18/9/17

Πώς ταξινομούμε (τα) τμήματα του εγκεφάλου;




Πώς ταξινομούμε (τα) τμήματα του εγκεφάλου;




Θα ξεκινήσω μιλώντας για τα κύρια μέρη του φλοιού και τα βασικά πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε ένα. Ο φλοιός είναι το εξωτερικό μέρος του εγκεφάλου. Όλα τα σώματα των νευρώνων βρίσκονται σε αυτό το εξωτερικό μέρος του εγκεφάλου και είναι τα μέρη του εγκεφάλου που συνήθως σκέφτεστε. Ο φλοιός χωρίζεται σε τέσσερις λοβούς: μετωπικό, χρονικό, βρεγματικό και ινιακή.

Ο μετωπικός λοβός είναι κατά κύριο λόγο όπου επεξεργάζεστε όλα εκείνα τα πράγματα υψηλότερης τάξης που συνήθως πιστεύουμε ότι μας χωρίζει από τα ζώα (τα οποία μπορεί ή δεν μπορεί να είναι αληθινά). Χρησιμοποιούμε αυτό το τμήμα του εγκεφάλου μας για να πάρουμε αποφάσεις, όπως "Θέλω αυτό το κέικ τώρα ή αργότερα"; να κάνει ηθικές κρίσεις και να αποφασίσει για το σωστό και το λάθος- "Θα ήταν κακό αν έριξα αυτό το βιβλίο σε αυτό το ερεθιστικό πρόσωπο;" να "αισθάνονται" όπως και στα συναισθήματα, όπως "Ουάου, σήμερα ήταν μια κακή μέρα. Είμαι πραγματικά λυπημένος. "; για να διατηρήσετε τα πράγματα σε βραχυπρόθεσμη μνήμη - αν σας είπα να θυμάστε τη λέξη "καρέκλα" και να συνεχίσετε να διαβάζετε και θα υπήρχε ένα κουίζ στο τέλος, θα το επαναλάβατε πιθανώς στον εαυτό σας χρησιμοποιώντας μια περιοχή σε αυτό το τμήμα του εγκεφάλου σας.

Ο κροταφικός λοβός είναι πολύ απλούστερος και είναι αφιερωμένος κυρίως στην ακοή. Η επεξεργασία του ήχου είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι θα σκεφτόσαστε! Πρέπει να διακρίνετε λέξεις από τους ήχους και να καταλάβετε τι εννοούν. "Ω, αυτή είναι μια σειρήνα. Κάποιος πρέπει να έχει πρόβλημα! "Πρέπει επίσης να υπολογίσετε από πού προέρχονται," Είναι αυτή η σειρήνα που κατευθύνεται με αυτόν τον τρόπο; Πρέπει να τραβήξω το αυτοκίνητό μου; "Ο εγκέφαλός σας το κάνει με τέτοια ευκολία που δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείτε πραγματικά. Ο κροταφικός λοβός στεγάζει επίσης τον ιππόκαμπο, μια δομή που μπορεί ή δεν μπορεί να έχετε ακούσει πριν. Είναι αυτό που εισάγει πληροφορίες σε μακροπρόθεσμη μνήμη. Αυτά τα στατιστικά του μπέιζμπολ που μπορείτε να θυμάστε καθώς και ό, τι φάγατε για δείπνο την περασμένη Πέμπτη έχουν κωδικοποιηθεί από τον ιππόκαμπο.

Ο βρεγματικός λοβός είναι κυρίως αφιερωμένος στη σωματοαισθησία, η οποία είναι μια μεγάλη λέξη για την αφή. Όλα όσα αισθάνεστε, υφή, σχήμα, κλπ. Μεταφέρονται στο βρεγματικό λοβό για ανάλυση. Επιπλέον, η τοποθέτησή σας στο σώμα σας, σε σχέση με το πού το πόδι σας είναι σε σχέση με το άλλο πόδι αλλά και στον κόσμο (δηλ. Επάνω σε υποπόδιο) κωδικοποιείται από τον βρεγματικό λοβό. Η προσοχή έχει επίσης έναν μεγάλο ρόλο σε αυτόν τον λοβό, καθώς αποφασίζετε τι να δώσετε προσοχή στη διάλεξη του δασκάλου σας; αυτό το ιστολόγιο; και πραγματικά το πράττουν.

Τέλος, ο ινιακός λοβός είναι κυρίως αφιερωμένος στην όραση. Το όραμα είναι απίστευτα πολύπλοκο και συνδυάζει όλους τους παράγοντες της αντίληψης βάθους, του σχήματος, της μορφής, του χρώματος και της κίνησης αντικειμένων (όπως μερικά από τα άλλα πράγματα που μίλησα πρόσφατα). Ο ινιακός λοβός είναι πραγματικά ο πρώτος τόπος όπου οι οπτικές πληροφορίες αρχίζουν να αποκωδικοποιούνται πριν ταξιδέψουν σε άλλους λοβούς για να αναλυθούν περαιτέρω και να συγκεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά βλέπετε.


neurolove.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου