29/11/11

H σκέψη της ημέρας ! Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ:

H σκέψη της ημέρας !

Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ


''Οι γιγαντιαίες καταστροφές που μας απειλούν σήμερα δεν προέρχονται από την φύση αλλά είναι ψυχικά γεγονότα.. Απειλούμαστε σε τρομακτικό βαθμό, από πολέμους και επαναστάσεις που δεν είναι τίποτε άλλο από ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ.
Ανα πάσα στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να βρεθούν υπό την επιρροή μιαs καινούριας τρέλας και τότε θα έχουμε άλλον ένα παγκόσμιο πόλεμο ή καταστροφική επανάσταση. Αντί να είμαστε πλέον έρμαια των άγριων θηρίων, των σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών, ο σημερινός άνθρωπος μαστίζεται από της στοιχειακές δυνάμεις του ίδιου του του ψυχισμού''.


Αυτό κι αν είναι τροφή για σκέψη ... Maria Balli

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΓΝΩΣΙΑΣ ! Σύντομα κοντά σας!

           ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ,               ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΓΝΩΣΙΑΣ !
 
Σύντομα κοντά σας!


http://ouranokatevatoi.blogpot.com/p/blog-page_01.html
 
 
© 2011: Kωνσταντίνα Βλαχοπούλου - Σύμβουλος Ολιστικής Αστρολογίας.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων "Πάμε Αστρολογία''

28/11/11 - Ο ουρανός και οι πλανήτες αυτή την εβδομάδα, από 28/11 έως και 4/12


(Επιμέλεια: Αντώνης Παντελίδης)


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου
  • Αν ο ουρανός σας είναι καθαρός, καθώς πέφτει το σκοτάδι κοιτάξτε προς τα νοτιοδυτικά. Εκεί θα δείτε μια υπέροχη ημισέληνο με φόντο τα αστέρια του Τοξότη. Αν και μόλις 17 τοις εκατό του δορυφόρου μας είναι στο φως του ήλιου, εξετάστε προσεκτικά τη σκοτεινή πλευρά της και θα δείτε έναν αχνό φωτισμό. Αυτό είναι το "σκιόφως" - το φως από τον Ήλιο που ανακλάται από τη Γη, χτυπά στο φεγγάρι και στη συνέχεια αναπηδά πίσω στα μάτια μας. Φαίνεται καλά στη φάση της λεπτής ημισελήνου, επειδή από την Σελήνη, η Γη φαίνεται σχεδόν ολόκληρη φωτισμένη.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 8:35 μ.μ.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου
  • Η παχιά ημισέληνος λάμπει στα νοτιοδυτικά μετά το σούρουπο. Κοιτάξτε όχι πολύ μακριά προς τα δεξιά του φεγγαριού και κάτω για τους άλφα και βήτα του Αιγόκερου. Ο άλφα είναι κίτρινος και εύκολος διπλός που ίσως να μπορέσετε να τον διακρίνετε με γυμνό μάτι. Αν όχι, ακόμα και με μικρά κιάλια θα τον ξεχωρίσετε. 
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 2:22 π.μ. της Τετάρτης.  

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου


  • Παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο μπορεί να λέει τέλη Νοεμβρίου, το θερινό τρίγωνο με τα  φωτεινά του αστέρια παραμένει εμφανές νωρίς το βράδυ. Κοιτάξτε ψηλά στα δυτικά-βορειοδυτικά αφού πέσει το σκοτάδι και θα δείτε τον Ντενέμπ, ένα ζωηρό σημείο φωτός παρά το γεγονός ότι είναι το αμυδρότερο αστέρι από τα τρία. Ο λαμπρότερος Βέγας βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Ντενέμπ (και σχεδόν στο μέσο του ύψους από το ζενίθ), ενώ ο Αλτάιρ  βρίσκεται περίπου 45° ( ένα όγδοο του πλήρους κύκλου) στα αριστερά του Βέγα.
  • Αρκετά μακριά στα αριστερά και κάτω της Σελήνης λάμπει o 1ου μεγέθους αστέρας, Φομαλχώ. Είναι προς το νότο, στο ψηλότερό του σημείο, λίγο μετά από το σκοτείνιασμα του ουρανού.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 10:14 μ.μ.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου
  • Το φωτεινότερο αστέρι στα βορειοανατολικά αυτά τα βράδια είναι η Αίγα ( Capella ). Κοιτάξτε μακριά της και στα δεξιά για τον Αλντεμπαράν στα ανατολικά, με τις αμυδρές Υάδες να διασκορπίζονται γύρω του. Πάνω από τον Αλντεμπαράν και τις Υάδες είναι το μικρότερο αλλά φωτεινότερο σμήνος των Πλειάδων.
  • Η Αφροδίτη βρίσκεται ανάμεσα στα αστέρια του Τοξότη αυτή την εβδομάδα. Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα απόψε, μπορείτε να δείτε τον λαμπρό πλανήτη λιγότερο από 1° βόρεια του 3ου μεγέθους λάμδα (λ) του Τοξότη, το αστέρι που σχηματίζει το καπάκι της «τσαγιέρας» του Τοξότη.
  • Κατά τη διάρκεια της αυγής αυτή την εβδομάδα, ο Κρόνος και ο Στάχυς παραμένουν σε απόσταση 5°
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 6:05 μ.μ. 

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου
  • Πρώτο Τέταρτο εμφανίζεται στις 11:51 π.μ. Η Σελήνη ανατέλλει λίγο μετά το μεσημέρι, όμως, όταν πέσει το σκοτάδι, ο δορυφόρος μας φαίνεται φωτισμένος κατά 55%. Τότε βρίσκεται στους δυτικούς Ιχθείς, μόλις στα δυτικά του μικρού Κυκλικού σχηματισμού αυτού του αστερισμού.
  • Η Αφροδίτη εμφανίζεται 0,8 ° νοτιοδυτικά του σφαιρωτού σμήνους M22 απόψε. Θα χρειαστείτε πιθανόν μεγάλα κιάλια για να δείτε το σμήνος στον βραδινό ουρανό μετά τη δύση του ηλίου.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 11:52 μ.μ. 

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου
  • Ο Ωρίονας είναι ψηλά στον ουρανό! Με τον επερχόμενο χειμώνα, ο φωτεινός Ωρίονας βρίσκεται σε καλή θέα στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μετά τις 8 μ.μ. Στη μέση του, η ζώνη των τριών αστέρων του είναι σχεδόν κάθετη - όπως συμβαίνει πάντα όταν ο Ωρίωνας εμφανίζεται σε αυτό το μέρος του ουρανού (όπως φαίνεται από τα μέσα βόρεια γεωγραφικά πλάτη).
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 6:57 μ.μ. 

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου

  • Ο Άρης είναι σε τετραγωνισμό, 90° δυτικά του ήλιου στον πρωινό ουρανό. Ως εκ τούτου, ο πλανήτης είναι στο μέγιστο της φάσης gibbous που θα βρεθεί για αυτή τη σαιζόν (90% φωτισμένος).
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 12:44 μετά τα μεσάνυχτα. 

  • Θέλετε να γίνετε καλύτερος ερασιτέχνης αστρονόμος; Μάθετε τη θέση των αστερισμών με βάση τα πιο λαμπρά αστέρια τους και τους σχηματισμούς τους. Αυτό είναι το κλειδί για να εντοπίσετε και τα διάφορα αντικείμενα από το βαθύ ουρανό με κιάλια ή με τηλεσκόπιο. Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για εύκολο εντοπισμό των αστερισμών σε όλο τον ουρανό είναι το βιβλίο The Monthly Sky Guide (εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης).
  • Μπορεί ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο να αντικαταστήσει τους αστροχάρτες; Όπως ο Terence Dickinson και ο Alan Dyer λένε στο Backyard Astronomer's Guide:  "Δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει πλήρως το σύμπαν, αν δεν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκει πράγματα στον ουρανό και αν δεν κατανοεί τις ουράνιες κινήσεις. Αυτή η γνώση κατακτάται μόνο όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο κάτω από τα αστέρια με φιλομάθεια και με έναν αστροχάρτη στα χέρια." Χωρίς αυτά, "Ο ουρανός ποτέ δεν γίνεται ένα φιλικό μέρος."

  • Μια εκπληκτική εικόνα των Πλειάδων (και πολύ πέρα απ’ αυτές) ...
  • Οι περισσότεροι ερασιτέχνες αστρονόμοι γνωρίζουν τις Πλειάδες. Ίσως το καλύτερο αντικείμενο του βαθέως ουρανού με κιάλια, αυτό το σύμπλεγμα αστέρων στον αστερισμό του Ταύρου παρουσιάζει μια εκθαμβωτική σειρά από νέα μπλε - λευκά αστέρια, σε ένα σκούρο φόντο. Είναι ιδιαίτερα όμορφο στο σκοτεινό ουρανό αργά το φθινόπωρο και το χειμώνα του βόρειου ημισφαιρίου (αν και είναι επίσης ορατό από το νότο).Επειδή είναι τόσο μεγάλο και φωτεινό, το σμήνος των Πλειάδων είναι επίσης ένας από τους πιο αγαπημένους στόχους των αστροφωτογράφων.
  • Η παραπάνω εκπληκτική εικόνα των Πλειάδων είναι από τον θρυλικό Jack Newton. Βλέπουμε  το υπέροχο χρώμα και τα πλούσια νεφελώματα. Όμως, ένα κοντινό πλάνο της ίδιας της εικόνας, παρακάτω, αποκαλύπτει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: γαλαξίες, δεκάδες από αυτούς (σημειώνονται μέσα σε  κύκλους ), ο καθένας εκατοντάδες εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, φαίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ των αστεριών του διάσημου αυτού σμήνους.

  • Αυτοί οι γαλαξίες είναι τόσο μακρινοί και αμυδροί που δεν εμφανίζονται καν στους περισσότερους άτλαντες αστέρων. Αυτή είναι μια 30 λεπτη έκθεση με ένα 14ίντσο τηλεσκόπιο. Αυτή η καταπληκτική εικόνα είναι και μια υπενθύμιση ότι τα αστέρια του γαλαξία μας δεν είναι παρά ένα ταπεινό φόντο στο πανόραμα του σύμπαντος.

  • Θέλετε να μυηθείτε στο χώρο της αστροφωτογραφίας; Συμβουλευθείτε το βιβλίο Αστροφωτογραφία(εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης) και αποκτήστε τις κατάλληλες γνώσεις για να φωτογραφίσετε το ηλιακό μας σύστημα και πέρα από αυτό).

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


  • Για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με την ηλιακή δραστηριότητα, επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο: www.spaceweather.com.
  • Ο Ερμής χάνεται στο φως του ηλιοβασιλέματος.
  • Η Αφροδίτη (μέγεθος -3,9), αντίθετα με τον Ερμή, ανεβαίνει ψηλότερα στον νοτιοδυτικό ουρανό. Ο λαμπρός πλανήτης πρόκειται να κάνει μια καλή εμφάνιση σαν «Αποσπερίτης» κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος όλο το χειμώνα. 
  • Ο Άρης (με μέγεθος +0,8, στον Λέοντα) ανατέλλει περίπου τα μεσάνυχτα. Κάτω από τον Άρη, σε απόσταση που φθάνει στις 10° στις 2 Δεκεμβρίου είναι ο Βασιλίσκος, παρόμοιος σε χρώμα και λαμπρότητα. Με τηλεσκόπιο, ο Άρης είναι ακόμα μια μικρή σφαίρα 7 δευτερόλεπτα του τόξου σε διάμετρο. Θα βρεθεί σε αντίθεση (μόνο 13,9 δευτερόλεπτα του τόξου) τον ερχόμενο Μάρτιο.
  • Ο λαμπρός Δίας (μέγεθος -2,8, στα σύνορα μεταξύ Κριού και Ιχθύων) είναι ψηλά στα ανατολικά το σούρουπο και ψηλότερα αργότερα το βράδυ (μεσουρανεί περίπου στις 10 μ.μ.). Η φαινόμενη διάμετρός του είναι 48 δευτερόλεπτα του τόξου.
  • Ο Κρόνος (μέγεθος +0,8) είναι αρκετά χαμηλά στα ανατολικά. Φαίνεται όλο και ευκολότερα πάνω από τον ορίζοντα από πρωινό σε πρωινό. Ο Στάχυς τρεμοσβήνει 4° κάτω και στα δεξιά του. Ο λαμπρότερος Αρκτούρος φέγγει αρκετά πιο μακριά πάνω και στα αριστερά του Κρόνου και του Στάχυ.
  • Ο Ουρανός (μέγεθος 5,8, στους Ιχθείς) και ο Ποσειδώνας (μέγεθος 7,9, στον Υδροχόο) βρίσκονται σε καλό ύψος για παρατήρηση νωρίς το βράδυ. Για να εντοπίσετε τους δύο πλανήτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εκτυπώσιμο διάγραμμα:    http://media.skyandtelescope.com/documents/Uranus-Neptune-2011.pdf


Δημήτριος Τσάμπουρας & Σια Ο.Ε.
 http://www.astronomy.gr/

28/11/11

Διαχείριση Άγχους - Σεμινάριο

Διαχείριση Άγχους

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:  3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Διαχείριση Άγχους

Stress management με την πιο διαδεδομένη τεχνική εντοπισμού & διαχείρισης Autogenic Training.



Σήμερα που η έξαρση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων οδηγεί στην ασθένεια... μόνο η διαχείριση είναι θεραπεία!

Όλο και περισσότεροι ανάμεσά μας επισκέπτονται τον γιατρό τους με κάποιο σύμπτωμα και ακούν τη χαρακτηριστική έκφραση: "Είναι από το άγχος".
Όλο και περισσότεροι από εμάς δηλώνουμε "αγχωμένοι", περιμένοντας ουσιαστικά η κατάστασή μας να αλλάξει από μόνη της, χωρίς εμείς να ξέρουμε τελικά τι σημαίνει το άγχος πάνω στο σώμα μας, τη σκέψη μας ή το συναίσθημά μας.
Μοιάζει σχεδόν σαν ιός, που σαν μάστιγα δεν αφήνει κανέναν να ξεφύγει, ...μοιάζει και σαν μία δεύτερη κατάσταση του εαυτού μας μέσα στην οποία δεν είμαστε τελικά... εμείς!

Ποιος είναι, όμως, ακριβώς αυτός ο "αγχωμένος εαυτός"; Πόσο χρονών είναι και πόσο έχει επιβαρύνει τον "μη αγχωμένο εαυτό" μας;

Σε αυτό το σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ξεκάθαρα αυτούς τους δύο εαυτούς σας και να μπορείτε μόνοι σας να αναγνωρίζετε στην καθημερινότητά σας τη μάχη των δύο αυτών εαυτών σας με στόχο τη συνεργασία και την ισορροπία τους πριν το ξέσπασμα ασθένειας.

Ο ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ
Μελετάται με ειδικό ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο κάνουμε τη διάγνωση του ψυχοσωματικού σας άγχους μέχρι την ημέρα του σεμιναρίου. Έτσι, βλέπουμε με ακρίβεια τα συμπτώματα που πρέπει να διαχειριστούμε άμεσα. Παράλληλα, με τις σωματικές ασκήσεις, μελετάμε την απόκλιση από τη μυοσκελετική ισορροπία που έχει φέρει το χρόνιο άγχος στο σώμα και σημειώνουμε με ακρίβεια τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον και που είναι επιρρεπή σε ασθένεια ή πόνο.

Ο ΜΗ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ
Θα λέγαμε ότι κανείς δεν τον θυμάται! Υπήρχε κάποτε μια ισορροπία όταν είμασταν ακόμη παιδιά. Όμως χάθηκε στο χρόνο... Ίσως, σήμερα, μοιάζει με την κατάσταση του εαυτού μας στον ύπνο, τουλάχιστον μυικά, αλλά, τότε, δεν έχουμε σκέψη σε εγρήγορση, μόνο σώμα σε χαλάρωση. Πώς ανακαλύπτουμε άραγε τον "μη αγχωμένο ευατό" μας ; Υπάρχει μία ειδική τεχνική που μας τον αποκαλύπτει:

Η τεχνική AUTOGENIC TRAINING (Τεχνική J.H.Schultz)
Πρακτικά, είναι μία διαδικασία που μας μαθαίνει πώς μπορούμε να ρίξουμε εμείς (ΑΥΤΟΓΕΝΩΣ) οι ίδιοι όλη τη μυική μας ένταση σαν να βρισκόμασταν στην κατάσταση του ύπνου. Δεν είναι ύπνωση, ούτε μαγικά! Είναι μία επιστημονική μέθοδος που βασίζεται στην στροφή της αντίληψής μας σε διαφορετικά μέρη του σώματος, που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη άφεση της έντασης ή του άγχους.

H Ολική Χαλάρωση αποτελεί το αποκορύφωμα ισορροπίας του τριπτύχου μας σκέψη-σώμα-συναίσθημα. Μας μαθαίνει με ακρίβεια τα σημεία του σώματος που έχουν επιβαρυνθεί από τις συνήθειές μας. Απελευθερώνει τη σκέψη από το σώμα και δημιουργεί μία μοναδική αίσθηση του εαυτού μας, σαν να έχουμε πλήρη, ελεύθερη αντίληψη μέσα σε ένα σώμα τόσο χαλαρό όσο αγγίζει η κατάσταση του ύπνου....Δηλαδή, μας δείχνει πως είναι πραγματικά ο "μη αγχωμένος εαυτός" μας!


Δομή του Σεμιναρίου:
- Θεωρητική προσέγγιση του άγχους & ανάλυση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων
- Ασκήσεις Ευθυγράμμισης & Ισορροπίας & Αναπνοής
- Μέτρηση του άγχους στο σώμα με ειδικό ερωτηματολόγιο
- Εισαγωγή στην τεχνική διαχείρισης του Άγχους AUTOGENIC TRAINING (Τεχνική J.H.Schultz) με πρακτικές ασκήσεις & θεωρία
- ΟΛΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ (ακολουθώντας της οδηγίες ειδικών ασκήσεων)

*Το σεμινάριο απευθύνεται:
- ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ: "ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!"
- Σε όσους έχουν περιοδικά κάποιο/κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα:

• Πονοκέφαλος ή ημικρανία
• Στομαχόπονος
• Πόνος στην πλάτη ή τη σπονδυλική στήλη
• Ταχυπαλμία
• Κρύα χέρια
• Υπερέκκριση οξέων του στομάχου
• Διάρροια ή Δυσκοιλιότητα
• Αίσθηση μόνιμης εξάντλησης
• Στεγνό στόμα
• Σφίξιμο στο στήθος ή το στομάχι
• Τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια της νύχτας
• Ναυτία
• Καθυστέρηση της περιόδου
• Αυξημένη ή απότομη ανάγκη για ούρηση
• Τρεμάμενα χέρια
• Γρήγορες και μικρές αναπνοές
• Ιδρωμένα χέρια/πόδια/μασχάλες
• Αρρυθμίες
• Αϋπνίες

Ειδικά η διαχείριση μπορεί να εφαρμοστεί σε κρίσεις πανικού, stage fright, διαχείριση πόνου σε χρόνιες παθήσεις, έλεγχο διατροφικών διαταραχών και εξαρτήσεων καθώς επανασυνδέει την αντίληψη με το σώμα μας. Εφαρμόζεται παράλληλα και για τη δυσκολία σύλληψης, τον φόβο αποβολής, την αγωνία του τοκετού και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγώντας τεχνικά σε Ανώδυνο Τοκετό.


Λίγα ακόμα λόγια για την τεχνική AUTOGENIC TRAINING (Τεχνική J.H.Schultz):

Είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη. Ειδικά στην Γερμανία έχει καθιερωθεί ως απαραίτητη μέθοδος χειρισμού του πόνου και της αναπνοής σε μετεγχειρητικούς ασθενείς. Έχει άμεσα αποτελέσματα στη διαχείριση του ψυχοσωματικού άγχους και αποτελεί ένα επιπλέον πρίσμα μέσα από το οποίο μπορεί ο καθένας μας να ελέγχει το τρίπτυχό του ανά πάσα στιγμή το χρειαστεί στη ζωή του.

--------------------------------------------------------------------------------

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας - Μέγιστος αριθμός: 15 άτομα
* Ημερομηνία σεμιναρίου: ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 12.00-17.00
* ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 11.45
* Διάρκεια: 5 ώρες
* Τόπος διεξαγωγής ΑΘΗΝΑ: Μυκηνών 11 & Μ.Αλεξάνδρου, Κεραμεικός (μετρό Κεραμεικός)
* Συμμετοχή: 50Ε (30Ε για φοιτητές, άτομα με αναπηρία, άνεργους & πολύτεκνους)
* Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής
* Φέρνετε μαζί σας άνετα ρούχα & κάλτσες

----------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες & Εγγραφές (αφήνετε τα στοιχεία σας στον τηλεφωνητή αν δεν μιλήσουμε):
210 34 75 071 
Εύη Σύρου - Γνωσιακή Ψυχολόγος
Doctorante UNIVERSITE LUMIERE LYON2

Η "Βρομιά", του Ρόμπερτ Σνάιντερ από την Κατερίνα Χιωτίνη (29/11)

  Η "Βρομιά", του Ρόμπερτ Σνάιντερ από την Κατερίνα Χιωτίνη (29/11) 




Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, 8.30 μμ, στο Θεατρικό Αναλόγιο του Ιωνικού Κέντρου, στην Πλάκα, ένας Ιρακινός λαθρομετανάστης στην Αθήνα του σήμερα, μονολογεί ...
Δοσμένος με τρόπο μοναδικό από την Κατερίνα Χιωτίνη, ο ήρωας στο έργο του Ρόμπερτ Σνάιντερ μονολογεί και πολιτικολογεί, ειρωνεύεται, νοσταλγεί, λυπάται, γελάει, φιλοσοφεί. Και τα λόγια του γίνονται ο καθρέφτης του δυτικού, "βολεμένου", ξενοφοβικού αστού - εκείνου που ρίχνει το φταίξιμο της κατάντιας του στον ξένο, στον φτωχό, στον ανίσχυρο.
Τοποθετημένο για την περίσταση στην Ελλάδα του σήμερα, το κείμενο γίνεται διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο μέσα σε μια κοινωνία που ασφυκτιά και που εν μέρει καταρρέει. Το έργο μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, και τη ζωή μας. Γιατί δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να παρατηρούμε εκ του μακρόθεν τον πόνο και την ταπείνωση του μετανάστη. Και γιατί αυτός μπορεί να είναι και Έλληνας. Γιατί μπορεί να είναι ο κάθε ένας από μας, και το παιδί μας.
Η μετάφραση είναι της Κοραλίας Σωτηριάδου.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στο ArtCafe του Ιωνικού Κέντρου
Είσοδος 8 ευρώ, άνεργοι και φοιτητές 4 ευρώ
Κρατήσεις: Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα τ 210 3246614 www.ionic.gr



Σχετικά με τους διοργανωτές και συντελεστές της παράστασης
Το Ιωνικό Κέντρο
Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών είναι μορφωτικός – πολιτιστικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στη Χίο το 1977, όπου και δίδαξαν σημαντικοί άνθρωποι των ελληνικών γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι Ανδρόνικος, Ελύτης, Χατζιδάκις, Αξελός, Καστοριάδης, Τσαρούχης, Ξενάκης και πολλοί άλλοι. Από τότε η λειτουργία του Κέντρου επεκτάθηκε και στην Αθήνα, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, κυρίως για ξένους, αλλά και με σεμινάρια, ομιλίες, συνέδρια, συναυλίες και εκθέσεις. 

Το Θεατρικό Αναλόγιο του Ιωνικού Κέντρου
Επειδή σε περιόδους κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης η πλέον σημαντική καταφυγή του σύγχρονου ανθρώπου είναι στην τέχνη και τον πολιτισμό, το Ιωνικό Κέντρο διευρύνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων του, με την ελπίδα να δημιουργήσει μια εστία πολιτισμού στην καρδιά της αρχαίας και της νέας Αθήνας.
Η σειρά των Θεατρικών Αναλογίων, η οποία άρχισε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, έχει σκοπό να δώσει βήμα έκφρασης σε καταξιωμένους και σε αξιόλογους νέους σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνδιαλαγούν με το κοινό.
Το Θεατρικό Αναλόγιο θα φιλοξενείται στη μικρή θεατρική σκηνή του Ιωνικού Κέντρου, χωρητικότητας 200 ατόμων, κάθε Τρίτη, στις 20.30'. Μετά την ανάγνωση - ερμηνεία του εκάστοτε έργου θα ακολουθεί συζήτηση των συντελεστών με το κοινό. 

Την πρόσκληση του Ιωνικού Κέντρου έχουν αποδεχτεί ήδη πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Αλατζάς Πέτρος, Αντωνόπουλος Άγγελος, Αποσκίτης Αριστοτέλης, Βαγγελάτου Ολυμπία, Βλαχοπούλου Τιτίκα, Γαλιατσάτος Μπάμπης, Γκεσούλης Νίκος, Δεγαϊτης Γιάννης, Δημητρομανωλάκη Ελευθερία, Διδασκάλου Κατερίνα, Διονύσιος Νίκος, Δουατζής Γιώργος, Ζαχαρή Μαρία, Καραμπέτη Καριοφυλλιά , Καστάνη Μαρία, Κομνηνού Φιλαρέτη, Κυρτζάκη Μαρία, Καραμίχος Γιώργος, Κοτανίδης Γιώργος, Κώνστας Γιώργος, Λαζαρίδου Όλια, Λογοθέτης Ηλίας, Μαριανός Ανδρέας, Μουρούζη Νάντια, Ναρλής Παναγιώτης, Νικολαίδης Βασίλης, Ξανθοπούλου Ζωή, Ξενοπούλου Ολύνα, Πιατάς Δημήτρης, Πλειώνης Δημήτρης, Πρέβεζα Ράνια, Ρόχας Ζαχαρίας, Σακαλή Άννα, Σαμπάνης Σωτήρης, Σπέγγος Μιχάλης, Στυλιανού Ναταλία, Τζήμα Δανάη, Τριανταφυλλίδου Μαρίσσα, Τσεκούρας Δημήτρης, Τσιπιανίτης Αντώνης, Χατζησάββας Μηνάς, Χιωτίνη Κατερίνα 


Η Κατερίνα Χιωτίνη
Η Κατερίνα Χιωτίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε απο τη Δραματική Σχολή Βεάκη και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε στο παιδικό θέατρο, σε θεατρικές παραγωγές, σε ταινίες μικρού μήκους - μεταξύ των οποίων το "Άλμα" και το "Ισόγειο" του Χάρη Σταθόπουλου, για τις οποίες βραβεύτηκε με τον έπαινο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου - και έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, στα σήριαλ "Για την Άννα" του Μ. Μανουσάκη, "Αστυνόμος Μπέκας", "Αληθινο’ι Έρωτες", και "Εργαζόμενη Γυναίκα". Συμμετέχει στην σειρά "Οι βασιλιάδες", η οποία θα ξεκινήσει να προβάλεται τον Ιανουάριο του 2012 στο ΜEGA.
Είσοδος 8 ευρώ, άνεργοι και φοιτητές 4 ευρώ
Κρατήσεις: Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα τ 210 3246614 www.ionic.gr 



πηγή: http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1482&Itemid=37


Αστρική «υπερφυσαλίδα» παράγει κοσμική ακτινοβολία


 
Αστρική «υπερφυσαλίδα» παράγει κοσμική ακτινοβολία
Το νεφέλωμα Cygnus X «εκτοξεύει» ακτίνες γάμμα


 



Φροντίδα αγάπη και δημιουργική Αρχή!

Καλή εβδομάδα με Σοφία!
Φροντίδα αγάπη και δημιουργική Αρχή!
 
 
 
 
 
 

Η Φωταγραφία της ημέρας !

26/11/11

To Μάτι της Γάτας ! (Νεφέλωμα)

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ! ! !
To Μάτι της Γάτας ! (Νεφέλωμα) 
 

The Hubble Space Telescope was launched in April 1990. After the problems with its main mirror were fixed, it started sending beautifully detailed images of space back to earth. Here are some of the best

Staring across interstellar space, the Cat's Eye Nebula lies three thousand light-years from Earth. One of the most famous planetary nebulae, NGC 6543 is over half a light-year across and represents a final, brief yet glorious phase in the life of a sun-like star

25/11/11

Αίσθηση του δικαίου από κούνια!

Αίσθηση του δικαίου από κούνια!
Η διάκριση του δίκαιου από το άδικο και ο αλτρουισμός αναπτύσσονται ήδη από την ηλικία των 15 μηνών
 




Βρέθηκε «αλκοολικό» γονίδιο

Βρέθηκε «αλκοολικό» γονίδιο
Εντοπίστηκε μέσω των μοτίβων των εγκεφαλικών κυμάτων και συνδέεται με τη σεροτονίνη
 
 
 
 
 

Χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν οι ναρκισσιστές

Χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν οι ναρκισσιστές
Ψυχολογική άμυνα απέναντι σε αισθήματα μειονεξίας αποτελεί ο ναρκισσισμός