27/1/15

Νέα Υόρκη: Εν αναμονή πρωτοφανούς κύματος ψύχους



Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι κάτοικοι και οι Αρχές της Νέας Υόρκης, εν αναμονή του σφοδρότερου -ίσως- χιονιά στην ιστορία της πόλης.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προειδοποίησε την Κυριακή για την επικείμενη χιονοθύελλα, η οποία όπως είπε δεν αποκλείεται να είναι η «πιο σημαντική στη ιστορία της πόλης». 

Ο ίδιος τόνισε ότι το χιόνι μπορεί να φθάσει έως και τα 90 εκατοστά, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Η μεγάλη επιδείνωση του καιρού αναμένεται να πλήξει τη Δευτέρα και την Τρίτη τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προειδοποιεί για ισχυρές χιονοπτώσεις στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη έως και τα καναδικά σύνορα. 

Την Κυριακή το απόγευμα, πολλά σούπερ μάρκετ κατακλύστηκαν από ανήσυχους πολίτες που έσπευσαν για προμήθειες. Στην περιοχή Τσέλσι, στο κέντρο του Μανχάταν, η ουρά έφθανε έως το πεζοδρόμιο. 

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη χιονοθύελλα που απειλεί να παραλύσει τις μεταφορές. 

Την Κυριακή, πολλές αεροπορικές εταιρείες έδωσαν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αλλάξουν δωρεάν ή να ακυρώσουν τις πτήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου