12/1/12

Μετά, θα έρθει και η αλλαγή… !

Μετά, θα έρθει και η αλλαγή… !

 


…δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ''τσουβάλι''. Μην το γενικεύουμε... είναι άδικο να γενικεύουμε ...για τον ίδιο μας τον εαυτό …! Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε και έχουν όλοι την ίδια διαύγεια και αξίες. Μάλλον να γίνουμε καλύτεροι και συνειδητοί άνθρωποι χρειάζεται. Εφόσον δεν συμφωνούμε, γιατί να είμαστε στην ίδια μοίρα με τους άλλους που πράττουν αντίθετα πράγματα?
Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί  πολλοί περισσότεροι ! Απλώς, δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας ! Άλλωστε οι εποχές είναι διαφορετικές. Μην μπαίνουμε στην παγίδα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται...αυτό όλο είναι φτιαχτό... Το θέμα είναι να είμαστε ενσυνείδητοι, συνειδητοί και συνεργάσιμοι. Έχουμε αρκετά παραδείγματα ... ότι όταν οι άνθρωποι ενώνονται, καταφέρνουν πολλά. Το θέμα είναι να διατηρούμε την ψυχολογία μας ψηλά ! 


Έχουμε επικεντρώσει τις αξίες μας γύρω από το χρήμα και την ύλη. Μα αυτό όλο είναι ψεύτικο! Έχουμε δημιουργήσει πλασματικές ανάγκες και νομίζουμε ότι είμαστε αληθινοί ! Μας μπερδεύουν σαφώς τα πολλά και διαφορετικά μηνύματα, μας εκβιάζουν ψυχολογικά και βασίζουν τη δύναμη τους στον πρωτόγονο και αρχετυπικό φόβο ! Όλα τα συστήματα εκεί έχουν επικεντρώσει τη δύναμή τους ! Να μας ''διαλύσουν'' ψυχολογικά ! Και φυσικά το προσπαθούν στο μέγιστο βαθμό ! Έχουν αποξενωθεί από την ανθρώπινη φύση και την αλληλεγγύη.   Έχουν ξεχάσει την έννοια της συμπόνιας και δεν νοιάζονται καθόλου για τα συναισθήματα που μας προκαλούν ! Εμείς όμως τι? Αυτή είναι η δική τους άποψη ! Εμείς τι? Συμφωνούμε με όλα αυτά? Όχι βέβαια! Δεν συμφωνούμε ! Τι κάνουμε...? Τι κάνουμε...? Ας αρχίσουμε από τον εαυτού μας και από τους κοντινούς μας ανθρώπους… Μετά, θα έρθει και η αλλαγή…





Από την Κ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου