11/8/17

Μουσική βραδιά στο ΙΑΜ Ύδρας, αφιερωμένη στους ευπατρίδες δωρητές Διονύσιο & Ίνγκριντ Κουντουριώτη


Μουσική βραδιά στο ΙΑΜ Ύδρας, αφιερωμένη στους ευπατρίδες δωρητές 
Διονύσιο & Ίνγκριντ Κουντουριώτη



«ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΝ….»
Μάνος Αβαράκης, φυσαρμόνικα / φλογέρες μπαρόκ
Σοφία Καμαγιάννη, πιάνο
Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ.

Η σύμπραξη των δύο σπουδαίων ερμηνευτών αποτελεί απότοκο μιας χρόνιας συνεργασίας. Καλλιτέχνες με ιδιαίτερες ευαισθησίες και οι δύο, με πρωτότυπες ιδέες, που πάντοτε αναζητούν νέους δρόμους και τόπους της μουσικής πράξης, έχουν να επιδείξουν μια πολύ σημαντική πορεία τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και τον εκπαιδευτικό χώρο.

Ο Μάνος Αβαράκης-αυτός ο πραγματικός δάσκαλος της φυσαρμόνικας, με την αξιοζήλευτη πορεία δεκαετιών, ο συνοδοιπόρος μεγάλων μουσικών μορφών- καθιέρωσε αυτοτελώς το εν λόγω όργανο στα ορχηστρικά σύνολα της Ελλάδας. Η Σοφία Καμαγιάννη από την πλευρά της υπηρετεί, εδώ και χρόνια, με σεβασμό την ουσιαστική μουσική, είτε μελοποιώντας ποίηση είτε πειραματιζόμενη σε βάθος με αυτοσχεδιασμούς σε όλα τα είδη, τους ήχους και τα όργανα.

Mε το “ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΝ “ που παρουσιάζεται το Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ στον χώρο μουσικών εκδηλώσεων του ΙΑΜΥ, ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης και η πολυπράγμων συνθέτρια-πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη, συνεχίζουν την πολύχρονη συνεργασία τους και την αναζήτησή τους σε κοινούς μουσικούς τόπους και τρόπους…
Το ταξίδι είναι και αυτή τη φορά πολυδιάστατο, μεταξύ άλλων με έργα Händel, Satie, Schubert, Mozart, Ravel, Xατζιδάκι, Καμαγιάννη, και με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε γνωστές μελωδίες (Βeatles, Simon and Garfunkel κ.ά.).

Οι δυο μουσικοί δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιραμε τη φυσαρμόνικα, τις φλογέρες μπαρόκ, το πιάνο, αλλά και τη χρήση της τεχνολογίας, και χαρίζουν στο κοινό μια πρωτότυπη ηχοχρωματική εμπειρία.

Από:www.iamy.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου