29/9/16

Ο Άρης στον Αιγόκερω ! Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2016



Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Άρης μπήκε στο φιλικό (για εκείνον) ζώδιο του Αιγόκερω ! Αν και δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που θα σας πω, ακούω όμως, πολλά παράπονα … από εκπροσώπους (Ήλιο, Σελήνη) του παρορμητικού σταυρού, ή από όσους έχουν σημεία σημαντικά (Asc / Mc)  ή προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) σε αυτόν τον άξονα (κυρίως Καρκίνο – Αιγόκερω). Παρότι είχα σκοπό να γράψω άρθρο για τη νέα Σελήνη (που να συμπεριλαμβάνει και τη θέση του Άρη στα γεγονότα), αποφάσισα να δω λίγο πιο πριν, τι συμβαίνει σε ένα 1ο επίπεδο.

Θα έχετε φυσικά ακούσει (όσοι δεν γνωρίζετε ήδη) ότι έχουμε 13 ζώδια (αστειεύομαι). Το ημερολόγιο μας αποτελείται από 12 μήνες, άρα και το σύστημα του ζωδιακού έτους, θα πρέπει εκ των πραγμάτων (για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους) να αποτελείται από 12 ζώδια. (Η Νasa λόγω εκπαιδευτικού  αστρονομικού προσανατολισμού προς τα παιδιά, έκανε πάλι δίχως τη θέληση της, ΄΄διαφήμιση΄΄ στην Αστρολογία); :)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! 




Ο Άρης, όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, είναι ο δυναμικός μαχητής, ο  θαρραλέος υπέρμαχος της διεκδίκησης αλλά παράλληλα και ο επίμονος κατακτητής. Αρχέτυπο του είναι ο  ‘’Ήρωας’’. Η σκοτεινή του πλευρά θα μπορούσε να είναι καταστροφική. 

«Αντιπροσωπεύει τη δύναμη της θέλησης. Συμβολίζει την αντοχή, την επιμονή, και την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Αντανακλά τη δύναμη σε βαθμό αποφασιστικότητας. Συμβολίζει την επιθετικότητα και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν. Παράλληλα είναι το σύμβολο του Εραστή».

Από την άποψη της Κλασσικής Αστρολογίας, η θέση του ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού, αλλά και αργότερα στο ζώδιο του Κριού. Θεωρείται ότι βρίσκεται σε θέση εξορίας στον Ταύρο και στον Ζυγό, σε πτώση στον Καρκίνο, μα σε έξαρση στον Αιγόκερω.
Κυβερνά το 1ο δεκαήμερο του Κριού και του Σκορπιού, το 3ο του Λέοντα,  το 2ο του Τοξότη, το 2ο του Καρκίνου και το 3ο του Ιχθύ.

Μα ας ερχόμαστε σιγά-σιγά και αποτελεσματικά στο θέμα μας. Αποτελεσματικά, διότι ο Άρης φιλοξενείται στον διαχρονικό, γήινο και αποτελεσματικό Αιγόκερω,  με κυρίαρχο Πλανήτη τον Κρόνο. Για όσους γνωρίζουν λίγο κάτι πάρα πάνω,  καταλαβαίνουν (εκ των πραγμάτων) ότι πρόκειται για μια κρυφή σύνοδο, μεταξύ Άρη και Κρόνου.

Σύμφωνα με την εξελικτική πορεία του Άρη Κρόνου, το αποτελέσματα μπορεί να είναι  οργανωτικής φύσεως, ενώ παράλληλα, να έχουν έναν ΄΄άριστα΄΄ δομημένο προγραμματισμό δράσης.



Για όσο καιρό παραμείνει ο Άρης  στον Αιγόκερω, (9/11), θα έχει δύναμη, πειθαρχία και υπομονή. Η ζωτική του ενέργεια θα ανεβάσει τον πήχη ψηλά, αλλά η ακαμψία του κάποιες φορές, ενδέχεται  να αγγίξει με τρόπο άνισο ή και αντιφατικά επίμονο, τα όρια των άλλων ανθρώπων. 

Στη θετική του εκδήλωση (ο Άρης στον Αιγόκερω) είναι το στήριγμα για τους άλλους, που εμπνέει  με συναισθήματα εμπιστοσύνης και υπευθυνότητας.  Μελετά το κάθε τι και έχει στρατηγική. Στις δύσκολες στιγμές του μπορεί να γίνει σκληρός, ασυμβίβαστος και ψυχρός.

Μπορεί να δώσει στο άτομο (που έχει όψη μαζί του ο Άρης),  έντονη και αμείλικτη συμπεριφορά. Η Αρχετυπική του εικόνα στην αρνητική του μορφή, είναι η άκαμπτη ενέργεια. (λόγω φόβου και ανασφάλειας).  Στη σκοτεινή του πλευρά γίνεται στρυφνός.
Για όποιον έχει τον Άρη του στον Αιγόκερω, έχει επιστροφή Άρη, άρα και τα θέματα της επόμενης διετίας έχουν μια νέα έναρξη, έναν νέο  κύκλο - αφετηρία!

Για τους εκπροσώπους του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, συνιστώ εκδρομές και ορειβασία, μιας και σας θυμίζω ότι το σύμβολο του Αιγόκερω είναι η κορυφή του βουνού.

Σε ότι αφορά τη σεξουαλικότητα του Άρη στον Αιγόκερω έχουμε 2 ταχύτητες. Η 1η σχετίζεται με την παντελώς αποχή, ενώ ή 2η με ρεκόρ αντοχής. Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια θα είναι στα ύψη είτε για καλό είτε για κακό.

Έως ότου αποχωρίσει ο Άρης από τον Αιγόκερω, θα έχουμε κάποιες όψεις, που θα ήταν καλό να έχουμε κατά νου. Φυσικά όπως θα καταλάβατε οι περισσότεροι από εσάς, πρόκειται για τη σύνοδο του με τον Πλούτωνα αλλά και το τετράγωνο του με τον Ουρανό. Σε αυτές τις στιγμές καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί σε πολλά επίπεδα. Για το τι θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά, εξαρτάται αποκλειστικά από τον ατομικό του χάρτη.  

Ο ωροσκόπος της εισόδου του Άρη στον Αιγόκερω, βρίσκεται στον Σκορπιό, ζώδιο δηλαδή όπου ο Άρης έχει εξουσία. Η Θέση του (Άρη) στον 2ο οίκο, θα κλονίσει τα θέματα της οικονομίας, νόμων αλλά και ζητήματα της εξουσίας ευρύτερα. Θα δούμε πολλά να διαδραματίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ευρώ αλλά και τη Γερμανία όπως και την Αμερική. Μην ξεχνάτε ότι η Ευρώπη, είναι φουλ από παρορμητικά ! Έως ότου αποχωρίσει ο Άρης από τoν Αιγόκερω, το τετράγωνο του με τον Ουρανό αλλά και η σύνοδός του με τον Πλούτωνα, θα ενεργοποιήσει γερές συγκρούσεις στους κόλπους της εξουσίας σε ευρύτερο βαθμό.

Ευχόμαστε να μετασχηματιστεί ίσως το κάτι … που πρέπει …  ώστε να ωφεληθεί  το κοινωνικό σύνολο, στην ευρύτερή του μορφή !

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται δίπλα στους Δεσμούς της Σελήνης, αλλά και  ο Ερμής είναι ακόμη σε ενεργή αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Κάτι δηλαδή που αφήνει το τοπίο να παραμένει θολό … και συγχρόνως ΄΄διπλό΄΄.

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Κρόνο, πιθανόν θα βγάλει σκληρότητα σε πράξεις και λόγο.
Εν κατακλείδι, ο καθένας από εμάς, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τα πεπραγμένα του, έτσι ώστε να νιώσει όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.  

Λογικό, αλλά ας σκεφτούμε συλλογικά, για το καλό όλων μας !

Ο Ερμής Ποσειδώνας είναι τέλειος για προσευχή  και ευχή !

Αυτά προς το παρόν,

Καλή επιτυχία !

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου,
Σύμβουλος Ολιστικής & Συνδυαστικής Αστρολογίας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου