14/10/14

Η πρώτη μέρα της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Ομορφη; Οπωσδήποτε. Ομως και λίγο συνεσταλμένη, σαν να έχει μάθει μέχρι σήμερα να διαχειρίζεται την εντυπωσιακή της εμφάνιση αλλά όχι και την τεράστια δημοσιότητα που της εξασφάλισε ο γάμος της. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που δίνει η Αμάλ Αλαμουντίν από κοντά, η οποία έφτασε ακριβώς στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Πολιτισμού, επί της οδού Μπουμπουλίνας, όπου όλοι ήταν επί ποδός: από τους αστυφύλακες στην είσοδο μέχρι τους υπαλλήλους στις διάφορες υπηρεσίες, που έκαναν μια βόλτα από τον 5ο όροφο έξω από το γραφείο του κ. Τασούλα, με την ελπίδα ότι θα την δουν από κοντά.



Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνει, φορούσε ένα κομψό μπεζ φόρεμα και κρατούσε ένα ντοσιέ με έγγραφα. Εθεάθη μόνο κατά την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο, στο οποίο κατέφτασε με ένα μαύρο βαν στο οποίο επέβαινε ολόκληρη η ομάδα των Βρετανών. Χαμογέλασε μερικές φορές και ίσως δεν περίμενε ότι θα την πολιορκούσαν οι δημοσιογράφοι ακόμα και έξω από το ασανσέρ. Επίσημες δηλώσεις πάντως έκανε μόνο ο υπουργός ενώ στην συζήτηση του καλώσορίσματος, ο κ. Τασούλας την παρότρυνε να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά. Εκείνη απάντησε ότι θα το επιθυμούσε πολύ.




Παρόντες στην συνάντηση με τον Υπουργό ήταν εκτός από τους κορυφαίους Βρετανούς Νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και ο Νόρμαν Πάλμερ, ήταν ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμαλής, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών, Ελένη Κόρκα και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

"Να κάνουμε το παν για την επιτυχία αυτού του στόχου"
«Το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα κορυφαίο θέμα, που σταθερά και διαχρονικά απασχολεί την Ελλάδα. Γι' αυτό και οφείλουμε, με σοβαρότητα, πίστη και αισιοδοξία, να κάνουμε το παν για την επιτυχία αυτού του στόχου, που δεν είναι στόχος μόνο εν ονόματι της Ελλάδος, είναι στόχος εν ονόματι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η στρατηγική που θ' ακολουθηθεί, θα αποφασιστεί αποκλειστικά και μόνο από την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε γνώμη και νομική πρόταση προς την κατεύθυνση της καλύτερης διεκδίκησης των Γλυπτών είναι από την Ελληνική Δημοκρατία καλοδεχούμενη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά τη συνάντηση που είχε με την βρετανική αντιπροσωπεία.



Από την πλευρά του, ο Νόρμαν Πάλμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μία συναινετική λύση, ενώ, αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν άλλες προσεγγίσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου