29/6/11

«Φρούριο» οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή

Κλειστή η Αθήνα από Αλεξάνδρας- Δακρυγόνα σε Ευαγγελισμό και Καλλιμάρμαρο. - «Φρούριο» οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή

Κλειστό το κέντρο - Ενταση με τραυματίες στους γύρω δρόμους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Wednesday 29 June 2011
 


Από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο. Κλειστοί  είναι οι δρόμοι όχι μόνο γύρω από το Σύνταγμα – Βασ. Σοφίας από το Χίλτον, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου – αλλά από τον Πύργο στους Αμπελόκηπους στο ύψος της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο μεταξύ αστυνομικών και «Αγανακτισμένων» που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του Καλλιμάρμαρου. Ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε, επίσης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον. Νωρίτερα ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σε επεισόδια που έγιναν στη Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ευαγγελισμού. Παράλληλα, άλλες ομάδες «Αγανακτισμένων» έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα.

Τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, παρέμεναν κλειστοί, καθώς οι εργαζόμενοι του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν την περιοχή, που μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της Δευτέρας θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Διάσπαρτα στους δρόμους γύρω από τη Βουλή κομμάτια από μάρμαρο, ξύλα, καμένοι κάδοι, που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η μυρωδιά από τα δακρυγόνα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών συνεχίστηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο απολογισμός είναι 15 συλλήψεις, 22 προσαγωγές, δεκάδες τραυματίες και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 19:00. 
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4638573

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου