τέχνες και τις γεύσεις της γείτονας χώρας. 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων η μεγάλη ανθολογική έκθεση του Ιταλού ζωγράφουΛεονάρντο Κρεμονίνι, μιας από τις σημαντικότερες μορφές τις νέας παραστατικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής, δασκάλου πολλών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, που οργανώνει η διευθύντρια του μουσείου κα Ντίνα Αδαμοπούλου και επιμελείται ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας.
NEREUS PUBLISHERS
Τα ανώφελα καταφύγια
Παρουσιάζονται 32 συνολικά έργα του, λάδια, έργα σε χαρτί και χαρακτικά. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρέσβης της ιταλικής δημοκρατίας
Luigi Marras το Σάββατο 3/9 στις 8:3 0.
NEREUS PUBLISHERS
Η σιέστα, 2014 
Την Παρασκευή 2/9, μετά την έναρξη των εκδηλώσεων, η διεθνούς φήμης σολίστSvetlana Karpurkina θα παρουσιάσει έργα για πιάνο Ιταλών συνθετών στον υπαίθριο χώρο θεάτρου και συναυλιών του μουσείου.
TIME & LIFE PICTURES/GETTY IMAGE/JAMES WHITMORE

Από την κινηματογραφική λέσχη Ύδρας και τον πρόεδρό της Λάκη Χρηστίδη σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, εικαστικό Παναγιώτη Ράππα, και τις τρεις βραδιές οργανώνονται προβολές ταινιών του ιταλικού νεορεαλισμού. Την Κυριακή 4/9, στον θερινό κινηματογράφο της Λέσχης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ιταλικό σινεμά με τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή και τον


Παναγιώτη Ράππα στις 22:45 ανάμεσα σε δύο προβολές.

NEREUS PUBLISHERS
Φυλλασσόμενη Διάβαση 1975-1976


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου