17/8/16

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2016





Πανσέληνος Αυγούστου 2016

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου



Βρισκόμαστε στο κέντρο του Καλοκαιριού και
Η αναμενόμενη Πανσέληνος της 18ης Αυγούστου, βρίσκεται προ των πυλών !

Πρωταγωνιστεί όπως εκείνη μοναδικά γνωρίζει, μιας και ο Αύγουστος, είναι από τους πιο διάσημους μήνες ! Αναμενόμενο και καθόλου περίεργο, αφού ο 8ος μήνας του χρόνου βρίσκεται στην ΄΄καρδιά΄΄ των διακοπών, κάνοντας τους ανθρώπους περισσότερο ανοικτούς, πιο κινητικούς και φυσικά (σε αρκετές περιπτώσεις) λιγότερο αγχωμένους. Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος που όλοι περιμένουμε, είναι ήδη εδώ ! Στο ζώδιο του Υδροχόου ! Όπως είναι (σχεδόν) ευρέως γνωστό, η πανσέληνος βρίσκεται πάντοτε απέναντι από το ζώδιο που έχει γενέθλια.
Τον φετινό Αύγουστο, πραγματοποιείται στην 25,51 του Λέοντα, ή αλλιώς, στην 26η μοίρα των σταθερών, που σαφώς και επηρεάζει κάθε τι στο πέρασμά της. (για όσους έχουν πλανήτες, γωνιακούς οίκους, δεσμούς, ή και αστεροειδείς σε αυτές τις μοίρες). 

Από άποψη οικοθεσίας, ο άξονας που πραγματοποιείται η φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνος  (και παραλίγο αστρονομικώς έκλειψη), έχει να κάνει με το έδρανο του 4ου και του 10ου οίκου. 

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, οι ευκαιρίες για οικογενειακές και κοινωνικές δραστηριότητες είναι άξιες λόγου και γιατί όχι και πράξης, μιας και μας ωθούν σε ξεκινήματα, που ενδέχεται (για κάποιους λόγους) να είχαμε αφήσει στη ΄΄μέση΄΄. (εάν το είχατε επιλέξει, μπορείτε να ΄΄ξεκολλήσετε΄΄ από την υποτιθέμενη στάσιμη ενέργεια, λόγω της θέσης - όψης της με τον Ουρανό).
Με τον ωροσκόπο στις αρχές του Σκορπιού ενεργοποιούνται τα χρηματοοικονομικά ζητήματα και μάλιστα εκείνα που έχουν να κάνουν με θέματα επενδυτικού περιεχομένου (αν και η Αφροδίτη είναι σχετικώς αδύναμη στην Παρθένο). Ωστόσο, ο Πλούτωνας στο Αιγόκερω, μπορεί να αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με το πρόσφατο κοινωνικό παρελθόν. Επίσης, δεν αποκλείεται να ΄΄αναγνωρίσουμε΄΄ και κάποια ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα γεγονότα (τρίγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα (σε άτυπη σφήνα με τους δεσμούς της Σελήνης) !
Πέραν της κλασσικής και αναμενόμενης θέσης του κλήρου της τύχης στον 7ο οίκο, συνοδοιπόροι της  Πανσελήνου (κατά πολλούς αστρολόγους έκλειψη), είναι η Ήρα και η Δήμητρα. 

Λόγω του σταθερού άξονα (Σκορπιού, Ταύρου – Λέοντα, Υδροχόου),  οι απόψεις που αφορούν τα θέματα σχέσεων, αλλά και οι απόψεις που αφορούν ζητήματα σπιτιού και καριέρας, γίνονται έντονες ως προς τις απόψεις τους. 

Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ήλιο της Πανσελήνου, διευκολύνει κάποιες αποφάσεις, που ενδέχεται να έχουν να κάνουν με τον τομέα της καριέρας σας αλλά και με κάθε δημιουργική σας σκέψη για εξέλιξη, σε πεδίο ευρύτερα ορατό.     


Οποιαδήποτε προσπάθεια νέων στόχων (που ίσως έχουν να κάνουν με προγενέστερες αποφάσεις), έχουν κάθε λόγο να αποδώσουν καρπούς,
σε περίπτωση που το επιλέξετε !

Η δυναμική σφήνα μεταξύ Ήλιου, Σελήνης & Ουρανού, σας ενδυναμώνει και σας ενθαρρύνει, ώστε να ΄΄ανοίξετε΄΄ ή να αναβαθμίσετε στόχους, με πλώρη το εξελικτικό σας όραμα !

Για την περίπτωση που θελήσετε να ανανεώσετε το κοινωνικό σας περιβάλλον, καλό θα ήταν να το προσπαθήσετε, αφού όμως προηγουμένως, θα έχετε ρυθμίσει τα ΄΄κακώς κείμενα΄΄. 

Η αρκετά κλειστή και συγκλίνουσα σύνοδος από το ζώδιο του Τοξότη μεταξύ Άρη και Κρόνου, ίσως να σας δυσκολέψει στο συναισθηματικό σας περιβάλλον αλλά και παράλληλα να σας δημιουργήσει εντάσεις, που αφορούν θέματα και υποχρεώσεις στο πλαίσιο ασφάλεια, διακοπές κλπ.

Υπάρχει η περίπτωση να συναντήσουμε δυσκολίες στον κλάδο που αφορά τα ταξίδια. Μονότονες και συγχρόνως κυριαρχικές πεποιθήσεις χρειάζονται την ευελιξία σας. 
Αξίζει να προσέξουμε, ώστε να μην εμπλακούμε σε φιλοσοφικές ή άλλου είδους συζητήσεις με ένταση, γιατί οι συζητήσεις αυτές, είναι ικανές να φέρουν ακραίες και δύσκολες συμπεριφορές στην επιφάνεια. (εξαρτάται φυσικά από το τι ενεργοποιείται σε κάθε ατομικό ή κοσμικό χάρτη).




Το ακριβές τετράγωνο Εστίας - Αστραίας, ενδέχεται να πυροδοτήσει ζητήματα που αφορούν τη νομοθεσία, με έμφαση τις χώρες του εξωτερικού. Φανατισμός και ακραίες συμπεριφορές είναι δυνατόν να λάβουν χώρα, σε τόπους και εδάφη, που αφορούν πατροπαράδοτες θέσεις και άκαμπτους νόμους. 

Το ζώδιο του Λέοντα, έχοντας κυβερνήτη τον Ήλιο, μας τονίζει ζητήματα που αφορούν την αγάπη, την δημιουργικότητα και την έκφραση. Βασικό του κριτήριο, η κεντρική λέξη του κλειδί ΄΄αξιοπρέπεια΄΄ αλλά και ΄΄ποιότητα΄΄ (που σε γενικές γραμμές αφορούν την κοινωνική του εικόνα).

Ο Ήλιος, ο βασικός κυβερνήτης του, σηματοδοτεί τη θέληση για τις απαραίτητες αναζητήσεις που αναζητά η Πανσέληνος από το ζώδιο του Υδροχόου (σε όψη σφήνας με τον Ουρανό).

Ο Ήλιος του Αυγούστου μεσουρανεί και αιτεί αλλαγές, προ πάντων συνειδητές ! Η Συνειδητότητα αφορά τον λεγόμενο ΄΄Ηλιακό Λόγο΄΄ ή αλλιώς, τη δυναμική μας πνευματικότητα !


Το κεντρικό νόημα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, έχει να κάνει με την Αγάπη, που καλό θα ήταν να δείξουμε απλόχερα προς τον εαυτό μας και κατά συνέπεια προς τους άλλους. 


Ο Υδροχόος, ως το πιο διάσημο ζώδιο που ΄΄ψάχνει΄΄ για ομοϊδεάτες, αναζητά στην καλύτερή του περίπτωση την ισότητα, αλλά και την αποδοχή κάθε μιας νέας θέσης μέσα στα πράγματα. 
(Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Ήλιος, κυβερνήτης του Λέοντα, θρέφει κάθε πλάσμα επάνω στη Γη, δίχως διάκριση. Σκεφτείτε τι θα ήταν η Γη, δίχως τον  Ήλιο και το Νερό…..).


Εξέλιξη και αυθεντικότητα, είναι το βασικό κριτήριο που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε,
με κέντρο τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο !


Ένα σημαντικό στοιχείο που θα ήταν καλό να προσέξουμε, είναι η δύσκολη όψη Άρη – Κρόνου από τον Τοξότη. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι θα εξαρτηθεί (σε έναν μεγάλο βαθμό), από τον τρόπο που έχει δουλέψει κανείς, αλλά φυσικά και από την αυτογνωσιακή του διαδρομή. Βασική προϋπόθεση  για την εξέλιξη της όψης αυτής, είναι να δείτε εάν εσείς έχετε στο χάρτη σας κάποια όψη Άρη – Κρόνου (στην περίπτωση αυτή, θα ενεργοποιηθεί), γιατί όσο λιγότερα απωθημένα υπάρχουν, τόσο καλύτερα για εσάς ! 

Για την περίπτωση που θελήσετε να βρείτε το ΄΄δίκιο΄΄ σας, φροντίστε να μην είστε ακραίοι στην συμπεριφορά σας, διότι το αποτέλεσμα που θα επιτύχετε, ενδέχεται να μην είναι ανάλογο των προσδοκιών σας.


Η πυροδότηση της Πανσελήνου από τον Ουρανό, μπορεί να φέρει εκ νέου φιλίες στη ζωή σας, ή και να αναζωπυρώσει σχέσεις, που δεν είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, μεταξύ Έρωτα και Φιλίας.


Η Αφροδίτη σε ακόμη ισχύουσα αλλά ευτυχώς αποκλείνουσα όψη αντίθεσης με τον Νότιο Δεσμό και τον Ποσειδώνα, μπερδεύει το ΄΄τοπίο΄΄ των σχέσεων και δημιουργεί (ακόμη) αυταπάτες και σύγχυση (λόγω πεπατημένης θέσης της, αλλά και λόγω επαναλαμβανόμενης συνήθειας και εξιδανικευμένης  συμπεριφοράς ). 

Οι λεπτομέρειες και οι διευκρινήσεις βοηθούν πάντα και γίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες, έτσι ώστε να ξέρετε με μεγαλύτερη ευκρίνεια το πως έχουν τα πράγματα (επακριβώς). 
Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα θα δοκιμάσει τις αντοχές των διαπροσωπικών σας σχέσεων και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ωριμότητα (αλλά και από την συναστρία) των μελών της.

Οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού στα μέσα του 3ου δεκαημέρου, αλλά και στις αρχές του 1ου δεκαημέρου, θα έχουν περισσότερη σχέση από άποψη δυναμικής με αυτήν την Πανσέληνο.  




Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων, και κυρίως όσοι από εσάς έχετε γεννηθεί στα μέσα του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου. (για να βρείτε το δεκαήμερο σας μετρήστε ως 1η μέρα την ημέρα που μπαίνει η Ήλιος στο ζώδιό σας). 

Παράλληλα, οι μεταβλητοί (Δίδυμοι, Παρθένοι, Ιχθύς, Τοξότες) εκπρόσωποι στις αρχές του 2ου δεκαημέρου, θα πρέπει να επανεξετάσετε συμφωνίες και συνεργασίες, σε ότι αφορά ΄΄ψιλά γράμματα΄΄. 

Η αντίθεση Ερμή , Δία – Χείρωνα, στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων, ενδυναμώνει τις ομάδες, που επενδύουν στον τομέα της Υγείας και που ελπίζουμε να είναι μόνο για καλό. 

Λίγο πριν ο Δίας αλλάξει ζώδιο, η γενιά του ΄60 καλό είναι να δει τα θέματα που της αναλογούν εφ΄όλης της ύλης. (εξαρτάται από την γενέθλια οικοθεσία, αλλά και από  τις όψεις, όπως επίσης και από τη ΄΄διαδρομή΄΄ που κάνει ο Πλούτωνας και ο Ουρανός (δηλαδή, το ισχυρότατο δίδυμο της γενιάς Πλούτωνας - Ουρανός στην Παρθένο) !

Ευκαιρίες που τώρα μοιάζουν για εύκολες, ίσως αργότερα να μην επαναληφθούν. Μην αφήσετε τις ευκαιρίες αλλά προσέξτε τις διευκρινήσεις !

Η γενική συμβουλή για αυτήν την Πανσέληνο, είναι η εξής:
Μην είστε και μην γίνεστε αμετακίνητοι !
Ρίξτε λίγο ΄΄νερό στο κρασί΄΄ σας !




Με εκτίμηση,







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου