7/1/15

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα είναι κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη




Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης, Πέτρος Φιλίππου.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.



Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου. Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί καθώς και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.  Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της Αγίας Παρασκευής.


Εύβοια

Στην Εύβοια κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Καρύστου,Διρφύων - Μεσσαπίων και Ερέτριας (μόνο στην Δημοτική Κοινότητα Γυμνού) την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 εκτός των 1ου,2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αλιβερίου, Γυμνασίου Αλιβερίου,1ου,2ου ,3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου και 1ου,2ου ,3ου Νηπιαγωγείων Αλιβερίου , Νηπιαγωγείο Καράβου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Λουκά, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη,
λόγω των δυσµενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Πέμπτη, στον Δήμο Ηρακλείου τα νηπιαγωγεία Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου.

Επίσης, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα. Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στους δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων και Οροπεδίου Λασιθίου.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2015, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Καστοριά

Επίσης, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού έως την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 -οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση- ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς.

Σουφλί και Σαμοθράκη

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύρος

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Σύρου την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από τον Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου