3/5/11

Η είδηση για το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού κατέκλυσε το κοινωνικό δίκτυο

Η είδηση για το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού 
κατέκλυσε το κοινωνικό δίκτυο 
Στα 10 δημοφιλέστερα του Twitter ο Θανάσης Βέγγος
Στα 10 δημοφιλέστερα του Twitter ο Θανάσης Βέγγος



Η είδηση για το θάνατο του Θανάση Βέγγου κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα. Ομως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο.

Το Twiter ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τα 10 θέματα που συζητιούνται (trending topics) από τους χρήστες του σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συζητήσεις και οι αναφορές στο μεγάλο ηθοποιό πολλαπλασιάστηκαν τόσο που το όνομα του Βέγγου μπήκε στα δέκα πρώτα παγκοσμίως.

Την τελευταία ώρα άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναρωτιούνται τι σημαίνει «Θανάσης Βέγγος» και έλληνες που διαμένουν στην Ελλάδα ή και έξω σπεύδουν να εξηγήσουν σε φίλους και αγνώστους τι σήμαινε και τι ήταν ο καλλιτέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου κάνοντας share φωτογραφίες, βίντεό του και τις σελίδες στο imdb και τη Wikipedia που φιλοξενούν τη βιογραφία και το έργο του.
Κάτι που αδυνατεί να κάνει η Brighton_Baby: «Ιt is impossible to describe Θανάσης Βέγγος in 127 characters...»(«είναι αδύνατο να περιγράψεις τον Θανάση Βέγγο σε 127 χαρακτήρες», τόσους περίπου χαρακτήρες φιλοξενεί κάθε ανάρτηση στο Twitter). «Idk (δεν ξέρω) who he is, but R.I.P. Θανάσης Βέγγος» ενώ και οι θαυμαστές του διαδικτυακού φαινομένου Justin Bieber (WeBieberFans) αναρωτιούνται: «Who's Dis?? Θανάσης Βέγγος , He's trending».

Η Artemis A σημειώνει «Θανάσης Βέγγος is trending in twitter and will always be trending in our hearts» (είναι σήμερα δημοφιλές θέμα στο Twitter θα είναι όμως πάντα δημοφιλής στις καρδιές μας) ενώ ο BaaS_GR αναφέρει: «Υστερα από χρόνια νιώθουμε λίγο εθνικά υπερήφανοι γιατί οι ξένοι προσπαθούν να μάθουν τι είναι Θανάσης Βέγγος. Φλίπαραν όλοι με το greek trending topic». Καθώς περνά η ώρα, οι χρήστες του Twitter ενημερώνονται και ενημερώνουν. Ο Blazethecat γράφει: «Now i know, Θανάσης Βέγγος is Thanasis Veggos, a Greek actor who passed away at the age of 84» («τώρα ξέρω τι είναι ο Θανάσης Βέγγος»).

Τα παρατράγουδα βεβαίως δεν λείπουν ποτέ τέτοιες στιγμές: Η sofia_papa με οργή δηλώνει μετά από σχετικές συζητήσεις από το λογαριασμό της στο Twitter: «Δε χαιρόμαστε που ο Θανάσης Βέγγος έγινε ΤΤ τώρα!!! Χαιρόμαστε που βλέπουμε πόσοι πολλοί τον αγαπούσαν!! Στενόμυαλοι!»

http://www.tovima.gr/media/article/?aid=398670&sms_ss=facebook&at_xt=4dc01d3420bbe5a9%2C0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου