14/6/15

Η Ύδρα τίμησε τον Leonard Cohen


Το Σάββατο 13 Ιουνίου ο Δήμος Ύδρας τίμησε με μια μεγαλειώδη εκδήλωση παρουσία εκατοντάδων θεατών τον μεγάλο καλλιτέχνη Leonard Cohen.

Η εκδήλωση -με αυτή άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων Μιαούλεια 2015- πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ύδρας ήταν  μια αναφορά στο συλλογικό έργο του Leonard Cohen, το μουσικό και το ποιητικό και περιλάμβανε μουσική, αναγνώσεις και προβολές με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστηκαν ποιήματά του σε διαφορετικές γλώσσες, ακούστηκαν τραγούδια του, άλλα σε αυθεντικές εκτελέσεις και άλλα σε διασκευές και προβλήθηκαν αποσπάσματα από συνεντεύξεις του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης του Καναδά κ Ρομπερτ Πεκ ο οποίος τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη ο οποίος μίλησε για την ζωή και το έργο του Leonard Cohen. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Λάκης Χρηστίδης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ.  Αναστόπουλος όπως και εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την οπτικοακουστική παράσταση. 

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με την Καναδική Πρεσβεία και το διεθνές κλαμπ Φίλων του Leonard Cohen και παρουσίασαν η κ. Ματίνα Ντούσκου  και η κ. Corinna Seeds. 
Με την εκδήλωση αυτή ξεκινήσανε τα φετινά Μιαούλεια που θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Λάκης Χρηστίδης, και το διεθνές κλαμπ Φίλων του Leonard Cohen τοποθέτησαν τον θεμέλιο λίθο στο "Παγκάκι του Leonard Cohen" που πρόκειται να κατασκευαστεί στον παραλιακό δρόμο κεντρικού οικισμού - Καμινίων.

Πηγή: ΥΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου