31/7/16

Η Νέα Σελήνη στο Λέοντα - Αύγουστος 2016, από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




Νέα Σελήνη στο Λέοντα !


2 Αυγούστου 2016






Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Να λοιπόν που έφτασε και η ώρα της νέας Σελήνης στο Λέοντα. Ο μήνας Αύγουστος (και μάλιστα στις αρχές του), φιλοξενεί τη νέα Σελήνη.  Πρόκειται για την επίσημη κατά κάποιον τρόπο στιγμή, που η ΄΄πύλη΄΄ του Λέοντα ανοίγει μεγαλοπρεπώς τις αγκάλες της.
Ο κυρίαρχος πλανήτης του Λέοντα Ήλιος, βρίσκεται στις καλύτερες του στιγμές, φτιάχνοντας το ιδανικό κλίμα, για έρωτες, φλερτ, χαρά, παιχνίδι και ψυχαγωγία αλλά και μεγαλεπήβολα σχέδια (που κάποιες φορές, ενδέχεται  να αγγίζουν & τα όρια της υπερβολής).

Σε γενικές γραμμές, ο Αύγουστος είναι ο μήνας της καρδιάς μας από άποψη συμβολική (η καρδιά ανατομικά ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα) αλλά όχι μόνο …. ! 
Δεν είναι λίγοι οι έρωτες που έγραψαν την ιστορία τους κάτω από το λαμπερό Αυγουστιάτικο Φως, ούτε οι αγκαλιές στις ακρογιαλιές κάτω από τα ΄΄φώτα΄΄ της ρομαντικής αλλά κ συγχρόνως ένθερμης εποπτείας της.
Η φετινή νέα σελήνη έρχεται με ωροσκόπο σε ζώδιο της φωτιάς κ σε δεκαήμερο του Δία. Το μεσουράνημα όμως σε αντίθεση, μοιάζει να είναι έντονο και μάλιστα σε τόνους επιβολής και εξουσιαστικής επιβάρυνσης, παρότι είναι καλυμμένο κάτω από το βλέμμα της σοβαρής (λόγω δεκαημέρου) Αφροδίτης. 
Τα ζητήματα των σχέσεων αλλά και τα θέματα που αφορούν σημαντικούς (και εξουσιαστικούς ή καταναγκαστικούς) στόχους, θέλουν την ιδιαίτερη προσοχή σας.

Παρότι το κλίμα μοιάζει και πάλι οξύμωρο, καλό θα ήταν να μας γίνει κατά το δυνατόν σαφές, τι θέλουμε, τι ζητάμε, αλλά και σε ποια θέση βρισκόμαστε.

Ευτυχώς ο Άρης κινήθηκε σε άλλα εδάφη, (την ημέρα της νέας σελήνης 2/8 το βράδυ) και τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι), θα πάρουν ανάσες δροσιάς !

Δεν ξέρω εάν το θυμάστε ή εάν το διαβάσατε, πάντως ο Άρης στο Σκορπιό έχει δύναμη, εξουσία, ένταση αλλά και πάθος για χειραγώγηση από όλες τις απόψεις. Έτσι λοιπόν, ένα από τα δώρα της νέας σελήνης του Αυγούστου, είναι ότι θα ησυχάσουν (προς το παρόν) οι εν θερμό  καταστάσεις (αν και η λίλιθ παραμένει στο Σκορπιό – μικρό καλάθι).
Ενδέχεται να ακούσουμε κουβέντες που θα ΄΄μαζέψουν΄΄ τα ένστικτα και θα φανούν λίγο πιο λογικές.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ο Άρης θα φτάσει σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με το Ποσειδώνα (μέσα Αυγούστου), τότε θα δούμε και κάποια παράλογα πράγματα, όπως για παράδειγμα περίεργους νόμους και πεποιθήσεις. 




Με έμφαση το φετινό Σεπτέμβρη, οι δεσμοί της Σελήνης θα ακολουθήσουν εμπλεκόμενοι  με τις 2 εκλείψεις του Σεπτεμβρίου.

Σε σύνοδο και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ενδέχεται να μας φέρουν γεγονότα ασαφή, παράλογα, μπερδεμένα αλλά και παραπλανητικά.
Θα επηρεάσουν τον γενέθλιο χάρτη της χώρας μας αλλά φυσικά θα έχουν επέκταση και στο παγκόσμιο σκηνικό, όπως για παράδειγμα τη διπλωματία, την εξωτερική πολιτική, τους νόμους και την αλλαγή τους ευρύτερα, αλλά και το δύσκολο μεταναστευτικό
global ζήτημα.

Θέματα που αφορούν τα Εργασιακά, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και την καθημερινότητα του Πολίτη θα είναι ιδιαιτέρως ενεργά.
Ωστόσο, θυμίζω ότι η θέση του Δία στο Ζυγό στα μέσα του Σεπτέμβρη, ΄΄εγκαινιάζει΄΄ μια νέα κατάσταση σε ότι αφορά ΄΄σχήματα΄΄ που αφορούν 
νόμους και κοινωνικούς θεσμούς  . 

Ενδέχεται να δούμε τη Δικαιοσύνη, τους Δικηγόρους και ότι σχετίζεται με αυτή τη διαδρομή, να αλλάζει ρότα και άποψη. Νέοι νόμοι θα λάβουν χώρα και αυτό φυσικά θα φέρει μαζί του και τις ανάλογες αντιπαραθέσεις.
Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτά τα θέματα, ωστόσο περιμένουμε πολύ σημαντικές  αλλαγές, που ελπίζουμε να έχουν και κάτι καλό να μας πουν για  την καθημερινότητα του πολίτη.
Οι Αστεροειδείς Δήμητρα και Εστία, μοιάζουν να κάνουν ένα είδος εσωτερικής συμφωνίας, έτσι ώστε να καλύψουν ανάγκες που αφορούν τη γη, τη διατροφή  και την ασφάλεια.
Ο Ουρανός αν και στον 12ο οίκο, έχει άμεση σχέση με τον ωροσκόπο της νέας Σελήνης και κυρίως με την ίδια τη νέα Σελήνη, μιας και βρίσκεται σε όψη τριγώνου, με την υποστήριξη του Δία και του Άρη. Αυτό από μια άποψη δεν είναι καθόλου κακό, διότι ενδέχεται ο άξονας των σχέσεων να περάσει από νέες και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Είναι πολύ πιθανό να δείτε το ταίρι σας κάτω από μια νέα ματιά που θα σας ενθουσιάσει, είτε να κάνετε μια όμορφη έκπληξη σε ανθρώπους που αγαπάτε και διστάζατε μέχρι τώρα να τους το πείτε.
Σε κάθε περίπτωση (και αν η σχέση κυρίως δεν είναι παλιά ή από το παρελθόν), θα ήταν καλό να προσέξετε αρκετά, διότι η χρονική διάρκεια δεν θα είναι κάτι που την χαρακτηρίζει. Όμως όπως πάντα (΄΄συν Αθηνά και χείρα κίνει΄΄), στο χέρι σας είναι να πάρετε τη θετική πλευρά αυτών των επιρροών, ώστε να κάνετε την θετική σας έκπληξη με απόλυτη επιτυχία !
Σκόπιμο  και ΄΄σοφό΄΄ θα ήταν να αποφύγετε τη ρουτίνα, αλλά και την πολύ σοβαρότητα.  
Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως δημιουργικές και να αποδώσουν καρπούς στα σχέδια σας. Σχέδια, που θα κάνετε με την προτεινόμενη αίσθηση  χαράς, αλλά κυρίως με αγάπη αληθινή !
Από αυτήν την νέα Σελήνη στο ζώδιο του λαμπερού Λέοντα  (ο Ήλιος κυβερνήτης σε κυριαρχία), περισσότερο επηρεάζεστε όσοι είστε γεννημένοι  από 28/1-2/2, από 29/4 -4/5, από 1-6/8,  και από 1-6/11.
Επίσης, όσοι είστε γεννημένοι 16-18 Απριλίου, 20-22 Οκτωβρίου, αλλά και 6-8 Ιουλίου και 5-7 Ιανουαρίου.



Ευχές για ανάσες ξεκούρασης και ανασυγκρότησης !
Να ξεκουραστείτε με ανάσες χαλάρωσης !
Καλή νέα και Δημιουργική Πανσέληνο !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου