10/11/17

Ίδρυση του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.)


Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αγαπητό κοινό ότι οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (Φ.Α.Ε.) έχουν αλλάξει πλέον όνομα και νομική μορφή. Από αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία οι Φ.Α.Ε. έχουν πια μετατραπεί σε σωματείο με 23 ιδρυτικά μέλη, ημερομηνία ιδρύσεως 2 Οκτωβρίου 2017, επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Αστρολογίας» και διακριτικό τίτλο «ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.».

Αν και η μεγαλύτερη ευελιξία που παρέχει η σωματειακή μορφή αποτέλεσε το βασικό κίνητρο για την εν λόγω μετατροπή, θελήσαμε η μετατροπή αυτή να σηματοδοτήσει και τον ουσιαστικό εμπλουτισμό των μέσων επίτευξης του πρώτου και κύριου σκοπού του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. που είναι «η διάδοση και η καθιέρωση της Αστρολογίας και της Αστρολογικής Παιδείας» (άρθρο 2, παρ. 1 του καταστατικού μας). Όπως κάθε τομέας της ανθρώπινης γνώσης προοδεύει μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, καθώς χωρίς εκπαίδευση η γνώση δεν μπορεί να μεταλαμπαδευτεί αλλά και χωρίς έρευνα η γνώση που παρέχει η εκπαίδευση δεν μπορεί να αποδειχθεί ή να στοιχειοθετηθεί, θεωρήσαμε ότι χρέος του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. προς την Αστρολογία είναι να δραστηριοποιηθεί πολύ πιο ενεργητικά προς την κατεύθυνση τόσο της έρευνας όσο και της εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος, λοιπόν, στοχεύει, από τη μία, στην προώθηση εργασιών επιστημονικού περιεχομένου και στην προβολή του έργου επιστημόνων που εργάζονται για την ανύψωση της Αστρολογίας σε επιστήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από την άλλη,  στοχεύει στον σχεδιασμό ενός προγράμματος σπουδών που να εκπαιδεύει και να καταρτίζει άτομα στην Αστρολογία τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως κατά τα μοντέρνα πρότυπα της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης (e-learning).

Στο έργο αυτό είναι αναμενόμενο ότι θα χρειαστούμε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους κι έτσι θα θέλαμε να σας καλέσουμε να γίνετε μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση και στέλνοντάς τη στο pasyfastro@gmail.com έως το τέλος του 2017.






Με εκτίμηση,

Η προσωρινή διοίκηση του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.                                                  Αθήνα, 10/11/2017


Χαϊκάλης-Πετρίτσης Ευάγγελος – Πρόεδρος

Βλαχοπούλου Κωνσταντίνα – Αντιπρόεδρος

Ορσάρη Φωτεινή – Γενικός Γραμματέας

Δουζίνα-Στυλιανού Αλεξάνδρα – Ταμίας

Στεργιοπούλου Καλλιόπη – Μέλος












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου