11/3/12

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Κάντε κλικ στην εικόνα)


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Όσο περισσότερα μαθαίνει κανείς για την Ομοιοπαθητική Ιατρική, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεται τους θαυμαστούς μηχανισμούς της ανθρώπινης υγείας και πλημμυρίζει από δέος και σεβασμό για αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός. 

Η ομοιοπαθητική, η οποία θεμελιώθηκε από τον Samuel Hahnemann στις αρχές του 19ου αιώνα, είναι ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και στοχεύει στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Υπάρχουν βασικοί κανόνες και συγκεκριμένη νομοτέλεια που ορίζουν την αξιολόγηση των συμπτωμάτων, τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής αντιμετώπισης της νόσου, καθώς και την δράση των φαρμάκων. Θα ορίσουμε τα βασικά στοιχεία αυτής της νομοτέλειας και τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης θεραπευτικής προσέγγισης. Τέλος θα αναφερθούμε σε ασθένειες χωρίς ριζική κλασική αντιμετώπιση, που όμως αντιμετωπίζονται ουσιαστικά με την ομοιοπαθητική. 

Ελάτε το Σάββατο αυτό, σε μια από τις καθιερωμένες βραδιές περισυλλογής και συζήτησης που οργανώνει το Κολλέγιο, για να γνωρίσετε την Ιατρική του Μέλλοντος και να σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα από την ειδική προσκεκλημένη καθηγήτρια και ομοιοπαθητική ιατρό:
Μαρίνα Φωτοπούλου.
Εισαγωγή- Συντονισμός, από την πρόεδρο του Κολλεγίου: Τεό Βράτολη Βολχάουπτ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ


Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 Ώρα: 18.00-20.30
Τόπος: Το «Φιλοσοφικό Εργαστήρι του ΚΜΕ», Βορείου Ηπείρου 12, 14 122 Ηράκλειο Αττικής
Επικοινωνία στο τηλ. 6974197636
e-mail: metaphysicalsciences@gmail.com



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η Μαρίνα Φωτοπούλου έχει πλούσια εμπειρία στην ομοιοπαθητική θεραπευτική, παρατήρηση και έρευνα, την οποία ασκεί εδώ και τριάντα χρόνια. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1980 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε, κατά την διάρκεια της θητείας της σε Αγροτικό Ιατρείο, σε πληθυσμιακή στατιστική έρευνα της Θεραπευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1984 υπέβαλε την διδακτορική της διατριβή με θέμα "Σχέση Διατροφής με παράγοντες κινδύνου Στεφανιαίας Νόσου". 

Από το 1982 έως το 1990 εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός στο Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, παρακολουθώντας παράλληλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που παρουσίαζε ο καθηγητής Γεώργιος Βυθούλκας, (ιδρυτικό στέλεχος της ομοιοπαθητικής ιατρικής στη Ελλάδα) και το επιτελείο του. Συμμετείχε με εργασίες στο 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής καθώς και στο 43ο συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που έγινε στην Αθήνα το 1988. 

Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής κατά το διάστημα 1988-1990. Από το 1991 έως και σήμερα διατηρεί δικό της ιατρείο με εξειδίκευση στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου