30/3/11

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:  2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από τη μουσική Έξω από εμάς στη μουσική από ΜΕΣΑ μας! Από τα συναισθήματα και τις μνήμες των αγαπημένων μας τραγουδιών στη μουσική και τη γλώσσα ολόκληρου του τριπτύχου μας...
Ένα άκρως εναλλακτικό σεμινάριο που συνθέτει για πρώτη φορά τη δύναμη της μουσικής με τη δύναμη της ψυχολογίας και αποκαλύπτει ένα ΝΕΟ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ανά πάσα στιγμή!


Στόχοι:
Στο τέλος αυτού του βιωματικού σεμιναρίου θα έχετε... έρθει με την αγαπημένη σας μουσική και θα φύγετε:
- έχοντας στα χέρια σας μία παρτιτούρα που έχετε εσείς δημιουργήσει και που επεικονίζει την ψυχολογία σας την ημέρα του σεμιναρίου, άρα και τις ανάγκες που προβάλλονται εκείνη τη στιγμή της ζωής σας.
- έχοντας εκπαιδευτεί σε έναν μοναδικό τρόπο να κάνετε μέσω της μουσικής, ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ της ψυχολογίας σας όποτε επιθυμείτε, άρα να οδηγείστε σε αυτοβελτίωση ανάλογα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

 Η Εύη Σύρου μέσα από την ψυχολογία και η Σοφία Καμαγιάννη μέσα από τη μουσική σας προσκαλούν σε ένα σωματικό σχήμα έκφρασης με στόχο μια ψυχολογική συναυλία!

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο βασισμένο σε διαφορετικές ψυχολογικές και μουσικές δράσεις μέσα από τις οποίες εξερευνούμε με ποιους τρόπους τα όργανα (κρουστά και μελωδικά), οι φωνές και το σώμα μπορούν να συμβάλλουν στην αυτοδιάγνωση και την προσωπική ανάπτυξη και την ομαδική μουσική έκφραση και δημιουργία. Τα εργαλεία μας: ο ενθουσιασμός, η φαντασία, η προσέγγιση Orff, η μουσικοθεραπεία, ο αυτοσχεδιασμός, η αυτόματη γραφή, η συλλογικότητα, η σύνθεση, η έκπληξη, το παιχνίδι... μέσα από μία μοναδική σύνθεση έκφρασης του τριπτύχου ΣΚΕΨΗ-ΣΩΜΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

 Δομή του Βιωματικού Σεμιναρίου:

1ο μέρος: Η μουσική από έξω
Στο πρώτο μέρος, μέσα από ασκήσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης των αισθήσεων, αυτοσυγκέντρωσης, αναπνοής, εκπαιδευόμαστε στις 3 γλώσσες του τριπτύχου ΣΚΕΨΗ-ΣΩΜΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Καταλήγουμε σε μία μοναδική αυτοανάλυση μέσα από τα 3 μουσικά κομμάτια που έχουμε επιλέξει, τα οποία γίνονται οι διαδρομές της αυτογνωσίας μας και αποκαλύπτουν και/ή ανοίγουν θεραπευτικά μονοπάτια του εαυτού μας. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στη συνέχεια ατομικά και να γίνει μία μόνιμη αυτογνωστική διαδικασία ανά πάσα ψυχολογική στιγμή!
2ο μέρος: Η μουσική από μέσα
Στο δεύτερο μέρος, μέσα από ασκήσεις και δράσεις και την προσέγγιση orff εκπαιδευόμαστε στην ανάγνωση, στη γραφή, στον αυτοσχεδιασμό και την αναπαραγωγή μουσικών ήχων. Καταλήγουμε συνθέτοντας από το πρώτο μέρος του σεμιναρίου με αυτόματη γραφή στη μουσική του εαυτού μας εκείνη τη δεδομένη στιγμή, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα και/η λόγο. Η παρτιτούρα της μουσικής μας σύνθεσης απεικονίζει την ψυχολογία εκείνης της ημέρας και μας οδηγεί πέρα από τη θεραπευτική της έκφραση σε μία σαφή εικόνα της ενδοεπικοινωνίας του τριπτύχου μας εκείνη τη στιγμή της ζωής μας.
3ο μέρος: Η ψυχολογική συναυλία
Ομαδική Σύνθεση της μουσικής από μέσα μας. Γινόμαστε όλοι μέρος μίας συλλογικής μουσικής σύνθεσης, από τη μουσική του εαυτού μας, στην αίσθηση ενός συνόλου που υπάρχει με εμάς και μπαίνει σε ροή με όλους, όπως ακριβώς η αίσθηση μας από την έντασξη σε οποιοδήποτε κοινωνικό σύνολο!

Το σεμινάριο απευθύνεται:
**σε όσους δηλώνουν ότι "δεν ξέρουν τι έχουν" ή ότι "μόνιμα βαριούνται" (θα μάθουν τι τελικά τους συμβαίνει)
**σε όσους ακούν συστηματικά ένα μουσικό κομμάτι για να αναπολήσουν το συναίσθημα εκείνης της στιγμής (θα μάθουν τι σημαίνει τελικά αυτό)
**σε άτομα που κάνουν ήδη ψυχοθεραπεία (η τεχνική αυτοδιάγνωσης που θα εκπαιδευτούν θα επιταχύνει τη θεραπεία τους)
**σε ειδικότητες όπως μουσικοί, παιδαγωγοί, ηθοποιοί, χορευτές, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι (θα μάθουν τεχνικές για τη βελτίωση της ομάδας τους και του εαυτού τους)
** σε όλους όσους δυσκολεύονται να απελευθερωθούν είτε λεκτικά είτε σωματικά ή δεν λειτουργούν με αυθορμητισμό. Ντροπές σε κοινωνικό σύνολο, δυσκολίες σε στιγμές χορού, αναστολές σε φιλικό ή οικογενειακό επίπεδο όταν προκύπτουν διαφωνίες, φόβοι απόρριψης από τον τρόπο έκφρασης (θα μάθουν τα κλειδιά για το άνοιγμα της εκφραστικότητάς τους)
**σε άτομα με ειδικές δυσκολίες του λόγου, όπως προβλήματα δύσπνοιας, άγχος που οδηγεί σε τρεμούλιασμα της φωνής σε παρουσιάσεις (θα μάθουν πώς το σώμα επαναφέρει την ισορροπία και πως μπορούν να εργαστούν μελλοντικά στο φόβο τους)
--------------------------
Σε κάθε σεμινάριο της Συνθετικής Αυτογνωσίας:
Έρχεστε με ένα τρίπτυχο συγκεκριμένο προς το θέμα που διαπραγματευόμαστε και φεύγετε με ένα άλλο! Έχετε, λοιπόν 2 συγκεκριμένες «εικόνες» της μετακίνησης του εαυτού σας να δουλέψετε και να εκτιμήσετε στον απόηχο της εμπειρίας σας.
---------------------------
Το σεμινάριο συνοντίζουν παράλληλα: Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος, Doctorante Université Lumière Lyon2 & Σοφία Καμαγιάννη, Μουσικοσυνθέτις
Ημερομηνία σεμιναρίου: 2 Απριλίου 2011
Τόπος διεξαγωγής: Συνθετική Αυτογνωσία, Αθήνα, Μυκηνών 11, Κεραμεικός
Διάρκεια: 5,5 ώρες 12.00-17.30
Ώρα προσέλευσης: 11.40
Συμμετοχή: 50Ε (40Ε για άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους & φοιτητές)
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 16 (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Απαραίτητα: Άνετα ρούχα & κάλτσες & 3 Μουσικά κομμάτια που θα φέρετε εσείς σε cd, ανεξάρτητα από τη γλώσσα. Αν επιλέξετε μόνο ορχηστρική μουσική, φέρνετε οπωσδήποτε τους τίτλους. Αν επιλέξετε με στίχους, φέρνετε εκτυπωμένα τα λόγια σε οποιαδήποτε γλώσσα, αρκεί εσείς να την καταλαβαίνετε.
*
Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής
*
Πληροφορίες & Εγγραφές:
(με τραπεζική κατάθεση):
2103475071  & 6932300777

*
Δεν είναι υποχρεωτικές μουσικές γνώσεις.
*
Όλα τα μουσικά όργανα για τον αυτοσχεδιασμό παρέχονται από τη Σοφία Καμαγιάννη. Μπορείτε, όμως, αν δουλεύετε ένα προσωπικό σας μουσικό όργανο να το φέρετε.
*
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ: ΕΥΗ ΣΥΡΟΥ & ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ
Η Εύη Σύρου:
H Σοφία Καμαγιάννη:
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, κλασσικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και σύγχρονη σύνθεση (MMus,Goldsmiths College – University of Londοn). Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια μουσικής προπαιδείας (Αθήνα, Salzburg- Orff Institute) και το ετήσιο σεμινάριο μουσικοθεραπείας της μεθόδου Nordoff-Robbins (Αθήνα 2009, μουσικοθεραπευτικό κέντρο Musicing)
 Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά σχήματα και παραστάσεις (πιάνο, ενορχήστρωση) με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και θέατρα. Έργα της μουσικής δωματίου και ηλεκτροακουστικά έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία (Λονδίνο),την Ιταλία (Val Tidone, Piacenza), την Ολλανδία (Άμστερνταμ) και τις ΗΠΑ (2006,2008, 2009 διεθνές φεστιβάλ ηλεκτροακουστικής μουσικής γυναικών, 2009 Βαλτιμόρη και Σάρλοτσβιλ). Έχει συνεργαστεί με σημαντικά μουσικά σύνολα (Καμεράτα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Kreutzer Quartet, L’Αnima, Κρούσσις, κ.ά.)και σολίστες.
Έχει γράψει τραγούδια, μουσική για 12 θεατρικές παραστάσεις, για 2 ταινίες μικρού μήκους (Φεστιβάλ Δράμας 2004) και για ένα video art φιλμ (Φεστιβάλ Μηδέν 2007). Το 1999 παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τον τίτλο “Η Αποβάθρα” (οργανική μουσική). Το 2004 συμμετείχε στη δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών «Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ»-19 συνθέτες μελοποιούν K. Παλαμά. Το 2008 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά της με τον τίτλο «Στων άστρων την άλω» , μουσική και Έλληνες ποιητές.
Την περίοδο  2003-2008 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΤ (Τρίτο Πρόγραμμα, «21ος –Τάσεις και Πειραματισμοί)» και από το 2005-2009 υπεύθυνη παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. ‘Έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς ως μουσικοπαιδαγωγός. Ειδικότερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ομαδικές δράσεις μουσικής έκφρασης.
Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση  στο Πανεπιστήμιο του Leeds (ΜΑ, Mathematical Education).
Iδρυτικό μέλος της Σπίζα.


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Άρθρα
Αντίληψη & Μαθησιακές Δυσκολίες
Η σκέψη μεγαλώνει σαν το σώμα μας;
Σεξουαλική εξάρτηση
Υπάρχει εθισμός στο σεξ;
Έκτρωση...Το τίμημα της σχέσης;
Ο «πελαργός» ήταν ένα ψέμα, όχι ένα λάθος!
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία
Η ελευθερία ενός ατόμου ορίζεται από τη διαφορετικότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου