27/8/13

Προσλήψεις 50.000 ανέργων μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ

Προσλήψεις 50.000 ανέργων μέσω επιδοτούμενου

 προγράμματος του ΟΑΕΔ



Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πεντάμηνης διάρκειας και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας και σύντομα αναμένεται η έκδοση από τον ΟΕΑΔ της πρώτης μεγάλης προκήρυξης για τις 40.000 θέσεις που κατανέμονται σε 323 δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα και αφορούν πεντάμηνη απασχόληση. 

Σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσουν από κοινού το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορά σε δήμους, περιφέρεις και σχολεία σε όλη τη χώρα. 

Οι υπόλοιπες 10.000 θέσεις από τις 40.000 θα κατανεμηθούν σε σχολεία, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα, στα οποία όσοι επιλεγούν ( νηπιαγωγοί , ψυχολόγοι και φύλακες σχολείων) θα εργασθούν για 7 μήνες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του σχολικού έτους. 

Tο πρόγραμμα αφορά ανέργους από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο και η αμοιβή έχει οριστεί στα 490 και 427 ευρώ για τους νέους συν η ασφαλιστική κάλυψη. 

Οι ειδικότητες που προτάσσονται αφορούν ανέργους από τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) και κυρίως διοικητικούς, οικονομολόγους, λογιστές, προσωπικό γενικών καθηκόντων, αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, βρεφοκόμους, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές και νοσηλευτές. 

Η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι κατηγορίες εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, για το οικονομικό έτος 2012, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση. 

Πηγή: 
Protothema.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου