14/8/13

Η θετική Ελλάδα σε γερμανικό κανάλι

Η θετική Ελλάδα σε γερμανικό κανάλι
Η Δήμητρα Κουζή εξηγεί την λογική του αφιερώματος - μαμούθ που παρήγαγε το ARTE για την χώρα μας




Oπως έχει ήδη ανακοινωθεί τον δεκαπενταύγουστο το γαλλο-γερμανικό κανάλι ARTE διοργανώνει εικοσιτετράωρο αφιερωμα στην Ελλάδα με στόχο να προτείνει ένα σύγχρονο πορτρέτο της χώρας μας, πέρα από τα στερεότυπα και τα αρνητικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο άνθρωπος που θα έχει την ευθύνη της παρουσίασης της σημαντικής αυτής  θεματικής ημέρας, η οποία θα περιλαμβάνει 17 ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες σε μια αναζήτηση του σύγχρονου προσώπου του Ελληνα και της σχέσης του με τη Ευρώπη, είναι η δημοσιογράφος - επικοινωνιολόγος κυρία Δήμητρα Κουζή.


«Για μένα ήταν μια τρομερή επαγγελματική εμπειρία αλλά και μια πολύ καλή ευρωπαϊκή συνεργασία» λέει η κ. Κουζή για τον τελευταίο «ρόλο» της. «Μου έδωσε μεγάλη χαρά και τιμή το ότι με επέλεξαν για να παρουσιάσω την χώρα μου σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου κοινό όπως αυτό του ARTE σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.»


Οι ταινίες του αφιερώματος παρουσιάζουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την κρίση με θάρρος, θέληση και εφευρετικότητα, και ιστορίες που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη και το μέλλον της. Τα γυρίσματα έχουν ήδη γίνει στην Ύδρα και την Αθήνα, από τις 2 ως τις 5 του περασμένου Ιουνίου, με συνεργείο εννέα ατόμων και σκηνοθέτη τον Λόταρ Μπεργκ του ARTE.


Στην Ύδρα, χρησιμοποιήθηκαν χώροι του λιμανιού, της πόλης, στο Καμίνι αλλά και στην Οικία Κουντουριώτη. Στην Αθήνα, γυρίσματα έγιναν στον Λόφο του Φιλοπάππου, το Σύνταγμα, τον Εθνικό κήπο, την Πλάκα, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, την Πλατεία Αγ. Ειρήνης και το λιμάνι του Πειραιά. (υπάρχει Backstage από την Αθήνα)...





Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου