30/5/12

Ολάντ: "Απαιτείται σεβασμός στους Έλληνες"

Ολάντ: "Απαιτείται σεβασμός στους Έλληνες"

Ολάντ:  Απαιτείται σεβασμός στους Έλληνες

Η κρίση στην Ευρωζώνη και η Ελλάδα ήταν το κεντρικό θέμα της πρώτης τηλεοπτικής συνέντευξης του Φρανσουά Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό "France2".

"Απαιτείται σεβασμός για τους Έλληνες" υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, λέγοντας ότι "οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο". Και πρόσθεσε: "Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού".


"Οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε την 17η Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς, όμως σας σεβόμεθα και εγώ σας σέβομαι και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο" τόνισε.

Όσον αφορά την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι "αδυνατώ να δεχθώ πως η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος ασθενής. Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα στον αγώνα να διατηρήσω την Ευρωζώνη στην πρώτη θέση των οικονομιών σε ολόκληρο τον πλανήτη… Δεν είμαι ο πρόεδρος των λόγων. Είμαι και θα είμαι ο πρόεδρος των πράξεων".


Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου στη Γαλλία ο Ολάντ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το SP, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα έχει την πλειοψηφία για να εφαρμόσει όλες τις αλλαγές που υποσχέθηκε προεκλογικά.


Για μια καλή ισορροπία ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, μίλησε επίσης ο Φρανσουά Ολάντ, η οποία όπως είπε θα δείχνει σεβασμό προς τους εταίρους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και πρόσθεσε: "Έχουμε ανάγκη μιας φιλίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να παρασύρει και άλλους. Δεν μπορούμε να παραμερίσουμε κάποιες χώρες λέγοντας, περιμένετε να συμφωνήσουμε εμείς και κατόπιν έρχεσθε κι εσείς".


Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια στρατιωτική παρέμβαση τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στη Συρία, προκειμένου να τερματιστεί η κρίση. "Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ να σφαγιάζει τον συριακό λαό. Η στρατιωτική παρέμβαση δεν αποκλείεται, αρκεί να τελεί υπό την αιγίδα του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, ειδικά στο πλαίσιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ" είπε χαρακτηριστικά.



Για να δείτε την πηγή του κειμένου πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου