29/4/09

http://hubblesite.org/gallery/album/

http://hubblesite.org/gallery/album/ ...υπέροχο φωτογραφικό υλικό : Πλανήτες, Αστερισμοί, Γαλαξίες ...

20/4/09

Οι ζωδιακές μοίρες του Ταύρου (31 - 60)

Οι ζωδιακές μοίρες του Ταύρου ( 31 - 60)
Ο Σκωτσέζος Αστρολόγος Σεφάριαλ, είχε υποδείξει αυτή τη λίστα ήδη πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

0 - 1 Ταύρου:
Μια γυναίκα με χαριτωμένο βάδισμα, καλοντυμένη, όρθια μπροστά σε ένα σπαθί με τη μύτη προς τα κάτω. Το κεφάλι της περιλούζετε από το μεσημεριάτικο ήλιο κι εκείνη κοιτάζει προς το βοριά. ΄΄Μοίρα της Προσωπικής Άμυνας΄΄- Πνεύμα που θα νικήσει χάρη στη δύναμη και την έμφυτη διπλωματία του.

1 - 2 Ταύρου:
Ένας άνδρας πεσμένος στη γη στις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ο Ήλιος δύει ανάμεσα στα σύννεφα. ΄΄ Μοίρα του Ολέθρου από Προσωπικά Λάθη.΄΄- Οι ελπίδες μπορεί να διαψευστούν. Οι προσπάθειες μπορεί νά είναι μάταιες.

2 - 3 Ταύρου:
Μια γυναίκα μαζεύει σταφύλια και γεμίζει με αυτά πολλά πανέρια. ΄΄Μοίρα των Αποκτημάτων και της Συγκομιδής΄΄- Ευεργετήματα και Οφέλη στην Ωριμότητα. Καθυστερημένο πεπρωμένο.

3 - 4 Ταύρου:
Ένας δαυλός καίγεται κάτω από το πόδι ενός λιονταριού που είναι θυμωμένο. ΄΄Μοίρα της Αποσύνθεσης΄΄- Βία και διαμάχες που μπορεί να στραφούν ενάντια στο ίδιο το άτομο.

4 - 5 Ταύρου:
Ένας άνδρας με καλοκάγαθη όψη, όρθιος, που κόβει ξύλα κοντά σε μια βίλα. Γύρω του λαχανικά, φρούτα και μια προβατίνα που βόσκει. ΄΄Μοίρα του Πλούτου της Καρδιάς΄΄- Ευτυχισμένες και πατριαρχικές διαθέσεις. Καλό τέλος της ζωής.

5 - 6 Ταύρου:
Ένας άνδρας, στο άνθος της ηλικίας του, όρθιος πάνω σε ένα θόλο, ενώ κρατά ένα μάτσο χαρτιά στο δεξί του χέρι. Στο κεφάλι του φορεί δάφνινο στεφάνι. ΄΄ Μοίρα του Πνευματικού Πλούτου΄΄- Τιμές και ευεργετήματα που αποκτώνται μέσω της εξυπνάδας.

6 - 7 Ταύρου:
Μια όμορφη αγελάδα που βόσκει σε ένα πάρκο κάτω από τη σκιά δύο δέντρων. ΄΄Μοίρα του Σωματικού Πλούτου. ΄΄ - Ευχάριστος χαρακτήρας. Για μια γυναίκα, ομορφιά και πιθανότητα πολυτέλειας.

7 - 8 Ταύρου:
Ένας γέρος, ντυμένος φτωχικά, όρθιος στην όχθη του ποταμού, όπου με μια τσουγκράνα ψαρεύει κομμάτια ξύλου και άχυρα. ΄΄ Μοίρα της Κόπωσης΄΄ - Πιθανότης απώλειας της πατρικής περιουσίας, φιλόπονα γεράματα.

8 - 9 Ταύρου:
Ένας άνδρας χοντρός που περπατά ανάμεσα σε περιστέρια, ενώ εκείνα μαζεύονται στα πόδια του. ΄΄Μοίρα του Υπουργήματος΄΄- Ενδιαφέρον για την εστία, την εκπαίδευση, τα κοινά.

9- 10 Ταύρου:
Ένα βόδι κατά γης κοιμάται στον Ήλιο. Πάνω στη ράχη του κάθονται δύο πουλιά. ΄΄ Μοίρα της Χοντροκοπιάς΄΄- Εδώ θα πρέπει να περιμένουμε τεμπελιά και φυσικές ορέξεις. Πιθανούς παρασιτισμού.

10 - 11 Ταύρου:
Ένας εστεμμένος που κάθεται σέ ένα θρόνο και κρατά ένα σκήπτρο ενώ γύρω του υπάρχουν δείγματα πλούτου. ΄΄Μοίρα της Κατάληψης μέσω των ίδιων σου Ενεργειών΄΄- Λαμπρά οφέλη από τις ίδιες σου ενέργειες.

11 - 12 Ταύρου:
Ένα ολόδροσο άνθος πορτοκαλιάς που πάνω του αναπαύονται δυο πεταλούδες χτυπώντας τα φτερά τους. ΄΄Μοίρα της Αμοιβαιότητας΄΄- Χαρακτήρας συμπαθητικός ικανοποιητικός γάμος ή συνεταιρισμοί.

12 - 13 Ταύρου:
Δύο σκύλοι που τρέχουν. Ο ένας κρατά ένα κόκαλο ενώ ο άλλος τον ακολουθεί ΄΄ Μοίρα του Εγωισμού΄΄ - Φύση φθονερή και εριστική που μπορεί να τρέχει πίσω από πλάνες. Οι πόθοι συχνά δεν ικανοποιούνται. Ελάχιστα ευτυχισμένος γάμος.

13 - 14 Ταύρου:
Ένα τραπέζι που πάνω του βρίσκονται ένα τρίγωνο κι ένα σχεδιάγραμμα. ΄΄Μοίρα του Φιλελευθερισμού΄΄- Αίσθηση της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης, ζωή ταγμένη σε ένα ιδανικό.

14 - 15 Ταύρου:
Ένας σεβάσμιος γέροντας, καθισμένος μέσα σε ακαθόριστο φως, με πολλά βιβλία μπροστά του και επιστημονικά όργανα γύρω του. ΄΄ Μοίρα του Μυστηρίου΄΄- Φύση διαισθητική και διεισδυτική, ενδόμυχη αίσθηση των έργων της φύσης στα οποία το άτομο ανακατεύει τις μυστικές προθέσεις του. Μυστήριο και απομόνωση.

15 - 16 Ταύρου:
Δύο όμορφες αγελάδες μέσα στη ζούγκλα. Πίσω τους μια τίγρης έτοιμη να ορμίσει πάνω τους. ΄΄Μοίρα της Χαλάρωσης΄΄- Υπάρχει κίνδυνος το δεύτερο μέρος της ζωής να σημαδευτεί από μια αποτυχία.

16 - 17 Ταύρου:
Ένας άνδρας που κολυμπά μέσα στο ποτάμι αντίθετα προς το ρεύμα, χωρίς να προχωρεί. ΄΄Μοίρα της Αδρανείας΄΄ (έλλειψη αποτελεσματικότητας) - Κίνδυνος αντιδημοτικότητας και αποτυχίας μετά από μακρές προσπάθειες.

17 - 18 Ταύρου:
Δύο Ταύροι που χτυπιούνται ΄΄Μοίρα της Πάλης΄΄- Χαρακτήρας μαχητικός

18 - 19 Ταύρου:
Μια γυναίκα ντυμένη ελαφρά, ξαπλωμένη σε έναν αγρό και περιτριγυρισμένη από λουλούδια βιολετιά. ΄΄Μοίρα της Αναρμοδιότητας΄΄- Χαρακτήρας επιρρεπής στην απάθεια, που δύσκολα παίρνει μια απόφαση.

19- 20 Ταύρου:
Ένας κόρακας ή κουρούνα όρθιος πάνω σε ένα δοχείο νερό. ΄΄Μοίρα του Φθόνου΄΄- Χαρακτήρας δολοπλόκος και πανούργος που μπορεί να είναι ένας μεσάζων ή ένας σύμβουλος .

20 - 21 Ταύρου:
Μια κουκουβάγια κουρνιασμένη πάνω σε ένα δέντρο. Ανάμεσα στα κλαδιά είναι κουλουριασμένο ένα φίδι.΄΄Μοίρα της Πρόβλεψης΄΄- Φύση συνετή και πανούργα, χαρίσματα που σχετίζονται με τον αποκρυφισμό, τη μετεωρολογία κ.λ.π.

21 - 22 Ταύρου:
Ένας αγρός με παχύ χορτάρι κι ένα δέντρο που το πολιορκεί ένα σμήνος από μέλισσες.
΄΄ Μοίρα της Χρησιμότητας΄΄- Αποκτήματα, μόχθος και οικονομία.

22 - 23 Ταύρου:
Ένας βασιλιάς καθισμένος πάνω σε ένα θρόνο. Πίσω του ορθή, μια μορφή νεφελώδης και μαύρη. ΄΄Μοίρα της Κατάρευσης΄΄- Δυστυχία ή πτώχευση στο αποκορύφωμα ή στο μέσον της καριέρας.

23 - 24 Ταύρου:
Μια αποξηραμένη κοίτη ποταμού όπου τρώνε κουρούνες. ΄΄Μοίρα της Παρέκκλισης΄΄- Θα μπορούσε να είναι κανείς ένα χρήσιμο παράδειγμα αλλά βρίσκεται εκτεθειμένος στην αχαριστία.


24 - 25 Ταύρου:
Ένα λιοντάρι που έρπει, όρθιο πάνω σε ένα ύψωμα. ΄΄ Μοίρα της Υπερηφάνειας΄΄ - Χαρακτήρας ισχυρός, αλαζόνας και αγέρωχος

25 - 26 Ταύρου:
Μια γυναίκα που κρατά ένα παιδί από το χέρι. ΄΄Μοίρα της Ομόνοιας.΄΄- Προστασία στη διάρκεια της νεότητας. Κοινωνικές δυνατότητες.

26 - 27 Ταύρου:
Ένας αλχημιστής που δουλεύει μέσα στο εργαστήριό του. Πάνω στο τραπέζι υπάρχει πολύ χρυσάφι. ΄΄Μοίρα της Επιτυχίας΄΄- Επάγγελμα που συνεπάγεται μια ευκολία για συμπεράσματα, μια εφευρετικότητα ή αποκρυφιστικές ικανότητες. Κέρδη.

27 - 28 Ταύρου:
Ένας άνδρας που σκαρφαλώνει πάνω σε ένα ξύλινο στύλο ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα ύψωμα. ΄΄Μοίρα της Χίμαιρας΄΄- Φιλοδοξία για πράγματα μάταια, σπατάλη δυνάμεων για ένα σκοπό πέρα από τις δυνατότητες του ατόμου.

28 - 29 Ταύρου:
Ένας άνδρας δυνατός, με ένα μαστίγιο στο χέρι, που σπρώχνει μπροστά του δυο αλυσοδεμένους σκλάβους. ΄΄Μοίρα του Δεσποτισμού΄΄- Κλήση στο στρατιωτικό επάγγελμα, Επίσης, το άτομο μπορεί να βρίσκεται επί κεφαλής μιας βιομηχανικής αυτοκρατορίας.

29 - 30 Ταύρου:
Ένας άνδρας μελαχρινός, πλούσια ντυμένος, τριγυρισμένος από υπηρέτες και αυλικούς, που αναπαύεται σέ ένα ντιβάνι. ΄΄ Μοίρα της Τρυφηλότητας΄΄- Προτίμηση στην πολυτέλεια, τη διακόσμηση, τις ανέσεις, τις φιλικές σχέσεις.

Dina's Space n1

Η είσοδος του Ήλιου στον Ταύρο

17/4/09

H Αφροδίτη σε ορθόδρομη πορεία.

Γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Σήμερα το βράδυ στις 22.22 ορθοδρομεί η Αφροδίτη, με ωροσκόπο στις 26,39 του Σκορπιού. Ο Ήλιος στον πέμπτο οίκο στην 27,54 του Κριού και η Σελήνη αλλάζει ζώδιο και βρίσκεται στην ακμή του τρίτου στην 0,31 του Υδροχόου. Εντυπωσιακή είναι η έντονη παρουσία στη ζωδιακή περιοχή του Υδροχόου. Σελήνη και Βόρειος Δεσμός, Δίας, Κλήρος Τύχης, Χείρωνας, Ποσειδώνας. Αυτές τις μέρες είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις στον τομέα της υγείας. Το ίδιο ισχύει και για το επόμενο διάστημα.

15/4/09

Η αυριανή μέρα απαιτεί την προσοχή μας

Γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


Ετοιμαστείτε αύριο για μεγάλες αποκαλύψεις, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Έκρυθμες καταστάσεις προκύπτουν από παντού. Προσοχή μην εμπλακείτε σε καυγάδες προσωπικής φύσεως . Δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν μυστικά που μέχρι τώρα ήταν πολύ καλά κρυμμένα. Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις που μπορεί να έχουν θετικό είτε αρνητικό χαρακτήρα. Εάν νιώσετε να ανεβαίνει το ΄΄αίμα στο κεφάλι σας ’’, καλλίτερα θα ήταν να πάτε καμιά βόλτα κατά προτίμηση στη θάλασσα.
Αυτή η επιρροή αφορά κυρίως την αυριανή μέρα με απόκλιση 2 -3 ημερών. Όσον αφορά το κοινωνικό περιβάλλον, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με Άρη και Ουρανό… τα πράγματα ίσως να γίνουν κάπως εκρηκτικά. (έως πολύ)
Μεγαλύτερη προσοχή, χρειάζονται τα Ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού, ή όσοι από εμάς, έχουμε πλανήτες στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών.

14/4/09

Θέμα: Ειδήσεις από το John Hopkins

Θέμα: Ειδήσεις από το John Hopkins
ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ») ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟ JOHN HOPKINS ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ .
Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins :
1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.
5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.
7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:
α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα.
Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg's aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.
γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).
ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.
12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.
15. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
(ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS, Η.Π.Α. -
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
1. Μην τοποθετείτε πλαστικά δοχεία σε φούρνο μικροκυμάτων.
2. Μην τοποθετείτε δοχεία με νερό στην κατάψυξη.
3. Μην τοποθετείτε πλαστικές μεμβράνες σε φούρνο μικροκυμάτων.


--
Megaklis Arvanitis
Internal Medicine-Diabetologist
Solonos 125, 10678 Athens
Greece
Tel. +30/2103300851
Mob. +30/6997799119

10/4/09

Διελεύσεις...

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Δύσκολα τα πράγματα. Απο την Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μεταφερόμαστε σε Άρη σύνοδο Ουρανό Αφροδίτη σε αντίθεση με Κρόνο.
Αναταραχές μεγάλες αναμένονται σε Κοινωνικό, Θρησκευτικό και προσωπικό επίπεδο. Επίσης, προσοχή χρειάζονται τα ταξίδια δια μέσω του νερού. Και για να το πούμε και συμβολικώς, προσοχή, στις εκρήξεις συναισθηματικής φύσεως.

5/4/09

Αρχετυπικές εικόνες ΚΡΙΟΥ (Αντιστοιχούν στις πρώτες 30 ζωδιακές μοίρες )

Αρχετυπικές εικόνες ΚριούΟ Σκωτσέζος Αστρολόγος Σεφάριαλ, είχε υποδείξει αυτή τη λίστα ήδη πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο


0 - 1 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας ρωμαλέος, όρθιος, ντυμένος με ένα δέρμα ή με ένα βαρύ, κυματιστό και ακατέργαστο ύφασμα, με ώμους σχεδόν γυμνούς. Κρατά στο χέρι ένα ρόπαλο. Ένας Ηρακλής ΄΄Μοίρα της Δύναμης και του Πάθους ΄΄ - Ικανότητα να αντέχεις στην πολλή δουλειά, δύναμη και αντοχή του χαρακτήρα. Παθιασμένος και επιθετικός, εξοπλισμένος καλά για τις συγκρούσεις.

1 - 2 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας όρθιος, οπλισμένος με ένα ξίφος και μια λόγχη, πλούσια ντυμένος με κόκκινα χρώματα και πορφύρα, με κοσμήματα που σχηματίζουν αγκράφες, με αστραφτερό χάλκινο ή χρυσό κάλυμμα στο κεφάλι, έτοιμος να χτυπηθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στη νίκη του. ΄΄Μοίρα της Επίδειξης΄΄- Ιδιοσυγκρασία αγωνιστική, ανυπόμονη ως προς τον τρόπο του ζείν.

2 - 3 ΚΡΙΟΥ: Μια γυναίκα καθισμένη σε μια καρέκλα σα να κουβεντιάζει με κάποιον τρίτο, με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στα γόνατα. Το πρόσωπό της έχει μια έκφραση ικανοποίησης. Είναι ντυμένη με ένα φόρεμα ελληνικό, ντεκολτέ, με το λαιμό και τα μπράτσα γυμνά. ΄΄Μοίρα της Καλοπέρασης και της Πολυτέλειας΄΄- Τρόποι ευχάριστοι και ευγενικοί, άτομο κοινωνικό. Βαθειά αγάπη για την αρμονία, την ειρήνη και την νηφαλιότητα.

3 - 4 ΚΡΙΟΥ : Ένα δάσος με πολλά άγρια ξερόχορτα και διάφορα είδη φυτών. ΄΄Μοίρα της Ωμότητας και της Ταχύτητας.- Φύση παθιασμένη για την αγροτική ζωή, καρδιά πλούσια και μεγάλη αλλά άπειρη. Άτομο σπάταλο στις ενέργειες και στα δώρα του.

4 - 5 ΚΡΙΟΥ : Ένας άνθρωπος σκαρφαλωμένος σε ένα απότομο βράχο ενώ μαίνεται η καταιγίδα. Οι αστραπές διαγράφουν μια σιλουέττα σκοτεινή, δυνατή που σκαρφαλώνει γερά. ΄΄Μοίρα της Αβεβαιότητας του Κινδύνου και της τελικής Επιτυχίας.- Δύναμη του χαρακτήρα. Το άτομο θα βρει την κλίση του, παρ΄όλες τις αρχικές δυσκολίες που μοιάζουν ανυπέρβλητες.

5 - 6 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνθρωπος που σεργιανίζει με το άλογο στην άκρη μιας απόκρημνης ακτής και κοιτάζει σε μια χαράδρα όπου δουλεύουν εργάτες. ΄΄Μοίρα της Ανωτερότητας, του Ταλέντου και της Τιμής που όμως είναι φορτωμένη με Κινδύνους.- Ιδιοσυγκρασία ταγμένη να κυριαρχήσει πάνω στους άλλους, που το πεπρωμένο θα την τοποθετήσει σε μια υψηλή θέση με κίνδυνο να έχει δυστυχίες.

6 - 7 ΚΡΙΟΥ : Μια αλεπού που τρέχει σε ένα μονοπάτι κάτω από τη σκιά ενός τοίχου. ΄΄Μοίρα της Φρόνησης΄΄- Πανουργία και περίσκεψη. Την ώρα του κινδύνου, μια έντονη παρουσία του πνεύματος μπορεί να γίνει ένα μέσο απαλλαγής από αυτόν.

7 - 8 ΚΡΙΟΥ : Ένας άνθρωπος περιτριγυρισμένος από άλλους που του ζητούν φασαρίες ΄΄Μοίρα της Βιασύνης και της Ορμητικότητας.΄΄- Τάση να τρέχεις προς τον κίνδυνο, συγκρούσεις χαρακτήρων.

8 - 9 ΚΡΙΟΥ : Ένας άνθρωπος όρθιος σ΄ένα ύψωμα, με τα χέρια σταυρωμένα και το κεφάλι ψηλά. ΄΄Μοίρα της Αλαζονείας΄΄- Άτομο γενναίο και γεμάτο τόλμη που αγαπά την ελευθερία και περιφρονεί κάθε βοήθεια από τους άλλους, πολύ περήφανο για να δεχθεί συμβουλές.

9 - 10 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνθρωπος πάνω στο άλογο, μονάχος στη μέση του πεδίου της μάχης όπου κείτονται νεκροί και ετοιμοθάνατοι. ΄΄Μοίρα της Νίκης΄΄- Αξιόλογος χαρακτήρας, επικίνδυνα ανδραγαθήματα, επιτυχία στις επιχειρήσεις.

10 - 11 ΚΡΙΟΥ: Μια γυναίκα χαριτωμένη, όρθια, μόνη, μισοντυμένη μέ ένα φόρεμα που πέφτει από τον ώμο της. ΄΄Μοίρα της Ομορφιάς και της Γλυκύτητας΄΄- Χαρακτήρας γλυκός αλλά με αδύνατη θέληση που παρασύρεται από τον πόθο.

11 - 12 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας που οδηγεί ένα παιδί από το κάθε του χέρι.΄΄Μοίρα της Διαφύλαξης΄΄- Φύση κοινωνική που αρέσκεται στους οικογενειακούς δεσμούς.

12 - 13 ΚΡΙΟΥ : Ένας άνδρας στην κορυφή του βουνού ενώ τον φωτίζει ο Ήλιος που δύει, κρατά ένα ραβδί στο δεξί του χέρι και μια κορώνα στο αριστερό. ΄΄Μοίρα της Ανταμοιβής΄΄ Μέσα από οδύνες και σκληρό κόπο θα φτάσει κανείς, προς το τέλος της ζωής του σε μεγάλο τίτλο και σημαντικές τιμές. Η υπεροχή και οι διακρίσεις, έρχονται να αποζημιώσουν μια πεισματώδη προσπάθεια.

13 - 14 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας πάνω σε μια σχεδία, στη μέση του ωκεανού, πεινασμένος, αξιολύπητος και σε απόγνωση. ΄΄Μοίρα της Απομόνωσης΄΄- Μοναξιά και απογύμνωση .Πιθανότης εξορίας.

14 - 15 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας που παλεύει μέσα στα νερά κάτω απο ένα σπασμένο γιοφύρι. ΄΄Μοίρα της Προδοσίας΄΄ Άτυχες εμπορικές εκμεταλλεύσεις ή συνεταιρισμοί.

15 - 16 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας με ένα βιβλίο στο χέρι, που περιπλανιέται σε ένα ξέφωτο του δάσους. Ο Ήλιος που λάμπει ανάμεσα στις φυλλωσιές, φωτίζει το πρόσωπό του. ΄΄Μοίρα της Παθητικής Ομορφιάς΄΄- Αγάπη για τη φύση και μελέτη των νόμων της.

16 - 17 ΚΡΙΟΥ: Μια γυναίκα που κρατά μια ζυγαριά, με μια κούπα κόκκινο κρασί στη μια της πλευρά, και με ένα τάσι χρυσά νομίσματα στην άλλη. ΄΄Μοίρα της Προσκόλησης στα γήινα Πράγματα΄΄ Από τη μία η μυσταγωγία, από την άλλη ο χρυσός. Πιθανότης διπλής εκλογής

17 - 18 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας και μια γυναίκα, όρθιοι, που κρατιούνται από το χέρι και κοιτάζονται με αφοσίωση. ΄΄ Μοίρα της Φιλίας΄΄. Ευνοούνται οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλλα. Χαρακτήρας αγαπητός και κοινωνικός.

18 - 19 ΚΡΙΟΥ: Ένας γέρος άνδρας, ντυμένος με μια απλή και πολλή φθαρμένη φορεσιά, που κρατά δύο σακούλες με χρυσάφι και τις σφίγγει νευρικά στο στήθος του. ΄΄Μοίρα της Κατοχής΄΄ Φιλαργυρία. Χαρακτήρας μισάνθρωπος.

19 - 20 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας σιδερόφρακτος κι αρματωμένος που ξεκινά για ένα δύσκολο ταξίδι. ΄΄Μοίρα της Περιέργειας΄΄- Τάση στα ταξίδια και τις ανακαλύψεις. Φύση περιπετειώδης.

20 - 21 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας δυνατός, όρθιος, με την όψη ευτυχισμένη, που έχει τα χέρια του απλωμένα μπροστά και κρατά μια κούπα γεμάτη κρασί. ΄΄Μοίρα της Σπάνιας Συνείδησης΄΄.Χαρακτήρας φιλόξενος, πρόθυμος, άδολος, και γενναιόδωρος. Πολλοί φίλοι.
21 - 22 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας με βήμα αβέβαιο και ασταθές, που χύνει στη γη το νερό που κουβαλά.. ΄΄Μοίρα της Αστάθειας ΄΄- Χαρακτήρας αδύναμος και άστατος. Πεπρωμένο αμφίβολο.

22 - 23 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας όρθιος, με ένα κανάτι σκεπασμένο στο χέρι έτοιμος να πιει. Δύο άλλοι πλάι του, συζητούν αποστρέφοντας τα βλέμματά τους από αυτόν. ΄΄Μοίρα της Αδυναμίας΄΄ Κακά που προέρχονται από ζήλεια και ίντριγκες των φίλων. Τάση να αφήνεις τον εαυτό του να παρασύρεται.

23 - 24 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας που παίζει με χρωματιστές μπάλες. Μία γυναίκα ξεδιάντροπη στέκεται όρθια πίσω του.. ΄΄Μοίρα της Ανοησίας΄΄ Το άτομο θα δοκιμάσει δυσκολίες από το αντίθετο φύλλο. Ελάχιστη φιλοδοξία.

24 - 25 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας με φαρδιές πλάτες, ανεβασμένος σε ένα ατίθασο άλογο πού έχει στο στόμα του χαλινάρι. ΄΄Μοίρα της Κυριαρχίας΄΄ Χαρακτήρας δυνατός που ξέρει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και τη θέση του, χάρη στις ενεργητικές του ικανότητες και την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του.

25 - 26 ΚΡΙΟΥ: Ένας βασιλικός άνθρωπος που παρουσιάζει ένα σκήπτρο σε κάποιον που βρίσκεται στα γόνατα. ΄΄Μοίρα του Ταλέντου.΄΄- Η αξία, η φιλοδοξία και μια πολύτιμη βοήθεια θα μπουν στην πρώτη θέση.

26 - 27 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας πλούσια ντυμένος που χάνει το βήμα του και πέφτει κάτω. ΄΄Μοίρα της Παρακμής.΄΄Γυρίσματα της τύχης και πιθανότης διαμελισμού της οικογένειας.

27 - 28 ΚΡΙΟΥ: Μια γυναίκα ξανθή, πλούσια ντυμένη μόνη, που στέκεται όρθια. ΄΄Μοίρα της Ευεργεσίας΄΄Επιτυχία που οφείλεται σε μια γυναίκα ή στο κοινό.

28 - 29 ΚΡΙΟΥ: Ένας άνδρας με όψη ταπεινή αλλά με μεγάλη δύναμη που ρίχνει κάτω με το τσεκούρι του ένα δέντρο. ΄΄Μοίρα της Εργασίας΄΄ Πάλη νικηφόρα ενάντια στα εμπόδια. Φύση ενεργητική και παρορμητική.

29 - 30 ΚΡΙΟΥ: Ένας καβαλάρης οπλισμένος σα να πηγαίνει σε μάχη, ενώ ατενίζει το φεγγάρι που βρίσκεται στη χάση του. ΄΄Μοίρα της Απομόνωσης΄΄ Χαρακτήρας ανεξάρτητος που μπορεί να υποφέρει από μια γυναίκα.


Σημείωση: Υπάρχουν και άλλες εκδοχές ... 
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Συμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας

Η ταυτότητα του Κριού

ΚΡΙΟΣ: 21 ΜΑΡΤΙΟΥ – 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Της Κωνσταντίνας Βλαχοπούλου

Θεά : Αθηνά

Κυβερνήτης: Άρης

(Αρχέτυπο: Ο Ήρωας Ο Κατακτητής. Σκοτεινή πλευρά: Ο Βίαιος Ο Καταστροφικός)
Ιδιότητα: Παρορμητικό, Αρσενικό ( ενεργητικό )

Στοιχείο : Της Φωτιάς

Μέταλλο: Σίδηρος, Ατσάλι

Χρώμα: Κόκκινο

Ημέρα Άρη: Τρίτη

Δεκαήμερα: Άρης, Ήλιος, Δίας

Φράση κλειδί: Είμαι

Ευαίσθητη περιοχή: Κεφάλι

Χαρακτήρας Θετικά: Άνθρωπος της δράσης, αρχηγός, τολμηρός, με αυτοπεποίθηση, ανήσυχος. Ενεργητικότητα, θέληση, υπερηφάνεια, ενθουσιασμός, λήψη γρήγορων αποφάσεων.

Χαρακτήρας Αρνητικά: Υπερβολή, αλαζονεία, μεγαλομανία, επιπολαιότητα, ανυπομονησία, βιαιότητα, καταστρεπτικό πνεύμα.

Ψυχολογία: Δύσκολα υπηρετούν τους άλλους και επιθυμούν πάντοτε να ηγούνται, ακόμη και όταν δεν έχουν τις κατάλληλες δυνάμεις και γνώσεις. Δεν φοβούνται κανένα εμπόδιο. Αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και ενθουσιασμό. Αγαπούν τις υψηλές θέσεις και αναζητούν την αναγνώριση και τις τιμές. Έχουν υπερβολική αγάπη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Διανοητικώς: Διαθέτουν οξεία διάνοια και είναι φίλοι της μάθησης. Είναι πνευματώδεις και ευχάριστοι για συντροφιά.

Μειονεκτήματα: Έχουν έλλειψη ησυχίας, ανυπομονησία, ευερεθιστικότητα, απερισκεψία. Πρέπει να μάθει να σκέπτεται ψύχραιμα και να έχει υπομονή. Καλό θα ήταν να συγχωρεί τα σφάλματα των άλλων.

Λέξεις κλειδιά που τον αντιπροσωπεύουν: Αρχή, Τόλμη, Εκκίνηση, Διεκδίκηση, Αντιπαράθεση, Ενθουσιασμός, Αυθαιρεσία.

Θετική εκδήλωση : Δραστήριος, Αγωνιστικός, Τολμηρός, Ενεργητικός, Γρήγορος, Δυναμικός, Ευθύς, Άφοβος,

Αρνητική Εκδήλωση : Επιθετικός, Καταστροφικός, Ανυπόμονος, Εριστικός, Θορυβώδης, Ανήσυχος, Απερίσκεπτος, Άφοβος, Άξεστος.

ΔΥΟ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ...

Από την Αλεξάνδρα και την Κωνσταντίνα


ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλήθεια...πότε τελειώνει η επίδραση μιας έκλειψης; Αποδυναμώνεται η επίδρασή της αφού πραγματοποιηθεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πότε τελειώνει η επίδραση μιας έκλειψης. Η πιο συνηθισμένη όμως είναι αυτή που λέει ότι η επίδρασή της, έχει διάρκεια 15 ημέρες. Ναι, αποδυναμώνεται η επίδρασή της όσο προχωρούν οι μέρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει ένα στοιχείο μάθησης μέσα από τις εκλείψεις; Κάτι που καλούμαστε να μάθουμε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό στοιχείο μάθησης μέσα από τις εκλείψεις, το οποίο σχετίζεται με την επαφή που καλό θα ήταν να έχουμε με τον εσωτερικό μας εαυτό. Αυτό σημαίνει, ότι κατά την περίοδο των εκλείψεων, καλό θα ήταν να μην κινούμαστε σε εξωτερικά γεγονότα, αλλά αντιθέτως να στραφούμε στον εσωτερικό μας κόσμο και να κάνουμε έναν διάλογο μαζί του. Και αυτό, επειδή, κατά την περίοδο των εκλείψεων, υπάρχει μια ορθάνοικτη πόρτα που φαίνονται όλα ολοκάθαρα. Εάν η έκλειψη είναι σεληνιακής φύσεως, τότε ερχόμαστε πολύ κοντά στον συναισθηματικό μας κόσμο. Και στην περίπτωση που η έκλειψη είναι ηλιακής φύσεως, τότε καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε αυτά τα οποία μας φωτίζει ο Ήλιος – συνείδηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η επίδραση της σεληνιακής και ποια της ηλιακής έκλειψης; Συνήθως τι γεγονότα μπορεί να προκαλέσει η καθεμιά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η χθεσινή έκλειψη ήταν σεληνιακή. Συνδέονται τα γεγονότα της με την ηλιακή που προηγήθηκε; Πάντοτε συνδέονται διότι σχετίζονται με την νέα σελήνη και η δεύτερη πάντοτε με την Πανσέληνο. Είναι σαν ένας κύκλος που έχει αρχή και τέλος. Το σίγουρο είναι ότι κλονίζεται ο άξονας Λιονταριού-Υδροχόου, που αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα θέματα τα οποία σχετίζονται κυρίως με την έκφραση και την δημιουργικότητά μας. Θα εξαρτηθεί, εάν κάποιος έχει Πλανήτες κοντά και γύρω από την περιοχή της έκλειψης για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα πιο ουσιαστικά. Βέβαια, και σε πολιτικό επίπεδο θα έχουμε κάποια γεγονότα, μιας και η Ελλάδα είναι στο ζώδιο του Υδροχόου. Και ευτυχώς που δεν είναι ορατή από Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα γεγονότα που παράγονται σε μια έκλειψη έχουν διάρκεια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, έχουν τη διάρκεια της ίδιας της έκλειψης. Π.χ. διάρκεια έκλειψης 4 λεπτά, άρα τέσσερις μήνες επιρροή. Και κατά άλλους 4 χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πρέπει να προσέξουμε στις επόμενες 15 μέρες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πρέπει να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο και να μην υπογράψουμε κάποια συμφωνία. Και μιλάμε για οποιαδήποτε συμφωνία. Εδώ όμως τονίζω, ότι οι συζητήσεις για κάτι καινούργιο, μπορεί να γίνονται, αλλά ξαναλέω, δίχως υπογραφές για τις επόμενες 15 ημέρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πρέπει να προσέξει καθένα από τα 12 ζώδια στις μέρες που ακολουθούν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό θα εξαρτηθεί από το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. Όμως, τα άτομα που έχουν πλανήτες σε σταθερά ζώδια θα επηρεαστούν στον τομέα της δημιουργικότητας και στον άξονα των συναισθηματικών και ψυχολογικών αξιών.

OΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ: 2009


OΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ: 2009


Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

ΚΡΙΟΣ :
Από τις 3/2 έως τις 5/6, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, θα νιώσετε έντονη ερωτική διάθεση. Η ανάδρομη Αφροδίτη στις 5 του Μάρτη, μπορεί να σας φέρει πίσω παλιές αγάπες. Το Μάιο οι ερωτικές διεκδικήσεις και η μαχητική σας διάθεση, μπορεί να σας κάνουν να έρθετε αντιμέτωπες με προβλήματα. Από τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη προσέξτε τα λόγια σας και σκεφθείτε πριν απαντήσετε.

ΤΑΥΡΟΣ :
Με τον Κρόνο στον πέμπτο σας δεν θα πρέπει να κάνετε επιπόλαιες επιλογές. Προσέξτε τις πράξεις σας και κινηθείτε μετά από ώριμη σκέψη. Ίσως μια σχέση σας, να πάρει φέτος μια πιο επίσημη μορφή. Από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα του Ιουλίου μπορείτε να δώσετε έμφαση στα ζητήματα καρδιάς. Επίσης, αυτήν την περίοδο, γίνεστε τρυφερές και παράλληλα διεκδικητικές.

ΔΙΔΥΜΟΙ :
Την πιο ερωτική περίοδο της χρονιάς θα την δείτε να ανατέλλει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Με την είσοδο του Κρόνου στο Ζυγό, θα διαπιστώσετε ότι τα άσκοπα φέρτ δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα. Οι σοβαρότητα και το μέτρο θα χτυπήσουν την πόρτα της καρδιάς σας. ΄Ωρα για ενηλικίωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ :
Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας στα μέσα του Καλοκαιριού, θα ζήσετε στιγμές αγάπης και αφοσίωσης. Ο Σεπτέμβριος μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα, χρειάζονται την προσεκτική σας ματιά. Διεκδικήστε, όπως ο "σοφός κάβουρας". Μικρά, πλάγια βηματάκια , φέρουν επιτυχές αποτέλεσμα.

ΛΕΩΝ:
Φέτος το περιβάλλον έχει ΄΄βαλθεί΄΄ να σας κατακτήσει. Είναι αλήθεια, ότι δεν πρόκειται να μείνετε ανεπηρέαστες από την υπερπροσφορά. Ο Σεπτέμβριος θα αποδειχθεί μήνας με την πιο έντονη ερωτική διάθεση. Ο Νοέμβριος κι ο Δεκέμβριος, σας κινητοποιεί ερωτικά. Προσέξτε τις υπερβολές και τις εξιδανικεύσεις. Ο Κρόνος στον 2o σας, απαιτεί σταθερότητα και επιλογές κατόπιν ώριμης σκέψης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ :
Οι εκπλήξεις και τα περίεργα συνεχίζουν και φέτος με τον Ουρανό στον έβδομό σας. Από τα μέσα του Μαρτίου μέχρι και τα μέσα του Απριλίου, χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Μετά τα Καλοκαίρι, τα πράγματα γίνονται πιο ευχάριστα και η Αφροδίτη σας δείχνει την ερωτική της διάθεση. Έτσι, μπορείτε να φέρετε τα πράγματα πιο κοντά στις επιλογές σας, με τον τρόπο που μόνο εσείς γνωρίζεται.

ΖΥΓΟΣ :
Ευδιαθεσία, παιχνιδίσματα και ερωτοτροπίες, θα είναι η κυρίαρχη διάθεση που θα έχετε μέσα σε αυτή τη χρονιά. Το Ανάδρομο πέρασμα της Αφροδίτη μέσα στην φετινή άνοιξη, θα σας φέρει αντιμέτωπες με άλυτες συναισθηματικές υποθέσεις. Σχέσεις από το παρελθόν μπορεί να εμφανισθούν ζητώντας την προσοχή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ :
Ο Ιούνιος θα αποδειχθεί έντονα ερωτικός μήνας για εσάς. Το πάθος και οι ερωτικές διεκδικήσεις θα δημιουργήσουν καταστάσεις έντονης κινητικότητας στον τομέα που εκ φύσεως γνωρίζεται καλά. Ώρα για ερωτική δράση. Προσέξτε τον τομέα της εποικοινωνίας και προσπαθήστε να μην είστε γίνεται κτητικές και ΄΄πνίξετε΄΄ το σύντροφό σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ :
Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα ανεβάσουν το θερμόμετρο. Ερωτικά πετάγματα με κάπως όμως πιο σοβαρή αίσθηση ευθύνης αυτή τη φορά. Ίσως είναι η ώρα να επανεξετάσετε ποιες είστε τι ζητάτε και ποιες είναι οι αξίες σας. Ανοίξτε την επικοινωνία σας και προσπαθήστε να δείτε το σύντροφο μέσα από μια πιο εστιασμένη οπτική.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ :
Το κλίμα αλλάζει σοβαρά. Ήρθε η στιγμή να δώσετε στον εαυτό σας την προσοχή που χρειάζεται. Παρόλα αυτά όμως, μην σας φανεί περίεργο εάν δείτε και κάποιους φίλους να έλκονται από εσάς. Η απόφαση είναι δική σας και το τι είναι σωστό να γίνει, θα το κρίνεται εσείς. Υπάρχει η τάση για περισυλλογή και απόδοση δικαιοσύνης μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Ο Ιανουάριος και ο Ιούνιος θα είναι οι πιο ερωτικοί μήνες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ :
Η διάθεση στα ύψη. Ο τρόπος έκφρασης σύνθετος. Ο Ποσειδώνας καθώς παραμένει στο ζώδιό σας αλλά και σε συνδυασμό με τον Δία, σας ωθεί να γίνεται πολυάσχολες και σας βάζει ιδέες για πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα. Προσοχή στις εξιδανικεύσεις. Φροντίστε τουλάχιστον να λέτε την αλήθεια, για να μην ξεφύγετε εντελώς από τη φύση σας. Εσείς, οι αθεράπευτες αδέσμευτες του ζωδιακού μπορεί φέτος να την πατήσετε. Προσοχή. Τουλάχιστον η επιλογή, να είναι συνειδητή.

ΙΧΘΥΕΣ :
Η νέα χρονιά αρχίζει με ωραίες στιγμές, αλλά από την άλλη ο Κρόνος στον έβδομό σας, δε σας επιτρέπει να έχετε και την ανάλογη ανεμελιά. Το φιλικό περιβάλλον σας στηρίζει αλλά και σας θυμίζει ότι θα πρέπει να γίνεται πιο συγκεκριμένες και εστιασμένες στο εδώ και στο τώρα. Τη φετινή άνοιξη θα γίνεται ιδιαιτέρως κινητικές. Προσοχή στις εντάσεις που προφανώς να προκληθούν την άνοιξη.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2009

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2009
 

Της Κωνσταντίνας Βλαχοπούλου

Οικονομία, αφύπνιση και αναθεώρηση αξιών, είναι τα βασικά ζητούμενα του 2009, αφού η κρίση που νομίζουμε ότι έφτασε, δεν έχει δείξει ακόμη ολόκληρο το πρόσωπό της.
Μια ματιά στον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, είναι ικανή να μας δείξει το εύρος των μετασχηματισμών που απαιτούνται όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της καινοτομίας, του περιβάλλοντος και της υγείας.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, όπως και του Δία στον Υδροχόο, είναι οι θέσεις των Πλανητών, που σηματοδοτούν το νέο σκηνικό της φετινής χρονιάς. Οι θέσεις του Ουρανού και του Ποσειδώνα, θα παραμείνουν ως έχουν με εξαίρεση τον Κρόνο, ο οποίος θα μεταφερθεί για τα 2.5 επόμενα χρόνια στο Ζώδιο του Ζυγού.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, άρχισε ήδη να μας επηρεάζει οικονομικά αλλά και ψυχολογικά.
Ακούμε από παντού, ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που οδηγούν τις εταιρίες αλλά και τους ιδιώτες σε οικονομικά αδιέξοδα. Δυστυχώς, όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτή η κατάσταση της κρίσης έχει επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά και την επηρεάζει αρνητικά.

Το γενικό κλίμα είναι παγωμένο και όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί παρακάτω, προκειμένου να διαφυλάξουν τους πόρους τους, σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι το χρηματιστήριο θα δείξει την πραγματική του εικόνα και ότι οι κινήσεις των μετοχών δεν θα έχουν μεγάλη κινητικότητα μέσα στη φετινή χρονιά.

Με δυσκολία θα κινείται το κεφάλαιο, είτε αυτό αφορά τις επιχειρήσεις είτε την αγορά ακίνητης περιουσίας.

Οι τράπεζες θα δείξουν το αυστηρό τους πρόσωπο ενώ δεν θα έχουν την άνεση που έδειξαν στο παρελθόν. Τα δάνεια και οι προσφορές θα μειωθούν κατά πολύ και σε γενικές γραμμές οι αποφάσεις θα είναι απολύτως αυστηρές όσον αναφορά τα κριτήρια προς τους πιθανούς δανειολήπτες.

Οι επιχειρηματίες, θα αναγκαστούν να αρκεστούν το μίνιμουμ των εξόδων τους και θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα με τα ήδη υπάρχοντα επιχειρηματικά τους εργαλεία.

Μια καλή και αισιόδοξη νότα, προέρχεται από την επιρροή του Δία, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει και κάποιες καινοτομικές ιδέες και γνώσεις, μιας και το φετινό του υπόβαθρο πηγάζει από την περιοχή του Υδροχόου.

Θα ήταν χρήσιμο να δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες σε επιστημονικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και αναζητούν πόρους προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Οι καινοτομικές ιδέες θα μπορούσαν να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα και κυρίως, σε ότι σχετίζεται με τη γνώση των νέων τεχνολογιών. Φέτος θα βρουν το δρόμο τους και θα είναι αυτές κυρίως, που θα έχουν ένα αίσιο αποτέλεσμα – εφαρμογή.

Παραμένει η επιρροή της αντίθεσης Κρόνου Ουρανού και αυτό προφανώς, θα συνεχίσει να φέρνει εντάσεις στο πολιτικό προσκήνιο. Η επιρροή του Ουρανού, θα φέρει και άλλες δοκιμασίες και θα αποκαλύπτει συνεχώς το έντονο παρασκήνιο. Δε θα αφήσει τίποτα κρυφό, και θα απαιτήσει να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια. Για όλα αυτά κυρίως, ευθύνεται ο Ουρανός, ο οποίος μπορεί να γίνει ανατρεπτικός προκειμένου να επιφέρει στην επιφάνεια την αποκάλυψη της αλήθειας.

Επίσης η αντίθεση Κρόνου Ουρανού, δεν θα αφήσει και τον τομέα της υγείας ανεπηρέαστο. Ακόμα και στον τομέα της υγείας, θα προκληθούν συγκρούσεις που στόχο θα έχουν να μπουν τα πράγματα σε μια καλλίτερη θέση για το γενικό καλό του συνόλου και μάλιστα με μια αλτρουιστική πρόθεση- διάθεση.

Ο τομέας γη είναι μάλλον το πεδίο που θα άξιζε τον κόπο να εστιαστεί κανείς, διότι όσοι ήδη έχουν ακίνητη περιουσία, έχουν χώρο που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ή να τον χρησιμοποιήσουν ως επένδυση για το μέλλον. Άλλωστε, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για πωλήσεις και κυρίως πωλήσεις που αφορούν γη και επιχειρήσεις.

Το σίγουρο είναι, ότι τα κράτη θα χρειαστεί να θέσουν πολύ αυστηρούς όρους και όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα πράγματα θα είναι επίσης πολύ δύσκολα.
Όλη αυτή η κατάσταση, θα εξοργίσει τους πολίτες και δεν αποκλείεται να ζήσουμε μεγαλύτερες αναταραχές. Και όσο συνεχίζονται οι αναταραχές, τόσο πιο πολύ το κράτος θα βρίσκει μηχανισμούς υποταγής.
Θα δούμε τις αξίες να δοκιμάζονται και να αναθεωρούνται στον τομέα που αφορούν τον κεντρικό άξονα αξιών, «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένει
α».
Οι Πολίτες αγανακτισμένοι, θα αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις και θα δούμε τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για το μέλλον τους.
Είναι εξαιρετικά πιθανόν, να δούμε πολλές μικρές ομάδες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να διαχειρίζονται το κλίμα που τους διευκολύνει, προκειμένου να έχουν τις λύσεις τις οποίες δεν θα μπορούν να αντλήσουν από κρατικούς φορείς. Οι ομαδικές δραστηριότητες θα ευδοκιμήσουν.
Το μόνο ευχάριστο, θα είναι ότι θα δούμε επιτέλους ενεργούς Πολίτες.
Εάν εδώ σε αυτό το σημείο, θα μπορούσε κάποιος να στηρίξει αυτές τις ομάδες και τις γειτονιές, τότε πράγματι θα έκανε μια καλή επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου.
Είναι σαν να λέμε, ότι το αίτημα του συλλογικού ασυνείδητου έχει αφυπνιστεί και αναζητά λύσεις. Αναζητά τις λύσεις που ήταν σε λήθη όλα αυτά τα χρόνια. Καλό λοιπόν θα ήταν, να του δίναμε πολύ προσεκτική σημασία και να μην υποτιμήσουμε αυτή τη δύναμη που θα προέλθει από αυτή τη μαζική αφύπνιση. Αυτή η δύναμη χρειάζεται υποστήριξη και αποδείξεις.
Καλό θα ήταν να βρούμε τη συνισταμένη που θα μας δώσει μια μέση λύση. Αυτό όμως, είναι στη σφαίρα του ιδεατού, διότι οι εποχές που έρχονται, θα είναι απαιτητικές σε όλα τα επίπεδα και θα απαιτήσουν λύσεις πραγματικές.
Επιθυμητό θα ήταν, να αναρωτηθούμε όλοι για το ποιες ευθύνες έχουμε και το πώς μπορούμε να τις αξιολογήσουμε καλύτερα, διότι έχουμε ξεχάσει πως ζούμε, ως ένοικοι, στη Γη που μας φιλοξενεί.
Ο Σεβασμός στη φύση θα ήταν απαραίτητος και ίσως να δούμε περισσότερες ομάδες ανθρώπων να ενδιαφέρονται και για αυτόν τον τομέα. Έναν τομέα αναγκαίο, για την υγεία της Γης.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι θα δοκιμαστούμε σε πολλά επίπεδα. Εάν δεν προσέξουμε όπως πρέπει, τότε θα δούμε πολλές και δραματικές περιβαλλοντικές αλλαγές. Η Γη που κατοικούμε είναι η μεγαλύτερη δύναμη επένδυσης που μπορούμε να κάνουμε, γιατί αυτό αφορά όλους μας ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικού υπόβαθρου, πεποιθήσεων.

Η έννοια των οργανώσεων και των συλλόγων θα ήταν επίσης μια καλή επένδυση όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.
Η Παγκόσμια οικονομία θα σφίξει πολύ και τα πράγματα θα στενέψουν. Πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι διαχείρισης, διότι οι παλιές συνταγές δεν έχουν τις κατάλληλες λύσεις που η εποχή απαιτεί.