9/3/12

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ




Ομοφυλοφιλία και Αστρολογία



Ο Πλάτωνας λέει ότι υπήρχαν τρία είδη ανθρώπων: Ο διπρόσωπος άντρας, που συμβολίζεται από τον Ήλιο, η διπρόσωπη γυναίκα, που συμβολίζεται από τη γη και το αμφιγενές, που έφερε την καταγωγή του από τη Σελήνη και τον Ουρανό. Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι ο Δίας, ενοχλημένος από τη θεϊκή πληρότητά τους, χώρισε το καθένα από αυτά στα δύο. Από τότε, το άλλο μισό της γυναίκας, η αρσενική της πλευρά, ψάχνει τη γυναίκα, ενώ το άλλο μισό του άνδρα, η θηλυκή του πλευρά, ψάχνει τον άνδρα. Έτσι ορίζει την αρχή της ομοφυλοφιλίας.

Ο ερμαφροδιτισμός υφίσταται όλες τις εποχές. Αγγίζει όλες τις φυλές και τις κουλτούρες. Κάθε ανθρώπινο ον έχει μέσα του μια διπλή σεξουαλικότητα, δηλαδή ο ψυχισμός όλων μας είναι αμφιγενής. Το βαθύτερο κομμάτι μας είναι διπολικό, αρσενικό και θηλυκό.

Ένας άνδρας φέρει ένα μέρος θηλυκότητας, το άνιμα, και μια γυναίκα ένα μέρος ανδρισμού, το άνιμους, με τα οποία ασχολήθηκε πολύ βαθιά και ο Κάρλ Γιούνγκ.

Ένας ετεροφυλόφιλος έχει ταυτιστεί με το αρσενικό του κομμάτι και προβάλλει το θηλυκό του στις γυναίκες, αν και πολύ συχνά παρατηρούμε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια όπου ο άνδρας έχει τον θηλυκό ρόλο και η γυναίκα τον αρσενικό!

Αντίθετα, ένας ομοφυλόφιλος άνδρας ταυτίζεται, τις περισσότερες φορές, με το θηλυκό του κομμάτι και προβάλει το αρσενικό του στους άνδρες ή, ταυτισμένος με το αρσενικό του, αναζητά τη θηλυκή ποιότητα των ανδρών. Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχει στερηθεί τη συναισθηματική έκφραση του πατέρα, δηλαδή τη θηλυκή πλευρά του πατέρα. Τότε, είναι πολύ πιθανόν το αρσενικό του κομμάτι να αναζητά την αναπλήρωση μέσα από τη θηλυκή πλευρά των ανδρών που γνωρίζει. Το ίδιο συμβαίνει και αν το πατρικό πρότυπο ήταν απών, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Υπάρχει η πιθανότητα να ταυτίστηκε με το θηλυκό του κομμάτι, που ήταν παρόν, δηλαδή τη μητέρα και να αναζητά το ανδρικό που του έχει λείψει, ως συμπληρωματικό του.

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας, για να μπορούμε να είμαστε σε ισορροπία, καλούμαστε διαρκώς να φέρουμε σε επαφή τα δυο αυτά κομμάτια του εαυτού μας, ώστε να νοιώσουμε ολοκληρωμένοι. Αυτή είναι μια διεργασία που γίνεται μέσα στον καθένα. Ένα μέρος της είναι η προβολή αυτών τον δυο κομματιών στους άλλους, ώστε να μπορούμε να δούμε πιο καθαρά αυτό που πραγματικά συμβαίνει μέσα μας. Γι’ αυτό, αν κοιτάξουμε βαθύτερα τις επιλογές των συντρόφων μας, θα δούμε ότι δεν είναι άσχετοι με την ιστορία μας ή την ποιότητα που φέρουμε.


Τι διαφοροποιεί τα ωροσκόπια των ομοφυλοφίλων;

Στο γενέθλιο ωροσκόπιο φαίνεται με ακρίβεια η προδιάθεση του ατόμου:
η τάση κάποιου προς την ομοφυλοφιλία, αν αυτή θα εκδηλωθεί και πότε, αν θα καθορίσει την πορεία του, αν είναι παθολογική ή «Ουράνιας» προέλευσης, τι «τύπους» άνδρα έλκει και τι επιζητά από τις σχέσεις του για να ολοκληρωθεί. Επίσης, αν θα το δηλώσει κοινωνικά ή θα το κρατήσει μυστικό, αν θα είναι ανδροπρεπής ή θηλυπρεπής, αν θα έχει παράλληλα και ετεροφυλικές σχέσεις, αν θα παντρευτεί, αν θα ζήσει αρμονικά με την ποιότητά του.

Η ομοφυλοφιλία είναι ένα θέμα ταμπού και για τους αστρολόγους. Επίσης, πολύ συχνά στερούνται την απαραίτητη τριβή και γνώση γύρω από αυτό το ζήτημα, καθώς ένα ωροσκόπιο ομοφυλόφιλου έχει τελείως διαφορετικές ποιότητες και ανάγκες από το ωροσκόπιο ενός ετεροφυλόφιλου. Οι πλανήτες έχουν άλλη λογική αποκωδικοποίησης, αλλά και η συμβουλευτική προς τον ενδιαφερόμενο έχει εντελώς άλλη λογική.



Στα ωροσκόπια των ομοφυλόφιλων συνήθως παρατηρούνται οι εξής διαφοροποιήσεις:

1. Σελήνη τονισμένη από ζώδιο, οίκο και όψεις.

2. Ο Ερμής τονισμένος από ζώδιο, οίκο και όψεις. Ο Ερμής σε σχέση με τον Ουρανό.

3. Ο Ουρανός τονισμένος από ζώδιο, οίκο και όψεις. Ο Ουρανός σε όψεις με προσωπικούς πλανήτες του ωροσκοπίου.

4. Θηλυκοί-συναισθηματικοί πλανήτες, π.χ. Αφροδίτη, σε δύσκολες όψεις με αρσενικούς πλανήτες της δύναμης, π.χ. Άρης.

5. Η Μαύρη Σελήνη τονισμένη από ζώδιο, οίκο, και όψεις.

6. Ο Ποσειδώνας σε δυσμενείς όψεις με προσωπικούς πλανήτες.

7. Ο Πλούτωνας σε δυσμενείς όψεις με προσωπικούς πλανήτες.

8. Πλανητικά «νεφελώματα» με έντονες όψεις.

9. Στη γυναικεία ομοφυλοφιλία κυρίως, ο Κρόνος σε δυσμενείς όψεις με τον Ήλιο.

10. Ο πλανήτης Άρης αρνητικά τοποθετημένος στο ωροσκόπιο: Αδύναμος Άρης.



Ένας πλανήτης είναι τονισμένος αν βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, στο ζώδιο της έξαρσής του, αν είναι γωνιακός, δηλαδή αν βρίσκεται στον 1ο, 4ο, 7ο ή 10ο οίκο του ωροσκοπίου, ή αν δραστηριοποιείται με πολλές όψεις. Ακόμη, αν έχουμε πολλούς πλανήτες σε κάποιο ζώδιο, το άτομο χαρακτηρίζεται από αυτούς.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει πολλούς πλανήτες στον καρκίνο,
του οποίου κυβερνήτης πλανήτης είναι η Σελήνη, έχει τονισμένο και το «σεληνιακό στοιχείο», ενώ αν κάποιος έχει πολλούς πλανήτες στους Διδύμους ή στην Παρθένο έχει τονισμένο το «ερμιακό» στοιχείο.

Ας δούμε πιο αναλυτικά πως οι παραπάνω διαφοροποιήσεις συμβάλλουν στην ύπαρξη και εκδήλωση της ομοφυλοφιλίας ως σεξουαλικής επιλογής ή στάση ζωής.
Με τον όρο «προσωπικοί πλανήτες» θα αναφερόμαστε στον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη.


1) Σελήνη.

Μια δυνατή Σελήνη φανερώνει σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο την ταύτιση με τη μητέρα, αλλά και τη θηλυκή πλευρά του ατόμου. Μια ταύτιση που έχει ανάγκη να εκφραστεί και προς τα έξω, αναζητώντας το αρσενικό της συμπληρωματικό. Δείχνει μια έντονη θηλυκή ενέργεια: συναίσθημα, μητρότητα, εξάρτηση, αγκαλιά, τέχνη, ευαισθησία, ανασφάλεια, η οποία καθορίζει το άτομο. Οι άνδρες με «τονισμένη» Σελήνη στο ωροσκόπιο τους, πολλές φορές ταυτίζονται με τη θηλυκή ενέργειά της και εμφανίζονται αρκετά θηλυπρεπείς. Από μόνη της πάντως, δεν αρκεί ως ένδειξη ομοφυλοφιλίας.


2) Ερμής.

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τον αιώνιο έφηβο. Επίσης, ο Ερμής των Διδύμων δείχνει και την διπλή επιλογή, τον «δίδυμο». Γι’ αυτό δίνει έντονη έλξη για άτομα και των δύο φύλων, συνεπώς αποτελεί ένδειξη για ομοφυλοφιλικούς έρωτες, όπως του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Τα άτομα με τον Ερμή σε συγκεκριμένες θέσεις έχουν ανάγκη, η οποία είναι κυρίως εγκεφαλική προβολή, τον όμοιό τους, δηλαδή κάποιον του ίδιου φύλου για να «καθρεφτιστούν» και να νοιώσουν την αίσθηση της ολοκλήρωσης. Επίσης έχουν την τάση, σχετιζόμενοι με νεαρά άτομα του ιδίου φύλλου, να αισθάνονται ότι δεν γερνούν, μένουν έφηβοι, όπως ο Ερμής. Όταν υπάρχουν δυσμενείς όψεις του Ερμή, μπορεί κάλλιστα να υπάρχει έντονη ροπή προς την παιδεραστία. Όταν μάλιστα ο Ερμής κάνει όψη με τον Ουρανό, ενισχύονται πολύ οι πιθανότητες για ομοφυλοφιλικές σχέσεις, μιας και ο Ουρανός θα συμβάλλει αρκετά στην έκφραση της διαφορετικότητας του Ερμή.


3) Ουρανός.

Ένας γνωστός και εξιδανικευμένος έρωτας του Δία είναι αυτός με το Γανυμήδη. Ο Δίας έδωσε αθανασία στον έρωτά του, αλλά και στον εραστή του, τοποθετώντας την εικόνα του ανάμεσα στα αστέρια, φτιάχνοντας τον αστερισμό του Υδροχόου. Το σύμβολό του είναι ένα άτομο που χύνει «νερό» από μία υδρία, ποτίζοντας τους ανθρώπους πνευματικότητα, ευφυΐα, γνώση, πνευματικό ερωτά και αγάπη ουράνια. Τους θρέφει και τους απελευθερώνει το πνεύμα. Ο Υδροχόος και ο κυβερνήτης του, ο πλανήτης Ουρανός, χρωματίζουν τα άτομά τους με ιδιαίτερο πνεύμα, ευφυΐα, και αντικομφορμισμό. Τα κάνουν ασυμβίβαστα, και τα ωθούν να αναζητούν την αλήθεια που πηγάζει από μέσα τους, χωρίς να δέχονται τις κοινωνικές συμβάσεις σε κανένα επίπεδο, αν αυτές δεν είναι αληθινές. Τα βασικά χαρακτηριστικά του έρωτα του Δία με το Γανυμήδη είναι η εκπλήρωση, η συντροφικότητα και μία υπέροχη εικόνα ομορφιάς και αγάπης, χωρίς στοιχεία εξάρτησης και φθοράς. Ο Ουρανός και ο Υδροχόος κυβερνούν τους ασυμβίβαστους έρωτες, τη χωρίς όρους αγάπη αλλά και τους ομοφυλοφιλικούς έρωτες.

Στη «Θεογνωσία» του Ησίοδου, που στηρίζεται στην γενεαλογία των Θεών, αναφέρεται ο Ουρανός σε πολλές περιπτώσεις. Ο Ουρανός ακρωτηριάστηκε σεξουαλικά από το γιο του Κρόνο, υπό την καθοδήγηση της μητέρας του Κρόνου, Γαίας. Από το αίμα που έτρεξε από την πληγή, γεννήθηκε η Ουράνια Αφροδίτη, η Θεά της ομορφιάς και της αγάπης. Είναι σαν ο Ουρανός να εξαγνίστηκε με τη θυσία του ανδρισμού και δημιούργησε την αγάπη και την τέλεια αισθητική. Έτσι, αναγεννημένος μετά τον ακρωτηριασμό του και με πλήρη αποστροφή στη Γαία, απολαμβάνει τους αρσενικούς έρωτες. Ο Πλάτωνας λέει ότι ο συμβολισμός αυτής της ιστορίας είναι η ύπαρξη της Ουράνιας Αφροδίτης, που γεννήθηκε με όλη τη θηλυκή αίσθηση, και ο Έρως, που γεννήθηκε μέσα από τον αρσενικό έρωτα.


4) Βίαιες όψεις συναισθηματικών πλανητών (Σελήνη, Αφροδίτη) με αρσενικούς (Άρη, Ουρανό): Οι θυμωμένοι έρωτες.

Συνήθως αυτές οι όψεις στερούν την δυνατότητα της βίωσης και έκφρασης του συναισθήματος με ισορροπία και αρμονία. Δείχνουν ότι το άτομο έχει δεχθεί κάποια σοκ μέσα από βία, στέρηση, ξαφνικό θάνατο, διαζύγιο γονιών και άλλα ακραία γεγονότα, που το έχουν πονέσει αλλά και θυμώσει, ή το έχουν βάλει στην θέση του θύματος. Αν ο θυμός προέρχεται από τον πατέρα ή κάποιον άνδρα, είναι πολύ πιθανόν να εκφραστεί μέσα από σεξ, και όχι μόνο, σε άλλους άντρες, μέσα από τη βίαιη ή ταπεινωτική συμπεριφορά προς αυτούς. Γι ’αυτό συνήθως τους είναι αδύνατον να διατηρήσουν σχέση με διάρκεια και όπως εγκαταλείφθηκαν εγκαταλείπουν, αλλά και όπως πόνεσαν οι ίδιοι, με την σειρά τους πονούν τους άλλους. Κινούνται πάνω στο δίπολο του σαδισμού-μαζοχισμού. Το ίδιο συμβαίνει και στις γυναίκες που είχαν ή έχουν ανάλογη σχέση με τη μητέρα τους, προς τις άλλες γυναίκες.  Αν το άτομο έχει ταυτιστεί με το «θύμα», συνήθως επιλέγει άτομα που του φέρονται βίαια, σκληρά, το υποβιβάζουν, το εγκαταλείπουν ή το εξαπατούν. Υιοθετούν δηλαδή μαζοχιστική συμπεριφορά. Το ίδιο ισχύει και σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια με ανεστραμμένους ρόλους. Πάντως, αν τα άτομα συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή τι παράγουν στις σχέσεις τους, είναι  απολύτως στο χέρι τους να το αλλάξουν και να μπορέσουν να κάνουν σχέσεις αγάπης και συντροφικότητας.


5) Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη.

Η Μαύρη Σελήνη είναι η έντονα θηλυκή ερωτική πλευρά του καθένα από μας. Η Λίλιθ αμφισβητεί την Εύα ως «άβουλο θηλυκό», συντηρητικό και ανέραστο. Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες συνήθως την απωθούν και δεν την «εκφράζουν», κυρίως γιατί τη φοβούνται. Η Λίλιθ αντίθετα δε φοβίζει τους «ισορροπημένους» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι όταν συμφιλιωθούν και εναρμονιστούν με την κοινωνικά μη αποδεκτή έκφραση της σεξουαλικότητά τους, συμφιλιώνονται και μαζί της. Η Λίλιθ στο ωροσκόπιο ενός ομοφυλόφιλου έχει άλλη έκφραση, που έχει να κάνει με τις πολλές εναλλαγές συντρόφων, τα έντονα παιχνίδια γοητείας, τη νυχτερινή ζωή και την έλλειψη της ικανότητας για τεκνοποίηση, η οποία αναπληρώνεται με τη δημιουργία. Τα παιδιά της σάρκας γίνονται παιδιά του πνεύματος. Ένας άντρας που έχει έντονη Μαύρη Σελήνη αρνητικά εκφρασμένη, έχει την τάση να ανταγωνίζεται τις γυναίκες ή και να τις μισεί, εκδηλώνοντας έντονα στοιχεία μισογυνισμού.


6) Ποσειδώνας.

Ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι ο πλανήτης που εξουσιάζει το ασυνείδητο, το συναίσθημα, το άπιαστο και εξιδανικευμένο αλλά και ό,τι έχουμε απωθήσει στα έγκατα του ασυνείδητου και αρνούμαστε να το επαναφέρουμε στο συνειδητό. Το ότι έχουμε απωθήσει κάτι, δε σημαίνει πως αυτό δεν βρίσκει τρόπους ασυνείδητα να μας επιβάλλεται, ή να επιλέγει χωρίς την άδειά μας. Συνήθως, άτομα με βίαιες όψεις του Ποσειδώνα με προσωπικούς πλανήτες του ωροσκοπίου τους, επιλέγουν κατά κόρον το «λάθος άνθρωπο», εξ αιτίας του ότι τα πρότυπά τους έχουν δεχτεί ισχυρές διαστρεβλώσεις. Και αυτό ισχύει είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε όχι. Ένας Ποσειδώνας σε βίαιη όψη με Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη ή Άρη σε ανδρικό ωροσκόπιο, δείχνει μία πλήρη διασάλευση των προτύπων και ταύτιση με αυτές τις διαστρεβλώσεις. Η ομοφυλοφιλία είναι μία μικρή ένδειξη. Συνήθως έχουμε να κάνουμε με ισχυρές διαστροφές και καταχρήσεις, εκτός και αν υπερισχύσει η ιδεαλιστική πλευρά της όψης και εκφραστεί μέσα από την αποχή από σχέσεις, την τέχνη, την μεταφυσική, την θρησκεία ή την κοινωνική πρόσφορα. Οι «Ποσειδώνιοι», είναι από τις ομάδες που χρειάζονται απαραιτήτως κάποιον να τους βοηθάει στις επιλογές και στην διαχείριση, διότι κάνουν σχεδόν πάντα τη λάθος επιλογή. Μπορούν να βοηθηθούν με ψυχανάλυση, αλλά δυστυχώς πολλές φορές αυτό δεν αρκεί.


7) Πλούτωνας σε βίαιες όψεις με προσωπικούς πλανήτες.

Ο Πλούτωνας είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού, του ίδιου ζωδίου όπου βρίσκεται και η πιο δυνατή θέση του Ουρανού. Είναι ο πλανήτης που κυβερνά το συλλογικό ασυνείδητο αλλά και τα βαθιά απωθημένα πάθη, τη σεξουαλικότητα, την αναγέννηση αλλά και την αυτοκαταστροφή. Σε βίαιες όψεις σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο, δείχνει ένα άτομο με πολύ βαθιές πληγές που έχει δεχθεί πολύ πόνο, βία, εγκατάλειψη, βίαιους θανάτους οικείων προσώπων, ή που έχει ζήσει σε ένα σκληρό και πολύ καταπιεστικό περιβάλλον ως ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ως ενήλικας ή δεν κάνει σχεδόν καθόλου σχέσεις, ή κάνει τις απολύτως «φονικές» και εξαρτημένες. Αυτό ισχύει είτε έχουμε να κάνουμε με ένα ομοφυλόφιλο, είτε με ένα ετεροφυλόφιλο άτομο και ωροσκόπιο.

Οι άνδρες με τέτοιες όψεις Πλούτωνα κινούνται σαν αυτούς που έχουν βίαιες όψεις συναισθηματικών πλανητών, μόνο που οι «δυσαρμονικοί Πλουτώνιοι» εκφράζονται σε πολύ πιο ισχυρή κλίμακα, έως και τα απόλυτα άκρα αυτοκαταστροφής τους αλλά και εξόντωσης του ατόμου με το οποίο σχετίζονται. Οι δυσαρμονικές όψεις του Πλούτωνα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Εγκλήματα πάθους, εξαρτήσεις κάθε είδους ,ναρκωτικά, πορνεία, αυτοκτονίες ,είναι μόνο κάποιες από τις εκφράσεις τους. Το σίγουρο είναι ότι αν θελήσουν μπορούν να αλλάξουν, αυτό άλλωστε είναι και το αίτημα του Πλούτωνα. Η αλλαγή αυτή θα συμβεί αν το άτομο συνειδητοποιήσει τι έλκει και αναπαράγει στις σχέσεις του και που οφείλεται πραγματικά αυτό: δύσκολα βιώματα, αρνητικοί προγραμματισμοί. Αν παραδεχτεί το θυμό που έχει αναπτύξει για τον εαυτό του, καθώς και το δηλητήριο που έχει απορροφήσει, «το φτύσει» και αναγεννηθεί…


8 ) Νεφελώματα πλανητών.

Νεφέλωμα σε ένα ωροσκόπιο σημαίνει μία πλειάδα πλανητών συγκεντρωμένη στο ίδιο σημείο του ωροσκοπίου. Έχουν να κάνουν με ισχυρά βιώματα της μητέρας κατά την κλήση και σε πρώιμη παιδική ηλικία, αλλά και με πολλές διαστρεβλώσεις στους ρόλους και προβολές. Συνήθως τα άτομα με έντονα νεφελώματα σε γωνιακούς οίκους γίνονται γνωστά στο πλατύ κοινό είτε θετικά είτε αρνητικά, ανάλογα με το ωροσκόπιό τους. Επίσης, οι άλλοι θα προβάλλουν πάνω τους ό,τι «έχουν πρόχειρο» και θα προσδοκούν από αυτούς τα πάντα! Οι σεξουαλικές επιλογές τους ενέχουν το στοιχείο της διαστρέβλωσης των ρόλων. Πότε μπαμπάς, πότε μαμά, πότε υπεύθυνος γιος, πότε ανεύθυνος, πότε άνδρας, πότε γυναίκα, πότε παιδί και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Γι αυτό έχουν την τάση προς όλες τις επιλογές που τους καθρεφτίζουν, αναζητώντας να καλυφθούν.


9) Κρόνος σε δυσαρμονικές όψεις με προσωπικούς πλανήτες.

Ο Κρόνος, κυβερνήτης του Αιγόκερου, έχει να κάνει περισσότερο στη αρνητική του έκφραση, με αποστέρηση και έλλειψη, με εξάρτηση ή ταύτιση. Σε ένα ωροσκόπιο με βίαιες όψεις Κρόνου με προσωπικούς πλανήτες, δείχνει κάποιον που βίωσε εγκατάλειψη ή υπερβολική πίεση, ανάλογα τις όψεις των πλανητών και τους οίκους που συμμετέχουν. Γυναίκες με δυσαρμονική όψη Ήλιου-Κρόνου έχουν βιώσει έναν απόντα πατέρα ή έναν πατέρα που ήταν ανίκανος να τις καλύψει, εξιδανικεύοντας από την άλλη την μητέρα τους. Έτσι, και ως ενήλικες μεταφέρουν την απόρριψη και απαξίωσή τους σε κάθε άντρα, επιλέγοντας να καλυφθούν σε σχέσεις με «εξιδανικευμένες» γυναίκες. Παρόμοια λειτουργεί για τις γυναίκες ο Άρης-Κρόνος, ενώ για τους άντρες αντίστοιχα ο Κρόνος-Σελήνη και Κρόνος-Αφροδίτη. Πολλές φορές συμβαίνει άτομα με αυτές τις πλανητικές σχέσεις απλά να μην εκφράζονται και να τις βιώνουν μόνο εσωτερικά, μιας και ο Κρόνος τους δημιουργεί ισχυρές ηθικές αναστολές.


10) Ο πλανήτης Άρης αρνητικά τοποθετημένος στο ωροσκόπιο. Αδύναμος Άρης.

Ο Άρης συμβολίζει σε ένα ωροσκόπιο το αρσενικό στοιχειό ενός ατόμου: Τον τρόπο που ενεργεί, το πόσο διεκδικητικό είναι, την εικόνα που έχει για την δύναμή του, την αρρενωπότητά του και τη σεξουαλική του δραστηριότητα. Ένας Άρης αδύναμος ή δυσλειτουργικός σε ένα αντρικό ωροσκόπιο είναι ικανός να δημιουργήσει ισχυρά κόμπλεξ κατωτερότητας. Άρνηση ταύτισης με τον ανδρικό ρόλο, παθητικότητα, αυτοθυμό και ενοχές, που έλκουν με τη σειρά τους εξευτελισμό, συρρίκνωση και βία. Τις περισσότερες φορές η ρίζα του «κακού» βρίσκεται στην περίοδο της κύησης ή στην πρώιμη παιδική ηλικία, όπου το περιβάλλον «ευνούχισε» ή κατέστειλε την δράση του ατόμου μέσα από ενοχές, απαγορεύσεις, συναισθηματική ή σωματική βία και εξευτελισμό. Στοιχεία που αργότερα το άτομο επιζητά στις σεξουαλικές ή ερωτικές του επιλογές. Τέλος, ένας υπερτονισμένος Άρης δίνει έντονα αρσενικά στοιχεία. Έτσι, στα ωροσκόπια των γυναικών οδηγεί σε πολύ αρρενωπή συμπεριφορά, τόσο κοινωνικά, όσο και ερωτικά.


Συναστρίες ομοφυλόφιλων.

Συναστρία ή «το ωροσκόπιο της σχέσης» όπως λέγεται, σημαίνει η σύγκριση ενός ωροσκοπίου με ένα άλλο....................................
Είναι βέβαιο πως μία συναστρία μεταξύ δύο ανδρών ή δύο γυναικών έχει τελείως άλλα χαρακτηριστικά από ότι μία συναστρία ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Όπως επίσης διαφορετικά είναι και τα αστρολογικά στοιχεία που δείχνουν την καρμικότητα- αν η σχέση ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί- μιας σχέσης μεταξύ ομοφυλοφίλων. Άλλοι είναι οι πλανήτες που μας δείχνουν την έλξη μεταξύ των ενδιαφερομένων, τη διάρκεια της σχέσης τους, τον αν θα μένει σε επίπεδο γνωριμίας ή θα έχει συνέχεια, τον αν θα είναι πιστός ο ένας στον άλλο, τον ερωτισμό μεταξύ τους, την έκφραση και τον τρόπο επικοινωνίας, την πορεία της σχέσης, το αν θα είναι «φανερή» ή «κρυφή», το πως θα αντιμετωπιστεί από τους άλλους, το αν θα συμβιώσουν ή συγκατοικήσουν και με τι όρους, το τι συναισθήματα τρέφει ο ένας για τον άλλον, ακόμη και το πώς θα εξελίξει ο ένας τον άλλον.
Αυτό είναι αναμενόμενο, μια και όπως εξηγήθηκε και παραπάνω, οι πλανήτες έχουν τελείως άλλη αποκωδικοποίηση και ανάλυση στο προσωπικό ωροσκόπιο ενός ομοφυλόφιλου, άρα και στη συναστρία.
Για παράδειγμα μια όψη Αφροδίτης-Ουρανού σε μια ετεροφυλική συναστρία δείχνει αστάθεια, εξαπάτηση και ίσως εγκατάλειψη, ενώ σε μια ομοφυλοφιλική συναστρία δείχνει μια παράξενη και μη αποδεκτή κοινωνικά σχέση, δηλαδή απλά μια σχέση μεταξύ ανδρών ή γυναικών



Πηγή:http://astro.forumup.com/about1849-astro.html



Ετικέτες: Το θέμα του μήνα. Επιλέγει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

*Σημείωση: από δικές μου παρατηρήσεις, η Σελήνη η Αφροδίτη και ο Ουρανός, εμπλέκονται σχεδόν πάντα (99.9%) σε όψεις με τη Λίλιθ.
Ο Άρης/Ποσειδώνας συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου