30/6/11

KATAΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Μαρτυρίες γιατρών από το ιατρείο της πλατείας

Μαρτυρίες γιατρών από το ιατρείο της πλατείας




ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


TA XHMIKA EΠΝΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ !!!

TA XHMIKA EΠΝΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ !!!

 
MAΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !!!
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ !!!
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ !!!
ΕΣΩΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ !!!
 
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ !!!

29/6/11

SOS !!!

EKKΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ 6932495800. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΑΖΕΣ, ΟΞΥΓΟΝΟ, ΜΑΛΟΞ, ΠΟΥΛΒΟ, ΓΑΝΤΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
 

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ (ΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΑΡΚΕΤΕΣ 10ΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ (ΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΑΡΚΕΤΕΣ 10ΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
 
 

RADIO LIVE ΣΥΝΤΑΓΜΑ

RADIO LIVE ΣΥΝΤΑΓΜΑ




ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ:

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 20:45


Συντονιστείτε στο Zougla Radio

Ηρεμία επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος, ύστερα από πολύωρες συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, οι «Αγανακτισμένοι» προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απομονώσουν τους ταραξίες. Για αρκετές ώρες, από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σημειώνονταν εκτεταμένα επεισόδια, με κουκουλοφόρους να επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων και τους αστυνομικούς να ανταπαντούν με τη ρίψη χημικών.



Οι εστίες έντασης αναζωπυρώνονταν κάθε τόσο στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ επικράτησαν εικόνες που αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις.

«Πλιάτσικο» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία, όταν νεαροί επιτέθηκαν εναντίον ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου και, αφού το έσπασαν, άρπαξαν διάφορα προϊόντα και τα μοίρασαν στους συγκεντρωθέντες.

Παράλληλα, άγνωστοι ξήλωσαν προστατευτικά κάγκελα από καφετέριες πάνω στην πλατεία Συντάγματος και δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα, ενώ στη συνέχεια το τοποθέτησαν στο τέλος της οδού Σταδίου, κοντά στο Σύνταγμα.



Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 22 προσαγωγές ατόμων, 15 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 38 αστυνομικοί.

Η πλατεία Συντάγματος προσπαθούσε, με μουσική και τραγούδια, να «επουλώσει τις πληγές της», αφού από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.



Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ύστερα από τον πετροπόλεμο, τους βανδαλισμούς, τη χρήση χημικών και το ανθρωποκυνηγητό, οι πολίτες παραμένουν στο κέντρο της πλατείας και έχουν κατορθώσει να συνεχίζουν στους ειρηνικούς ρυθμούς των τελευταίων 35 ημερών στο κέντρο της πλατείας, τους οποίους όμως διαταράσσουν οι κουκουλοφόροι όταν κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα επεισόδια το μεσημέρι...

Μπορεί να έχασαν τον έλεγχο της πλατείας για πέντε ολόκληρες ώρες, όχι όμως και το κουράγιο τους. Απέναντι στις μολότοφ, τα δακρυγόνα και τον ανηλεή πετροπόλεμο, οι «Αγανακτισμένοι» σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες και σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Το μήνυμά τους απλό, αλλά εκκωφαντικό μέσα στην ένοχη σιωπή: «Η πλατεία είναι δική μας. Δεν φεύγουμε από εδώ».



Η 35η ημέρα των κινητοποιήσεων μύριζε μπαρούτι από την αρχή. Από νωρίς ακούγονταν ψίθυροι για έκτροπα. Ένα μικροεπεισόδιο στον αριθμό 10 της οδού Όθωνος ήταν αρκετό για να ανάψει η θρυαλλίδα των επεισοδίων και να πάρει φωτιά η πλατεία Συντάγματος.



Σμπαραλιασμένες βιτρίνες καταστημάτων, πολίτες και αστυνομικοί με τραύματα και λιποθυμίες στα νοσοκομεία, φωτιές και μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Αυτή ήταν, σε αδρές γραμμές, η εικόνα που εμφάνιζε το Σύνταγμα από τις 13:40 έως και λίγο πριν από τις 18:00.

Σε πείσμα όλων εκείνων που ήθελαν να εκμηδενίσουν την οργισμένη -πλην όμως δικαιολογημένη- προσπάθεια των ενεργών πολιτών να διεκδικήσουν με σθένος ένα καλύτερο αύριο, το σκηνικό της σκηνοθετημένης κόλασης ανετράπη. Η άδεια πλατεία ξαναγέμισε.

Ώρα 17:55. Εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» επιστρέφουν, κρατώντας πανό και σημαίες, στον φυσικό τους χώρο. Δεν είναι πια μόνον αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Σχηματίζονται ανθρώπινες αλυσίδες και ξαφνικά αρχίζει ένα ρυθμικό, παρατεταμένο χειροκρότημα. Τα πανό στήνονται ξανά, αλλά μαζί με αυτά στήνεται στον τοίχο της ντροπής και της κατακραυγής η προβοκάτσια. Και το πλήθος φωνάζει δυνατά: «Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73, εμείς θα την θάψουμε σε τούτη την πλατεία».



Οι δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν περικυκλώσει τον χώρο αρχίζουν να οπισθοχωρούν. Το Σύνταγμα σείεται από τα χειροκροτήματα. Με ορμή, οι πιο θαρραλέοι φθάνουν μπροστά στους αστυνομικούς. Δεν τους απειλούν, δεν τους προκαλούν. Και τα ΜΑΤ δεν έχουν άλλη επιλογή: υποχωρούν προς τη Λεωφόρο Αμαλίας, με κατεύθυνση τον περίβολο της Βουλής. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά σε αποφασισμένους πολίτες. Μπροστά σε έναν κόσμο που δεν χρωστάει, αλλά ζητεί πίσω αυτά που του ανήκουν.



Η οργή περισσεύει. Δεν είναι θέμα έχθρας, αλλά ούτε και κακεντρέχειας. Είναι το άδικο που πνίγει τους δίκαιους, η ίδια φωνή που σπρώχνει για περισσότερο από έναν μήνα τους πολίτες στο Σύνταγμα.

Το σκηνικό της 15ης Ιουνίου επαναλαμβάνεται. Οι ομάδες εργασίας των «Αγανακτισμένων» ξαναπιάνουν δουλειά. Προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός της πλατείας: πέτρες, καδρόνια, σπασμένα μάρμαρα, ξύλα και μπάζα μαζεύονται μέσα σε σακούλες σκουπιδιών. Κανείς δεν το βάζει κάτω.

Οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν. Έτοιμοι να φωνάξουν απέναντι στη νέα φορο-λαίλαπα, απέναντι στην ατιμωρησία ενός σαθρού πολιτικού συστήματος.

Η φωνή τους απέναντι στις προκλήσεις συμπυκνώνεται σε ένα ρητό του εθνικού ήρωα και λογοτέχνη της Κούβας, του Jose Marti: «Εάν δεν έχεις τη δύναμη να θυσιαστείς, τουλάχιστον έχε το θάρρος να σωπαίνεις μπροστά σε αυτούς που θυσιάζονται».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=339622&cid=4

Ψηφοφορία με άρωμα ασφυξιογόνων

Ψηφοφορία με άρωμα ασφυξιογόνων
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, 11:14


Συντονιστείτε στο Zougla Radio

Ρεπορτάζ: Θανάσης Βλαντός, Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Χρήστος Μαζάνης

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:20 στη συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Γεωργίου, όπου δεκάδες άτομα πετούν πέτρες, ξύλα και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται πίσω από τα κιγκλιδώματα στον περίβολο της Βουλής.



Η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης. Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα παραμένει αποπνικτική, εξαιτίας των δακρυγόνων.



Το πλήθος έχει φύγει από την πλατεία, με κατεύθυνση προς τη Φιλελλήνων αλλά και τη Λεωφόρο Αμαλίας.



Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ομάδας ΔΕΛΤΑ παραμένουν στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, ενισχύοντας τις ομάδες της ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ.



Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διμοιρίας των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων διαδραματίζονται μέχρι και αυτή την ώρα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, καθώς ομάδες αστυνομικών πραγματοποιούν επιθέσεις με χημικά, προελαύνοντας προς την κάτω πλευρά της πλατείας. Η οδός Συντάγματος και η οδός Ερμού έχουν εκκενωθεί από τον κόσμο. Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή επί της οδού Φιλελλήνων, με τον κόσμο να βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.



Στις 14:10 αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα επί της οδού Ξενοφώντος, στο σημείο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες μέλη των «Αγανακτισμένων».



Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 12:30 δημιουργήθηκε ένταση επί της οδού Μητροπόλεως μπροστά στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου.  Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός που έπιασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.



Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 26 προσαγωγές, τρεις συλλήψεις και έχουν τραυματιστεί 19 αστυνομικοί, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.



Εκκενώνουν το King George Palace

«Την πλήρη εκκένωση του ξενοδοχείου King George Palace, λόγω του ανεξέλεγκτου χαρακτήρα των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος» ανακοίνωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου, «με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων».

Δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας

Η αστυνομία από νωρίς το πρωί επιχειρούσε να ανοίξει ασφαλείς διόδους, για να φτάσουν οι βουλευτές ανενόχλητοι στο Κοινοβούλιο, όπου από τις 09:30 έχει ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, και οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες εντείνουν τις δράσεις τους σκοπεύοντας να περικυκλώσουν τη Βουλή, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στήριξης και στα νέα οικονομικά μέτρα που σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι του Έλληνα πολίτη.

Από τις 08:00 πραγματοποιούνται τρία μπλόκα από τους «Αγανακτισμένους», στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», στο Καλλιμάρμαρο και στο Σύνταγμα, ενώ αναμένονται και άλλοι «Αγανακτισμένοι» από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.



Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στην περιοχή του Κολωνακίου, απ' όπου εκτρέπεται ο κύριος όγκος των οχημάτων.



Ένταση στο Χίλτον και στο Καλλιμάρμαρο

Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 11:00 μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας. Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.



Μικροένταση επικράτησε την ίδια ώρα και στο Παγκράτι, στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Ευτυχίδου, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.



Συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Σοφίας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να σταματήσουν μία πορεία 200 ατόμων, κάνοντας χρήση χημικών. Οκτώ άτομα, επτά άνδρες και μία γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ένας εκ των τραυματιών είναι ο Γιώργος Χαρίσης, αντιπρόεδρος ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι δύο εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γ.Α.Δ.Α., περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτως ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.



Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..



Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.



Οι διαδηλωτές προσπάθησαν μάλιστα να εμποδίσουν κάποια αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν βουλευτές, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τελικά μία βουλευτής πήγε με τα πόδια στο Κοινοβούλιο.



Σε ένα από τα αυτοκίνητα επέβαινε η κα Λιάνα Κανέλλη και οι συγκεντρωμένοι πέταξαν στο όχημα ποτήρια με καφέ.



Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν και εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.

Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς τη Λεωφόρο Βασ. Όλγας.

Η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος πλέον έχει καθαρίσει και μία πολύ μεγάλη ομάδα του Δήμου Αθηναίων προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, κάδους καμένους, ψυγεία στη μέση του δρόμου, σπασμένα μάρμαρα, σκουπίδια και όλα όσα άφησαν πίσω τους οι ταραξίες.


Κλειστές είναι η Βασ. Σοφίας από την Βουλή μέχρι το Χίλτον στην άνοδο και στην κάθοδο, η άνοδος και η κάθοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος της Ριζάρη μέχρι το Hilton, η Βασ. Αμαλίας από τη Λεωφ. Συγγρού μέχρι το Σύνταγμα, η Ηρώδου Αττικού, η Αθ. Διάκου, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Φιλελλήνων.


Επίσης, έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό.  Η παρουσία των ΜΑΤ είναι έντονη σε όλα τα σημεία.

Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

Στις 10:00 το πρωί ξεκίνησε η προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται η αντίστοιχη των Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αναμένεται να κάνουν πορεία προς τη Βουλή. Στον χώρο της συγκέντρωσης βρίσκεται και η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα.


Στην Αθήνα οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης

Στις 07:40 το πρωί τα λεωφορεία, που αναχώρησαν λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης από τον Λευκό Πύργο για την Αθήνα με τους «Αγανακτισμένους» της Θεσσαλονίκης, έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος.

Οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποίησαν πορεία ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου και έφθασαν μπροστά στο Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Το χρονικό των επεισοδίων

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζαν με το πρώτο φως της ημέρας όλοι οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από τη Βουλή και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Οι «Αγανακτισμένοι» προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απομονώσουν τους ταραξίες. Για αρκετές ώρες, από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σημειώνονταν εκτεταμένα επεισόδια, με κουκουλοφόρους να επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων και τους αστυνομικούς να ανταπαντούν με τη ρίψη χημικών.



«Πλιάτσικο» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία, όταν νεαροί επιτέθηκαν εναντίον ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου και, αφού το έσπασαν, άρπαξαν διάφορα προϊόντα και τα μοίρασαν στους συγκεντρωθέντες.

Παράλληλα, άγνωστοι ξήλωσαν προστατευτικά κάγκελα από καφετέριες πάνω στην πλατεία Συντάγματος και δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα, ενώ στη συνέχεια το τοποθέτησαν στο τέλος της οδού Σταδίου, κοντά στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 22 προσαγωγές ατόμων, 15 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 38 αστυνομικοί.



Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς το πρωί της Τρίτης

Ένα μικρό επεισόδιο στην οδό Όθωνος 10 ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Σμπαραλιασμένες βιτρίνες καταστημάτων, πολίτες και αστυνομικοί με τραύματα και λιποθυμίες στα νοσοκομεία, φωτιές και μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Αυτή ήταν, σε αδρές γραμμές, η εικόνα που εμφάνιζε το Σύνταγμα από τις 13:40 έως και λίγο πριν από τις 18:00.

Στο Σύνταγμα εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο

Εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο, με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, κατευθύνονται αυτή την ώρα (09:50) προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη προχώρησε νωρίτερα το πρωί, για δύο ώρες, σε συμβολική κατάληψη της εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας. Ανάλογες κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ σημειώθηκαν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Πελοποννήσου, με περιφρούρηση της απεργίας σε υπηρεσίες και πολυκαταστήματα, ενώ στο Ναύπλιο έχουν καταλάβει από χθες την πλατεία Καποδίστρια και θα παραμείνουν εκεί μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα, Τετάρτη, το Μετρό μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας επισημαίνουν ότι το «κλαδικό Σωματείο του Μετρό» αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν στέκεται σε περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν.

Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και για αυτό τον λόγο τα Μέσα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της 48ωρης απεργίας λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ΗΣΑΠ, Προαστιακός καθώς και τα τρένα του ΟΣΕ ακινητοποιούνται.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και σήμερα από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρώνονται.

Διαβάστε επίσης: Πεδίο μάχης το Σύνταγμα
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, 16:22

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=339969&cid=4

«Πνίγηκε» στα χημικά το Σύνταγμα

«Πνίγηκε» στα χημικά το Σύνταγμα

 

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 17:49
Τελευταία Ενημέρωση : 29/06/2011 17:58 
 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2004829
Πάνω από 100 εκτιμάται ότι είναι οι τραυματίες στο Σύνταγμα, ενώ περισσότεροι από 500 διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων, η οποία έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν επίσης τραυματιστεί 26 αστυνομικοί.

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ, τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων της αστυνομίας, με την ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους να παραμένει αποπνικτική. Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έκανε απρόκλητη χρήση πολλών χημικών εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Ομάδα ατόμων, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, που βρίσκονταν μπροστά από το κιγκλίδωμα, που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στο άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη, το έσπασαν με αποτέλεσμα να γενικευτεί η ένταση και η αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ κουκουλοφόροι έσπαγαν με λοστούς μάρμαρα από τα πεζοδρόμια και τα πετούσαν προς τους αστυνομικούς. Λόγω της κατάστασης, αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου King George.

Εντονες αντιδράσεις για τη «βροχή» χημικών και τη βία κατά διαδηλωτών
Η χρήση χημικών από την αστυνομία έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις με το ΚΚΕ να κάνει λόγο για «τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή» και το ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για επιθέσεις «χωρίς προηγούμενο σε βιαιότητα και ένταση» της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών.
«Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή» αναφέρει στο ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.

Προσθέτει πως «βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της εξουσίας των μονοπωλίων».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, ότι «η αστυνομία επιτέθηκε με τόνους χημικών ακόμα και μέσα στο μετρό και ξυλοκόπησε διαδηλωτές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να τραυματιστούν και να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «στόχος της αστυνομίας δεν είναι οι κουκουλοφόροι, των οποίων άλλωστε αξιοποίησε τη δράση, αλλά οι χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές».

«Στόχος της κυβέρνησης ήταν η διάλυση της συγκέντρωσης και η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου με μια ερημωμένη από το λαό πλατεία Συντάγματος. Το μεσοπρόθεσμο μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά οι αγώνες του λαού θα συνεχιστούν για τη μη εφαρμογή του και την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της», καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2004829

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ TO !!! ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ TO !!!
 
  http://www.star.gr/ellada_kosmos/93174/
 
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!
 ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ !!!