31/1/15

Ισπανία: Μεγάλη διαδήλωση των Podemos εναντίον των μέτρων λιτότηταςΓια να διαβάσετε το κείμενο πατήστε 

Το Σύνταγμα της Ελλάδος σε ηλεκτρονική μορφήΓια να επισκεφθείτε τη σελίδα πατήστε 

Ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤΓια να δείτε το αρχείο πατήστε 

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων
Για να δείτε τα ψηφιακά αρχεία πατήστε 

29/1/15

Τα 4 στοιχεία από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Τι μας έρχεται άραγε στο νου, όταν ακούμε για τα 4 στοιχεία; Ίσως η πρώτη σκέψη, να σχετίζεται με τον αριθμό 4. Το τι εκπροσωπεί ο αριθμός αυτός, ενδέχεται να χρειάζονται πολλοί τόμοι που θα μας επέτρεπαν  να το αναλύσουμε, από φιλοσοφικής, ψυχολογικής άποψης,  αλλά και εναλλακτικής,  ιστορικής, παραδοσιακής,  εσωτερικής κ.α

Το 4, μας θυμίζει κυρίως τις 4 κατευθύνσεις (ανατολή, δύση, βορράς, νότος),  τις 4 φάσεις τις Σελήνης (1η, 2η, 3η 4η), το γεωγραφικό μήκος και πλάτος που μας εμφανίζει το σημείο που βρίσκεται για παράδειγμα ένα πλοίο. Σε έναν αστρολογικό χάρτη, τον κάθετο και οριζόντιο άξονα που χωρίζει τον κύκλο σε 4 ίσα μέρη.

Στην περίπτωση που εξετάζουμε σήμερα, τα 4 σημαντικά τερτατημόρια, απεικονίζουν τις βασικότερες θέσεις σε έναν Αστρολογικό  χάρτη.  Σημαντικό δε είναι να τονίσουμε,  ότι εδώ μπορούμε να τοποθετήσουμε και τις 4 εποχές του χρόνου.

Σε πολλές παραδόσεις, ο αριθμός αποτελεί θεμελιώδης μορφή. Το 4, μας θυμίζει το έδρανο, και το σημείο εκείνο, απ όπου μπορούμε να στηρίξουμε όλα μας τα εργαλεία. π.χ τραπέζι, έδρα. Η τετραδικότητα επίσης, μπορεί να απεικονιστεί σαν τετράγωνο. Οι αριθμοί, συμβολίζουν ποιότητες. Για τον Πυθαγόρα, είναι η αρμονία του Σύμπαντος.

Στην περίπτωση των 4 στοιχείων, θα μιλήσουμε για τη σειρά που προκύπτει από το ζωδιακό κύκλο, αρχίζοντας από το στοιχείο της φωτιάς (κριός), ακολουθώντας η γη (ταύρος), ο αέρας (δίδυμοι) και το νερό (καρκίνος). Κλείνοντας αυτή η ακολουθία, σχηματίζεται το 1ο τεταρτημόριο του αστρολογικού χάρτη. Με την ίδια λογική, τα στοιχεία επαναλαμβάνονται για ακόμη 3 φορές, έτσι ώστε να εμφανιστούν τα 4 τερτατημόρια μέσα στον κύκλο, που συμβολίζουν ένα ημερολογιακό έτος, ή το πλήρες – ολόκληρο, όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου αναλυτικά. (Νew Age Astrology τεύχος 8).

Αρχίζοντας από το στοιχείο της φωτιάς, (κριός) αντικατοπτρίζεται ο θείος σπινθήρας, που σαν σπόρος, βρίσκει το γόνιμο έδαφος (ταύρος). Είναι το στοιχείο της γης, που αποθηκεύει και γονιμοποιεί το θείο πυρ που ενυπάρχει μέσα μας ως αυτοεκδήλωση. Το τρίτο στοιχείο του αέρα (δίδυμοι), επικοινωνεί αυτή τη διαδρομή, η οποία κυοφορείται (καρκίνος), έτσι ώστε να γεννηθεί και να πράξει δημιουργικό έργο (λέοντας).

‘’Σύμφωνα  με την οντολογική θεωρία των τεσσάρων στοιχείων, όλος ο κόσμος δομείται θεμελιακά από 4 βασικά στοιχεία.  Από αυτά, τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους, οικοδομούνται όλα τα υλικά και άϋλα, ορατά και αόρατα αντικείμενα του Σύμπαντος. Οι όροι παραπέμπουν στις αντίστοιχες φυσικές έννοιες της φωτιάς, των αερίων, του νερού και του εδάφους, λόγω παρεμφερών ιδιοτήτων, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για υποτιθέμενα οντολογικά θεμέλια συστατικά της φύσης και όχι για τις γνωστές έννοιες της καθημερινότητας.  Επίσης η θεωρία των τεσσάρων στοιχείων θεσπίστηκε και από τους αστρολόγους, οι οποίοι κατέταξαν τα ζώδια σύμφωνα με τα τέσσερα στοιχεία.’’

Κατά τον Πλάτωνα, το στοιχείο της φωτιάς, συμβολίζεται με το τετράεδρο. Η γη με τον κύβο, ο αέρας με το οκτάεδρο και το νερό με το εικοσάεδρο.

Στις ανατολικές φιλοσοφίες, η φωτιά έχει μεγάλη σχέση με το λεπτό έντερο και το περικάρδιο, αντιστοιχεί στο νότο και τον τομέα της φήμης.  Η γη, σχετίζεται με το στομάχι και το σπλήνα, και αντιστοιχεί στο Ν.Δ και Β.Α μέρος του πάκουα, (pa kua) που αφορά τον τομέα των σχέσεων αλλά και τον τομέα της γνώσης αντίστοιχα. Το στοιχείο του νερού σχετίζεται με το νεφρό,  την ουροδόχο και το βορρά και απεικονίζει συμβολικά την προσωπική πορεία. (τα υπόλοιπα στοιχεία στο pa kua είναι το μέταλλο και το ξύλο). Το ξύλο συμβολίζει τον Αέρα. Κυβερνά το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη και τα μάτια, καθώς και τους μεσημβρινούς που περνάνε από τα όργανα αυτά. Σχετίζεται με την Α. και το Ν.Α μέρος

Από μαθηματικής άποψης, το πολύεδρο* ή Πλατωνικό τετράεδρο, αντιστοιχεί με το στοιχείο της φωτιάς.  Αποτελείται από αριθμό 4 εδρών, 4 κορυφών, και 6 ακμών. Στη γη αντιστοιχεί ο κύβος (εξάεδρο), που αποτελείται από 6 έδρες, 8 κορυφές και 12 ακμές. Στον αέρα αντιστοιχεί το οκτάεδρο, που αποτελείται από 8 έδρες, 6 κορυφές και 12 ακμές. Στο νερό, αντιστοιχεί το εικοσάεδρο, που αποτελείται από 20 έδρες, 12 κορυφές και 30 ακμές.

*Εκτός από πολύεδρα (η ομάδα των πολυέδρων που έχουν την ιδιότητα όλες οι έδρες τους να είναι ίσα κανονικά πολύγωνα και οι πολυεδρικές τους γωνίες να είναι ίσες τα ονομάζουμε κανονικά πολύεδρα) ονομάζονται και πλατωνικά, γιατί ο Αθηναίος φιλόσοφος Πλάτων τον 4ος αι. π.Χ., τα χρησιμοποίησε  στο διάλογό του΄΄Τίμαιος΄΄ ως μοντέλα των δομικών στοιχείων για τη δημιουργία του κόσμου.  (Ο Αριστομένης, επινόησε την ύπαρξη ενός 5ου στοιχείου, του αιθέρα).

Στην αστρολογία, έχουμε τα 3 ζώδια της φωτιάς που είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης. Τα 3 ζώδια της γης που είναι ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως,  τα 3 ζώδια του αέρα: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος, και τα ζώδια του νερού, που είναι ο Καρκίνος, ο  Σκορπιός και οι Ιχθύς.  (Επίσης, στον αστρολογικό χάρτη, θα συναντήσουμε  3 παρορμητικά, 3 σταθερά, και 3 μεταβλητά ζώδια, που σε σύνολο με τα 4 στοιχεία, μας δίνουν τον αριθμό 12).

Ο Ιπποκράτης εφάρμοζε την ομοιοπαθητική μέθοδο. Μας υπέδειξε, τους 4 βασικούς τύπους ανθρώπου.  Τον Αιματώδη, το Χολερικό,  τον Φλεγματικό και τον Μελαγχολικό, που ανήκουν – θυμίζουν τις ιδιότητες των 4 στοιχείων, Φωτιά, Γη, Αέρα, Νερό. Στο ''Περί τόπων των κατ' άνθρωπον'' (κεφ.42) ο Ιπποκράτης γράφει:''Η ασθένεια προκαλείται από τα όμοια και με τα όμοια ως ιάματα ο ασθενής υγιαίνει''.

Το γεγονός ότι η ομοιοπαθητική ήταν σε ευρεία χρήση στην Ελλάδα της κλασσικής εποχής επιβεβαιώνεται από τον Γάλλο καθηγητή και ακαδημαϊκό Jacques Jouanna. ".. .
Οι σύγχρονοι ομοιοπαθητικοί,  χρησιμοποιούν με μεγάλη δεξιότητα τα στοιχεία αυτά. (Αιματώδης,  Χολερικός, Φλεγματικός Μελαγχολικός). Τους βοηθά στο να αποκωδικοποιήσουν τη βασική ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου, όσον αφορά τις συνήθειες τους, τις αντιδράσεις τους αλλά και την ψυχολογική τους δομή.

Στην ανατολή θα τα δούμε με μια αλληλουχία, συμπεριλαμβάνοντας όμως και το στοιχείο του μέταλλου.

Ο Ηράκλειτος υποστήριζε, ότι η αρχή του κόσμου είναι η φωτιά.
Ο Θαλής δηλώνει πως τα πάντα προέρχονται από το νερό.
Ο Αναξίμανδρος συλλαμβάνει την αέναη κίνηση που εμπεριέχει τα αντίθετα, το ζεστό και το κρύο, το υγρό και το στεγνό, που παράγουν τα κοσμικά φαινόμενα.
Ο Αναξιμένης δίνει προτεραιότητα στον αέρα.
Ο Πυθαγόρας αφοσιώνεται στην κοσμική αρμονία, στη μελέτη των αριθμών και των μορφών. Το πνεύμα του, είναι γεωμετρικό και μαθηματικό.
Ο Ξενοφάνης στρέφεται προς την γη ως πρωταρχικό κοσμικό στοιχείο.
Ο Ηράκλειτος είναι το μεγάλο ενοποιητικό πνεύμα. Νερό και γη, αέρας και φωτιά, υπακούουν σε μέτρα κι αποτελούν τον Κόσμο.

Εάν θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ταυτότητα αστρολογική στην έννοια φωτιά, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι η ενέργεια, που έχει τη δύναμη της έναρξης και της εξάπλωσης, είναι σίγουρα εκρηκτική, ζωηρή, φωτεινή και έντονα ακτινοβόλα. Τα ζώδια της φωτιάς είναι αισιόδοξα,  μα και γεμάτα από ενθουσιασμό και ζωντάνια.  Επειδή η φωτιά είναι και ο σπινθήρας που αρχίζει το κάθε τι, θα δούμε τους εκπρόσωπους αυτής της θέσης, να συμπαρασύρουν με τη δυναμική τους ενέργεια, και να μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους ποικιλοτρόπως.

Η γη είναι το σταθερό έδρανο, και γι αυτό οι εκπρόσωποι των γήινων θέσεων, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν αμετακίνητοι στις απόψεις τους. Έχουν την τάση να πιστεύουν ότι βλέπουν και ότι πιάνουν με τα χέρια τους και είναι ρεαλιστές. Σε γενικές γραμμές, τους αρέσει να γειώνουν τις καταστάσεις, έτσι ώστε να βλέπουν το αποτέλεσμα.

Ο αέρας σε πλήρη αντίθεση με τη γη, κινείται συνεχώς και περιφέρεται σε όλα τα μήκη και πλάτη. Οι εκπρόσωποι των αέρινων ζωδίων, είναι πολύ κοινωνικοί, ομιλητικοί και μετακινούνται διαρκώς δίχως δεύτερη σκέψη. Έχουν κοινωνικές δεξιότητες και συνήθως δεν στέκονται για πολύ  σε ένα σημείο. Σε γενικές γραμμές ενδιαφέρονται για την επικοινωνία, και ανταλλάσσουν με μεγάλη ευχαρίστηση τις απόψεις τους. Θα έλεγε κανείς, ότι είναι περισσότερο θεωρητικοί τύποι.

Τα ζώδια του νερού κυρίως εσωστρεφή, ζουν στο μέσα και αναπτύσσουν συναρπαστικούς διαλόγους με το υποσυνείδητο. Έχουν αρκετές φοβίες που κάποιες φορές, γίνονται αντιληπτές και από τους ίδιους. Καλό είναι να μάθουν να εκφράζονται, γιατί είναι τα πιο ευάλωτα σε μελαγχολικές τάσεις. Η μεγάλη τους ευαισθησία, μερικές φορές μπορεί να πάρει τη θέση του παγόβουνου λόγω προφύλαξης και άμυνας.

Τα 4 βασικά στοιχεία, μας βοηθούν να κάνουμε μια καλύτερη προσέγγιση στον αστρολογικό χάρτη, και με τους ανάλογους χειρισμούς, να βοηθήσουμε τα άτομα να ενδυναμώσουν και να χαλαρώσουν κάποιες ενδεχομένως υπερβολικές είτε μη εκδηλωτικές θέσεις. Η ισορροπία των στοιχείων, είναι αυτή που θα βοηθήσει το κάθε ένα άτομο ξεχωριστά, έτσι ώστε να ανακαλύψει το δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης με τον εαυτό.

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας,
Reiki Master Teacher*Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό New Age Astrology τεύχος 9Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας


© 2009 - 2015: Ουρανοκατέβατοι

Η σκέψη της ημέρας
Πολύ επίκαιρο , επειδή πολλοί μιλάνε για συμβιβασμούς και αποδοχή ! 
"Η αποδοχή, δεν έχει καμία σχέση με το συμβιβασμό. Δηλαδή για να είναι πολύ ξεκάθαρο, αποδέχομαι σημαίνει έχω επίγνωση και κατανοώ, δεν σημαίνει απαραίτητα συμφωνώ, ούτε ότι ΜΕ ΠΙΕΖΩ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ !

Αποδέχομαι σημαίνει ότι έχω επίγνωση και κατανοώ το παιχνίδι και την καταλληλότητα του παιχνιδιού και κατανοώ και τον ρόλο που επέλεξε να παίξει ο κάθε ανθρώπινος άγγελος στη Γη, όσο διαφορετικός κι αν είναι αυτός ο ρόλος από τον δικό μου. 

Αποδέχομαι τον κάθε ανθρώπινο άγγελο, αποδέχομαι την διαφορετικότητά του και αποδέχομαι φυσικά ότι είναι ελεύθερος κι έχει κάθε δικαίωμα να υπάρχει, να εκφράζεται και να ζει όπως εκείνος επιλέγει. Τον αποδέχομαι γιατί αποδέχομαι πρώτα τον εαυτό μου, γιατί αποδέχομαι το ίδιο δικαίωμα για μένα, να ζω, να υπάρχω και να εκφράζομαι ελεύθερα, όπως εγώ επιλέγω. 

Όμως το να αποδέχομαι τους ανθρώπινους αγγέλους δεν σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένη να τους κάνω παρέα, ή να έχω οποιαδήποτε ενεργειακή ανταλλαγή μαζί τους, όταν δεν ταιριάζω ή δεν συμφωνώ μαζί τους. Τους αποδέχομαι και τους σέβομαι, αλλά έχω επιλέξει να εκφράζομαι και να ζω μ’ έναν διαφορετικό τρόπο από εκείνους. Δεν σημαίνει ότι ο δικός μου τρόπος είναι καλύτερος ή δεν είναι, απλά είναι διαφορετικός, με τον ίδιο τρόπο που και το Πνεύμα εκφράζεται διαφορετικά στον καθένα μας.

Αποδέχομαι, αλλά δεν συμβιβάζομαι, ακριβώς για τον λόγο ότι έχω το δικαίωμα να υπάρχω, όπως εγώ επιλέγω και να είμαι ελεύθερη και σέβομαι απόλυτα και το δικό τους δικαίωμα να υπάρχουν όπως εκείνοι επιλέγουν." !!!

Καίτη ΤσώληΤο κείμενο επιλέγει  η Maria Grigoraki
Τη φωτογραφία επιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

''Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ'' 29/1/2015

''Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ''  
Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


Α ν α σ τ ο λ έ ς ...

Ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ...

Ε ξ ι δ α ν ί κ ε υ σ η ...

Ε π ί τ ε υ ξ η  Σ τ ό χ ω ν...

Α ν ά π τ υ ξ η  Σ χ έ σ ε ω ν ...
  

Μήνας: Υδροχόου

Κυβερνήτης: Ουρανός (Κρόνος)

Κοσμικός Κυβερνήτης: 11 ου οίκου

 Ζώδιο του Αέρα, Σταθερό, Αρσενικό

Δεκαήμερα: Ουρανός (Κρόνος) - Ερμής - Αφροδίτη

Λέξεις Κλειδιά: Αμφισβήτηση, Αντίδραση, Επανάσταση,
Πρωτοτυπία, Κατακερματισμός, Αλλαγή, Έκπληξη, Αντίδραση, Εφεύρεση

Σύμβολο: Τα κύματα, σύμβολα της διαρκούς κίνησης (ροής), που χάνεται στο άπειρο

Κίνητρο:
 Γνησιότητα και δίψα για γνώση

Αποστολή: Υπέρβαση του παλιού, ''ανακαίνιση'' του κόσμου
Η λ ι α κ ό ς  Δ ρ ό μ ος

Ανατολή Ηλίου:
 07:32


Δύση Ηλίου:
 17:44(κάντε κλικ στο χάρτη)

Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου, Διδύμων (στις 00:36) 9 ημ.

Σ.Κ/Π απο χθες έως 00:36

Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας


© 2009 - 2015: Ουρανοκατέβατοι

28/1/15

Ανατροπές παντού -Αλλάζουν όλα σε ΔΕΗ, Παιδεία, Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις και ιθαγένειαΤα δικά της μηνύματα, τόσο προς τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν, όσο και στο εξωτερικό έστειλαν αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, αλλά και λίγο πριν, οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και μόλις λίγα 24-ωρα προτού καταφθάσουν στην Αθήνα για τις πρώτες συναντήσεις γνωριμίας ο πρόεδρος του Eurogroup και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Εντωμεταξύ, για τις 10:30 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς του και το πρώτο στίγμα της διακυβέρνησής του.

Οι γραμμές Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να επικεντρωθεί στα εξής:

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζητήσει οι…μηχανές να δουλέψουν από δω και στο εξής στο «φουλ», με απώτερο σκοπό να υλοποιούνται σταδιακά οι προτάσεις του προγράμματος της ΔΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του αναμένεται να δώσει το «στίγμα» που αφορά στο σκέλος της διαπραγμάτευσης (ενώ θα ακολουθήσει και τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη)

Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται η διαφάνεια της διακυβέρνησης της χώρας, με τις ίδιες πηγές να προϊδεάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς του να είναι «ανοιχτοί» με τους πολίτες και να αφουγκράζονται τα προβλήματά τους.

Πάντως, ήδη από τα πρώτα 24ωρα της νέας κυβέρνησης, οι υπουργοί τράβηξαν διαχωριστικές γραμμές από την προηγούμενη κυβέρνηση και περιέγραψαν τη δική τους ατζέντα σε πολλούς τομείς: Απολύσεις στο Δημόσιο, Ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, της ΔΕΗ και των Υποδομών, στην Παιδεία, στις σχέσεις με τη Ρωσία, την 13η σύνταξη, τον κατώτατο μισθό, την υγεία και τα εξοπλιστικά .

Τέλος η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Πρώτος, το χορό των δηλώσεων που δείχνουν τη σαφή διαφοροποίηση της ατζέντας της σημερινής κυβέρνησης από αυτή της προηγούμενης, έσυρε ο Θοδωρής Δρίτσας, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος λίγα λεπτά πριν την ορκωμοσία σημείωσε ότι «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ» εξηγώντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ή η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι ελάχιστα λεπτά πριν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, ξαφνικά, την είσοδό του στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου έκανε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα ο οποίος είχε σύντομο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Aνακαλούνται οι διαθεσιμότητες και οι αντισυνταγματικές απολύσεις

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δεσμεύθηκε ότι θα ανακληθούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ ή όσες έγιναν σε εφαρμογή της διαθεσιμότητας. Ερωτώμενος για το πότε θα γίνει αυτό, ο κ.Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θα γίνει εφαρμογή αυτών άμεσα, καθώς δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση η οποία θα υπογραφεί αμέσως.

«Ανακαλούνται όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων», είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ προσέθεσε πως «δεν αναγνωρίζονται» από τη νέα κυβέρνηση οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόικα. Υποστήριξε πως το κόστος των επαναπρολήψεων είναι κοστολογημένο και περιλαμβάνεται στα μέτρα του προγράμματος Τσίπρα από την ΔΕΘ.
Ως προς την αξιολόγηση, ο νέος αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει ένα σύστημα «τίμιο, όχι τιμωρητικό και εκδικητικό». Εθεσε ως χρονικό όριο δε τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς ωστόσο να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Εντωμεταξύ, όπως εξήγγειλε σήμερα το πρωί μέσω της πρωινή εκπομπής του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι αυτό για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλαδή στα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Τέλος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ -Δωρεάν ρεύμα σε ανέργους

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης προανήγγειλε ότι και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σταματά εδώ. «Τέλος η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα παραμείνει σε ιδιοκτησία Δημοσίου πλειοψηφικά», είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις τιμές τους ρεύματος και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά αλλά και ότι θα δώσουν δωρεάν ρεύμα στους ανέργους.

Στοπ στις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών

Πιο ξεκάθαρος, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στο να βγούμε από την κρίση. Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων ο νέος αναπληρωτής υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών.

Επαναφέρουν την 13 σύνταξη και τις επικουρικές

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, από την πλευρά του εξήγγειλε ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη καταρχήν για όσους λαμβάνουν το μήνα κάτω από 700 ευρώ και παράλληλα ανέφερε ότι θα επαναφέρουν και τις επικουρικές.

Τέλος στην τράπεζα θεμάτων

Σαρωτικές αλλαγές και στην Παιδεία, προανήγγειλε, αμέσως μετά την ορκωμοσία και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ο οποίος, μιλώντας το ρ/σ Στο Κόκκινο ανέφερε ότι οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση. Επίσης, προανήγγειλε, διεύρυνση των επιστημονικών πεδίων στην Γ'  Λυκείου, ενώ όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξήγγειλε τα εξής: Επιστροφή των αιωνίων φοιτητών, διευκόλυνση των μετεγγραφών, επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας και κατάργηση του ενός συγγράμματος στα πανεπιστήμια.

Τέλος, προανήγγειλε επαναπρόσληψη των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους, αλλά και των σχολικών φυλάκων και τέλος αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία.

Σχέσεις με Ρωσία

Και ενώ ακόμη η ορκωμοσία της κυβέρνησης Τσίπρα βρισκόταν σε εξέλιξη, η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για  θέματα εξωτερική πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φεντερίκα Μοντερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» καταδικάζοντας τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ. Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γγ του πρωθυπουργού η δήλωση αυτή των αρχηγών κρατών της ΕΕ «κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κυρία Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Στην Αθήνα Σουλτς-Ντάισελμπλουμ

Εντωμεταξύ, στην Αθήνα για τις πρώτες επαφές με τη νέα κυβέρνηση φθάνουν αύριο ο Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στις 15:00 και την Παρασκευή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Πάνο Σκουρλέτη, πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους να σημειώνει: «Οι Ευρωπαίοι έρχονται στην Αθήνα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα».
Το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού θα γίνει το συντομότερο δυνατό στην Κύπρο, όπου και θα συναντήσει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ήδη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει απευθύνει πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι – πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου- και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «Τον περιμένω σύντομα στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ

GPS Παρασκευή 13/2 live@ AERIKΟ στις 22:00


Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Διπλή τελετή ορκωμοσίαςΓια να διαβάσετε το άρθρο πατήστε 

27/1/15

Η σκέψη της ημέρας !


Περιστέρα - Μπέτυ - Μπαζιάνα: Η πρώτη κυρία της ΑριστεράςΓια να διαβάσετε το άρθρο πατήστε 

10+10+10: Οι Υπουργοί του Αλέξη ΤσίπραΠληροφορίες για «κρούση» στον Φώτη Κουβέλη για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση (για το υπουργείο Δικαιοσύνης)- Λαφαζάνης στο υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Βαρουφάκης στο Οικονομικών, μαζί του Σταθάκης, Τσακαλώτος, υψηλή εποπτεία από Δραγασάκη - Κουρουμπλής στο Υγείας, Καμμένος στο Άμυνας

Σύστημα 10+10+10 θα έχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα είναι δέκα οι υπουργοί, δέκα οι αναπληρωτές και δέκα οι υφυπουργοί. Τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ενώ δεν λείπουν οι καραμπόλες και οι μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένονται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Αυτή την ώρα μεταδίδονται πληροφορίες ότι έχει γίνει κρούση και στον Φώτη Κουβέλη για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με κατεύθυνση προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπως και του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Υπουργείο Υγείας. Για το Υγείας ακούγεται και το όνομα του Ρεθυμνιώτη Ανδρέα Ξανθού στη θέση του αναπληρωτή υπουργού. Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε από το Πρωινό ΑΝΤ1 ότι ο πρωθυπουργός του ανέθεσε το υπουργείο σε χθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία.

Την ευθύνη του οικονομικού κύκλου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης θα έχει κορυφαίο πόστο στο οικονομικό επιτελείο.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πηγαίνουν ο Νίκος Κοτζιάς και η Νάντια Βαλαβάνη, με τον Νίκο Χουντή να συζητείται έντονα για ρόλο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Το Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με αναπληρωτή τον Θοδωρή Δρίτσα.

Υπουργός Επικρατείας τοποθετείται ο Νίκος Παππάς.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει πιθανότατα ο Νίκος Ξυδάκης.

Στο Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα βρεθεί μάλλον ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προοριζόταν για τον Αριστείδη Μπαλτά, σύμφωνα με τις τελευταίες διεργασίες.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήταν ανάμεσα στην Ράνια Αντωνοπούλου και τον Δημήτρη Στρατούλη.

Πώς θα είναι τα υπουργεία

Ο νεορκισθείς  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συρρικνώνει τα 19 υπουργεία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε 10.

Από τα 10 αυτά  υπουργεία, τα  τέσσερα είναι υπερυπουργεία τα οποία προέρχονται από την συνένωση με άλλα, ενώ παράλληλα δύο άλλα υπουργεία μετονομάζονται.


Ειδικότερα, συνιστάται:
·Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των  υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.

·Υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των  υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

·Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των  υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

·Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των  υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ακόμη, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται ως σύνολο υπηρεσιών με τις αρμοδιότητες, τα όργανα, τις θέσεις και το προσωπικό  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πλέον των νέων υπερυπουργείων στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπάρχουν  τα υπουργεία: 1) Εξωτερικών,  2) Εθνικής Άμυνας, 3) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 4) Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 5) Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και 6) Επικρατείας.

Πάντως, όλες οι  αρμοδιότητες, οι θέσεις και  το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται χωρίς μεταβολές στα νέα υπουργεία που συνιστώνται.

Νέα Υόρκη: Εν αναμονή πρωτοφανούς κύματος ψύχουςΕπί ποδός πολέμου βρίσκονται οι κάτοικοι και οι Αρχές της Νέας Υόρκης, εν αναμονή του σφοδρότερου -ίσως- χιονιά στην ιστορία της πόλης.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προειδοποίησε την Κυριακή για την επικείμενη χιονοθύελλα, η οποία όπως είπε δεν αποκλείεται να είναι η «πιο σημαντική στη ιστορία της πόλης». 

Ο ίδιος τόνισε ότι το χιόνι μπορεί να φθάσει έως και τα 90 εκατοστά, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Η μεγάλη επιδείνωση του καιρού αναμένεται να πλήξει τη Δευτέρα και την Τρίτη τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προειδοποιεί για ισχυρές χιονοπτώσεις στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη έως και τα καναδικά σύνορα. 

Την Κυριακή το απόγευμα, πολλά σούπερ μάρκετ κατακλύστηκαν από ανήσυχους πολίτες που έσπευσαν για προμήθειες. Στην περιοχή Τσέλσι, στο κέντρο του Μανχάταν, η ουρά έφθανε έως το πεζοδρόμιο. 

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη χιονοθύελλα που απειλεί να παραλύσει τις μεταφορές. 

Την Κυριακή, πολλές αεροπορικές εταιρείες έδωσαν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αλλάξουν δωρεάν ή να ακυρώσουν τις πτήσεις τους.

Ποια τα υπουργεία της κυβέρνησης Τσίπρα


Δημιουργεί 4 υπερυπουργεία - Το προεδρικό διάταγμα κατατέθηκε 

στο Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΤέσσερα υπερυπουργεία δημιουργεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Το πρώτο υπερυπουργείο είναι το Εσωτερικών στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.

Το δεύτερο υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο τρίτο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.

Τα υπόλοιπα τέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης θα έχουν ως εξής: Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών,  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 


Πηγή


26/1/15

''Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ'' 27/1/2015

''Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ''  
Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Κ υ ρ ι ο λ ε ξ ί α ...

Ε μ β ά θ υ ν σ η ...

Σ κ η ν ο θ ε σ ί α ...

Δ ι ε κ δ ί κ η σ η  ...

Φ α ν τ α σ ί ω σ η ...

 Ε κ λ ο γ ί κ ε υ σ η ...
  

Μήνας: Υδροχόου

Κυβερνήτης: Ουρανός (Κρόνος)

Κοσμικός Κυβερνήτης: 11 ου οίκου

 Ζώδιο του Αέρα, Σταθερό, Αρσενικό

Δεκαήμερα: Ουρανός (Κρόνος) - Ερμής - Αφροδίτη

Λέξεις Κλειδιά: Αμφισβήτηση, Αντίδραση, Επανάσταση,
Πρωτοτυπία, Κατακερματισμός, Αλλαγή, Έκπληξη, Αντίδραση, Εφεύρεση

Σύμβολο: Τα κύματα, σύμβολα της διαρκούς κίνησης (ροής), που χάνεται στο άπειρο

Κίνητρο:
 Γνησιότητα και δίψα για γνώση

Αποστολή: Υπέρβαση του παλιού, ''ανακαίνιση'' του κόσμου
Η λ ι α κ ό ς  Δ ρ ό μ ος

Ανατολή Ηλίου:
 07:34


Δύση Ηλίου:
 17:42


(κάντε κλικ στο χάρτη)
Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου 7 ημ.
 Δεν έχουμε Σ.Κ/Π(κάντε κλικ στο χάρτη)

Αφροδίτη στους Ιχθύς (έως 20/2)
Νέες συνθέσεις νέες Αρχές !
Φαντασία και Όραμα !!!Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας


© 2009 - 2015: Ουρανοκατέβατοι

Η σκέψη της ημέρας !


H αντίδραση των Ελλήνων εφοπλιστών στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑΓια να διαβάσετε το άρθρο πατήστε 

Δεν εκλέγονται: Ποια στελέχη και πρώην υπουργοί αποχαιρετούν τη ΒουλήΓια να διαβάσετε το άρθρο πατήστε