1/1/14

2014 ! Μια νέα χρονιά άρχισε ! Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου


         2014 ! 

Μια νέα χρονιά άρχισε !





 Eυχές για ένα Δημιουργικό, Δυναμικό,Υγιές και Χαρούμενο έτος ! 




Στο κατώφλι του 2014 και με τρόπο δυναμικό, εμφανίζεται η συνλειτουργία των Πλανητών. Οι συνδυαστικές τους συχνότητες, εμπλέκονται με ιδιαίτερη έμφαση στον παρορμητικό σταυρό, στα ζώδια του Καρκίνου-Αιγόκερω, Κριού-Ζυγού.

Ενδιαφέρουσα είναι η εμφάνιση του άτυπου χαρταετού, μεταξύ των Χείρωνα - Ποσειδώνα, Σελήνης-Ήλιου-Πλούτωνα-Ερμή, Μc-Βόρειου δεσμού, ενώ το  μεγαλύτερο σχήμα από άποψη σπουδαιότητας, αφορά το σταυρό στα παρορμητικά. Παρατηρούμε την εμπλοκή του Δία, λίλιθ, Άρη, κλήρου τύχης, Ουρανού, Σελήνης-Ήλιου-Πλούτωνα-Ερμή. (αλλά και Αφροδίτης, λίλιθ, λόγω καρμικού σχηματισμού).

Κατά την άποψη της Καρμικής Αστρολογίας, η έμφαση δίνεται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Ο άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω, έχει να κάνει με τις κλασσικές και παραδοσιακές αξίες, με ότι αποκαλούμε ήθη, έθιμα, πατρίδα, οικογένεια, και πάσης φύσεως στερεότυπα. (Μέσα από αυτήν την παρατήρηση, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι τα παραπάνω θέματα θα έχουν ιδιαίτερη σημασία μέσα στους επόμενους μήνες).

Η Ελλάδα ηγείται της Ευρωπαϊκής ένωσης, κάτι δηλαδή που μας κάνει να καταλάβουμε, ότι η παράδοση, η ιστορία αλλά και το ελληνικό πνεύμα και δύναμη, θα παίξουν ρόλο σημαντικό! Η Ευρώπη δανείστηκε το όνομά της από την Ελληνική μυθολογία και το σχετικό μύθο… Ο Δίας, ως Πλανήτης της γνώσης και της εμπειρίας, έρχεται και πάλι να δείξει την αναπτυξιακή του δύναμη και γνώση !

Πέρα από τα πολιτικά συμφέροντα, το θέμα γίνεται καθαρά εναλλακτικό από άποψη δικαιοσύνης, και έτσι  βλέπουμε ότι λίγο πριν ο Δίας αλλάξει ζώδιο, αντλεί πληροφορία και βίωμα από το σωστό τόπο και χρόνο. Δηλαδή, το ζώδιο του Καρκίνου που σχετίζεται με την ιστορία και τη μήτρα όλων των πραγμάτων - κυτταρική μνήμη - Ελληνική Μυθολογία. 
Ας ευχηθούμε ότι η αρχετυπική του δόνηση, θα οδηγήσει με πλήρη Σοφία και Γνώση!  Δεν είναι μόνο ότι το πεδίο γίνεται εύφορο, αλλά χρειάζεται και την κατάλληλη διαχείριση από άποψη ικανοτήτων - πρόθεσης, για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο.
Μην ξεχνάτε, ότι το ζώδιο του Καρκίνου είναι ανθεκτικό, άριστο στην επιβίωση, και σχετίζεται με την Παγκόσμια μήτρα και γνώση, σε επίπεδο εσωτερικό !
Όσο ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, κυοφορεί κάτι…, που θα γεννηθεί όταν ο Δίας μπει στο ζώδιο του Λέοντα. Μέχρι και το 2015, έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά σπουδαία πράγματα που αφορούν τη μάθηση-γνώση και διδασκαλία. (που σχετίζονται με το πρότυπο Ελληνικό πνεύμα) ! 
 
Ο Αστρολογικός χάρτης της νέας χρονιάς, έχει τον ωροσκόπο στο ζώδιο του Ζυγού ! Ο 1ος οίκος, εμφανίζεται να εμπεριέχει τον Άρη, τον κλήρο της τύχης, αλλά και την επιρροή της Εστίας και της Δήμητρας ! Με άλλα λόγια, ενέργεια εξισορρόπησης, αρσενική και με έμφαση στη θηλυκή πλευρά !

Η τονισμένη περιοχή του Ζυγού δίνει έμφαση στις δημόσιες σχέσεις, στη διπλωματία, αλλά και στη συνέργεια του με την Δήμητρα. (τονίζει και ενδυναμώνει τις ενέργειες αυτές) ! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το σημείο που κατέχει η Εστία, που ενδέχεται (αναμένεται) να φέρει – συλλειτουργήσει για κάποιο είδος ενεργειακής δικαιοσύνης !

Το σημείο που μάλλον προβληματίζει, είναι οι σκληρές όψεις του Άρη και η εμπλοκή του στον παρορμητικό σταυρό ! Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μα το νόμισμα έχει 2 πλευρές !
Η προσπάθεια παραγωγής έργου (που θα αποτελέσει ο Άρης όσο εμπλέκεται στο ταυ τετράγωνο των παρορμητικών), μπορεί να επιφέρει αξιόλογες ρυθμίσεις, εάν και εφόσον παραχθεί στο έπακρον, η μείωση της αμφιταλάντευσης που τον διακρίνει !
Η σύνοδος του με το με τον κλήρο της τύχης, αλλά και η συνεργασία του με τη Δήμητρα και την Εστία, αλληλοϋποστηρίζουν το περιβάλλον, (αν και όχι με εμφανή τρόπο),  κυρίως με τρόπο εσωτερικό και πνευματικό !

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος 3 φορές μέσα στη χρονιά. Η 1η περίοδος, αφορά το διάστημα του Φεβρουαρίου, η 2η του Ιουνίου και η 3η του Οκτωβρίου. Στα τέλη του Δεκεμβρίου θα ξαναδούμε ανάδρομη την Αφροδίτη, (γιατί ήδη βρίσκεται ανάδρομη και θα παραμείνει έως και τις 31 Ιανουαρίου).
Το Μάρτιο, θα μπει ο Άρης ανάδρομος και θα παραμείνει  έως  και το Μάιο.
Ο Δίας είναι ήδη ανάδρομος και θα παραμείνει μέχρι και το Μάρτιο, ο Κρόνος θα γίνει ανάδρομος  στις αρχές του Μαρτίου, και θα παραμείνει μέχρι και τον Ιούλιο. Τον Απρίλιο έχουμε τον Πλούτωνα, και τον Ιούνιο, Ιούλιο, τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό. (Κάτι δηλαδή που συμβαίνει στα φυσιολογικά πλαίσια ενός ημερολογιακού έτους !).
Παράλληλα, κάτι συνηθισμένο, (όσον αφορά τον άξονα της συχνότητας), είναι οι  4 εκλείψεις μέσα στη χρονιά. 2 Σεληνιακές, 2 Ηλιακές, κατά τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο.

Η 1η αφορά την ολική έκλειψη Σελήνης (15 Απριλίου) στο ζώδιο του Ζυγού και η 2η τη Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου (29 Απριλίου) στο ζώδιο του Ταύρου. Ενδιαφέρον και πάλι παρουσιάζει η έμφαση στο ζώδιο της Αφροδίτης !
Στις αρχές Οκτωβρίου, έχουμε και  ολική έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Κριού, και στο 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στις αρχές του Σκορπιού. Οι ποιότητες των εκλείψεων, εκπροσωπούνται κυρίως από την ποιότητα της Αφροδίτης, του Άρη και του Πλούτωνα ! Εν ολίγης, ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού θα παίξει και πάλι ρόλο καθοριστικό. Θέματα που σχετίζονται με τις αρχές του βιωματικού και συναισθηματικού υπόβαθρου αναζητούν γείωση και διέξοδο!

Είναι  καλό να υπενθυμίσουμε, ότι όσο η συγκλίνουσα όψη τετραγώνου μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα βρίσκεται σε ισχύ, μπορούμε να προβάλουμε-τακτοποιήσουμε - προσθέσουμε, ένα μικρό λιθαράκι (αξιών). 

Όταν θα εισέλθει ο Ουρανός στο ζώδιο του Ταύρου, θα έχουμε όλοι βάλει  ένα συνειδητό χεράκι γνώσης και προσωπικού συνειδητού βιώματος, που θα συμβάλει στη γείωση της Παγκόσμιας – Συλλογικής γνώσης !

Αξιόλογο ενδιαφέρον μέσα στη χρονιά, παρουσιάζει η θέση του Δία, που από την πολύ καλή θέση του στο ζώδιο του Καρκίνου, μεταφέρεται στην εξίσου εξαιρετική θέση του Λέοντα. (Ιούλιος 2014).

Μια επίσης αλλαγή, (που ίσως θα περίμεναν με μεγάλη ανακούφιση οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού λόγω πολλών υποχρεώσεων – ευθυνών), είναι η αλλαγή της θέσης του Κρόνου.(Δεκέμβριος 2014).

Από την περιοχή των σταθερών ζωδίων (Σκορπιός) στη μεταβλητή περιοχή του Τοξότη για τα επόμενα 2,5 χρόνια, (με μόνη εξαίρεση, το διάστημα μέσα Ιουνίου 2015 , μέσα Σεπτεμβρίου 2015, που θα περάσει και πάλι για λίγο στο Σκορπιό. (λόγω φαινομενικής ανάδρομης πορείας του Κρόνου). 

  • Σχετικό άρθρο για  το Δία στον Καρκίνο ΕΔΩ
  • Για τον Κρόνο στο Σκορπιό, πατήστε ΕΔΩ

Ευχές για ένα ολοκληρωμένο και δημιουργικό 2014, με Υγεία, Αγάπη, Χαρά και Ευλογία !



Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου,
Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας,
Reiki Master Teacher









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου