17/6/12

Μετά μουσικής τα τρίτα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης την Τετάρτη

Μετά μουσικής τα τρίτα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης την Τετάρτη

 


Με πολύ και καλή μουσική θα γιορτάσει φέτος τα τρίτα του γενέθλια το Μουσείο της Ακρόπολης, προσκαλώντας το κοινό την Τετάρτη σε ένα μοναδικό ολοήμερο ταξίδι.

Οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν μία ζωντανή αναζήτηση της αρχαιότητας σε συνδυασμό με τη μουσική.


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία -από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ- να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά μουσικά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά έργα του 20ού αιώνα.


Από τις 8 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, ενώ τις ίδιες ώρες θα παραμείνει ανοιχτό και το εστιατόριό του. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για τον κόσμο.


«Το μουσείο έχει υιοθετήσει τη μουσική ως την τέχνη την οποία θεωρεί ότι του ταιριάζει πολύ. Η ιδέα ήταν λοιπόν, ο επισκέπτης κάνοντας τη βόλτα του στο μουσείο, να ανακαλύπτει μαζί με τα εκθέματα, μικρά μουσικά σύνολα τα οποία θα παίζουν συγχρόνως στα διάφορα επίπεδα του μουσείου», εξήγησε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής μουσικά σύνολα: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.


Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ το κοινό θα απολαύσει δύο σημαντικές συναυλίες από την Χορωδία της ΕΡΤ και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής.


Συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.


Για τις αξιοσημείωτες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, στους χώρους του Μουσείου, έκανε λόγο, ο κ.Παντερμαλής, μιλώντας συγκεκριμένα για τους εκθεσιακούς χώρους οι οποίοι συμπληρώθηκαν με γλυπτά, για την ανάδειξη εκθεμάτων, τους καθαρισμούς με λέιζερ, αλλά και την τοποθέτηση καινούριων εκθέματων και συγκεκριμένα αυτών που κατέβηκαν πρόσφατα από τον Παρθενώνα.


«Το μουσείο βελτίωσε και εμπλούτισε τις συλλογές του, αλλά προχωρήσαμε και στην υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που σχετίζονται με την επικοινωνία του μουσείου προς το κοινό, με προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και στην ολοκλήρωση στατιστικής έρευνας βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι το 25% των επισκεπτών, έρχονται για δεύτερη ή τρίτη φορά στο μουσείο» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παντερμαλής.


«Είναι πολύ σημαντικό» τόνισε «σε τόσο δύσκολους καιρούς να πιάνει κανείς τον παλμό, γι΄αυτό το λόγο κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το μουσείο ακόμα πιο ελκυστικό στο κοινό, χαρίζοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξεφεύγει για λίγο από τη γκρίζα πραγματικότητα».
 
Για να δείτε την πηγή του κειμένου πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου