20/6/12

Οι Ενεργειακές Θεραπείες στήν Αρχαία Ελλάδα

Οι Ενεργειακές Θεραπείες στήν Αρχαία Ελλάδα

 

Image


 

Η θεραπεία με το άγγιγμα των χεριών,γνωστή και ως ενέργεια, ακτινοβόλος η πνευματική ενέργεια  καθώς και με πολλά ακόμα ονόματα έχει ασκηθεί απο πολλούς πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια. Στην Ελληνική μυθολογία ο Χείρων, ο σοφός Κένταυρος δίδαξε τον Ασκληπιό, θεό της ιατρικής, την θεραπεία με το άγγιγμα των χεριών. Η πρακτική αυτή ήταν τόσο σεβαστή που τα αγάλματα του Ασκληπιού είχαν επίχρυσα χέρια και συμβολίζουν την δύναμη της αφής στη θεραπεία. Αυτή τη δύναμη την συμβόλιζαν με το Κυρήκειο. 

Το Κηρύκειο είχε και έχει ισχυρούς συμβολισμούς. Το συναντάμε στον ψυχοπομπό Ερμή και στον Ασκληπιό, το θεό που γιατρεύει. Αποτελείται απο 2 όφεις,φορείς σοφίας, που εμπλέκονται μεταξύ τους σχηματίζοντας 7 κύκλους, που λέγεται οτι συμβολίζουν τα 7 τσάκρα και το DNA. Φυσικά ούτε ο αριθμός 7 δεν είναι τυχαίος.

Κάθε κύκλος είναι μεγαλύτερος απο τον άλλο με ενα λόγο, αυτόν του χρυσού αριθμού φ η αλλιώς χρυσή τομή. Πρόκειται για σύμβολο υπέρβασης, φώτισης,σοφίας και αυτοίασης που επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση των 7 τσάκρας η ενεργειακών κέντρων του Ανθρώπου


Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου