29/7/15

Νέα ανακοίνωση για τα Capital controls - Ανάληψη των 420 ευρώ οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας !


Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (28/07/2015) ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο, Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «με τα ως άνω, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/trapezes/story/611200/capital-controls-nea-rythmisi-analipseis-420-eyro-tin-evdomada-asxetos-imeras#ixzz3hE7r5ISF

24/7/15

Η φωτογραφία της ημέρας !




ΠΗΓΗ

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://higherperspectives.com/jin-shin-jyutsu/&prev=search

Η σκέψη της Ημέρας !


Ανακάλυψη εξωπλανήτη Kepler-452b

Η NASA μόλις ανακοίνωσε την ανακάλυψη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, του εξωπλανήτη Kepler-452b, ενός εξωπλανήτη λίγο μεγαλύτερο από την Γη που βρίσκεται στην βιώσιμη ζώνη του άστρου του. 

Ένα πραγματικό «ξαδελφάκι» της Γης!!!








Από τους 1030 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες που ανακάλυψε το Kepler, μόνο 12 έχουν μέγεθος όχι μεγαλύτερο από το διπλάσιο της Γης και βρίσκονται στην βιώσιμη ζώνη του άστρου τους.

Το New Horizons φωτογραφίζει ακόμη μια παγωμένη οροσειρά στον Πλούτωνα.

Το New Horizons φωτογραφίζει ακόμη μια παγωμένη οροσειρά στον Πλούτωνα.




Έντονη αντίθεση ανάμεσα στις δυο περιοχές της εικόνας, όπου η λευκή περιοχή αποτελείται από σχετικά φρέσκο πάγο, ενώ η σκουρότερη, ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών είναι διάστικτη από κρατήρες, μερικοί από τους οποίους έχουν γεμίσει με πάγο.

Νέος εξωπλανήτης Kepler-452b







Συγκριτική απεικόνιση της Γης και του νέου εξωπλανήτη Kepler-452b. Ο εξωπλανήτης είναι 60% μεγαλύτερος από την Γη και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με τον Ήλιο (φασματικού τύπου G2), το οποίο είναι 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια μεγαλύτερο σε ηλικία από τον Ήλιο.

23/7/15

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τους όρους των πιστωτών»


Εκτενή δημοσιεύματα για την ψηφοφορία επί του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα στην ελληνική Βουλή φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος.


«Το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων», τιτλοφορείται η εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έφερε ένα δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, το οποίο και πέρασε. Όμως τονίζει ότι και σε αυτή την ψηφοφορία ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν κατάφερε να διατηρήσει την πλειοψηφία του.

Η Die Zeit σημειώνει ότι «Το ελληνικό κοινοβούλιο συμφώνησε σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», ενώ επισημαίνει ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι πιστωτές από την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι το απαραίτητο τίμημα προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή η χώρα.


Διαβάστε περισσότερα

19/7/15

Τεράστια πεδιάδα χωρίς κρατήρας ο Πλούτωνας !

NASA: Τεράστια πεδιάδα χωρίς κρατήρες στον Πλούτωνα
Οι παγωμένες πεδιάδες που δεν φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από 100 εκατομμύρια χρόνια


Τις παγωμένες πεδιάδες στον Πλούτωνα αποκαλύπτουν οι νέες εικόνες από την αποστολή New Horizons της NASA.

Μία από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνει μία τέτοια τεράστια πεδιάδα, χωρίς κρατήρες, η οποία δεν φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από 100 εκατομμύρια χρόνια και πιθανότατα σχηματίζεται ακόμα από τη γεωλογική δραστηριότητα. Η πεδιάδα βρίσκεται στο κέντρο και προς τα ανατολικά της «καρδιάς» του πλανήτη, δηλαδή του γιγάντιου σχηματισμού σε σχήμα καρδιάς.



Αφροδίτη στην Παρθένο ! ''Ότι σπείρεις θα θερίσεις'';

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ !
Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


Ξημερώνοντας σήμερα η 19η Ιουλίου, στουπ…νάτη και η Αφροδίτη στην Παρθένο……. ! 

Και τώρα τι; Αυτό το λες για καλό; 

(υποθετική η ερώτηση….). 

Ας δούμε λοιπόν εάν είναι έτσι ή αλλιώς……… Η Αφροδίτη πολύ δοτική από την φύση της, σε ένα περιβάλλον Παρθένου……., μάλλον δεν έχει και τις καλύτερες προδιαγραφές……….. Αλλά αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την Αφροδίτη (από άποψη αρχετυπικής ισχύος), είναι να ρυθμίζει τα όποια θέματα σχέσεων και οικονομίας,  έτσι ώστε να επιφέρει την ανάλογη αρμονία σε κάθε περίπτωση….  Θα πρέπει δηλαδή, να λάβει υπόψη (μέσω των αισθήσεων της), την ΄΄πραγματική΄΄ διάσταση των πραγμάτων, αλλά και να ζυγίσει με τρόπο επωφελές, τις ενδεχόμενες ισορροπημένες συνθήκες. 

Και ερωτώ !

Όταν αυτή η Αφροδίτη, παραμένει μόνο για λίγες μέρες σε ένα υπεραναλυτικο ζώδιο και ολίγον χμ…….. (βρίσκεται σε κορεσμό στην Παρθένο) και μάλιστα στην μηδενική μοίρα τι γίνεται; Μπορεί να αντεπεξέλθει; Μάλλον όχι…….. Δεν την ευνοούν οι συνθήκες … !

Αλλά και αυτή η σύμπτωση επίσης; Να έχει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε την Αφροδίτη στην Παρθένο;  Τι να πω ………. πια…….;! 

Το ότι θα γυρίσει ( η Αφροδίτη στις 31 Ιουλίου) στο ζώδιο του Λέοντα, σημαίνει ότι θα κάνει και πάλι για λίγο παρέα στο Δία ….  Θα ΄΄αρκεστεί΄΄; 
(Θα τον συνοδεύσει στην έξοδο του από το Λιοντάρι....)
Θα είναι για καλό……; ....!
Λίγο πριν από την έξοδό του  Δία από το Λέοντα, (και την είσοδό του στην Παρθένο)  θα κάνει άλλη μία σύνοδο με την  Αφροδίτη μεταξύ 4 και 5 Αυγούστου! (εκεί κάτι θα δείξει (στις αρχές του μήνα) ..... περί τίνος ΄΄περίπου΄΄ πρόκειται….)

Και το θέμα προβληματίζει ως εξής.......
……….έχουμε ακόμη την εμπλοκή του΄΄ γνωστού΄΄ ταυ τετραγώνου (όψη κρίσης), αλλά  και την αμοιβαία υποδοχή Κρόνου – Πλούτωνα, και ο θεός βοηθός…….. (Η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου – Πλούτωνα θα ΄΄παλέψει΄΄ με όλες τις δυνάμεις ... για να δείξει ποιος κάνει ΄΄κουμάντο΄΄ .........και ΄΄που΄΄ ………!!!!).

Δώστε προσοχή στα γεγονότα μεταξύ 19 και 31 Ιουλίου!
Τα προκαταρκτικά παιχνίδια της Αφροδίτης (και θυμίζω να ξαναδείτε ποιοι ΄΄παίχτες΄΄ έχουν μια τέτοια Αφροδίτη),  θα αποδώσουν καρπούς; (Θα μάθουμε τι γίνεται;) 

Η Αφροδίτη θα επανέλθει στη θέση που βρίσκεται σήμερα, γύρω στα μέσα  του Οκτώβρη ! (Εκεί βέβαια θα δούμε και ένα ταυ τετράγωνο που βρίσκεται στα πλαίσια του  γνωστού  παρορμητικού ΄΄στίβου΄΄ (μεταξύ Ερμή – Ουρανού – Πλούτωνα)) !

Έχουμε δηλαδή να ακούσουμε πολλά, ……… αλλά και να αποκαλυφθούν πολλά !
Εκεί ........θα δούμε .........;...... τις συμφωνίες …… ΄΄πόσο΄΄ …….. ΄΄τι΄΄……;;;;;; ……….΄΄πότε΄΄;;;;;……ΜΕ ΠΟΙΌΝ ΤΡΌΠΟ…. ???????

Οκτώβρης λοιπόν ο πρωταγωνιστής ! ???
Με τον Ήλιο στο Ζυγό, (ότι σπείρεις θα θερίσεις;)  ;;;

Δώστε βάση....
Αφροδίτη στο μηδέν της Παρθένου, Βόρειος Δεσμός στο μηδέν του Ζυγού ... με το 
Δία ασφαλώς στην Παρθένο, αλλά και την επιστροφή του Κρόνου στον Τοξότη (από τα μέσα του Σεπτέμβρη). Δηλαδή, μπαίνει γερά στο παιχνίδι  ο μεταβλητός σταυρός, .......μα κυρίως ο Κρόνος (ευτυχώς) δεν θα βρίσκεται ποια στον Σκορπιό, και ο Δίας θα κάνει αμοιβαία υποδοχή με τον Χείρωνα από τους τους Ιχθύς...........!   

Αχ αυτό το πάζλ…………… έχει πολλά ακόμη να δώσει …….
Το επίμαχο όμως ερώτημα είναι, εάν τα κομμάτια του πάζλ ενωθούν ΄΄σωστά΄΄ ............! Και μιλώ φυσικά όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την Παγκόσμια σκακιέρα !

Μήπως η στρατηγική έτσι όπως την ξέραμε .... θα πρέπει να αλλάξει για το καλό όλων μας; 

Ας ευχηθούμε το καλύτερο και ας είμαστε ενωμένοι (αρχικώς μέσα μας) ώστε να το δούμε σύντομα και γύρω μας........!

Ψυχραιμία και 
Καλή μας επιτυχία ! 

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

18/7/15

Η σκέψη της ημέρας !

από  Christina A. Vitous 



''......άρχισε την ημέρα του νωρίς

βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί …

Έφτιαξε τον καφέ του (MADE IN BRAZIL) σε ένα “μπρίκι” (MADE IN TURKEY),

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY),

Έβαλε το πουκάμισό του (MADE IN SRI LANKA),

Το jean με φίρμα (MADE IN SINGAPORE),

Τα παπούτσια (MADE IN ITALY),

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή (MADE IN INDIA),

Έφαγε λίγο τυρί GOUDA Ολλανδίας και λίγο τυρί ΜILNER Γερμανίας,

Εφαγε και δυο λουκάνικα ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, με τομάτα από το Ισραήλ,

Συμπλήρωσε το πρωινό του με δύο μήλα Χιλής και ένα πορτοκάλι Ισπανίας,

Έριξε μία ματιά στο “laptop” κομπιούτερ του (MADE IN MEXICO),

Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN),

Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN USA),

μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN FRANCE),

το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA), 

ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο...

Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN AUSTRALIA)

Ήπιε ένα ποτήρι κρασί (MADE IN FRANCE)

άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA)

και άναψε ένα τσιγάρο (MADE IN ENGLAND).

Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ….''

17/7/15

Σημεία Προσώπου




1. Ορθό 

2. σιγμοειδές 

3. Ήπαρ 

4. Σωλήνες 

5. Κάτω τμήμα του παχέος εντέρου 

6. Αριστερό επινεφρίδιο

7. Αριστερή νεφρική πύελος 

8. Το άνω τμήμα του αριστερού νεφρού

9. Αριστερός λοβός του ήπατος

10. Χοληδόχος κύστη (corpus vesicae felleae)

11. Αριστερό μέρος της πολλαπλής του παχέος εντέρου? 

12. Πάγκρεας

13. Η χολή και οι ηπατικοί αγωγοί 

14. Αριστερό νεφρό

15.  Παθολογική καρδιά

16. Ουρήθρα αριστερού νεφρού 

17. Αριστερός λοβός του ήπατος 

18. Αριστερός μαστοφόρος (γαλακτοφόρος) αδένας 

19. Αριστερός πνεύμονας 

20. Καρδιακές διαταραχές 

21. Βρόγχοι στον αριστερό πνεύμονα 

22. Διάφραγμα, στρώση πλευρού

23. Ελάσσον τόξο 

24. Δωδεκαδάκτυλο 

25. Αριστερό επινεφρίδιο 

26. Αριστερή βουβωνική πτυχή 

27. Αριστερά των ωοθηκών στις γυναίκες, ο αριστερός όρχις για τους άνδρες 

28. Αριστερός μαστοφόρος (γαλακτοφόρος) αδένας 

29. Ιερολαγόνια άρθρωση 

30. Αριστερό νεφρό 

31. Big καμπυλότητα του στομάχου? 

32. Αριστερά τραχήλου της μήτρας με τις ωοθήκες, αριστερός λοβός του προστάτη στους όρχεις 

33. Ουροδόχος κύστη

34. Αριστερή νεφρική πύελος 

35. Πάγκρεας 

36. Αριστερός λοβός του θυρεοειδούς 

37. Αριστερά ουρήθρα 

38. Πυλωρικό μέρος του στομάχου

39. Μήτρα, λοβοί του προστάτη, περίνεο

40. Δεξιός μαστοφόρος (γαλακτοφόρος) αδένας 

41. Πυλωρικό μέρος του στομάχου 

42. Δεξιά ουρήθρα 

43. Χοληδόχος κύστη 

44. Δεξιός λοβός του θυρεοειδούς 

45. Νεφρική πύελος

46. ​​Δεξιά τραχήλου της μήτρας με τις ωοθήκες, δεξιός λοβός του προστάτη στους όρχεις 

47. Μικρή καμπυλότητα του στομάχου 

48. Δεξιό νεφρό 

49. Δεξιά των ωοθηκών των γυναικών, ο δεξιός όρχις των ανδρών 

50. Λαγόνια ακρολοφία λεμφικό σύστημα 

51. Δεξιό επινεφρίδιο

53. Μεγάλη καμπυλότητα του στομάχου 

54. Oρμονικό σύστημα

55. Σημάδια σκληρόδερμίας 

 57. Αρθρικός χόνδρος 

58. Μικρή καμπυλότητα του στομάχου

59. Μεγάλη καμπυλότητα του στομάχου

60. Δεξιά ουρήθρα

61. Βρόγχοι στο δεξιό πνεύμονα

62. Δεξιός μαστικός αδένας

63. Δεξιός λοβός του ήπατος

64. Δεξιά ουρήθρα

65. Δεξιός πνεύμονας

 66. Δεξιός νεφρός

67. Σημάδια στασιμότητας στα νεφρά, πέτρες στα νεφρά, άμμος στα νεφρά  

68. Το δεξί μέρος του παχέος εντέρου 

69. Μόλυνση του νεφρού 

70. Δεξιό νεφρό

71. Το σώμα της χοληδόχου κύστης με απεκκριτικούς αγωγούς 

72. Δεξιός λοβός του ήπατος 

73. Νεφρική πύελος 

74. Δεξιό επινεφρίδιο 

75. Ειλεοτυφλική γωνία παχέος εντέρου  

76. Εγκάρσιο κόλον 

77. Σκωληκοειδής απόφυση 

78. Στομάχι 

79. Ουροδόχος κύστη 

80. Γεννητικά όργανα


http://www.cuisineandhealth.com/alternative-medicine-position-of-acne-on-your-face-shows-of-what-you-suffer/  ,  revealedtheninthwave

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/07/akmi-deixnei-apo-ti-pasxete.html#sthash.nuamCvwp.dpuf

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης




Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης είναι η ακόλουθη:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ 
ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων
ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας
ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:
- Νίκος Φίλης
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.



Διαδραστικός χάρτης παρουσιάζει την εξέλιξη των πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο


Την εξέλιξη των πύρινων μετώπων σε πραγματικό χρόνο παρουσιάζει διαδραστικός χάρτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Δείτε τον χάρτη 




Δηλώσεις Σόιμπλε

Eγκρίθηκε το δάνειο - γέφυρα των 7,16 δισ. ευρώ από τον EFSM



Την απόφαση για χορήγηση μέχρι και 7,16 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), εξέδωσε την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του Μηχανισμού.

Το δάνειο, το οποίο θα είναι μέγιστης διάρκειας τριών μηνών και θα καταβληθεί σε έως δύο δόσεις, θα επιτρέψει στην Αθήνα να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας καθώς και να αποπληρώσει την ΕΚΤ, μέχρι την έναρξη της χρηματοδότησης στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Από την πλευρά του, το ΔΣ του ΕΜΣ  ανακοίνωσε πως ενέκρινε τη χορήγηση, επί της αρχής, χρηματοδοτικής στήριξης στην Ελλάδα με τη μορφή ενός προγράμματος δανείου.




Μέτωπα Πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία (Λακωνία, Αργολίδα, Μαλακάσα, Υμηττό, Εύβοια)

Τα τελευταία νέα για τις φωτιές 

 Δεν έχουν κινδυνεύσει Ανθρώπινες ζωές 

Έχουν διαπιστωθεί κάποιες ζημιές εντός Αττικής 
(από τον Βύρωνα προς την Ηλιούπολη).

Η γερμανική Βουλή, είπε "ναι" στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα




Με ψήφους 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές επί 598 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την γερμανική Βουλή



16/7/15

Ανοίγουν οι τράπεζες από Δευτέρα

Ανοίγουν οι τράπεζες από Δευτέρα - Ντράγκι: Αύξηση με το σταγονόμετρο του ELA κατά €900 εκατ. αποφάσισε η ΕΚΤ

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια - Μένουν τα capitals control - Ανάληψη έως και 300 ευρώ στο τέλος εργάσιμου πενθημέρου
Ανοίγουν οι τράπεζες από Δευτέρα - Ντράγκι: Αύξηση με το σταγονόμετρο του ELA κατά €900 εκατ. αποφάσισε η ΕΚΤ
Αύξηση, αλλά με το σταγονόμετρο καθώς η ταχυποψία συνεχίζει να υπάρχει, του ορίου του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ, καθώς οι συνθήκες στην Ελλάδα επιτρέπουν πλέον αυτή την απόφαση, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Στις θετικές εξελίξεις που δικαιολογούν την αύξηση του ELA ανέφερε και τη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική Βουλή. 

Το θέμα του ELA θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, με τον Μ.Ντράγκι να τονίζει ότι σε συνεργασία με την ΤτΕ, η κεντρική ευρωτράπεζα παρακολουθει στενά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Ερωτηθείς για το θέμα του Grexit τόνισε ότι η ΕΚΤ συνεχίζει υπό την υπόθεση ότι η Ελλάδα είναι και ασφαλώς θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη μεγάλη έκθεση του ευρωσυστήματος στην χώρα.

Η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες έχει αυξηθεί κατά 13,2 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο επισήμανε ο Μ.Ντράγκι, συμπληρώνοντας ότι πλέον το ευρωσύστημα είναι απολύτως εκτεθειμένο στην Ελλάδα.

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το τι πρέπει να γίνει δεν θα μπορούσε να λείπει από τη βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε για το ελληνικό ζήτημα ο Μ.Ντράγκι. Αδιαμφισβήτητα το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί, επισήμανε.

Αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από την ελληνική πλευρά για άνοιγμα τραπεζών με ισχύ των capitals control.

Ανοίγουν οι τράπεζες από Δευτέρα

Το δρόμο για το άνοιγμα των τραπεζών από την επόμενη εβδομάδα άνοιξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με την αύξηση την Τετάρτη του πλαφόν χρηματοδότησης μέσω του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 900 εκατ. ευρώ. 

Οι αρμόδιες διευθύνσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ανοίξουν τις πόρτες τους Δευτέρα ή Τρίτη, γεγονός που θα εξομαλύνει την κατάσταση σε ένα βαθμό.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων βέβαια θα παραμείνουν, ωστόσο θα διευρυνθεί το δίκτυο εξυπηρέτησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τους συναλλασσόμενους σε σημαντικό βαθμό. 







Η σκέψη της ημέρας !



Για να δούμε τι θα φέρει και το τετράγωνο του Άρη Ουρανού μέχρι τις 20 του μήνα !!! Για να δούμε...........θα έχουμε ανατροπές στα σχέδια; 

Ή θα έχουμε τράβηγμα χαλιού; Η Ευρώπη και οι λαοί της πως θα αντιδράσουν; Η Παγκόσμια κοινή γνώμη; Το παιχνίδι τέλειωσε; Ή μήπως τώρα αρχίζει;

Και έχουμε και την ανάδρομη Αφροδίτη βλέπετε........... μα ας δούμε πρώτα το τετράγωνο ........και ως τότε θα πάρουμε μια πρώτη γεύση .......

K.B

Eurogroup: Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα-γέφυρα

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 7 ΔΙΣ. ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Και τώρα... Eurogroup: Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα-γέφυρα

Τηλεδιάσκεψη προκειμένου να αναζητήσει λύση για το επιτακτικό πρόβλημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα στις 11 το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Και τώρα... Eurogroup: Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα-γέφυρα
«Επιβεβαιώθηκε: τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 10 π.μ.( της Πέμπτης) για την Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.