12/9/15

Μερική Έκλειψη Ηλίου, 13 Σεπτεμβρίου 2015, από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου



Νέα σελήνη και μερική έκλειψη Ηλίου, πραγματοποιείται σήμερα (13/9) το πρωί στις 09:41, στην 20’10 του μεταβλητού σταυρού. 

H σελήνη πρόκειται να καλύψει το 30% της επιφάνειας του Ήλιου. Από το Cape Town, ξεκινά λίγο πριν την ανατολή. Οι παρατηρητές θα δουν το φαινόμενο κυρίως από τη νότια Αφρική, τη νότια Μαδαγασκάρη, αλλά και από τμήματα του Ινδικού ωκεανού και της Ανταρκτικής. 

Το φαινόμενο της Ηλιακής έκλειψης αλλά και κάθε Ηλιακής, συνδέεται πάντοτε με νέα Σελήνη. Φυσικό είναι να σκεφτούμε ότι πρόκειται για μια νέα αρχή. (λόγω της νέας Σελήνης). 
Είναι όμως έτσι;
 Όχι ακριβώς… 

Από συμβολικής άποψης ο Ήλιος έχει να κάνει με το φανερό, αλλά και με ότι ευρύτερα εμφανίζεται και συνειδητοποιείται. Άρα, κάθε ηλιακή έκλειψη, συνδέεται με γεγονότα πραγματικά … και όχι ψυχολογικά ή συναισθηματικά όπως θα είχαμε στην περίπτωση μιας σεληνιακής έκλειψης.

Κάθε φορά που μια έκλειψη γίνεται στο μεταβλητό σταυρό, συμπαρασύρει (αντλώντας) υλικό από τον παγκόσμιο ταμιευτήρα. Αφορά ένα είδος γενικής ‘’κατάταξης’’ (του άξονα) και εμπεριέχει γεγονότα πανανθρώπινης κλίμακας … που προέρχονται από έναν ‘’πανομοιότυπο’’- μορφότυπο τύπο συμπεριφοράς  … (μεταβλητός σταυρός στην περίπτωση της 13ης Σεπτεμβρίου).  

Από άποψη Αστρολογικής σκοπιάς, παρατηρούμε την 20’10 της Παρθένου, να ‘’εμπλέκεται’’ στο κάλεσμα της έκλειψης. Σας θυμίζει κάτι μήπως αυτό; 

Εμένα πάντως κάτι μου θυμίζει … και μάλιστα πάρα πολλά…. (θα σας πω μόνο το ένα από αυτά. Δείχνει το πόσο σημαντική γίνεται η γενιά του ‘60 όσον αφορά το έργο της … και ναι, αυτό είναι μήνυμα για όλους εσάς που γνωρίζεται επακριβώς τι θέλω να πω, δίχως να σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι δεν έχουν κάτι πολύ σπουδαίο να πουν……….. !)!

Οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού που έχουν γεννηθεί στα τέλη του 2ου δεκαημέρου και αρχές 3ου, θα είναι εκείνοι που θα συνειδητοποιήσουν σε έντονο βαθμό το εύρος και το μήκος της έκλειψης. 

Με πρωταγωνιστή τον άξονα Παρθένου – Ιχθύων, θα δούμε ισχυρότατα γεγονότα να εξελίσσονται μέσα από τα μάτια της καθημερινής μας τριβής, … δηλαδή, … βιώματα, … που αφορούν το παιχνίδι θύτης – θύμα. 

Επίσης, …το μεγαλειώδες … σκηνοθετημένο (παιχνίδι της εξουσίας) σκηνικό που αφορά την προσφορά και την υπηρεσία, μα και μια πραγματική και φιλόπονη υπηρεσία από τον απλό και καθημερινό άνθρωπο προς τον Άνθρωπο…

Στην προσπάθεια μου να παρακολουθήσω το καλοστημένο παζλ (που εμπεριέχει την σκακιέρα του κόσμου) ένιωσα τόσο έντονα συναισθήματα, που θα ήταν απαγορευτικό σε αυτό το άρθρο να τοποθετήσω. Μάλλον κάλεσμα προς τους συγγραφείς και λογοτέχνες του κόσμου θα έκανα, μα και στους καλλιτέχνες εφ’ όλης της ύλης και απανταχού της γης, ώστε να εκφράσουν (και είναι ευχή…) την αγάπη τους μέσα στην ίδια τη ζωή, …  μέσα στην τρέχουσα καθημερινότητα, … μέσα στην ίδια την πλοκή των γεγονότων… ! 

Καλό θα ήταν δηλαδή, να κάνουμε πράξη ο καθένας μας από το ότι … κάτι που μπορεί, μπας και τελικά (μπορέσει) το πεδίο του άξονα Παρθένου – Ιχθύων αποδώσει τα μέγιστα ! 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ λοιπόν είναι η ανώτερη βαθμίδα της εξελικτικής μας πορείας, μα όχι μετρώντας πόσα ΄΄κουκιά΄΄ μας έδωσε κάποιος για να του δώσουμε τα ανάλογα, αλλά για να ανοίξουμε την καρδιά μας και να σκύψουμε λίγο μέσα μας … να δούμε τον εαυτό μας …. να συνομιλήσουμε με τρόπο απλό, με λόγια απλά και μόνο απλά…, (γιατί μόνο έτσι ακούει ο εαυτό μας) και να πούμε:

 ΝΑΙ !!! 

Αγαπώ τον εαυτό μου και αγαπώ τον διπλανό μου.

Και ΝΑΙ ! 

Θέλω ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό μου, θέλω ένα καλύτερο αύριο για τον διπλανό μου. 

Θέλω ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο μέσα μου !  
ΟΜΩΣ ! … 

Οι άνθρωποι στις μέρες μας ΄΄ντύνονται΄΄ με επίθετα και διάφορους χαρακτηρισμούς, ... δηλαδή γίνονται το ένα ή το άλλο, είτε το τάδε χ – ψ ….ταμπέλλα …ταμπέλες και διάφορες άστοχες τρέλες …..:) !!!

Μα όμως πρέπει να σκεφτούμε……. Είμαστε Άνθρωποι τελικά;
Είμαστε; Εγώ νομίζω βέβαια ότι είμαστε (δεν είμαι μηδενιστής)

Μα όμως εφόσον είμαστε, γιατί δεν κάνουμε περισσότερες ανθρώπινες πράξεις που μας εξυψώνουν; Κάνουμε;

Ο Δίας στην Παρθένο αν και όχι καλή η θέση του εκεί, κάνει τελικά αντίθεση με τον Ποσειδώνα, στον ίδιο άξονα με το Χείρωνα από τους Ιχθύς. Σε λίγο καιρό, θα μπει και ο άξονας του Βόρειου και του Νότιου δεσμού της Σελήνης ! Βέβαια, θα μπει και ο Ποσειδώνας στον Τοξότη ασφαλώς, που θα κλείσει κάποια στιγμή ένα ταυ τετράγωνο !

Παρότι ότι όλο αυτό εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερες εξιδανικεύσεις – απάτες ή ψευδαισθήσεις, μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί  σε κάτι το διαφορετικό. Να γίνει δηλαδή, η ανώτερη οκτάβα της πανανθρώπινης εξελικτικής μας πορείας …

Μπορούμε; 
Μπορούμε !!! 

Πως;
ΑΠΛΩΣ … από  το να είμαστε συνειδητοί … ως ότου καταφέρουμε να  μεταφερθούμε στο άλλο κομμάτι … που δεν είναι άλλο … από τον άξονα  των Διδύμων – Τοξότη.  Δηλαδή, να κινηθούμε, να μάθουμε, να μεταδώσουμε, αλλά και να … πάρουμε εμπειρίες πραγματικές από τη ζωή… Και όχι από τα πλαίσια της κριτικής (Παρθένος) ή την τάση φυγής (Ιχθύς). 
Να επιλέγουμε συνειδητά τι θέλουμε !

Με στόχο;

Την προσφορά και την υπηρεσία ! 
Από τον άνθρωπο … για τον Άνθρωπο !

Το σύστημα είναι σύστημα δεν αλλάζει. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε εμείς !

Υπάρχουν και άλλες αξίες ! Ναι μεν, καλή η μπίζνα (γιατί όλα μπίζνα έχουν γίνει) αλλά………….. υπάρχει και κάτι δυνατότερο μέσα μας, που αν το κάνουμε δημιουργική ενέργεια, θα απελευθερωθούμε από κάθε φόβο που εντέχνως μας έχουν φορτίσει !

Η ώρα που μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα είναι εδώ !
Και το εδώ βρίσκεται μόνο μέσα μας ! ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ ΜΑΣ !

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου