7/3/11

Τεράστια υπόγεια αίθουσα ανακαλύφθηκε στο Φεγγάρι



Τεράστια υπόγεια αίθουσα ανακαλύφθηκε στο Φεγγάρι


Πίσω στο 2009 όταν η Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος JAXA ανακοίνωσε ότι βρήκε μια τρύπα στο φεγγάρι αρκετά βαθιά ώστε να περιέχει , μια μικρή ανθρώπινη βάση. Τώρα, η Ινδική διαστημική ερευνητική οργάνωση έχει ανακαλύψει μια «γίγαντα υπόγεια αίθουσα” κοντά στον ισημερινό της Σελήνης, στην περιοχή της Oceanus Procellarum.

Το τεράστιο σπήλαιο ανακαλύφθηκε από το Chandrayaan-1 και  είναι κάτι περισσότερο από ένα μίλι (1,7 χιλιόμετρα) και 393 μέτρα πλάτος (120μέτρα). Συγκριτικά, η κάθετη τρύπα που ανακάλυψε η JAXA ήταν μόνο 213 πόδια(65 μέτρα πλάτος) και 289 μέτρα βάθος (88 μέτρα). Η νέα αυτή αίθουσα είναι αρκετά μεγάλη για να περιέχει μια μικρή σεληνιακή πόλη ή μια μυστική ναζιστική βάση με μερικές χιλιάδες ΑΤΙΑ είπαν αστειευόμενοι οι ειδικοί της υπηρεσίας διαστήματος.

Οι Ινδοί ερευνητές έχουν δημοσιεύσει ένα έγγραφο που αναφέρουν λεπτομερώς τα ευρήματά τους και μιλούν για το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής  ανθρώπινης βάσης στην γιγάντια υπόγεια αυτή καμάρα . Ο οικισμός θα προστατεύεται από την ακτινοβολία, τις πτώσης μετεωριτών , τη σκόνη και ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας ( φυσικό περιβάλλον ελέγχου με σχεδόν σταθερή θερμοκρασία των μείον 20 βαθμών Κελσίου (-4 βαθμοί Φαρενάιτ), σε αντίθεση με εκείνη της σεληνιακής επιφάνειας παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση, κατ ‘ανώτατο όριο τους 130 βαθμών Κελσίου (266 βαθμοί Φαρενάιτ) σε τουλάχιστον μείον 180 βαθμούς Κελσίου (-292 βαθμοί Φαρενάιτ), στο ημερήσιο (ημέρα-νύχτα) κύκλο).

Επισημαίνουν επίσης ότι οι εξερευνητές θα χρειαζόταν μόνο ελάχιστες κατασκευές, χωρίς το επιπλέον κόστος που χρειάζεται να χρησιμοποιούν ακριβές ασπίδες ενάντια στο επικίνδυνο σεληνιακό περιβάλλον .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου