11/2/13

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η Σπίζα, παρουσιάζουν τη συναυλία «Lovely Echoes



Δελτίο Τύπου




Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η Σπίζα (www.spiza.gr) παρουσιάζουν τη συναυλία «Lovely Echoes: Mουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση». Ύστερα από τις επιτυχημένες συναυλίες στην Αθήνα καθώς και την παρουσίαση του ομώνυμου CD, το Lovely Echoes θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, για μία μόνο συναυλία την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21.15.


Η δημιουργική σύμπραξη των συνθετριών Σοφίας Καμαγιάννη - γνωστής στην Πάτρα από πολλές προηγούμενες δουλειές της - και Δώρας Παναγοπούλου, με τη μέτζο σοπράνο Έφη Μηνακούλη και τον μπάσο Tobias Schlierf οδήγησε σε μία καινοτόμο και γοητευτική συναυλία που συνδυάζει μουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα με διάφορους τρόπους. Θα ακουστούν μεσαιωνικά έργα σε αυθεντική εκτέλεση με όργανα εποχής (ρεμπέκ, πορτατίφ, οργάνιστρο, λαούτο, πνευστά κλπ), μεσαιωνικά έργα που έχουν δεχθεί κάποια δημιουργική επεξεργασία μέσω H/Y, καθώς και δύο νέες συνθέσεις όπου τα όργανα εποχής συναντούν τις σύγχρονες μουσικές πρακτικές και την ψηφιακή τεχνολογία. Σημαντικός αρωγός στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα της συναυλίας είναι ο συνθέτης Tim Ward που έχει και την επιμέλεια του ήχου στη συναυλία.



Lovely Echoes: Μουσικές του Μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ώρα: 21.15

Εισιτήριο: 10 ευρώ/ μειωμένο 5 ευρώ (φοιτητές,άνεργοι)



Η "ΣΠΙΖΑ" (www.spiza.gr) κλείνει φέτος 10 χρόνια ενεργούς παρουσίας. Συστάθηκε στην Αθήνα το 2003, είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και έχει στόχο την προώθηση και προβολή των τεχνών, κυρίως της μουσικής. Μέλη του είναι καλλιτέχνες αλλά και άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν την τέχνη. Η "ΣΠΙΖΑ" διοργανώνει εκδηλώσεις που πραγματοποιούν τα μέλη της αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες κατόπιν πρόσκλησης. Στην Πάτρα έχει παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «The Storytelling Project» (2006, θέατρο Πτωχοκομείο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάτρα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης») και τη συναυλία "Γύρω και πέρα από τα ηχοτοπία" (θέατρο Λιθογραφείο, 2008).H  Σοφία Καμαγιάννη, η Δώρα Παναγοπούλου και ο Tim Ward αποτελούν ιδρυτικά μέλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου