14/6/13

Ιδού το πρώτο supercar… made in Greece! Aπό το Δημήτρη Κορρέ !

Ιδού το πρώτο supercar… made in Greece!  




Αν δεν το πιστεύετε, δεν έχετε παρά να ανηφορίσετε την Κυριακή 16/6/2013 στο Τατόι, για το «2ο TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ 2013», όπου θα παρουσιαστεί το «Korres Project 4», όπως είναι και το όνομά του.


Όπως φαίνεται και από το όνομα του αυτοκινήτου, εμπνευστής αλλά και "υλοποιητής" της ιδέας είναι ο Δημήτρης Κορρές, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς, ευρεσιτεχνιών, εφευρέσεων, και βέβαια… ονείρων παρουσιάζει το δημιούργημά του.  


Το μήκος του ελληνικού supercar φτάνει τα 3.920 χιλ. με το πλάτος να αγγίζει τα 1.960 χιλ. και το ύψος τα 1.250 χιλ., ενώ το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.560 χιλ. Το συνολικό του βάρος είναι περίπου 1.600 κιλά και ο κινητήρας του έρχεται από το LS7 των 7 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα της Corvette Z06 που αποδίδει 505 ίππους. Όπως ο ίδιος λέει, το τυπικό 0-100 km/h θα πραγματοποιείται σε 3,8'', ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 300 km/h (!!!). Μένει βέβαια όλα αυτά να τα δούμε στην πράξη, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια αξίζει πολλά χειροκροτήματα. 


Επίσης πρέπει να πούμε πως το αυτοκίνητο διαθέτει ειδική ανάρτηση που μπορεί να αυξήσει το ύψος του κατά 400 mm και να μετατρέπεται ταυτόχρονα σε ένα κορυφαίο «off-road» όχημα με ανάλογες δυνατότητες και σε αυτόν τον τομέα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε την Κυριακή στο Τατόι!


Μπράβο Δημήτρη !

Επιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου